Új hozzászólás Aktív témák
-
HThomas
senior tag
Helló!
Az új (2.1.4) virtualboxos hálózatkezelés mellett ha a host gépen (win32) nincs aktív hálózati adapter, akkor nem tudom elérni a virtuális gépet (ugye már (tudtommal) nincs lehetőség saját adaptereket létrehozni a gépeknek). Ezt meg lehet valahogy kerülni?
[ Szerkesztve ]
-
HThomas
senior tag
Pl hasznos lehet más oprendszerrel ismerkedőknek, vagy ha pl egy másik oprendszerre írt programot akarsz futtatni de felesleges a dual-boot, vagy akár az nem is működne (Pl win-es környezetben webszerkesztés és mellette egy linuxos teszt webszerver, mindezt egy gépen).
Akkor is jól jöhet, ha pl ki akarsz próbálni egy shareware programot és nem akarod teleszemetelni velük a géped... esetleg nem megbízható programok "kipróbálására"... De egyik ismerősöm pl csak VM alól netezik.
-----
17-re UP! Most már nem olyan égető a probléma, de ha valaki tudja a megoldást kérem ne tartsa magában
Mókás részlet a VirtualBox changelogból: "Solaris hosts: fixed inability to start more than 128 VMs "
Engem az érdekelne ilyen szituáció milyen alkalmazásoknál fordul elő? Valaki GRID-et szimulál 1 gépen?[ Szerkesztve ]
-
HThomas
senior tag
http://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_machine#System_virtual_machines
Itt van pl egy rövid összefoglaló, bár ez még mindig elég általános... -
HThomas
senior tag
A virtuális gépekben általában mindenféle generikus hardvert implementálnak, nyilvánvaló okok miatt. Én sem hinném, hogy bárki is csinált volna külön Audigy virtualizációt.
A hardveres virtualizáció alatt azt értik, hogy az adott processzor támogat valamilyen virtualizációs technikát, ezáltal sokkal hatékonyabban tud az ezt támogató host virtuális gépeket futtatni*.
A Virtualbox támogatja, mind Intel mind AMD procik esetében (persze ehhez az is kell, hogy az adott rendszer is támogassa).
Néhány link:
http://en.wikipedia.org/wiki/X86_virtualization#Hardware_support
http://en.wikipedia.org/wiki/Virtualbox#Hardware_emulation*: ez persze pongyola; én sem vagyok szakavatott a témában, csak régebben utánaolvasgattam kicsit amikor többet foglalkoztam virtuális gépekkel.
Egyébként nekem Win7 az Audigy kártyát simán felismerte és kezeli (windows update), bár még időhiány miatt nem próbáltam ki stereo zenehallgatáson kívül semmi másra.
[ Szerkesztve ]
-
HThomas
senior tag
Persze. Virtualboxban van ilyen, hogy take snapshot (virtuális gépet kiválasztva, jobb oldalt a snapshot fül, és ott az ikonok). Ha csinálsz egy ilyet, akkor lementi a vm állapotát, és később bármikor visszaállíthatod. Több ilyen lementést is készíthetsz, ekkor stack szerűen tudod visszaállítani őket (illetve össze lehet olvasztani az újabbakat a régebbiekkel, de asszem elágazást már nem csinálhatsz).
Arra figyelj, hogy egy-egy ilyen mentés elég nagy méretű tud lenni.
A visszaállítás kicsit zavaros lehet, van revert meg discard, utóbbiból kettő is, fejből nem vágom melyik mit csinál pontosan, de a programban / manualból már egyértelmű.
-
HThomas
senior tag
Lásd amit korábban írtam, elvileg ha egy magasabb szintet visszaállítassz akkor az alsóbbak elvesznek. Feltételezem inkrementális mentéseket csinál, ezért jelöli a szinteket, de igazából nem tudom pontosan, általában mindig csak egy-két mentést csináltam, és a legutolsót eldobtam ha már nem kellett. Próbálkozz
Ilyen automatikus visszaállításról nem tudok...
Elisha_: ha másolgatni akarsz, és nagyon nem megy a vboxos megosztás, akkor kösd hálózatba a két gépet és hálózaton ossz meg egy mappát a virtuálison.
[ Szerkesztve ]
-
HThomas
senior tag
Hát passz... gondolom folyamatosan fejlesztik, és ha elég feedbacket kapnak akkor előbb utóbb javítanak rajta. Egyébként neten rákeresve találni ilyen topicokat, hogy nem megy a shared folders Win7 alatt, meg néhol írnak hackelős megoldásokat is, tehát a probléma ismert. Persze lehet, hogy amíg nem jön ki hivatalosan a Win7, addig nem nagyon foglalkoznak vele...
Ha minden áron kell a share akkor továbbra is a kézi hálózatosdi a legjobb esélyed...
Egyébként nekem XP guest alatt a windows explorerben nem látja a \\vboxsrv vagy a \\vboxsrv\megosztas hálózati helyeket, de ha hozzáadom hálózati meghajtóként akkor már megy rendben.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest