-
IT café
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
letix
senior tag
@Snücü:
Hasonlóba Invitel-el én is belefutottam. Router nem csesztethető semmilyen szinten, így egy port forward sem lehetséges, ha bent építenék VPN szervert, úgyhogy én a következőképp fogtam meg:
Saját kliensem -> VPN szerver a felhőben <- Invitel klienshez lerakott mini gép mint VPN kliens
(utóbbi fix IP-t kap a VPN szervertől a VPN subnetből)Így ha a saját klienssel kiépítek VPN kapcsolatot a felhős szerver felé, akkor az Invitel-től becsatlakozott (ugrópont) gépnek is fix címe lesz ami ugye már elérhető.. Innen pedig már csak route-olgatás és kész is, hogy a másik oldali site-ot is lássa az ember.
Nekem azonos volt a két "kliens" oldali subnet, így én csak a célgépek felé adtam meg /32-es push-route-ot.
udv
letix -
Snücü
tag
Sziasztok!
Sajnos járatlan vagyok a témában, de valahol azt olvastam, hogy a VPN lehet a megoldás a gondomra...
A helyzet:
Adott két hely: Egy garázs/műhely, Vodafone Homenet és Huawei B315 router, mögötte IP kamera (felhőbe is dolgozik) valamint egy több kamerás megfigyelő rendszer (szintén felhőből nézhető) viszont ez utóbbi távoli menedzselése korlátozott a mellékelt app segítségével, illetve lesz idekint egy gép, amit egyéb okokból szeretnék elérni... Az ugye nem újdonság, hogy a Vodánál se külső IP, se DDNS se semmi nem játszik...
Otthon UPC netem van egy ASUS routerrel, amin DDWRT fut, ez ugye tud VPN szerverként működni. Ha jól tudom, a kinti Huawei is tud VPN-t (gondolom kliensként)
Szerintetek megoldható az, hogy az otthoni dolgaimat kintről elérjem (ez megoldható, igen) és fordítva? Létre tudok így hozni VPN kapcsolatot az otthoni router és a garázs/műhely cuccai között?
Bármi kis infómorzsáért hálás lennék, köszönöm!
-
letix
senior tag
Üdv a szakinak,
Elméleti kérdésem volna, hátha valaki fel tud homályosítani.Tegyük fel, hogy adott 1db "gateway" szerver (linux), mely mögé fel van fűzve 254db alhálózat, 192.168.1.0-tól 192.168.254.0-ig, mindegyik /24. Ezen subnet-eket transzparens módon egy szolgáltató adja oda a szervernek 1db interface-en. Ezen subnetek átjárója az internet felé (is) ez a linux szerver.
Ezen szerver futtat egy OpenVPN szervert is, melyhez dedikáltan mondjuk a 192.168.250.0/24 -es tartomány van kiadva. A VPN szerver funkció célja az, hogy a becsatlakozott kliensek elérhessék az összes subnet-et.
Ekkor a VPN szerver konfigban a push route-okat vagy egyenként /24-es maszkokkal (254db-ot), vagy pedig 1db 192.168.0.0/16-os maszkkal veszem fel. Ez eddig tiszta. De mi van akkor, ha tegyük fel hogy az otthoni alhálózatom (192.168.1.0/24 ahonnan csatlakoznék ehhez a VPN szerverhez) egybeesik a VPN szerver egyik alhálózatával, és ugye erre az alhálózatra a VPN kliens kapott is route-ot, főleg akkor mi van ha /24 mindkét maszk?
Ilyenkor mi van?
Esetleg arra gondoltam, hogy ha a "távoli" 192.168.1.x-es hálózatból csak a 2xx fölötiek kellenek, ekkor a push route lehet mondjuk /28. Így elérhető a saját otthoni hálózatom, és elérhetőek a távoli 1.x-es hálózat 2xx fölötti címei?Köszönöm!
letix -
KRM
csendes tag
Időközben megoldódott. Elköltöztem (nem emiatt) és itt penge már a net vpn-nel. A nordvpn alkalmazást le is töröltem mindenhonnan és az openvpn-nel csatlakozok fel, 150 mbps a vonal és azt ki is tolja, csak nem magyar szervereket használok, mert azok lassúak, az osztrákoké jól bevált.
Megjegyzem, hogy érdemes kuponokat keresni vpnekhez, nekem is így lett egy éves nord-os előfizum, sokkal olcsóbb így, mint a jelenlegi teljes áron és 6 eszköz csatlakoztatható egy accountra.
-
Fred23
nagyúr
Sajnos neki sincs, de amúgy nagyon szimpatikus ez a Speedify, rengeteg hely elérhető. PUBG Lite-hoz viszont Thaiföld kell.
-
Fred23
nagyúr
Olyan ingyenes -akár trial- VPN progit tudna valaki ajánlani, ahol Thaiföld is elérhető? VPN Pro-ban van 7 szerver is, de egyikre sem tudok csatlakozni.
-
aujjobba
addikt
válasz
Formaster #1238 üzenetére
Ingyenes de havonta bacogat hogy hosszabbítsd meg különben törlik.
Továbbra is ingyenes marad, csak macera mindig ezt megcsinalni, végigmenni pár lépésen ahol végig győzköd válts fizetősre.
Nekem a router tudja a No-IP-t nem kell Windows program.
Automatán jelenti a No-IP felé ha változik a külső ip címed. -
Formaster
addikt
válasz
csocsoszán #1237 üzenetére
Ingyenes?
-
csocsoszán
őstag
válasz
Formaster #1235 üzenetére
Regisztrálsz a noip-n. A noip-nek van windowsos alkalmazása, még a routerek sem kell tudni!
A számítógéppel mindent meg tudsz oldani. Nekem is így van most. Csak egy jó net kell. (Nekem 1gb-es) Vígan nézem az otthoni gépről a fhd filmeket.Minek a mobilon a beállítások menüben ott a vpn.
-
need
addikt
válasz
Formaster #1232 üzenetére
nyilván én is keresgetem és mobilra találtam egy VPN Expres nevű programot..
Valami ilyemire gondoltam lényegében ott vannak az országok és hogy melyik alkalmazást akarom elindítani..
a jétéknak van aplikációja és azt behúztam alá és müködött..!
Megnézem hogy ezt mennyibe fáj a havi díj és PC is müködne e..?! -
Formaster
addikt
válasz
csocsoszán #1234 üzenetére
És azzal hogyan lesz más ip-d?
-
Formaster
addikt
Egy lehetőséged van, nézel olyan vpn szolgáltatót aminek van kliense mobilra is, az árban foglalva. Amikor a másik karaktered akarod, akkor felcsatlakozol a vpn-re és játszol.
(#1231) adrian94 vpn szolgáltató kell, választható geo ip-vel, pl cyberghost. De lehet, hogy van kultúráltabb megoldás is (ingyenes)
-
adrian94
őstag
Sziasztok. Hogy tudok egy oldalt megnyitni úgy, hogy az angol/amerikai oldalon maradjak és bejelentkezés után ne irányítson át a magyarra?
Mi szükséges ehhez?
-
need
addikt
Sziasztok..
Sajnos nem tudom hogy jó helyen járok e.. ki fejtem mi a gondom és majd ti eldöntitek hogy merre is hová..
Online játék jelen esetben csak 1 karakter lehet persze nekem kettö van.
Ha egymás után lépek be még ha külön böngészövel
Valós időben látja Ip cím alapján és blokkolja az egyik karakterremet.Ez meg is történt.
Nem akarom elkövetni ugyan azt a hibát.Chrome lenne az egyik karakter változatlanul.
A firefoxon akarom a másik karakter. Nem bánom ha más ország lenne a bejelentkezés de ha ez nem megy akkor az Ip cím legyen más.
Jön még a Mobil rész ott van egy applikáció annak nem ismerem a müködési elvét vagy is nem tudom ott mi alapján szür ha egymás után lépek be.
Röviden ennyi a gondom erre keresek megoldást.
-
Mivel a topiknak - még - nincs összefoglalója, így egyből belecsapok a lecsóba:
Melyik VPN szolgáltató javasolt, aminek van Magyarországi szervere is? Vagy ez nem lényeges?
Az elsődleges felhasználási cél torrent, de ha már előfizetek valamelyikre, akkor azt szeretném, hogy "mindent" tudjon. -
csocsoszán
őstag
Sziasztok!
Windows 10 pro-n beállítottam a VPN szolgáltatást. Telefonnal, a saját beépített VPN kapcsolattal elérem az otthoni gépet, de a megosztott winyókat nem látom.(ES Explorer). Viszont ha kikapcsolom a windows nyilvános tűzfalát, mindjárt látok minden mappát!
Segítséget kérnék, mit tegyek? Köszönöm! -
batyus086
csendes tag
Sziasztok!
Private Internet Acces-t használok és a torrent letöltési sebesség igen lassú max. 7-10 MB/s. qBittorrentet használok. Ha böngészőből töltök le úgy viszont jön teljes sávszélességgel. Lehetne ezen javítani valahogyan? -
buci30
addikt
Mostanában több helyen olvasom a vpn lehetőséget.
Utána olvastam kicsit a valaki azért írhatna Mire jó ez a VPN?
Az okés h aki külföldön torrentezik annak kell
Az is hogy pl nem kapott olyan reklámokat amilyen oldalakat látogatók
Meglehet nézni olyan XXX oldal aki itthonról nem érhető el
Plusz cégeknek tudom mire jó azt is olvastamDe ha ezek engem nem érintenek akkor valószínű semmire ugye? 😊
-
katalin888
aktív tag
Olyan megbízható VPN szolgáltatás érdekelne amelyiknél van lehetőség magyar szerver kiválasztására!
Tudtok segíteni?! -
4Grider
nagyúr
válasz
kill_bill1 #1222 üzenetére
Ha a UPC eszközét bridge módba teszed, beállítod a saját routeren a fix ip-t, subnet-et és gw-t, amit a UPC adott, és mindkét oldali Cisco routeren átkonfigurálod az ip-t a VPN beállításoknál az újra, akkor működnie kell a vpn csatornának.
-
kill_bill1
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Van 2 Cisco RV042G routerünk két különböző helyen, VPN tunnel módban összekötve. Az egyik helyen a fix-ip címes telekom adsl le lesz cserélve fix-ip címes upc fibernetre.
Ha a upc-től kapott router után kötöm a mi cisco routerünket, mondjuk hogy a cisco-n a wan kapcsolatot static ip-re állítom (gateway-t beállítom), akkor a másik cisco router ugye látni fogja az első cisco routeren beállított static ip-t?
-
aujjobba
addikt
-
Formaster
addikt
válasz
aujjobba #1217 üzenetére
Ez két külön kategória. Az elsőre ok, ha magadnak csinálsz a routerből vpn szervert, így csatlakozol a saját virtuális hálózatodhoz és megosztott meghajtóként látod a HDD-t, biztonságos csatornában. Ahhoz, hogy imitálj egy külföldi IP címet, kelleni fog egy VPN szolgáltató, aki adja a kinti IP-t.
Ha az elsőt szeretnéd és alkalmas a routered VPN szerverként és nem kliensként funkcionálni, ráadásul tud OpenVPN-t, akkor kell legyen benne (jó lenne ha lenne) egy konfigurációs fájl exportálása gomb. A konfig fájlokat kell bemásolni az Open VPN kliensbe, majd indítod a csatlakozást. Nagy vonalakban.
Részletesebben itt egy videó róla, igaz itt synology NAS-al használja, de az elv ugyanaz. Tudsz választani magyar feliratot is, szerintem a lényeget érteni fogod, klikk másol - klikk beilleszt innen-oda. Ezt azt átírsz a config fájlban, pl az IP címet és törölsz egy sort és már kész is.
-
Formaster
addikt
válasz
aujjobba #1215 üzenetére
Mi lenne a cél? Ha VPN szerverként akarod üzemeltetni, akkor a hozzá csatlakozó készülékek között lesz egy titkosított alagút, de ha torrentezni, vagy egyéb oldalakhoz csatlakoznál titkosított módon, akkor a routered csak kliensként kellene üzemeljen és szolgáltatótól kell venned VPN csomagot.
-
aujjobba
addikt
Tudtok segíteni?
A szolgáltatói router-ben van VPN szerver lehetőség, de lövésem sincs mit és hogyan kellene beállítani, meg aztán olyan OpenVPN profilt létrehozni, amivel majd fel is tudok kapcsolódni.Olyan van itt, hogy L2tp szerver, PPTP szerver, meg IPSec végpont.
Első körben melyikkel érdemes próbálkozni? -
bolvar
senior tag
Üdv
Pfsene vpn kliens open vpn, és 1-2 óra után megszakad a kapcsolat otthoni netről a serverrel a visszakapcsolódásnál pedig az alábbi hibát dobja:
TLS Error: TLS handshake failed
Valaki tapasztalt már ilyet?
Előre is köszi a választ!
bolvar
-
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Tudna segíteni nekem valaki aki járatos Cisco VPN routerekben?
Van egy Cisco RV110W routerem(legújabb firmware) és sehogy sem működik a VPN. Egyszerű PPTP VPN-n akarok beállítani, de sem telefonról(3G) sem laptopról nem tudok rá csatlakozni. Esetleg szolgáltatói oldalon lehet gond?PL mobilon amikor csatlakozni szeretnék a dyndns-es címhez (külső IP), akkor a részletekben felismeri hogy Cisco... tehát a routerig ellát... De nem tud csatlakozni....
Már mindent átnéztem, tűzfal(ak), portok, youtube videók, leírások... Egyszerűen semmi sem segít..
Köszi!!
-
Formaster
addikt
válasz
tylerddd #1210 üzenetére
Csak azért mert reklámozzák, nem feltétlenül van rá szükséged. Ezt a netes szokásaid határozzák meg. Ha biztonságos kapcsolatokat használsz és nincs titkolni valód a szolgáltatód előtt, akkor felesleges. Ha gyakran használsz idegen hálózatokat és szeretnéd rejtve tartani a böngészéseid adatait, akkor szükséged van rá. A jelszavak minden esetben ssl titkosítás alatt mennek, szóval ettől nem tartanék annyira. Ha idegen hálózaton küldesz bizalmas adatokat, akkor már inkább. A VPN létrehoz egy titkosított alagutat te és a VPN szolgáltató között, vagy más esetben egész akár a célállomás között és minden ami ebben az alagútban megy, csak az a két fél látja, akinek kulcsa van a titkosításhoz.
-
Gsx-rr
veterán
Sziasztok!
Tud valaki olyan Magyar Vpn-t ami telepíthető Amazon Fire Stick-re?
-
tylerddd
veterán
Hello! Egyre több helyen összefutok ezzel a VPN-nel, a hamarosan megújuló Bitdefender Total Security-m is felajánlotta ezt a plusz lehetőséget. Mobilon is tudnám használni. Mennyire lehet ez szükséges az átlag usernek? Tényleg érdemes vagy ez csak valami újabb dolog, amivel pénzt próbálnak bezsebelni? Tényleg sokfelé összefutok mostanában vele. ~10k lenne az éves díja, nem tudom, megérné-e?! Pro/kontra érveket tudnátok mondani, esetleg laikusoknak szóló leírás erről valahol?! Köszönöm!
-
mzsolty87
csendes tag
-
-
mzsolty87
csendes tag
Sziasztok.
Mint sokan mások én sem torrentezek és nem töltök le, de ha mégis egyszer-kétszer letöltenék, akkor azt úgy tudom ilyen fajta szerverrel lehet kivédeni. Ez valóban működik vagy felesleges még akár próbálkozni is ezzel? -
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Van itt valaki aki tudna segiteni egy dd wrt openvpn beuzemeleseben?
Olyan megoldast keresek ahol az otthon levo gepeket el tudom erni es a otthoni pihole dns szurot is tudom hasznalni es mindezt kulcsos azonositassal, hogy ne keljen kodokkal majomkodni.
client crt, csr, key
dh.pem
server crt, csr, key
ta.key
Mar le van gyartva de a routerbe nem tudom milyen configot kene bevinni es a client ovpn file sem tiszta nekem.koszi
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 (5K vagy 2 x 4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest