Hirdetés
-
IT café
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
VyprVPN-nnel van valakinek tapasztalata? Szokoevente 1x-2x kell hasznalnom, de valamiert nem megy a login. Weben siman belepek adataimmal, appban ha beirok mindent helyesen csak ujra bejon a login screen hogy adjam meg jelszavamat. (Ami jo nyilvan, es hibauzit sem kapok)
Probaltam mar jelszocseret, email cseret, tuzfal/virusirto kilapcsolast, de semmi valtozas. Barmi egyeb otlet esetleg?
-
zolee001
őstag
válasz
farkas-j #1297 üzenetére
Sem windowson sem androidon nem kell semmit telepitened,csak az általad megadott (routeren) felhasznév/jelszó stb-t beálitanod,vpn tipustól függöen
A DynDns valóban szükséges lehet,bár ha UPC elöfizu van akkor nem feltétéenül mivel általában hónapokig változatlan marad az ip cim
-
4Grider
nagyúr
válasz
farkas-j #1297 üzenetére
Én RV220W-ket is használok, és azt kell mondjam, nem egy erőgépek. Mi csak dokumentumokkal és weboldalakkal dolgozunk és 8-9 VPN csatornát használunk velük, de torrent nélkül és havi 100 GB adatforgalom alatt is simán be tudnak lassulni.
Ha ipsec-es site-to-site vpn-t hozol létre, akkor az az adatforgalom megy bele amelyik subnetet bekonfigurálod a csatornában, hogy arrafelé menjen. Tehát ha az otthoni hálózatod 192.168.1.0/24 és a távoli 192.168.2.0/24, akkor csak a 192.168.2.x ip címek felé fog csak vpn-ben menni a forgalmad. -
farkas-j
őstag
A mostani állás szerint a Cisco RV130W lenne a befutó. Van egy pár kérdésem.
- A Cisco RV130W elég erős ahhoz, hogy kiszolgáljon egyidejűleg VPN kapcsolatot, helyi gépek Internetforgalmát, Torrentet, videó streamet stb.? Nem lesz akadozás és sebesség csökkenés? Nem találtam hardver információt róla.
- A feladat, hogy mobileszközzel, laptoppal elérjem Internetről bárhonnan a belső hálózatomat belső hálózati tagként. Lássam a megosztott könyvtárakat,a biztonsági kamerák képeit, tudjam "venni" a helyi videó stream-et stb.
- Gondolom ehhez is szükség van változó IP cím mellett DynDNS szolgáltatásra?
- A fenti szolgáltatásokhoz melyik VPN típus az ajánlott megfelelő biztonság mellett?
- A laptopra ehhez milyen programot kell telepíteni ha egyáltalán kell telepíteni, vagy a Win 7 és a Win 10 ezt alapban támogatja?
- Az Androidos mobileszközökön ugye nem kel plusz appot telepíteni? A telefonom pl. ezeket a VPN verziókat támogatja:
- Ha beállítom a mobil eszközön a VPN kapcsolatot, akkor onnantól minden adatforgalom az otthoni Cisco routeren keresztül fog folyni? Ha igen, akkor ez nem okoz komoly lassulást? (150/10Mbit-es netem van.)
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de biztos lesz még kérdésem, mert ez számomra szűz terület. -
D4ni
őstag
Sziasztok ! Segítséget szeretnék kérni:
Kaptunk egy laptopot otthoni munkára, amiről nem tudok a telekomos otthoni netemmel dolgozni. Más internetével működik minden, sőt még a mobilnetemmel is megy. A telekomosokkal 8x beszéltem már,de nem tudták megoldani a problémát. Forticlient vpn beállítása után jön a probléma , de kizárólag a telekomos otthoni netemmel. Szerintetek? -
farkas-j
őstag
válasz
zolee001 #1291 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget: _kovi_, zolee001, Zwodkassy! Nagyon feladtátok nekem a labdát! Azt már látom, hogy az Asus vonalat el kell engednem. A Cisco RV130W tetszene is árban (~34eFt), csak sajnos nincs benne 5GHz-es WiFi. Valamivel olcsóbban van csak kábeles verziója, de akkor kell még egy AP is ami persze lehetne a jelenlegi TP-Link C5 router is. Ezt viszont apósékhoz terveztem telepíteni.
A fő feladat egyébként az itthoni kamerák, okos eszközök, és FTP biztonságos elérése, valamint a videó stream távoli elérése lenne. Másodrendű feladat lenne a két lakás összekapcsolása. Ott is kamerák és egy okos eszköz van folyamatos üzemben. A VPN-hez gondolom oda is kellene egy VPN képes router, mivel sem PC sem egyéb ilyen eszköz nincs üzemben. Mivel két komolyabb router-re nincs keret, így a lakások összekapcsolása projekt valószínűleg jegelve lesz, marad a sima portforward-os megoldás.
Még keresgélek és utána nézek az említett márkáknak is, de nagyon határt szab a pénztárcám és a hozzáértésem. -
zolee001
őstag
-
válasz
farkas-j #1289 üzenetére
"DrayTek-ről még nem hallottam, de nem egy olcsó gyártó ahogy nézem, ill. nem tudom ezek mennyire pilótavizsgásak"
A DrayTek-nek mint azt már írtam, van Web-es, varázslós-beállítós felülete. Azaz elég felhasználó barát. Persze ha NASA technikát akarsz benne létrehozni, beállítani, akkor nem árt érteni is ahhoz, amit létre akarsz hozni 😁
VPN : Client, Server, SiteToSite, Central VPN Management stb -
zolee001
őstag
válasz
farkas-j #1289 üzenetére
Egy általad linkelt Asus árából már simán kijön pl egy Cicsco soho fökeg használtan avagy e-bay
Az emlitett Asus csodák csak PPTP vpn-t tudnak ellenben a Cisci/Mikrotik routerekkel amik L2TP /ipsec vagy S2S is
Csak átfutottam a hozzászolásod,szoval 2 ingatlanat szeretnél összedrotozni
Az "üres" ingatlanból ki/mi fogja inditani a VPN kapcsolatot?
A szolgáltatói eszközök tartalmazhatnak VPN "servert" de ugye az lesz a végpont ahova csatlakozni kivánsz,ezek csatlakozást inditani nem tudnakAz én tippem:Site 2 Site VPN kapcsolat (egyszer csatlakozol és állando kapcsolat van,szakadás esetén ujracsatlakozik és 1 db hálozatod lesz a 2 db ingatlan)
Magyarul, otthonodban a pc-den lévö hálozati helyek között tudod tallozni a másik ingatlanban lévö eszközöket mintha ott lenne a te hálodra kötve.
Ebben az esetben csak a routeren kell bekonfigurálni a VPN-t,más teendö nincs
A Cisco soho routerei a S2S VPN mellett támogatnak P2P (point to site) VPN-t is,a felkonfigurált és élö S2S VPN mellett pl egy laptoprol akárhonnan tudsz felépiteni egy másik VPN kapcsolatot
Megitélésem szerint nem kell törekedni,hogy amennyiben Cisco soho kategoriára esik a választásod,hogy Wifi képes legyen az eszköz mivel ezek nem a gamereknek készülnek,5000 ft ért venni valami TP Link csodát és AP modba rakva használni Wifi szórásra
A vatera oldalán linkelt Asus áráért 3 db Ciscot lehet venni az e bayen (per pill) -
farkas-j
őstag
Köszönöm neked is és Zwodkassy-nak is a választ! A MikroTic-ról azt olvastam, hogy hiper-szuper sokoldalú nagyon megbízható profi márka, csak pilótavizsgás. A DrayTek-ről még nem hallottam, de nem egy olcsó gyártó ahogy nézem, ill. nem tudom ezek mennyire pilótavizsgásak. A Cisco is profi, legalábbis a soho kategória felettiek, viszont ők is megkérik az árát és ezekkel sincs tapasztalatom. Az Asus AC66U B1-et ajánlották a router topikban aminek még elfogadható ára van. Esetleg ismeri valaki? Még utánaolvasok mindegyiknek, aztán döntök és jönnék gyakorlati útmutatásért.
Még egyszer köszönöm!
-
farkas-j
őstag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. VPN kapcsolatra lenne szükségem a biztonsági kameráim, okos otthon eszközeim és videó stream eléréséhez. Ezen kívül ha lehet, szeretném összekapcsolni a lányom jelenleg csak időszakosan lakott lakását a miénkkel ha megoldható, de nem ez a legfontosabb. (A lányom lakásán is van Internet kapcsolat.) Eddig ezen szolgáltatásokat DyNDNS segítségével és egyszerű portforwarddal oldottam meg. Azonkívül, hogy ez nem túl biztonságosabb módszer van még egy olyan problémám is, hogy a TV-m (LG LA660S) képes mobil appra streamelni a TV műsort teljes távszabályozhatóság mellett. Ez viszont csak belső hálózaton működik. Van más egyéb szolgáltatás is, ami csak belső hálózaton működik, pedig jó volna Interneten keresztül is elérni (pl. kártyamegosztás). Ezért gondoltam a VPN kapcsolatra (amivel egyébként zéró ismeretem van). Az Internetet egy TP-Link Archer C5 v1.2-es router osztja szét. Ezen a belső hálón lógnak a biztonsági kamerák, az okos otthon eszközök, egy Tosiba NB100 Netbook (napra kész frissítésű Windows XP-vel és ESET Smart Securityvel) ami a Torrentet és az FTP-t bonyolítja. Más PC csak akkor megy ha otthon vagyunk. Hogy lehetne legegyszerűbben létrehozni olyan VPN kapcsolatot amivel gyakorlatilag a belső hálózat tagjaként érném el az eszközöket? Létezik erre valami célhardver vagy olyan router ami ezt komplett megoldja? (Megbízható gigabites portokra és szimultán 2,4 és 5,8GHz-es WiFi-re szükségem van ha esetleg routert javasoltok!) A válasz ha lehet ne tudományos, hanem számomra mint kezdő számára érthető legyen.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
aAron_
őstag
-
GEPESZ66
veterán
Van-a valakinek a telefonján SOTI Mobicontrol androidos app(informatika által menedzselt telefon)?
[link] -
4Grider
nagyúr
válasz
Kékes525 #1270 üzenetére
Minden osztott erőforrás addig jó, amíg kevesen használják. Amint lenne egy ilyen lista, az élen lévő elég hamar bukna lefelé az átpártoló/új előfizetők miatt, tehát pont egy ilyen lista változtatná pöcegödörré az elsőket. A sponzorált listáknak annyi értelme azért van, hogy az ezeken lévő elsőknek ha van pénze a reklámra, akkor valószínűleg van pénze az erőforrások biztosítására és több régióban működtetett szerverre is...
-
Kékes525
félisten
Tudtok valami hiteles, elfogadható, nem ponzorált listát a VPN-ek összehasonlításáról? Milyen gyors és megbízható VPN-t tudnátok ajánlani? Fizetősre gondoltam.
-
-
Sziasztok!
Még nem használtam VPN-t soha, kérdésem lenne, hogy ki hogy oldja meg, hogy a torrent kliens használja csak a VPN-t, meg pár weboldalnál használnám. Mert gondolom nem használjátok minden oldalra.
-
Formaster
addikt
Szia, először is, én is svájcban vagyok
semmi szükség a vpn-re, itt nem harapnak, persze attól függ honnan töltesz. Múltkoriban újságcikk volt, hogy egy legújabb filmet töltött valaki amcsi szerverekről és a Hoolywood-i szerzői joggal megbízott cég küldte onnan a csekket ide. (Persze valszeg nyílt poolból szedte)
Ha magyar oldalakról töltesz 1. A kutyát sem fogja érdekelni, 2. biztos ami biztos én prémium tagságot vettem a torrent oldalon így 0kb-ot kell visszatöltsek. Merthogy a visszatöltés a kihágás, de szerencsére ezt sem mérik itt olyan szigorúan, egyenlőre.
A vpn azért hülyeség, mert gyorsan csinálsz a 600 megabites netedből 10-es letöltést.
A upc-től egy connect boxot fogsz kapni, ezt érdemes kiiktatni saját routerrel, vagy ha nincs betelefonálni és kérni, hogy távolról aktiválják, hogy a 2.4/5Ghz-es wifi különíthető legyen. Alap esetben ez a mód nem aktív és rendszeres anomáliák fognak jelentkezni wifi kapcsolat alatt.
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Egy teljesen egyszerű, ám de számomra új dolog lenne a VPN beiktatása az életembe. Svájcban vagyok, elméletileg itt annyira nem harapnak a torrentezésre, de minden kanton más és más.
Szóval biztos, ami biztos, szeretnék elrejtőzni az adat mennyiséggel, amit töltök. Eddig egy sima sim kártyás netünk volt egy kis kütyübe zárva, mint router, de mostanra elegünk lett belőle, lassúvá vált, így cseréltük egy komolyabbra, 600MB-s. Itteni UPC a szolgáltató. Postán küldik a csomagot, ami gondolom tartalmaz majd egy wifismodemroutermindenegyben készüléket, amit bedugok a konnektorba, kábel a gépbe, wifi kód aktivál és már működik is.
Viszont a kérdés, hogy hogyan tudom elérnia zt, hogy ők csak egy szimpla adatforgalmat lássanak? Gondolom itt jön a képbe a VPN, mint szolgáltatás, amiért talán érdemes fizetni is?!
Kérlek segítsetek nekem abban, hogy mit kell vegyek, mit kell beállítsak, kinél fizessek elő (Cíberghost, NordVPN?), melyik a legjobb VPN szolgáltató,stb... A szájbarágós magyarézatért külön köszönnet előre isKöszi, üdv
Isti -
waccamár
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy tudtok-e megoldást javasolni a következőre:
Online marketinggel foglalkozok, főleg social média fiókok kezelésével.
Annyi ügyfélet kezelek egyszerre azonos platformon, amit már gyanús tevékenységnek észlel az Insta, FB, stb., mivel ezek 1 IP-ről történnek.Szükségem lenne nagyjából 10 budapesti proxy-ra, amin keresztül tudom kezelni a fiókokat.
Nincs szükségem VPN-re, nem szeretnék semmit csinálni távoli gépen.
Mindössze 10 IP-címre lenne szükségem, amit használtok erre a célra.A forgalom minimális ami átmenne rajta, kvázi csak lekérések mennének, pár száz megabyte/hó max.
Nem találtam ilyen szolgálatást. Rossz helyen kerestem? Rosszul? Nem budapesti proxy kell nekem?
Az alkalmazás amit használok a fiókok egy helyen történő kezelésére tartalmaz proxy beállítási lehetőséget. Az alkalmazás készítője ajánlott is egy proxy szolgáltatást, de ők csak US proxy-t tudnak adni.
Köszi előre is, ha valaki irányt mutat
-
4Grider
nagyúr
válasz
zgyorik #1257 üzenetére
Az első kérdés az, hogy a könyvelőprogram fel van-e arra készítve, hogy egyszerre több felhasználó piszkálja benne esetleg ugyanazt az adattáblát. Ha erre biztos igen a válasz, akkor lehet továbblépni.
Ha igen, és Windows-os, akkor veszel egy Windows servert annyi felhasználói licenccel és ugyanannyi távoli asztali hozzáférés licenccel, amennyien egyszerre akartok rajta dolgozni. Erre felteszed a programot és erre másztok be távoli asztali kapcsolaton keresztül dolgozni. Nem lesz olcsó...
Standard Windows gépen is lehet távoli asztali felhasználóval bemenni, de egyszerre csak egy felhasználóval. A VPN ezt a megoldást csak biztonságosabbá teheti (azzal nem kell kitegyed a távoli asztali hozzáférés egyedi portját a routeren kívülre). -
zgyorik
tag
Sziasztok.egy problèmát szeretnènk orvosolni,hogy adott lenne egy számítógèp ami a pèlda kedvèèrt legyen fizikálisan mondjuk Budapesten.valamint adott lenne egy laptop valamint egy másik asztali ami a pèlda kedvèèrt szolnokon ès debrecenben van.
nos a budapesti gèpen futna egy könyvelő program amit egy időben szeretnènk használni mind a három gèpen függetlenül egymástol egymás munkáját nem akadájozva.a programban belehet állítani több felhasználót is.milyen lehetősègink lennènek.a válaszokat előre is nagyon szèpen köszönöm.
-
törölt tag
Ajánlanátok általános célú VPN szolgáltatót? Router-ben van lehetőség server/kliens beállításra. Nem kell ingyenes, kicsit tudnék áldozni rá. (amúgy torrentben ez okozna valami zavart?) [Digi, no NAT]
-
DiVaD
senior tag
Sziasztok!
Van egy ASUS RT-N12D1-es routerem. Az Asus féle VPN szervert használom (PPTP) és eddig iOS 9 alatt tökéletesen tudtam csatlakozni. kb. 2-3 hete viszont sehogy sem tudok csatlakozni rá. Tisztába vagyok vele, hogy iOS 10-nél már kivették a PPTP opciót, de 9-nél még megvan ez.Digi a szolgáltatóm.
Szerintetek mi lehet a probléma? -
zsero
aktív tag
Sziasztok, a következő problémát szeretném megoldani.
Van egy TCP alapú licensz szerver (Windowsos), ami hálózat szintű NAT-olt IP mögött van, naponta többször nem lehet elérni kívülről. Egy VPN szervert szeretnék installálni rá, hogy arra csatlakozva el tudják érni irodán kívül dolgozók is.
Ahogy értem, itt két probléma van:
1. Kell egy NAT-ot támogató VPN szerver, de SoftEther ebben pl. elég jó, nem?
2. Be kell tudjam állítani a szervert és a (Windowsos) klienseket úgy, hogy ha felépül egy VPN kapcsolat, akkor semmi ne változzon, csak egy darab IP-t (azon belül is egy darab TCP portot) el tudjanak érni. A DNS, a helyi hálózat, az internet elérés, minden maradjon pont úgy ahogy egyébként lenne.Az a baj, hogy a 2.-hoz ötletem sincs, nekem egy VPN kliens mindig a teljes internet forgalmat "elrabolta". Ebben tudnátok segíteni?
-
letix
senior tag
@Snücü:
Hasonlóba Invitel-el én is belefutottam. Router nem csesztethető semmilyen szinten, így egy port forward sem lehetséges, ha bent építenék VPN szervert, úgyhogy én a következőképp fogtam meg:
Saját kliensem -> VPN szerver a felhőben <- Invitel klienshez lerakott mini gép mint VPN kliens
(utóbbi fix IP-t kap a VPN szervertől a VPN subnetből)Így ha a saját klienssel kiépítek VPN kapcsolatot a felhős szerver felé, akkor az Invitel-től becsatlakozott (ugrópont) gépnek is fix címe lesz ami ugye már elérhető.. Innen pedig már csak route-olgatás és kész is, hogy a másik oldali site-ot is lássa az ember.
Nekem azonos volt a két "kliens" oldali subnet, így én csak a célgépek felé adtam meg /32-es push-route-ot.
udv
letix -
Snücü
tag
Sziasztok!
Sajnos járatlan vagyok a témában, de valahol azt olvastam, hogy a VPN lehet a megoldás a gondomra...
A helyzet:
Adott két hely: Egy garázs/műhely, Vodafone Homenet és Huawei B315 router, mögötte IP kamera (felhőbe is dolgozik) valamint egy több kamerás megfigyelő rendszer (szintén felhőből nézhető) viszont ez utóbbi távoli menedzselése korlátozott a mellékelt app segítségével, illetve lesz idekint egy gép, amit egyéb okokból szeretnék elérni... Az ugye nem újdonság, hogy a Vodánál se külső IP, se DDNS se semmi nem játszik...
Otthon UPC netem van egy ASUS routerrel, amin DDWRT fut, ez ugye tud VPN szerverként működni. Ha jól tudom, a kinti Huawei is tud VPN-t (gondolom kliensként)
Szerintetek megoldható az, hogy az otthoni dolgaimat kintről elérjem (ez megoldható, igen) és fordítva? Létre tudok így hozni VPN kapcsolatot az otthoni router és a garázs/műhely cuccai között?
Bármi kis infómorzsáért hálás lennék, köszönöm!
-
letix
senior tag
Üdv a szakinak,
Elméleti kérdésem volna, hátha valaki fel tud homályosítani.Tegyük fel, hogy adott 1db "gateway" szerver (linux), mely mögé fel van fűzve 254db alhálózat, 192.168.1.0-tól 192.168.254.0-ig, mindegyik /24. Ezen subnet-eket transzparens módon egy szolgáltató adja oda a szervernek 1db interface-en. Ezen subnetek átjárója az internet felé (is) ez a linux szerver.
Ezen szerver futtat egy OpenVPN szervert is, melyhez dedikáltan mondjuk a 192.168.250.0/24 -es tartomány van kiadva. A VPN szerver funkció célja az, hogy a becsatlakozott kliensek elérhessék az összes subnet-et.
Ekkor a VPN szerver konfigban a push route-okat vagy egyenként /24-es maszkokkal (254db-ot), vagy pedig 1db 192.168.0.0/16-os maszkkal veszem fel. Ez eddig tiszta. De mi van akkor, ha tegyük fel hogy az otthoni alhálózatom (192.168.1.0/24 ahonnan csatlakoznék ehhez a VPN szerverhez) egybeesik a VPN szerver egyik alhálózatával, és ugye erre az alhálózatra a VPN kliens kapott is route-ot, főleg akkor mi van ha /24 mindkét maszk?
Ilyenkor mi van?
Esetleg arra gondoltam, hogy ha a "távoli" 192.168.1.x-es hálózatból csak a 2xx fölötiek kellenek, ekkor a push route lehet mondjuk /28. Így elérhető a saját otthoni hálózatom, és elérhetőek a távoli 1.x-es hálózat 2xx fölötti címei?Köszönöm!
letix -
KRM
csendes tag
Időközben megoldódott. Elköltöztem (nem emiatt) és itt penge már a net vpn-nel. A nordvpn alkalmazást le is töröltem mindenhonnan és az openvpn-nel csatlakozok fel, 150 mbps a vonal és azt ki is tolja, csak nem magyar szervereket használok, mert azok lassúak, az osztrákoké jól bevált.
Megjegyzem, hogy érdemes kuponokat keresni vpnekhez, nekem is így lett egy éves nord-os előfizum, sokkal olcsóbb így, mint a jelenlegi teljes áron és 6 eszköz csatlakoztatható egy accountra.
-
Fred23
nagyúr
Sajnos neki sincs, de amúgy nagyon szimpatikus ez a Speedify, rengeteg hely elérhető. PUBG Lite-hoz viszont Thaiföld kell.
-
Fred23
nagyúr
Olyan ingyenes -akár trial- VPN progit tudna valaki ajánlani, ahol Thaiföld is elérhető? VPN Pro-ban van 7 szerver is, de egyikre sem tudok csatlakozni.
-
aujjobba
addikt
válasz
Formaster #1238 üzenetére
Ingyenes de havonta bacogat hogy hosszabbítsd meg különben törlik.
Továbbra is ingyenes marad, csak macera mindig ezt megcsinalni, végigmenni pár lépésen ahol végig győzköd válts fizetősre.
Nekem a router tudja a No-IP-t nem kell Windows program.
Automatán jelenti a No-IP felé ha változik a külső ip címed. -
Formaster
addikt
válasz
csocsoszán #1237 üzenetére
Ingyenes?
-
csocsoszán
őstag
válasz
Formaster #1235 üzenetére
Regisztrálsz a noip-n. A noip-nek van windowsos alkalmazása, még a routerek sem kell tudni!
A számítógéppel mindent meg tudsz oldani. Nekem is így van most. Csak egy jó net kell. (Nekem 1gb-es) Vígan nézem az otthoni gépről a fhd filmeket.Minek a mobilon a beállítások menüben ott a vpn.
-
need
addikt
válasz
Formaster #1232 üzenetére
nyilván én is keresgetem és mobilra találtam egy VPN Expres nevű programot..
Valami ilyemire gondoltam lényegében ott vannak az országok és hogy melyik alkalmazást akarom elindítani..
a jétéknak van aplikációja és azt behúztam alá és müködött..!
Megnézem hogy ezt mennyibe fáj a havi díj és PC is müködne e..?! -
Formaster
addikt
válasz
csocsoszán #1234 üzenetére
És azzal hogyan lesz más ip-d?
-
Formaster
addikt
Egy lehetőséged van, nézel olyan vpn szolgáltatót aminek van kliense mobilra is, az árban foglalva. Amikor a másik karaktered akarod, akkor felcsatlakozol a vpn-re és játszol.
(#1231) adrian94 vpn szolgáltató kell, választható geo ip-vel, pl cyberghost. De lehet, hogy van kultúráltabb megoldás is (ingyenes)
-
adrian94
őstag
Sziasztok. Hogy tudok egy oldalt megnyitni úgy, hogy az angol/amerikai oldalon maradjak és bejelentkezés után ne irányítson át a magyarra?
Mi szükséges ehhez?
-
need
addikt
Sziasztok..
Sajnos nem tudom hogy jó helyen járok e.. ki fejtem mi a gondom és majd ti eldöntitek hogy merre is hová..
Online játék jelen esetben csak 1 karakter lehet persze nekem kettö van.
Ha egymás után lépek be még ha külön böngészövel
Valós időben látja Ip cím alapján és blokkolja az egyik karakterremet.Ez meg is történt.
Nem akarom elkövetni ugyan azt a hibát.Chrome lenne az egyik karakter változatlanul.
A firefoxon akarom a másik karakter. Nem bánom ha más ország lenne a bejelentkezés de ha ez nem megy akkor az Ip cím legyen más.
Jön még a Mobil rész ott van egy applikáció annak nem ismerem a müködési elvét vagy is nem tudom ott mi alapján szür ha egymás után lépek be.
Röviden ennyi a gondom erre keresek megoldást.
-
Mivel a topiknak - még - nincs összefoglalója, így egyből belecsapok a lecsóba:
Melyik VPN szolgáltató javasolt, aminek van Magyarországi szervere is? Vagy ez nem lényeges?
Az elsődleges felhasználási cél torrent, de ha már előfizetek valamelyikre, akkor azt szeretném, hogy "mindent" tudjon. -
csocsoszán
őstag
Sziasztok!
Windows 10 pro-n beállítottam a VPN szolgáltatást. Telefonnal, a saját beépített VPN kapcsolattal elérem az otthoni gépet, de a megosztott winyókat nem látom.(ES Explorer). Viszont ha kikapcsolom a windows nyilvános tűzfalát, mindjárt látok minden mappát!
Segítséget kérnék, mit tegyek? Köszönöm! -
batyus086
csendes tag
Sziasztok!
Private Internet Acces-t használok és a torrent letöltési sebesség igen lassú max. 7-10 MB/s. qBittorrentet használok. Ha böngészőből töltök le úgy viszont jön teljes sávszélességgel. Lehetne ezen javítani valahogyan? -
buci30
addikt
Mostanában több helyen olvasom a vpn lehetőséget.
Utána olvastam kicsit a valaki azért írhatna Mire jó ez a VPN?
Az okés h aki külföldön torrentezik annak kell
Az is hogy pl nem kapott olyan reklámokat amilyen oldalakat látogatók
Meglehet nézni olyan XXX oldal aki itthonról nem érhető el
Plusz cégeknek tudom mire jó azt is olvastamDe ha ezek engem nem érintenek akkor valószínű semmire ugye? 😊
-
katalin888
aktív tag
Olyan megbízható VPN szolgáltatás érdekelne amelyiknél van lehetőség magyar szerver kiválasztására!
Tudtok segíteni?! -
4Grider
nagyúr
válasz
kill_bill1 #1222 üzenetére
Ha a UPC eszközét bridge módba teszed, beállítod a saját routeren a fix ip-t, subnet-et és gw-t, amit a UPC adott, és mindkét oldali Cisco routeren átkonfigurálod az ip-t a VPN beállításoknál az újra, akkor működnie kell a vpn csatornának.
-
kill_bill1
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Van 2 Cisco RV042G routerünk két különböző helyen, VPN tunnel módban összekötve. Az egyik helyen a fix-ip címes telekom adsl le lesz cserélve fix-ip címes upc fibernetre.
Ha a upc-től kapott router után kötöm a mi cisco routerünket, mondjuk hogy a cisco-n a wan kapcsolatot static ip-re állítom (gateway-t beállítom), akkor a másik cisco router ugye látni fogja az első cisco routeren beállított static ip-t?
-
aujjobba
addikt
-
Formaster
addikt
válasz
aujjobba #1217 üzenetére
Ez két külön kategória. Az elsőre ok, ha magadnak csinálsz a routerből vpn szervert, így csatlakozol a saját virtuális hálózatodhoz és megosztott meghajtóként látod a HDD-t, biztonságos csatornában. Ahhoz, hogy imitálj egy külföldi IP címet, kelleni fog egy VPN szolgáltató, aki adja a kinti IP-t.
Ha az elsőt szeretnéd és alkalmas a routered VPN szerverként és nem kliensként funkcionálni, ráadásul tud OpenVPN-t, akkor kell legyen benne (jó lenne ha lenne) egy konfigurációs fájl exportálása gomb. A konfig fájlokat kell bemásolni az Open VPN kliensbe, majd indítod a csatlakozást. Nagy vonalakban.
Részletesebben itt egy videó róla, igaz itt synology NAS-al használja, de az elv ugyanaz. Tudsz választani magyar feliratot is, szerintem a lényeget érteni fogod, klikk másol - klikk beilleszt innen-oda. Ezt azt átírsz a config fájlban, pl az IP címet és törölsz egy sort és már kész is.
-
Formaster
addikt
válasz
aujjobba #1215 üzenetére
Mi lenne a cél? Ha VPN szerverként akarod üzemeltetni, akkor a hozzá csatlakozó készülékek között lesz egy titkosított alagút, de ha torrentezni, vagy egyéb oldalakhoz csatlakoznál titkosított módon, akkor a routered csak kliensként kellene üzemeljen és szolgáltatótól kell venned VPN csomagot.
-
aujjobba
addikt
Tudtok segíteni?
A szolgáltatói router-ben van VPN szerver lehetőség, de lövésem sincs mit és hogyan kellene beállítani, meg aztán olyan OpenVPN profilt létrehozni, amivel majd fel is tudok kapcsolódni.Olyan van itt, hogy L2tp szerver, PPTP szerver, meg IPSec végpont.
Első körben melyikkel érdemes próbálkozni? -
bolvar
senior tag
Üdv
Pfsene vpn kliens open vpn, és 1-2 óra után megszakad a kapcsolat otthoni netről a serverrel a visszakapcsolódásnál pedig az alábbi hibát dobja:
TLS Error: TLS handshake failed
Valaki tapasztalt már ilyet?
Előre is köszi a választ!
bolvar
-
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Tudna segíteni nekem valaki aki járatos Cisco VPN routerekben?
Van egy Cisco RV110W routerem(legújabb firmware) és sehogy sem működik a VPN. Egyszerű PPTP VPN-n akarok beállítani, de sem telefonról(3G) sem laptopról nem tudok rá csatlakozni. Esetleg szolgáltatói oldalon lehet gond?PL mobilon amikor csatlakozni szeretnék a dyndns-es címhez (külső IP), akkor a részletekben felismeri hogy Cisco... tehát a routerig ellát... De nem tud csatlakozni....
Már mindent átnéztem, tűzfal(ak), portok, youtube videók, leírások... Egyszerűen semmi sem segít..
Köszi!!
-
Formaster
addikt
válasz
tylerddd #1210 üzenetére
Csak azért mert reklámozzák, nem feltétlenül van rá szükséged. Ezt a netes szokásaid határozzák meg. Ha biztonságos kapcsolatokat használsz és nincs titkolni valód a szolgáltatód előtt, akkor felesleges. Ha gyakran használsz idegen hálózatokat és szeretnéd rejtve tartani a böngészéseid adatait, akkor szükséged van rá. A jelszavak minden esetben ssl titkosítás alatt mennek, szóval ettől nem tartanék annyira. Ha idegen hálózaton küldesz bizalmas adatokat, akkor már inkább. A VPN létrehoz egy titkosított alagutat te és a VPN szolgáltató között, vagy más esetben egész akár a célállomás között és minden ami ebben az alagútban megy, csak az a két fél látja, akinek kulcsa van a titkosításhoz.
-
Gsx-rr
veterán
Sziasztok!
Tud valaki olyan Magyar Vpn-t ami telepíthető Amazon Fire Stick-re?
-
tylerddd
veterán
Hello! Egyre több helyen összefutok ezzel a VPN-nel, a hamarosan megújuló Bitdefender Total Security-m is felajánlotta ezt a plusz lehetőséget. Mobilon is tudnám használni. Mennyire lehet ez szükséges az átlag usernek? Tényleg érdemes vagy ez csak valami újabb dolog, amivel pénzt próbálnak bezsebelni? Tényleg sokfelé összefutok mostanában vele. ~10k lenne az éves díja, nem tudom, megérné-e?! Pro/kontra érveket tudnátok mondani, esetleg laikusoknak szóló leírás erről valahol?! Köszönöm!
-
mzsolty87
csendes tag
-
-
mzsolty87
csendes tag
Sziasztok.
Mint sokan mások én sem torrentezek és nem töltök le, de ha mégis egyszer-kétszer letöltenék, akkor azt úgy tudom ilyen fajta szerverrel lehet kivédeni. Ez valóban működik vagy felesleges még akár próbálkozni is ezzel? -
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Van itt valaki aki tudna segiteni egy dd wrt openvpn beuzemeleseben?
Olyan megoldast keresek ahol az otthon levo gepeket el tudom erni es a otthoni pihole dns szurot is tudom hasznalni es mindezt kulcsos azonositassal, hogy ne keljen kodokkal majomkodni.
client crt, csr, key
dh.pem
server crt, csr, key
ta.key
Mar le van gyartva de a routerbe nem tudom milyen configot kene bevinni es a client ovpn file sem tiszta nekem.koszi
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ Strix G614JVR/16.0"(2560x1600) 240 Hz/i9-14900HX/1TB SSD/16GB/4060 8GB/Wi11/Garanciális még
- Gigabyte GA-H87M-HD3 rev: 1.0 LGA 1150 alaplap
- ACER SWIFT 5 970 gramm,Érintős FullHD IPS,core i5 (8X3,4Ghz)Vil.bill,16GB RAM,256-512GB SSD,jó akku
- HP játékra is,corei5 7200u,R5 2GB videokártya,8-16GB RAM,120GB-1TB SSD,jó állapot
- Sapphire Radeon HD 5670 1GB GDDR5 PCI-E VGA
- HP Elitebook Folio(20mm!) 14,1"core i5,világító bill.,8-16GB RAM,120-480GB SSD,Új akku,Új töltő
- Thomson DPL 660 HT használt, 5.1 házimozi rendszer 6 hangszóróval
- ThinkPad E14 core i7 1165g7(8x4,7Ghz),IRIS XE VGA,16-32GB DDR4 RAM,256GB-512GB SSD, nagyon szép
- Sony Ps2 softmod - 120GB HDD
- Intel Xeon Gold 5119T (LGA3647) + Ajándék hűtő, Intel Pentium CPU-k
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest