Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A témaösszefoglalót kérésre töröltük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomej
aktív tag
Holnapra próbálok feldobni vmit.
Régebben nézegettem és is a dazzle termékeit (mikor még önálló volt), de inkább egy HW-s tuner mellett döntöttem, így a minőségről nem tudok sajna mit mondani. Én azért még próbálkoznék a kártyáddal, azért csak lehet még finomítani a beállításokon. -
tomej
aktív tag
A Winfast PVR az egy progi, nem egy kártya
A HW-s digi kártyák ebben az árkategóriában nem feltétlenül fognak jobb minőségben digizni, hanem ''csak'' leveszik a proci válláról a munkát. azt viszont nem értem, hogy miről akarsz jobb minőségű felvételt csinálni. Én PVR2000-et használok, analóg TV adásból olyan felvételt csinál -megfelelő beállítások mellett-, hogy nem tudod megkülönböztetni élő adás, vagy felvétel -e. HW-s mpeg1-2 kóder van rajta, de ennek az analóg/digitális jelátalakításhoz kevés köze van. De miről akarsz rögzíteni? -
tomej
aktív tag
Azt hiszem, hogy félreértettél egy kicsit. Nincs asztali felvevőm! PVR2000-el veszek fel, ha felveszek a TV-ről/bárhonnan. A videómat nem használom mostanában én sem, a feleségem veszeget fel vele, pedig komoly darab . Ha egyszer eljutsz oda, hogy nem lesz időd megtervezni a bitrátádat, te is olyan megoldást fogsz keresni, hogy minél gyorsabban, stb.stb.stb., szóval, hogy nem áll arányban a ráfordított idő a kapott stuff értékével. Elég ehhez pl. egy-két gyerkőc, meg olyan munkahely . Engem inkább az dühített fel, hogy ''elfogadhatatlan, hogy...'' stb. kifelyezésekkel kár általánosítani, és nem általános támadást intéztem a Divix-ezők ellen. A trabis hasonlat valóban félreérthető volt, trabant helyett inkább BMW-t kellett volna írnom. Én csak arra céloztam, hogy itt is alternatívák léteznek, mindenki válasszak ki a neki megfelelőt!
[Szerkesztve] -
tomej
aktív tag
Hát, jól beleástad magad a témába az biztos. De azért lenne egy-két megjegyzésem. Ha visszaolvasgatsz akár ebben, akár másik topikban, ahol a HW vs. SW tunerekről van szó nem igazán találsz olyan hozzászólást, hogy a drágább, HW-s jobb minőségű felvételt eredményez, hanem inkább olyat, hogy nem olyan macerás felvételt készíteni vele. De olyat találsz szép számmal, hogy ilyen, meg olyan problémám van pl.: a képdobálással. stb. Én is eltöltöttem napokat a gép mellett, mikor nem volt még elérhető áron a DVD technológia, de bejöttek egyéb tömörítési algoritmusok és egy film elfért egy CD-n. DE! Amikor 60 HUF-ért beszerezhető a DVD+/-R, minek tennék fel két filmet egy lemezre? Minek DIVX/XVID ezzek? Mert akkor ráfér egy DVD-re 21db film? Nekem sajnos nincs időm szöszölni ennyit ezekkel a dolgokkal (bár ha lenne sem ezzel foglalkoznék). Persze igazad van neked is, de te is csak egy alternatívát vetsz fel a témával kapcsolatban: lehet így is. De ne tartom valószínűnek, hogy túl sok mindent csinálsz a gépeddel, miközben épp a kedvec filmedet rögzíted. Egyszóval: Szerintem ezzel szerintem csak annyit mondtál el, hogy Japánba el lehet jutni trabantal, de mercédesszel is.
[Szerkesztve] -
tomej
aktív tag
Nem a ''segítőkész''-ség hiánya miatt, egyszerűen az emberek nem nagyon vesznek USB-s tunert, mert sokkal drágább, mint a PCI-s. ennek oka a technikai kialakításban keresendő. Nekem USB1.0-om volt, de nem voltam elégedett vele (hauppauge). Ez a tipus most br. 17k és hangsúlyozom: alapmodellről van szó.
Abban az esetben érdemes USB-ben gondolkodni, ha nincs semmi más lehetőséged. Hátránya tehát a magasabb ára. Előny viszont a mobilitás, valamint -ezt csak hallottam-, hogy nem szedi össze a gépházban terjengő elektromos szmogot. Én a helyedben inkább PCI-s kártyában gondolkodnék azért, mert hasonló árban Mpeg HW-s kártyát tudsz venni, már ha érdekel a korrekt videó rögzítés analóg jelforrásból. Sajnos csak ennyit tudtam, de ha van kérdésed nyugodtan kérdezz, ha tudok válaszolok -
tomej
aktív tag
Nézd meg ezt: Bővebben: link
-
tomej
aktív tag
Olyan kariról még nem hallottam, hogy ez mind egyben meglenne. Én inkább úgy csinálnám, hogy vennék egy hauppauge PVR350-t (HW-s digi, A/V in-out stb.) vagy egy Leadtek PVR 2000-t (HW-s digi, A/V in.....) plusz egy Pyro DV 1394, vagy hasonló 1394-es kártyát. A Leadteknek van DV-s tunere, de azon nincs HW-s digi.
[Szerkesztve] -
tomej
aktív tag
válasz Dilikutya #50 üzenetére
Ez kizárólag próbálgatás kérdése no meg persze idő - gondolom szoftveresen kódol a kártyád. Ki kell tapasztalni, hogy mik a konfigod határai (felbontás, bitráta, amikor még nem dobálja a képkockákat és nem csúszik el a hang). Ugyanis ilyenkor a procid végzi el a kódolást a kártya helyett, így a konfigtól függ minden. Nagyon magasra ne tedd a mércét, mert a VHS-nek a feblontása jóval alacsonyabb a DVD-nél, így egy optimális beállítás után már nem javul a képminőség, csak a fájl mérete nő. Állíts be konstans bitrátát (CBR) kb. 3000-4000 kb/s-t vegyél fel 1 percet, és szorozd meg a fájl méretét 120-al. és kb. kijön a végleges méret. Egyébként egy DVD-re optimálisan bedigizett VHS-ből 2 óra bőven ráfér, sőt...
-
tomej
aktív tag
Az a lényeg, hogy a kátya szoftveresen, vagy hardversesn digiz -é. Nem lehet hogy neked VIVO-s vga-d van? Mert nekem ilyen vga-m van és az ált. csak szoftveres digizésre képes. Ebben az esetben lényeges, hogy a konfigod megfelelő szabad erőforrással rendelkezzen, mert a kódolást a proci végzi. Az XP fagyogatása egyátalán nem jó jel, egyébként alapfeltétel a gyors (7200rpm) legalább 80 Gb HDD. Az sem árt, ha többis van belőle, valamint a digizést érdemes az oprendszert fizikailag nem magán hurcoló HDD-re végezni, valamint az összes szügségtelen folyamatot kikapcsolni vagy a prioritásuikat alacsonyra állítani. A hardveres verzió azért jobb, mert a kódolást a kóder csip végzi, így a rendszererőforrások max. 10-20%-át köti le, ergó kissebb a fagyás és egyéb belassulási probléma.
-
tomej
aktív tag
Mert, hogy valószínűleg használja is! Nézd meg a jobb alsó sarokban (ahol az óra is van) milyen progik futnak a háttérben, valószínűleg valami onnan köti le, talán valami varázsló... egyébként meg azt írtad hogy a pinaccle-vel tudsz digizni, hát csináld azzal! Látatlanban azt javsolnám, hogy a pinacclével csinálj különálló mpeg-eket, (a nero minden hozzáadott mpeg-et egy fejezetnek vesz majd, így annyi mpeg-et csinász, amennyi menüböl elérhető fejezetet akarsz a DVD-n). A legegyszerűbben -szerintem- úgy csináld, hogy az egészet bedigized, majd a szerkesztésnél csak azokat a jeleneteket huzogatod be amelyeket a egy felyezetbe akarsz, majd kód mpeg-be, talán kicsit hosszadalmas lesz! Ja és készíts elő papírt és ceuzát, és írd fel hogy mely fejezetekebe hanyas jelenetek tartoznak. Pl. 1. fejezet(1. mpeg):1-18 stb., mert elég könnyű belekeveredni. Ha a fejezet jeleneteit behúzogattad, mentsd el prject file-ként, így ha kódolás közben valami történik nem kell újra szerkesztgetni az egészet, elég csak a projectet megnyitni (file menü). Ha mindezt nem akarod, akkor próbáld meg kikeresni az előbb említett helyen, mi az ami használja a ...
-
tomej
aktív tag
Túl magas a bitráta a kódolásnál, ezért túl nagy méretű a keletkezett állomány. Sajnos a pinacclét nem ismerem annyira, de elvileg a kiírás előtt át kéne kódolnia az egészet kissebb méretűvé. Én azt javasolnám, hogy a capture-nél (gondolom mpeg-be digizted) nézd meg, hogy milyen rátával digizte be, és azon variálj manuálisan. De ha van NERO visionexpessed az tuti át tudja kódolni a megfelelő méretre az egészet. De talán még egyszerűbb, ha az egész DVD-t merevlemezre írod vob-ostúl mindenestül és utána átkódolod DVD Shrik-el, úgy tuti kijön a megfelelő méret. Érdemes kísérletezni a bitrátával egyébként is, mert a VHS felvételnél egy adott bitráta fölé hiába mész, a felvétel már nem lesz számottevően jobb minőségű.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest