- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
trisztan94
őstag
válasz martonx #8856 üzenetére
"Mik az előnyei egy PHP-s MVC-hez, vagy ASP.NET MVC-hez képest? CMS-ekhez képest?"
Static site generator a cucc, egy darab szerveroldal nincs benne, ezáltal sokkal gyorsabb. Tárhelynek sem kell semmit sem támogatni, csak html-t, tehát szinte ingyen tudsz normális tárhelyhez jutni. (Jó, a PHP-s tárhely sem drága, de jelen pillanatban nekem olyan tárhelyen van az oldalam ami ezzel készült, hogy 2USD évente - godaddy) és szinte teljesen leváltok mindent amihez kéne szerveroldal.
CMS meg túl nagy, pont te mondtad még múltkor, hogy mennyi felesleges szar van bennük,stbstb. Meg amúgy sem szeretem őket
Igazából ez blogra lett kitalálva, de szinte bármit tudsz vele csinálni (github motorja is ez) amit akarsz."mik az előnyei ahhoz képest, hogy magadtól összeraksz 3-4 statikus oldalt?"
Első és legfontosabb előnye számomra: layout-ozás. Ugyanaz, mint ASP.NET-ben, van egy layout fájlod ami mindig ugyanaz marad és csak a content-eket rakosgatod bele.
Többi előnyéhez sorolnám pl a markdown, textile nyelv használatát (akár lehet markdown, textile, yaml és html kombinálva is!)Miért jó nekem a markdown? Miven szinte csak blogolásra használom, nem kell html-t irogatnom minden bekezdéshez.
Markdown és html összehasonlítása:
html:
<h1>Cím</h1>
<h2>Alcím</h2>
<span>dátum</span>
<p>Szöveg...... </p>
<p>másik bekezdés</p>
<a href="www.google.hu">link</a>stb...
markdown:
##cím
#alcím
{{date}}
Szöveg
Másik bekezdés
[link](www.google.hu)stbstb...
Azért mégis könnyebb így irkálni, nem?
Ja, és nagyon szép, szemantikus (X)HTML-t generál a md fájlokból.Szerk:
Liquid templating-et használ a Jekyll, például a stackoverflow-os kérdésemre ennyi megoldás:
(Ugye azt akartam, hogy egy ilyen url-ből: /blog/valami/megvalami/valami-cime legye annyi, hogy blog)
Filterekkel lehet játszadozni, így néz ki a megoldás:
{{ page.url | replace:'/',' ' | truncatewords: 1 | remove:'...' }}[ Szerkesztve ]
https://heureka-kreativ.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Android szakmai topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Netfone
- Politika
- OpenMediaVault
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest