- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Phvhun #10593 üzenetére
Akkor jó, megnyugtattál, hogy más projektekhez használtál már azért okosabbat is, mint a Notepad++.
Ha webfejlesztéshez eddig csak Notepad++-t használtál, akkor különösebben sok mindent nem kell "tanulni" egy IDE-re átálláskor (úgy értem ahhoz, hogy különösebb átmenet, plusz tanulási fázis nélkül állj át egy rendes fejlesztőeszközre), legfeljebb rákeresni a beállításokban, hogy az eddig megszokott billentyűparancsok micsodák az új fejlesztőkörnyezetben, a többi meg majd jön időközben, fejlesztés során, úgy tanulsz, hogy rádragad. Természetesen amikor van időd, érdemes felfedezni az IDE-t, meglepő dolgokra tud rábukkanni az ember, hogy jé, ezt is tudja (én is NetBeans-nél folyamatosan fedezek fel olyan dolgokat, amiket eddig egyáltalán nem használtam ki (pedig használom egy ideje), pedig nagyon hasznos - így is csak nagyon kis töredékét ismerem/használom ki a szolgáltatásainak még mindig).Ezt a CamelCase-dolgot nem értettem, hogy érted, hogy "nem konzisztens". Meg hogy kapcsolódik ez a magyar nyelvben jellemző, címekkel kapcsolatos helyesírási szabáyokhoz?
Amúgy a Brackets.io-ban ez a live kódszerkesztés akár HTML-ben, akár JavaScriptben, akár CSS-ben túlságosan fel van kapva, mintha ez lenne az egyedüli fejlesztőeszköz, ami ezt támogatja (persze ettől még jó, csak most mintha ez exkluzív újítás lenne, sokan annyira el vannak ájulva tőle), de a NetBeans is korrektül képes rá a NetBeans Connector extension segítségével, én azt használom folyamatosan, és nagyon jó. Itt leírtam viszonylag részletesen:
Ráadásul annyiból jobb, mint a Brackets.io live preview-ja, hogy ez nem indít teljesen új Chrome-példányt (a telepített extensionök nélkül), hanem a megszokott Chrome-ban indít csak egy új fület (legalábbis nálam a Brackets.io egy "szűz" felületű Chrome-ablakot nyit Live Preview-nál), ezenkívül nem timeoutol elég gyorsan (sajnos a Brackets.io-nál igen), ha van mondjuk egy alert() popup, amit sokáig nem okézol le. Vár akármeddig, hogy leokézd, így addig teljesen jól tudsz debuggolni JS-kódot.
Meg a NetBeans-ben amúgy is igen korrektül lehet így JavaScript-kódot debuggolni, nagyon hasznos, számomra picit komplexebb JavaScript-kódok írásakor már elengedhetetlen (persze biztos, hogy más IDE-k is képesek ugyanerre, én erre vagyok ráállva). (Amúgy a Chrome beépített debuggere is jó, de egy NetBeans-hez vagy más jól megszokott IDE-hez képest természetesen kényelmetlenebb.)[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest