Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vivaldi (böngésző)
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Vírusirtó topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
berek21
őstag
-
brd
nagyúr
válasz
berek21 #3036 üzenetére
Át kell adni a virtuális gépnek a Host-ról az USB eszközt az alábbi képen látható módon, a menüből kiválasztva, ez megtörtént?
Valamint meg kell jelenjen, mint HW, a Guest gépen (a képen a legalsó szekcióban) az eszköz (a képemen "USB Mass Storage Device-ként" szerepel a példa, de az egy sima pendrive, ami a host-ra volt csatlakozva és a fenti menüben az átadott beállítását látod; te valszeg' mást fogsz látni eszköznévként).Gyanítom, nem történt meg az átadás, mert a COM portok beállításai mutatod, de az más; ugyan soros az is, de nem úgy.
-
berek21
őstag
Sziasztok.
Lenne egy régi hang kalibrációs szoftverem, ami egy dedikált eszközzel működik együtt. Mivel régi, és a szoft egy WinXP SP2-re írt darab, ezért VirtualBox-ba telepítettem egyet. Szép is jó is, fel is ment a progi, usb illesztő is fent van, látja is a virtuális gép, mégis az első képen látható hibát kapom. Szét túrtam már a netet, de bármivel próbálkozom, ugyanaz a hiba. Mivel koca felhasználó vagyok, ezért ha segítenétek akkor legyetek szívesek egyszerűen leírni a folyamatot amivel előrébb jutok.
Ui. : Egy Win 7-et futtató gépre XP SP2 kompatibilitási beállításokkal sikerült rávarázsolni, de az sajnos csak ritkán elérhető számomra.
Köszönöm ha segítesz.
Íme a képek. -
brd
nagyúr
válasz
MrChris #3034 üzenetére
Ahhoz, amit szeretnél, mind a 3 kell.
1. Igen, de nem kell hozzá admin jog (ha csak a Guest gépet leíró file szerkesztése ezt nem igényli a te gépeden), mert valójában csak a gépet leíró file-ban ír át értéket. (Amúgy lekérdezni is le tudod, csak a végére nem kell az 1 és a setextradata helyett getextradata kell, minden más ugyanaz.)
2. Igen.
3. Ha a \\vboxsrv-re gondolsz, azt a Guest Additions varázsolja be "hálózati" elérési útnak és semmi köze a Guest hálózati eléréséhez (nem néztem, de ennek még hálókártya nélkül is működnie kellene, ha nem szúrták el nagyon a megvalósítást.) -
MrChris
nagyúr
Köszi szépen a segítséget! Az 1.-t megcsináltam, ezt ugye parancssorból, adminisztrátorként a valódi gépen kell?
2. -t a virtuális gép (win) regisztrációs adatbázisában kell beleírni?
3.-nál az a furcsa, hogy le van tiltva a hálózati kártya, internet nincs, de mégis működik a közös hálózati meghajtó.
Egyelőre nem működik. Hiába kapcsolom ki pár percre a virtuális gépet, újraindítás után a pontos valós időt mutatja. Átírhatom az óráját, de az lenne a célom, hogy az ne járjon kikapcsolt állapotban, ott folytassa az idő mérését ahol kikapcsoláskor abbahagyta. -
brd
nagyúr
válasz
MrChris #3032 üzenetére
3 dolgot kell(het) beállítani:
1. Indulásnál ne vegye át a Host idejét (opcionális, nem biztos, hogy ezt akarod):
VBoxManage setextradata "<virtual machine name>" "VBoxInternal/Devices/VMMDev/0/Config/GetHostTimeDisabled" 1
(a <virtual machine name> helyére a VM nevét másold be - ahogy elnevezted a létrehozáskor, vagy utána).
2. A Guest-be telepített Guest Additions-ben ki kell kapcsolni a hosttal való időszinkront; ehhez a Guest OS-ben a service indítását (ez nyilván Windows Guest esetén, másra magadnak kell megkeresned) át kell írni a következő útvonalon (és újraindítani a gépet, vagy a szolgáltatást legalább):[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\VBoxService]
úgy, hogy opcióként legyen megadva egy "--disable-timesync", tehát legyen pl.:"system32\VBoxService.exe --disable-timesync"
3. Végül, a Guest OS saját időszinkronját ki kell kapcsolni (vagy letiltani az Internetet a számára).+1: Esetleg, ha ilyet szeretnél, azt is lehet, hogy kikapcsolt állapotban a fentiek mellett beállítasz egy időt a Guest "BIOS"-ban:
VBoxManage modifyvm "<virtual machine name>" --biossystemtimeoffset +2592000000
(A szám a ms-beni eltérés a Host aktuális idejéhez képest (lehet negatív is).) -
MrChris
nagyúr
A virtuális gépnek az óráját hogyan lehet leállítani? Szeretném, hogy annak számára csak akkor teljen az idő amíg be van kapcsolva, ne szinkronizálja magát, ne 'tudjon' róla mennyi a valós idő. Letiltottam a hálózati kártyát, az Alaplap beállításainál kivettem a pipát a Hardwer Clock in UTC Time-nál, de továbbra is tudja a pontos időt.
-
MrChris
nagyúr
Eddig szépen működött a virtualboxban a windows 11, le is klónoztam többet belőle és azokat futtattam, de egyik napról a másikra megszakítja az indulást. Az összes klón és az eredeti se indul. Fogalmam sincs mi az oka.
Ezek a hibaüzenetek. Ez a napló. Nem sokat értek ezekből, köszönöm ha valaki tudna benne segíteni. -
brd
nagyúr
válasz
tylerddd #3028 üzenetére
Igen, pl. így tudod.
A "Leállít" ACPI-n keresztül küld egy leállítási kérést: (mintha az OS-ben a kiválasztanád a "Leállítást", azaz) pl. bezárja az összes programot, leállítja szolgáltatásokat, megvárja, ameddig a disk cache kiíródik, majd ACPI-n keresztül küld a gépnek egy leállítási kérést; a "Kikapcsolás" pedig olyan, mintha egy fizikai géptől elvennéd az áramot. -
tylerddd
veterán
Üdv! Windows 10-et telepítettem virtualbox alá, de a 30GB kevés lett a virtuális meghajtó szintjén. Utólag tudom ezt növelni?
Illetve bezáráskor a Leállítani a gépet és Kikapcsolni a gépet között mi a különbség?
Köszönöm!
-
válasz
Multipass #3026 üzenetére
Nem igazán értem a problémádat.
Az a cél, hogy a telepített virtuális gép lássa a gazdagép mappáit?
Ez egy teljesen kézenfekvő alapfunkció, menüből állítható: Machine - Settings - Shared folders. De az is megoldás, hogy egyszerűen áthúzod a fájlokat a virtuális gépre.
Azt, hogy az internet melyik részén kerested a megoldást, nem tudhatom, de nekem az első keresésre találatok végtelen sorát dobta a Google.
MaCS
-
Multipass
csendes tag
Sziasztok!
Win 10-et használok, de mivel egy régebbi progit (Fifa Manager 10) az istenért sem tud futtatni ez a szerencsecsomag, és az utolsó oprendszer, amin stabilan futott, az a win 7 volt, arra gondoltam, hogy virtualbox-ban indítok win 7-et, és azon telepítem a játékot. Csakhogy sehogy sem tudok rájönni, hogyan osszam meg a valódi gépemen lévő mappát, amin a telepítendő progik vannak, a virtuális win7-tel.
Már kiolvastam a zinternetet, de semmi megoldás... -
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Régóta használok virtualbox-ot.
Furcsa anomáliával találtam magam szemben. Egy szép nap, úgy gondoltam, hogy kihasználva az ntfs fájlrendszer tömörítési képességét, betömörítettem mind a rendszer, mind az adat partíciót.
Dual boot van Debian 12.7-el és Windows 11 24H2-vel. Általában az esetek 90%-ban eleve a Debian-t indítom el, és az alatt szoktam virtualboxot használni.
Arra lettem figyelmes, hogy iszonyatosan belassultak a virtuális gépek, a kis indikátor a VM ablakában folyamatos írást jelzett, viszont a hoston kb semmi sem történt. No mondom, mi a manó. Nézegettem logokat, telepítettem közben egy Windows 2000-et is, de ott meg nagyon furcsa hibával szállt el a telepítő az első indításnál a fájlmásolás után a stage 2-ben, hogy nem sikerült az $MFT, $MFTmirror, $LOGFILE tartalmát menteni a phisicaldrive1-en, meg ilyenek. Na mondom, ennek fele se tréfa, egy windows telepítő se szállt el ilyen hibával. Google kereső - hibás illetve halódó hdd/ssd... Mondom remek.
Néztem smartctl-t, hdsentinelt, az ssd eddig jónak tűnik, nincs hiba.
Ok, mondom akkor egy fstrimet elengedek a rendszerre, változás semmi.
Egye-fene indítok egy Windows-t, ott minden patentül ment. visszabootolok Debianra, újraforgatom a virtualbox kernel modulokat, hiba ugyan az.
Gondolkodtam, egyvalamit csináltam csak komolyabb módosítást, és az a partíciók fájlrendszer tömörítése.
Ismét google keresés, a kernelben lévő ntfs driver prémium szinten tudja kezelni a tömörített kötetetket/partíciókat. Nos, remek, de ettől még a virtuális XP és 2000 is nagyon-nagyon szaggatott. Vegnéztem vendég gépek I/O írásait is, az se mutatott olyan hatalmas kimagasló értéket ami miatt ennyire beálltak a rendszerek.
Ezek után, teszt jelleggel átbootolva Windows alá, kikapcsoltam a fájlrendszer tömörítést, és csodák csodájára megtáltosottak a virtuális gépek... Szóval fura egy hiba, mely érthető így hiszen a VM-ek képfájlai elég nagy méretűek, és transzparens tömörítés miatt a háttérben gondolom iszonyat munka van, ami miatt a virtuális rendszerek gyakorlatilag közel használhatatlan sebességre lassulnak be.Lehetséges, hogy ha nem az egész partíciót/lemezt tömrítem be, akkor nem érinti a virtuális gépeket, csak ez fura lett így, hogy nem gondoltam volna, hogy drasztikus I/O csökkenést okoz így.
-
brd
nagyúr
Esetleg be lett állítva Exectuion Cap?
-
nihill
őstag
Sziasztok, tanács kellene sebesség ügyben.
Szerintem a virtuális gép valamiért nem használja ki a hardver teljesítményét. A felső a virtuális windows task managere, az alsó a hosté. A virtuális gép CPU terhelésének nem kellene megjelennie a hoston is? Hogy lehet hogy a virtuális gép felől azt látom, hogy meg vannak terhelve a magok, a host felől meg hogy nincsenek?
-
krealon
veterán
"a legegyszerubb, ha leszedem a vbox-ot a fuggosegeivel egyutt."
Ez a Windows gondolkodású emberkék első gondolata (re-install).
Én régebb óta használom a VirtualBox-ot és a régi leírásokban még ki volt emelve, hogy linux host-okon, kernel-frissítés esetén a kernel-modulokat újra le kell fordítani.
Érdemes ezért a kernel autómatikus frissítését tiltani a host-on.
sudo apt hold
....Leírás:
https://easylinuxtipsproject.blogspot.com/p/mintupdate.html -
tvamos
nagyúr
válasz
krealon #3015 üzenetére
Egy talalatom volt a neten, amit ertettem is, ahol azt irtak, a legegyszerubb, ha leszedem a vbox-ot a fuggosegeivel egyutt. (De meg nem jutottam oda, hogy ezt hogy kell.)
Mindenesetre amit te irtal, az gyorsabb megoldasnak tunik, ezert azzal fogom kezdeni.
Koszonom szepen a leirast! -
krealon
veterán
A neten a "VERR_VMM_SET_JMP_ABORTED_RESUME" hiba - Linux Mint 21.3 hoston - leginkább a kernel frissítés elvégzése után szokott előfordulni.
Ha frissül a kernel, akkor a VirtualBox modulokat újra le kell fordítani.
sudo dpkg-reconfigure virtualbox-dkms
sudo dpkg-reconfigure virtualbox
sudo modprobe vboxdrv
Szerk:
Javaslom a Win8+ guest-eken kikapcsolni a gyorsindítást, hogy egyel kevesebb hibaforrás legyen. -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Azert szeretnem a segitsegetek kerni, mert nem indulnak a virtualis gepeim, es nem pont ertem, hogy mi lett a baj.
Az OS, amit hasznalok: Linux Mint 21.3 virginia (Linux kernel: 5.15.0-117-generic)
Ami a virtualis gepben van: Windows 10 professional (De a Windows 7-es gep ugyan ezt csinalja)A hiba, amivel kiakad a rendszer:
00:00:05.572092 GIM: HyperV: Resetting MMIO2 regions and MSRs
00:00:05.582391 Changing the VM state from 'DESTROYING' to 'TERMINATED'
00:00:05.589638 Console: Machine state changed to 'PoweredOff'
00:00:06.590314 GUI: UIMachineViewNormal::resendSizeHint: Restoring guest size-hint for screen 0 to 1920x964
00:00:06.590439 ERROR [COM]: aRC=E_ACCESSDENIED (0x80070005) aIID={4680b2de-8690-11e9-b83d-5719e53cf1de} aComponent={DisplayWrap} aText={The console is not powered up (setVideoModeHint)}, preserve=false aResultDetail=0
00:00:06.590599 GUI: Passing request to close Runtime UI from machine-logic to UI session.
00:00:06.590636 GUI: Aborting startup due to invalid machine state detected: 1
A VBox.log-bol masoltam ezt ki. -
Replikátor, type C,.... Ezek mind olyan dolgok amin elcsúszhat mint egy banánhélyon. Az XP hozzá se szagol az ilyenekhez. Az extension pack segíthet, mert kibővített USB támogatást ad (jelentsen ez bármit).
Extension packs provide extra functionality to the Oracle VM VirtualBox base package, such as extended USB device support and cloud integration features.
Ez talán segít telepíteni. -
Hanyas USB? Másik porton próbáltad?
Az "extension pack" telepítve van?Másik opció a VMware Workstation Player. Ill. a Qemu.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Win11-en használok XP-t VB-szal. Csak azért telepítettem, hogy a Sonicstage szoftverrel Hi-MD minidisc lemezek tudjak írni, a Sony sajnos XP-ig támogatta a szoftvert. A problémám az, hogy amikor elkezdeném írni a lemezt, egyszerűen lecsatolja az USB eszközt az XP felületről és auto csatolja is Win11-re. Kipróbáltam, sima pendrive-ot tudok írni ugyanígy felcsatolva XP-n, de valamiért a minidisc-et nem. Van valami ötletetek, hogy miért csatolja le az eszközt, ahogy elkezdené írni a Sonicstage? Nagy segítség lenne a probléma megoldása. Milyen egyéb hasonló szoftverek vannak a VB-on kívül? Legvégső esetben másikkal próbálkoznék.
-
Soma01
veterán
Na, már sikerült 120 giga körülire csökkenteni a partíció méretet...
Ha egy máshol telepített Win10 bekerül egy virtuális gépbe, ott gond nélkül menni fog? Nem lesz gondja, hogy ki van cserélve alóla a hardver?
Amúgy találtam már pár megoldást a meglevő lemez, virtuális lemezzé alakítására, ami szerintem működik majd mbr alatt is. Meg így, hogy kisebb a rendszer, könnyebben tudok próbálkozni. Több módszert is megnézek majd.
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Egy külső házban lévő, kb. 700GB adatot tartalmazó, 3db partíciót tartalmazó (mbr), Win10, legacy módban telepített oprendszerről szeretnék egy virtuális meghajtót csinálni. Ugyan ezen a hardveren egy friss Win10 alatt betenném a Virtualboxba és pár napig onnan használnám, ssdről a régi rendszert. (adatmentés költözés miatt) Hogyan lehet ezt kivitelezni? Az nem nagy dolog, hogy Vboxba telepítek egy isoból xy oprendszert. De egy meglévőt, hogyan kell berakni, hogy induljon, fusson....? Guest additions kell hozzá? Stb... -
GrotESC
aktív tag
Sziasztok!
Linux Mint - Cinamon alá akarok VirtualBox-ot telepíteni. A szoftverközpontban 6.1-es van, de a hivatalos oldalról már letölthető a 7.0-ás változat. Otthoni teszteléshez lesz használva.
Melyik verziót ajánlanátok telepítéshez (és miért)? -
Mi a trükkje az USB felcsatolásának?
Az USB beállításokban hozzáadom az USB eszközt (egy licence kulcs). Ám hiába indítom a virtuális gépet, nem látja. A már futó virtuális gép USB menüjében újra be kel pippantanom. Onnantól kezdve működik, látja, egészen a kikapcsolásig. Mit/hol kell beállítani, hogy ezt a fizikai kulcsot a virtuális gép mindég lássa, bedugott eszköznek? -
VirtualBox guruktol kerdeznem, hogy host CPUID-t mikent tudok guest-be integralni?
A kinyert host IDs [link] itt pedig a commandVBoxManage modifyvm < uuid | vmname > [--cpuid-set=leaf [:subleaf]eax ebx ecx edx]
csak nem teljesen vilagos, hogy mikent adhatom meg a linkelt kodsort--cpuid-set
-hez? [link] -
spileraaa
senior tag
válasz
DonThomasino #2992 üzenetére
nem találtam meg amit írtál
de felraktam az xp és windows 10 enterprise ltsc
mindkettő simán működik
windows 7 esetében lehet nem jó verziót raktam fel azért lagol? -
brd
nagyúr
válasz
spileraaa #3000 üzenetére
Miután rányomtál, nyisd meg a virtuális gépben a CD meghajtót és a "lemezen" találsz egy VBoxWindowsAdditons.exe-t, azt indítsd el!
Sajnos, nem tudom, ki a hülye, de vagy a Vbox fejlesztői(/fejlesztők főnöke), vagy a fordító(/fordító főnöke), mert az a menüpont nem telepít semmit, hanem elhelyezi azt az ISO (CD képfile) file-t a virtuális gép optikai meghajtójába, amelyen a Guest Additions (Integrációs szolgáltatások) található. (Én egy régebbi verziót használok és az alapján a fordító, mert angolul pont úgy hívják a menüpontot, mint amit csinál és csak a magyar fordításban hívják úgy, mint amit szeretne, hogy csináljon.) Persze ha a virtuális gépben futó OS-ben be van kapcsolva az Autorun az adott (optikai) meghajtóra, akkor elindul a telepítés, de az Autorun állapotát a menüpont nem tudja.
-
brd
nagyúr
válasz
spileraaa #2996 üzenetére
1. Kell.
2. A Mint-et nem ismerem annyira, de olyat kellene kiválasztani, ami közel áll hozzá (pl. amiből forkolták; ha jól tudom, az Ubuntu-hoz áll közel). Így kell ilyesmire rákeresni: nini.
3. No' ezt spec. nem tudom, sosem használtam még így, de gondolom igen. Windows-nál, ha jól sejtem, ez többnyire fel is telepíti (a telepített programok között meg fogod találni, ha igen) és az elterjedtebb Linux distroknál is (=amelyekkel foglalkozott a VirtualBox gyártója, hogy gördülékeny legyen a használata).
4. Lehet. Ez a Guest Additions egy programcsomag, amit egy ISO (CD képfile, bármilyen virtuális CD meghajtóba behelyezve meg tudod nézni a tartalmát) file-ba becsomagoltak. Kezeld úgy, mint egy drivercsomagot, amit egy gép egyedi hardware eszközeihez fel kell telepíteni, hogy ki tudja használni az adott OS (de kicsit több annál, pl. a host<->guest clipboard-ot is ez a csomag kezeli). Bármikor egy futó gép menüjéből elhelyezheted a virtuális gép optikai meghajtójába és így a virtuális CD-ről telepíthető. Windows-nál ez egyszerű, mert a grafikus felületről indítható, Linux esetén nem mindig (főleg, ha nincs is grafikus felület rajta, hehe); pl. a Mint-re telepítést valahol itt meg fogod találni.
-
spileraaa
senior tag
Nagyon kezdő vagyok így nem igazán értem amit írtál így újra fel teszem számozva és kérlek válaszolj külön mindegyikre köszi!
1 Guest Additions- ez Linux linux mint eseteben is kell?
2.
itt jót választottam ki mert olyan hogy linux mint nem találtam3. itt kell bejelölni Guest Additions-t?
4. ezt utólag is lehet? vagy ha nem akkor a windows 7 esetében kezdjem újra az elejétől?
-
brd
nagyúr
-
spileraaa
senior tag
ki akartam próbálni a virtulaboxot .
nagyon kezdő vagyok
win 7 pro-t raktam fel
viszont nagyon akadozik ez normális?
úgy értem az egér nem megy simán
pedig mindenből adtam felet a memória processzor
vagy itt is fel kell rakni a drivereket is mint a rendes telepítéskor?vagy linuxal simábban menne?
-
DonThomasino
veterán
Most ismerkedek a VB 7.0 val.
Csináltam pár windowsos gépet,
de egyszerre csak egyet tudok futtatni.
Ha elindítom a másodikat leáll az első.
Ez miért van ? -
A 7.0.10 r158379 verzióban egyáltalán nem indul el a virtuális gép, ha hozzáadok egy NVMe controllert (akkor sem, ha üres). Ezzel a verzióval hoztam létre magát a virtuális gépet frissen, és fel van telepítve az extension pack is.
E_FAIL (0X80004005)
Ez valami bug, vagy kéne még más extension pack is? -
Mbazsika
tag
Sziasztok!
Van egy VM-em, amit valaha ezen futott: VirtualBox VM 6.1.22
Most egy 7.0.6 alatt szeretném beindítani, természetesen annak idején nem csináltam róla exportot.
Hogy kellene neki állni?Előre is köszi a segítséget.
-
varmi2
nagyúr
Virtualbox7.0-ban futtatok egy windows10-et. A gépen is windows 10 van. Minden hibátlanul fut, kivéve, hogy nem tudom telepíteni az integrációs szolgáltatásokat. Rákattintok, de nem történik semmi, mi lehet a gond?
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Adott egy szerver (ESXi 6.5), amin fut egy Server 2019, amin fut egy vbox, amin nincs internet, hiába bridge módban fut, egyszerűen nem lát ki a netre.
Hol keressem a problémát?
-
-
-
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Inkább használom a VirtualBoxot (5.2.42), mint értenék hozzá.
LinuxMint rendszeren van egy VM WinXP
Két darab .vmdk kiterjesztésű tárhellyel dolgozok, mely most kezd betelni.
Új tárhelyet szeretnék hozzáadni.
Konfig / Tároló / Új tárhely - a szabály szerint.
Megtörténik, rendben. Mindegy, hogy vmdk, vagy vdi a kiterjesztés.
Elindítva az XP virt.gépet, nem látom az új könyvtárat, csak a két régit.
Mit rontottam el?
Köszi előre is.
u.i.: szeretnék ennél a VB verziónál maradni, mert jelenleg az OP ezzel megy stabilan. -
brd
nagyúr
válasz
BitRider #2976 üzenetére
Pl. Röviden:
1. A virtuális gépben: sdelete.exe -z <meghajtóbetűjelhaaznemac:>
2. A virtuális gép leállítása után, a VBox telepítési könyvtárából kiadva:
VBoxManage modifyhd --compact "virtuálisdiskfileútvonal"Az 1-es lépés ahhoz kell, hogy minél többet tudjon a 2. lépés csökkenteni (az valójában a 0-t tartalmazó részek tárolását tudja tömöríteni).
-
BitRider
senior tag
Hi!
Dynamically allocated storage mellett pár tíz GB-ot bemásoltam a VM-be, majd töröltem onnan, de a VM fájl mérete nagy maradt. Hogyan tudnám visszacsippenteni a nem használt fölösleget? Fontos lenne, mert egyébként marha jól sikerült a rendszer, de így a hordozhatósága eléggé sérült és nem kezdeném újra csak emiatt.. :s
-
Simba86
senior tag
Annyi történt, hogy miután mindent konfiguráltam, ellenőriztem, jött a windows frissítés és leállítottam a nast szabályosan, mint egy normális gépet (tehát nem lőttem le a virtualboxot alapból). Újraindítottam a gépet, startoltam volna a NAS-t, erre a hard disk-et nem tudta felcsatolni, mert kiírta, hogy access denied. Miután "elengedtem" a lemezképet, a rendszer betöltött hiba nélkül, de akkor már ugye a hdd nélkül, szóval az összes adatom hozzáférhetetlen lett. Szerencsére lefuttattam egy data recovery -t és a fájlok többsége megmaradt, csak ugye ismeretlen névvel... nagy munka lesz mindent beazonosítani, de szerencsére "csak" a Plex másfél tera könyvtára és fotók kerültek eddig rá, szóval ezeket talán nem tart annyira sokáig lecsekkolni...
-
ekkold
őstag
válasz
Simba86 #2972 üzenetére
Sajnos nem tudom megmondani mi lehet nálad a gond, de azért ez nem egy általános probléma. Nekem Win7 alá van telepítve a virtualbox, és több XPenology verziót is feltettem rá kíváncsiságból (6.1.7, 6.2, és 7.1), ezen kívül XUbuntu, Win7, RouterOS, XP, Puppy linux, és Win2000 is van telepítve. Ezek jól működnek, nincs különösebb problémám egyikkel sem - bár tény hogy nem túl gyakran kell.
-
coco2
őstag
válasz
Simba86 #2972 üzenetére
A magam részéről anno néztem a vmware player-t, meg a virtualbox-ot, és a box folyton lefagyott, nem nagyon akart működni, egy egyszerű ubuntu-t nem sikerült stabilan életre keltenem alatta. Most próbáltam újra, mondom hátha azóta javítottak dolgokat, de nem. Újra lepattantam róla. És ahogy elnézem az aktivitást, ilyen vagy olyan formában mindenki szembesül vele. A vbox olyasmi, mint a viccbeli "valami van, de nem az igazi".
Ami téged illet, ha windows alatt vagy, a vmware player-t tudom javasolni másik lehetőségnek. Igaz, céges dolgokra az nem free. Van még linux alatt a qemu, az free. Meg keress rá a proxmox-ra, az egyben változtatja a gépet egy VM környezetté, ha amúgy az OS nem kell neked azon a vason másra.
Az xpenology-ról így hirtelen még sosem hallottam. Fogalmam sincs, van-e rá guest támogatás.
Visszanyerni az adataidat tipikusan rendszergazda dolog. Adatmentést visszaállítani. Ugye betartottad a stabil gyakorlat kötelező szabályait, mielőtt nekiestél telepítgetni?
Türelem az van bőven. De többet segíteni sajnos nem tudok.
-
Simba86
senior tag
Sziasztok! Kérlek segítsetek leszólás nélkül, mert felrobbanok... Kezdő vagyok, utasításokat követve telepítettem virtualbox-ba xpenology-t. Minden tökéletesen működött, beállítottam minden hozzáférést, zerotiert is. Windows frissítés után újraindítottam a gépet, előtte szabályosan állítottam le a nast is. Újraindítás után access denied-ot kaptam. Sehogy se férek hozzá az adataimhoz. Van módszer a visszaállításra? Köszönöm, ha valaki türelmesen segíteni tud!
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Általános tippeket had kérjek jelenlegi verzióról (7.0.8.156879), hogy a networking részének milyen problémái vannak (legutóbb belefutottam).
Networking beállítások közül melyik működik most normálisan?
A tippeket köszönöm.
-
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Virtualboxban futtatnék Linux antiX rendszert. Megoldható, hogy teljes képernyőn csak a Linux rendszert lássam? Hiába teszem ki teljes képernyőre alul a windows tálca látható marad, illetve a rendszert is elnyújtva látom. Köszi!
-
ledgeri
nagyúr
Melyik pontján lehet egy VBs VM-et VPN-ezni? Elég hogy ha csak a VB exéje van VPN-re küldve?
-
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #2966 üzenetére
Hát ez roppant érdekes.
Újratelepítettem a virtualboxot.Most ugyanaz a python 3.9.7 a guest linuxon az alábbi eredményet produkálja:
0.6407764470000075 0.6408760220000431 0.6440373849999901
Jóhogy nem ugyanaz a verzió, de most meg irreálisan gyorsabb a hoston futtatott változatnál.
Mindenesetre a php-s benchmarkok is azt az eredményt hozzák így most, amit az 1700X=>5600G átmenettől vártam.
bench.php
1700X
Total time: : 0.951 sec.5600G rossz eredménye 1.2-1.3s volt
5600G újratelepítés után:
Total time: : 0.465 sec.micro_bench.php
1700X
Total 2.7005600G rossz eredménye ~5.5s volt
5600G újratelepítés után:
Total 1.348Elnézést, hogy zavartam, akartam.
-
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #2965 üzenetére
Lefuttattam valami egyszerű python tesztet is ( [link] )
A host gépen python 3.9.1 van.
Eredmény:
1.1406289000000003 1.1455206 1.1456861000000007Virtualboxon belül python 3.9.7 van
1.8140168929994616 1.816637785000239 1.8403663950002738Önmagában az nem lep meg, hogy virtualizáción keresztül lassabb, mint natívan futtatva, csak arra keresem a választ, hogy az mitől lehet, hogy a processzor cserével növekedett az overhead. Sajnos referencia értékeim ehhez sincsenek, tehát nem tudom, hogy a python teszt script futás ideje nőtt-e, vagy hogy a majd 60%-os overhead az normális-e.
-
Petykemano
veterán
Sziasztok!
Nemrég cseréltem egy Ryzen 1700X-et 5600G-re.
CPU-Z és Winrar benchmark szerint minden érték jobb.
A hostgép Windows 10 home.A minap lefuttattam Virtualbox-ban (6.1.34 r150636 (Qt5.6.2) ) futó Ubuntu linuxon (2110; 5.13) egy bench.php és micro_bench.php teljesítmény mérő kis programokat. (php 7.4) és a korábban az 1700X-szel mért eredményekhez képest regressziót tapasztaltam. A bench.php kb 20-30%-kal lassabb, míg a micro_bench.php futása kb 100%-kal tart tovább.
Feldobtam gyorsan egy XAMPP-ot is a hostgépre . Ahhoz sajnos nincsenek az 1700X-szel mért referencia értékeim. XAMPP a bench.php esetén négyből három művelet csoportnál olyan gyors, mint amit vártam, egynél (string manipulation) viszont sokkal lassabb, mint a virtualbox esetében
A micro_bench.php esetén viszont 2x gyorsabb, mint a virtualboxos esetben, de nem is volt gyorsabb mint az 1700X volt virtualboxban.
Persze ezeket az értékeket nehéz mihez hasonlítani.Ezek a néhány másodperces php benchmarkok egy szálon futnak, tehát nincs rá hatással a magok száma.
Kérdezni akartam, hogy tapasztalt-e valaki hasonlót?
Az SVM be van kapcsolva a BIOS-ban és engedélyezve van a Virtualbox beállításai között
Nem virtualboxos környezetben futtattam már ugyanezeket a php benchmarkokat AMD EPYC Milan környezetben és ott nem tapasztaltam ilyen teljesítménycsökkentést, ezért nem gondolnám, hogy a zen3 hibája lenne. Persze egy Cézanne nem ugyanaz, mint egy Milan.
Ennyivel gyengébb lenne a Cézanne (5600G) virtualizációs képessége, mint a Summit ridge (1700X) volt?
Vagy újra kéne húzni az virtualboxot?
A virtualbox a legújabb, újratelepítettem a host extensionst és a guest additions-t is.
Vagy esetleg a jelenlegi Linux kernel (5.13) lenne a ludas? -
krealon
veterán
válasz
Thronks.90 #2963 üzenetére
"Hogyan tudom a host gép egyik merevlemezét mountolni anélkül, hogy VDI lemezképet hozok létre rá?"
https://www.virtualbox.org/manual/ch09.html#rawdisk
9.7.1. Using a Raw Host Hard Disk From a Guest
A kulcsszó createrawvmdk.
Személy szerint nem tartom jó ötlletnek.
Biztonságosabbnak érzem a Shared folder használatát. -
Thronks.90
tag
Sziasztok!
Egyszerű kérdés, de nem tudom hogyan googlezzak rá, próbáltam már vagy ötféle módon, de nem kaptam rá választ.
VirtualBox fut Win11 Host-on, Open Media Vault az áldozat. Hogyan tudom a host gép egyik merevlemezét mountolni anélkül, hogy VDI lemezképet hozok létre rá?
Remélem érthető a kérdés, köszönöm a segítséget előre is!
-
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Volna egy ssd-m ami egy pc-be volt. Kikerült belőle de vannak rajta adatok amikhez, hogy hozzá férjek futó op rendszer kellene.
Sajnos a pc amibe volt már nincsen meg.
Van arra mód, hogy elindítsam a rajta lévő rendszert VirtualBoxal?Amit indítani szeretnék az egy windows 10 op rendszer.
A gazda pc amin fut a virtualbox azon windows 11 van.Amennyiben lehetséges tudnátok segíteni hogyan is kezdjek neki.
Eddig létrehoztam op rendszereket virtual boxban de azokat mindig frissen telepítettem. Most viszont egy meglévő rendszert kellene élesztenem ami ráadásul nem is virtuális media hanem egy ssd-n található. -
Oryctolagus
tag
Sziasztok!
Volt egy Debian vm-em, de mar annyira szet buheraltam hogy inkabb letoroltem.
Na most ez olyan regota meg volt hogy nem emlekszem hogyan oldottam meg azt hogy amikor amikor az egeret foleviszem az ablaknak es kattintok akkor ugye mozog a vmben az eger, viszont mozgatnam at a host-ba akkor benn marad a vm-ben.
Debiannal nem kellett host gomb + valami kombo.
Valaki nem tudná megmondani csuklobol, meg ha google gyorsabb is kivárnám. -
Zsoxx
senior tag
Szerintetek Windows 7 Pro virtuális rendszerben miért nem látszik a megosztott mappa? Az USB pendrive-ot se látja, pedig az eszközöknél ott van a listában és ki van pipálva.
Szerk: ha nem írok meghajtó betűt, akkor látszik a mappa. A pendrive továbbra sem.
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
A VirtualBox mennyire biztonságos, ha csak és kizárólag bankolásra akarják használni? Adott egy Windows 10-es családi gép, amelyet többen használnak, nem igazán hozzáértők (azonban telepítgetni is szoktak alkalmazásokat), viszont az egyik családtag bankolásra is használni akarja.
Szerintetek megfelelő megoldás, ha telepítek rá egy VirtualBox-ot és arra egy Lubuntu linuxot? Ennek használatára meg tudom tanítani azt, aki bankolásra akarja használni, úgyis csak elindítani kell és a böngésző meg már ugyanolyan, mint Windowson.
A kérdésem az lenne, hogy ez így teljesen biztonságos, védett a kártevők, támadás ellen? Csak egy mappát osztanék meg a számlakivonatoknak. Vagy jobb megoldás, ha rendesen telepítem a Linuxot a Windows mellé? -
-
-
Tudok olyat csinálni, hogy egy Linux-os szerveren mount-olok egy DD image file-t, megosztom Samba-val, felcsatolom hálózati meghajtónak egy Windows-os gépen, aztán valahogy boot-olok erről a hálózati meghajtóról egy virtuális gépet?
Vagy csak az működik, hogy a DD képfile-ból VDI-t konvertálok (most épp erre várok) és azt adom hozzá egy virtuális géphez? (De működni fog visszafelé is, hogy VDI->DD?)
Egy Live Linux rendszerem volt egy pendrive-on, ami elveszett, de van róla DD-s backup. Csak nincs itthon másik pendrive-om, amire visszaállíthatnám, és szeretném használni a Linux rendszert (vagyis már hajnal 3-kor akartam, és ilyenkor ugye nincs bolt, hogy vegyek egy pendrive-ot), de lehetőleg úgy, hogy megmaradjanak a változások (de a konvertálós mókával csak a VDI file-ban lesznek mentve, amit nem tudo hogy állítok majd vissza a pendrive-ra, ha vettem egy újat).Szerk.: Ah leesett, hogy le tudom majd klónozni egy pendrive-ra a felcsatolt VDI-t.
-
M-a-X-i
tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne nem vagyok profi Virtual Box használó, de néha már próbálkoztam vele korábbi gépeimmel is.
Ami most a problémám iszonyatosan lassan futnak 1 régebbi i5 (4-dik gen) is 2-3x gyorsabb).
Lásd a gépemet az adatlapomon.
Itt-ott elkaptam AMD-s gépekkel szenvednek mások is de ötleteket nem igen láttam.
Nem tudok rájönni mi lehet a baj?
Virtualizáció be van kapcsolva BIOS-ban természetesenKöszönöm szépen a segítő válaszokat, ötleteteket!
üdv,
MAX_
-
Windows 11 telepítése megoldott? Tud már olyan processzort, biztonsági csippet emulálni amit elvár?
-
mezis
félisten
Üdv.!
Win10 alatt installáltam az Oracle VirtualBox legfrissebb (6.1.30) verzióját és a hozzá tartozó
Extension Pack-et.
Installáltam egy Windows XP-t. Eddig működik minden rendben, de én szeretném a WinXP-ből elérni a Win10 egy megosztott alkönyvtárát, de nem sikerül.
Kapok egy üzenetet, hogy Integrációs szolgáltatásokra lenne szüksége, de én ilyet sem angolul sem magyarul nem találok. -
Kisprobegt
csendes tag
Sziasztok! Tudnátok segíteni abban, hogy valós Windows XPből (2002 SP3 32bit)hogyan tudnék virtuális gépet csinálni? VMware vCenter converterrel próbálkozom amivel, már win 7 et tökéletesen tudtam így virtualizálni. Ha XP-t akarom csinálni a következő hibát dobja ki: Unable to create a VSS snapshot of the source volume. 2147549183 (0x8000FFFF). Én már felturtam az angol fórumokat és az ott lévő megoldások nem segítettek. Fél megoldás lenne meg ha AHCI vé lehetne varázsolni a rendszert, hogy ne kelljen Biosban váltogatni ha XPt akar bootolni az ember, de gondolom az még lehetetlenebb XP alatt.
Segítséget köszönöm! -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok! Telepített már valaki MacOS Big Sur-t Virtualboxon? Én ezen videó alapján csinálnám, de mikor törölni kell az adott meghjatót és át kell nevezni, akkor meghal a Virtualboxom.
-
w.miki
veterán
Másik kérdésem: VB gépre hogyan tudok fileokat másolni, és vissza?
Bekapcsoltam az Általános/Haladó pontban a kétirányú átvitelt, de így sem sikerült a filet átmásolnom rá. -
w.miki
veterán
VirtualBox-xal hogyan tudok virtuális XP-t csinálni Win7 alá?
Másik topikban linkeltek nekem egy xp.iso-t, de hol kér iso file-t a VB, amikor új gépet akarok hozzáadni? Nem látok rá opciót. -
holloo
csendes tag
Sziasztok!
Azon gondolkozom, hogy vajon a VM teljesítménye szempontjából mi a számítógép fizikai magjainak optimális elosztása a host és a guest gép között (elsőre tegyük fel, hogy csak 1 guest fut egyszerre). Nyilván ez függ a host és a guest op. rendszer fajtájától, illetve a guest-en futtatott alkalmazásoktól is, de nagy általánosságban mi lehet a jó elosztás? Engem konkrétan öt eset érdekel, de általános okosságokat is szívesen olvasnék erről:
1-2: Host: Windows 7 x64; guest: Windows 10 x86/x64 (furcsán hangzik, de nekem most éppen erre van szükségem)
3: Host: Windows 10 x64; guest: Ubuntu akármi
4-5: Host: Windows 10 x64; guest: Windows 98/Windows XP x86
Gondolom az utolsó esetben a guest-nek 1 procinál nincs is többre szüksége, de mi van a többi esetben? Hogyan befolyásolja a fizikai magok elosztása a host és a guest között a VM teljesítményét? Gondolom a host-nak meghagyott magok futtatják magát a VirtualBox-ot (is), a guest-nek adott magok meg magát a VM-et, de úgy gondolom, hogy a host-nak meghagyott magok száma is befolyásolja a VM teljesítményét.
Leggyakrabban négyféle gépen dolgozom VirtualBox alatt: 2 mag/4 szál (8GB RAM); 4 mag/4 szál (16GB RAM); 4 mag/8 szál (16GB RAM); 8 mag/16 szál (48GB RAM) -
tobias40
veterán
Sziasztok!
Hogyan tudom beállítani "utólag" hogy a felbontás az legyen mint a valós kijelzőmön?
Ha bekapcsolom a teljes képernyőt akkor is 800x600-ban mutatja az ablakot és 1024X768 lenne a helyes de a kijelzőknél ez szürke... -
I02S3F
addikt
Sziasztok!
i5 2.gen, 8giga ram, evo 860 512gb ssd
Gyorsulnának a vm-ek, ha több ramot kapnának? Most 3072mb (3g) kapnak, egyik sem használja fel max. Nincs különösebben nagy mem igényű alkalmazás futtatva (spoti, böngésző, később programozás tanulás lesz)
Van értelme + 8g ramnak? Tehát összesen 16g-nek, ha nincs se játék, se különösebben nagy terheltséget jelentő app futtatás? Nyerek vele?
Szer.: Ja! Linuxok (Ubuntu és variánsai) futnak Win host-ról, és Linux hostról fut win guest. (Ez átmeneti állapot, utóbbi lesz megtartva)
-
I02S3F
addikt
Kész is a rendszer. 3 órámba telhetett. Próbáltam media creation tool-al bottolható usb-t csinálni, de nem tudtam a win 10 vm-nek át passzolni a pendrive-ot. Még munkaidőben ránézek erre, mert ezt meg lehet csinálni.
Szerk. : Ja és nem lassú! Türelmi küszöbömön belül válaszol
.
-
Syl
nagyúr
Régen (6-8 éve?) egy Win7 gépet (pontosabban csak annak a merevlemez tartalmát) vittem be virtuálba. Volt egy kis rodeó a driverekkel és a Win-t újra kellett aktiválni (ezért az oem win kiesik), de végül működött rendesen.
Gondolom ma már sokkal egyszerűbb. A Vmware-nak pl. van egy külön menüpontja erre (Migrate your PC). -
I02S3F
addikt
Sziasztok!
A szakdogámat Word-ben írtam, ami miatt fontos volt a Win10 a gépen. Most végeztem vele, így szeretnék Ubuntu-t telepíteni. Sőt, ha lehet Ubuntu only gépre vágynék és arra gondoltam, hogy a Win10 virtuálisan futna, ha kellene (pl.: Office). Na most én ezt érzelmi alapon döntöttem el, mert ez nekem így tetszik. Egy másik ok, hogy a Win10 alóli Anydesk-el csatlakoznék a munkahelyi gépekhez otthonról. Anydesk van Ubuntu-ra is, csak főnök azt mondta, hogy ha Linuxról csatlakozom a munkahelyi gépekre meg fog bolondulni a billentyűzet, ami elő is fordult, csak azt nem tudom, hogy tényleg a Linux okozta-e. (random rossz karaktereket írt a bill a gombok megnyomására)
Szóval Dual-boot, vagy Win10 vm? Nem igazán akarok külön OS-t fenntartani, de ő (a főni) azt mondta, hogy dual-bootozzak.
Mit gondoltok?
szerk.: #2929 st3v3np3t3r - Egy próbát megér a HyperV és a Vmware szerintem!
-
Szebb napot. Egy kísérleti projecttel kísérleteznék laptopon. Olyan technikai gondom lenne a legfrissebb VBox-szal, hogy:
Host: Win10Home, GUEST: Ubuntu 18.04
Ha megosztott mappát állítok be, akkor Linux alatt mindig fiók jelszót kell beírni a mappa elérésnél és így PlayOnLinux(PoL) alatt nem lehet hozzáférni szabadon a megosztott mappához. Linux alatt hiába módosítom a mappa jogosultságot, mindig visszaáll automatikusan root tulajdonosra, a PoL meg nem támogatja a root joggal való futtatást. Született erre valami megoldás vagy ez véglegesen így marad?Vagy dobjam ki a Vbox-ot és próbáljam meg VmWare-rel vagy Hyper-V-vel?
A project miatt nem nagyon akarok dual bootot.
-
elistvan
őstag
Sziasztok!
Win7 64bitre telepítettem egy winxp 32 bitet de a mappamegosztás nem tudom beállítani.
Próbálnám telepíteni a kiegészítést ami engedi, elindul a telepítő a virtuális oprendszerben de nem fut végig csak 3/4-ig a guest addition szolgáltatás telepítése. Vártam vagy 10 percet. (Asztal gép 8 giga ram i3 3470). -
Krystal_s
addikt
Sziasztok!
Eddig alapon használtam a CPU beállításokat, azaz 1 mag van megadva i5 3340M cpu-nál. Ez a proci 2 magos, de 4 szálon dolgozik. A beállítás szerint (zöld jelzés) állíthatnám 2 CPU-ra a 4-ből.
Itt a magokat, vagy a szálakat jelzi, amin dolgozni tud? Érdemes lenne átállítani az értéket 2-re utólag?Virtuális meghajtóból nem kellene eltávolítani a képfájlt, ha az már telepítve lett? (GuestAdditions)
-
coco2
őstag
válasz
anorche1 #2919 üzenetére
Ha fel tudsz használni bármi hotplug fizikai eszközt, amin keresztül bevezeted a netet, akkor talán. Például a guest win10-re becsatolni egy usb-s gsm net stick-et, aztán host bridge-en keresztül adni tovább win10-ről, aminek a túloldalán van a linux (host).
Ha fizikai eszközt nem tudsz bevetni a játékba, virtualbox-al szerintem nem fog összejönni. Virtualbox helyett inkább egy proxmoxot telepíts a host linux-ra, és gyárts vm-eket azzal mindkét gépnek. A win10-nek is, meg a linux-nak is. Aztán kötögeted őket. Host-tól előbb win10-re, onnét tovább a guest linux-ra. Ha ezt választanád, remélem időmilliomos vagy
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Egy erdekes kerdesem lenne:
Megoldhato az, hogy a virtualis rendszertol kapja az internetet a host rendszer?
Archot hasznalok, virtualboxban fut egy win10, es azon egy vpn. Es valahogy a linuxnak ezt a win10 -es vpn -es halozatot kellene hasznalnia. Van erre megoldas? -
Pöttön
őstag
Közben megtaláltam amit kerestem (egér integráció).
Most már csak az lenne a kérdésem, hogy van valami billentyűzet kombináció, amivel lehet váltani a virtuális gép, és a win 10 felülete között?
Mert ha teljes képernyőre rakom a virtuális gépet, és bekapcsolom az egér integrációt, akkor csak a virtuális gépet tudom kezelni, és eddig csak a ctrl+alt+delete-vel tudtam kilépni belőle.
Gondolom van ennél jobb megoldás is? -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Van erre esetleg valami megoldás-beállítás, hogy ha a gép alap oprendszere (win 10) 1360x768-ban megy, és a virtuális gép meg 1024x768-ban, teljes képernyőben, akkor az egér csak a virtuáis gépnél működjön, és ne tudjam ki húzni a képernyő két szélén található fekete sávba?
A választ, segítséget előre is köszi!
-
coco2
őstag
-
azbest
félisten
ha esetleg valaki azzal szívna, hogy guest rendszer nem működne a virtualbox 6.1 a win10-en bekapcsolt hyper-v -vel, mert például a wsl2 is aktiválva van... akkor nekem úgy sikerült életre kelteni a hyper-v tiltása nélkül az ubuntu 20.04-em, hogy feltettem a friss teszt verziójú 6.1-esból a 6.1.19-eset, átbillentettem kézzel a procibeállításnál hyper-v -re a módot a harmadik tabon. És még egy fontos: be kellett kapcsolni a 3d gyorsítást az alap wmsvga virtuális videokártyánáll, mert anélkül nem indult el a grafikus felület.
Ugyanez persze simán ment kavarás nélkül mielőtt a hyper-v aktív lett. Lehet azon is múlik, hogy azon a gépen a proci nem tud vt-d -t. Igaz guest addition is fel van téve, esetleg attól is függhet. Egy másik újabb gépen, bár régebbi win 10 verzióval nem esett ki ilyen gond, mert valsz a proci tudja.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Virtualbox alatt van egy 32 bites XP sp3-asom. Időnként a vmbox gondol egyet és elkezdi késleltetni a hangot a videohoz képest. Játékprogramok némelyikénél alaposan zavaró. Aki tapasztalt már hasonlót, hogyan kezelte a helyzetet?
-
Syl
nagyúr
-
repro
tag
Sziasztok!
Kérdésem lenne.
Ha a virtualboxben levő WinXP-t exportálom egy külső meghajtóra akkor a win XP-levő összes beállítás és adat is exportálásra kerül?
Ha valamiért újra kell telepítenem a virtualbox-ot akkor visszaimportálhatom az xp-t?
Előre is köszönöm!!! -
Kronk
őstag
Hyper-v hálózat probléma.
Adott egy windows 10 pro mint hyper-v host, és azon belül pedig 15db windows 10 pro guest gép.
Internet van minden gépen, minden szépen is működne, de a host-guest oda vissza file másolás valami borzalmas, pár 100Kb/s-al megy.
A guest-guest oda-vissza hasít ahogy kell, bőven 5Gbit feletti sebességgel.
A hosttal egy szinten lévő fizikai gépekről a hostra és vissza szintén megvan a sebesség, bár csak 1Gbit (mivel a fizikai hálózat csak ennyit tud)
Internetről való letöltésnél szintén megvan az 1Gbit a guestre.
A fizikai gépekről a guestre és vissza megint csak pár száz Kb/s a sebesség.
Ami viszont érdekes, vagy egy SBS szerver is még, ahonnan és ahová szépen tudnak a guestek másolni, szintén megvan a sebesség.
Szóval a kérdés, mit rontottam el, vagy mit nem állítottam be, a Hyper-v hoston, vagy a guesteken, ami ilyen fokú anomáliát eredményez.
Köszönöm ha megpróbálsz segíteni.
A fizikai vas:
ASROCK TRX40 Creator
AMD Ryzen ThreadRipper 3970X
4xSAMSUNG 2TB 860 EVO
2xHyperX 128GB Predator DDR4 3200MHz CL16 KIT -
Nem pont ide tartozik, de érdekes lehet:
Én is szívesebben használnám a jó öreg Office 2000-et mint aj új csodákat, de az Excelben egészen bizarr hiányosságokba futottam bele. Megnéznéd, hogy ha egy Excel-tábla üres cellájába beírsz egy dátumrészletet, mondjuk, hogy 3/24, azt kiegészíti-e korrekt dátumra.
Nálam valamiért nem.
Köszönettel: MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Drón topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo IdeaPad 100 - Intel N3540 I 8GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP X2 210 G2 Tab - Intel Quad Z8350 I 2-4GB I 32-64SSD I 10,1" TOUCH I Cam I W10 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest