Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- Amazon Prime Video
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Asustor NAS
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
A témaösszefoglalót kérésre töröltük.
Új hozzászólás Aktív témák
-
utgyuru
aktív tag
válasz wassermann #1499 üzenetére
Össz vissz ennyit kell állítani? Kodek meg bitsűrűség? Kezdő vagyok a témához...
A másik gondom, hogy a felvett videóban néha akad a kép, ami a kazettán még nem volt. Ez minek a hibája ? Maga a grabber bír ennyit, vagy a pc kevés hozzá? Esetleg programot tudnál ajánlani, mivel csináljam? -
utgyuru
aktív tag
válasz wassermann #1497 üzenetére
Egy ~22 perces videót megcsináltam, 769 mega lett. Xvid kodekkel csináltam, a hangot PCM-en hagytam, mert mp3-at csak 80 kbps-el ajánlott a program (Power Director 11).
-
utgyuru
aktív tag
Remélem jó topikban kérdezem:
Vettem egy ilyet, VHS-eket digitalizálnék, gépen tudom is menteni a VHS-eket képét. A kérdésem az lenne, milyen beállításokkal csináljam, hogy a legjobb legyen? Kodek, ilyesmik. Jó lenne minél több eszköz lejátszaná, nem kellene utólag konvertálni meg ilyenek. -
Csorosz
aktív tag
válasz wassermann #1494 üzenetére
Köszi az infót.
Gyakorlatilag egy szoftver alá dolgozik a digitalizáló. A képet egy robot állítja elő, amely csőhálózatok felmérésére jegyzőkönyvezésére lett tervezve.
[link]
A robot com porton ad a gépre telepitett szoftvernek adatokat a lejtés értékről és az előrehaladás mértékéről.
A szoftver alkalmas a vizsgálat közben talált hibák rögzitésére, a vizsgálat szüneteltésével a jegyzőkönyvben rögzithetőek a feltárt problémák. A szoftver automatikusan, MSZ szabvány szerinti jegyzőkönyvet készít a csőszakaszról. A digitalizált video része a jegyzőkönyvnek, illetve az ügyfél részére külön átadásra is kerül.
A digitalizáló szerintem egy középszerű, normál külső digitalizáló.
De mostmár egyébként mindegy, megvettem egy GT640-et a gépbe, rosszabb nem lesz tőle."Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
wassermann
addikt
válasz Csorosz #1493 üzenetére
A játékoknál lényeges az ilyesmi. Azokhoz képest a digitalizálás nem igazán teljesítményigényes dolog. A két monitor valószínűleg azért kell, mert egyiken látod a bejövő anyagot, a másikon végzed a beállítások módosítását.
A legbiztosabb egyébként, ha a forgalmazót vagy a gyártót kérdezed, mert pont ilyen kártyánk nekünk nincs... : ((
[ Szerkesztve ]
-
Csorosz
aktív tag
Fedélzeti ramon teermészetesen az alaplapba illeszthető ddr3-as modulokat értem.
És igen, pont ez volt a kérdés, hogy valamilyen aktiv szerepe van -e a VGA vezérlő fejlettségének (hardveres és szoftveres) a digitalizálás alatt.
A linkelt pdf-ből nekem inkább ez jött le (hogy beleszól a teljesitménybe, mivel pl: csak Geforce-t enged), mint hogy 2 monitor kell hozzá. (mert egyébként nem kell)"Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
válasz Csorosz #1491 üzenetére
Pontosan azt sem értem mit értesz "fedélzeti" RAM alatt, és miköze a VGA-nak a digitalizáláshoz.
Magának a programnak (a linkelt leírás szerint) 2 monitorra van szüksége. Semmi más extra igényt nem látok.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Csorosz
aktív tag
MobileCap124 a termék, amit használunk
Ipari felhasználás. Ára 300e Ft feletti. Szoftver is jár hozzá, amely katalogizál és rögzit mérési jegyzőkönyveket minden eu szabványon.(az külön 2 misi)
A pdf alja sem egyértelmű nekem egyébként. lehet használni laptophoz, de Towernél már kell a dedikált VGA..
Azt meg nem értem, mit nem értesz fedélzeti ram kérdésen.
Ha integrált a VGA-m az a fedélzetiből szed le memóriát. Oda már nem fog tenni semmi mást az oprendszer azt hiszem. Ha meg beletolok egy GT640-et 1 gb rammal, akkor a VGA már nem foglal fedélzeti ramot.
És a kérdés e köré épült, mert ha kell a VGA a digitalizáláshoz, mert a szoftverek használják, akkor gondolom kell a VGA-nak a ram is."Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
válasz Csorosz #1489 üzenetére
Eddig még nem láttam olyant ami csak intellel megy. Mi a pontos típusa?
Ezt a teljesítménynövelő központi RAM kérdést se tudom hova tenni. Akár külső, akár belső eszközt használsz, a drivere, a digitalizló programja, stb... a gép RAM-jából fogalal magának helyet.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Csorosz
aktív tag
Egy gyors kérdés.
Adott egy digitalizáló kártya, külső, usb-s, céleszköz.
SSE-re van optimalizálva. Az hogy intel cucc kell alá, kikötés.
Kérdés: egy i3 3220-at használhatok az alaplapi VGA-val (CPU-ba integráltal), vagy vegyek a digizés miatt egy dedikáltat a gépbe? Van -e valami teljesitménynövelő hatása. ( a központi ram érintetlenül hagyásán kivül persze)
A gép csak irodai és digitalizáló funkciókat lát el, játék zeró."Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
TBC = Időalap korrektor
Ez nem software hanem hardware. A komolyabb capture kártyákban és DVDfelvevőkben van TBC áramkör. Ez újraszinkronizálja a videójelet és kijavítja a hibákat (na jó egy részüket). Ezt mutatja a linkelt video is. Otthoni felhasználásra a DVD elérhető árú, mig a digitalizálók egy vagyon (100k nagyságrend)
Viszont jól meg kell nézni a felvevőt, hogy tényleg van-e benne, mert nem mindegyikben van.Ha maradsz a PC-s digitalizálónál, én ezt ajánlom:
Terratec Grabster AV 300MXEz alá nem érdemeses menni.
[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
-
Milyen formátum lenne a végcél? Mit kezdenél vele?
Régi felvételeket én egy TBC-s DVDfelvevővel rögzíteném(Az anyag hosszától függően a lehető legjobb minőségben). Ez menti a menthetőt, mint ahogy példán is látszik jóságos hatása. Ez hiányzik a pár ezres USB-s videodigitalizálókból, így egy gyengébb felvétel esetén még kép sem lesz, mert nem tudja "ráhangolódni" a bizonytalan szinkronjelre.Igaz így számítógépen MPEG2 formátum lesz, de ha csak archiválás a cél, ez szerintem nem gond.
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Van egy UC800-as 8mm-es/kazettás Canon kameránk. Viszonylag sok kazettára lett véve anyag annak idején, ezeket szeretném digitalizálni.
Milyen módon, milyen eszközöket kell beszereznem? A legjobb lenne arra is figyelni, hogy vhs kazettárók/vhs lejátszóról is tudjak majd digitalizálni, de első körben ez a 8mm-es digitalizálás a fontosabb. (PC adott)F.K.T.
-
válasz FireShadow #1478 üzenetére
Szerintem 12 1 tucat ezekből az USB-s digitalizálókból.
Mire használnád?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
FireShadow
senior tag
Az utolso lapot visszaolvastam, meg kerestem is de nemigazán találtam választ:
http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=4330#sp HU 3192 chip
vagy
http://www.konigelectronic.com/en_us/55831665 Trident TM5600 chiphasznál valaki esetleg ilyet? Vagy mindegy, amelyik kinézetre jobban tetszik?
Van egy terratec cinergy 250, 7 éves tv kartyam de abban kevesbe bizom mivelhogy win7 drivert nem is találni már hozzá, illetve nem is használtam már egy jó ideje, pedig azon van egy video bemenet. Inkább vennék erre valami külön ezközt 6-7 ezerért (felső 2).
Köszi
[ Szerkesztve ]
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
tonyrulez
őstag
Bocs hogy ilyen későn írok, de munka volt. Azt hiszem avi-ba mentett, hogy a hang milyen volt meg a kép milyen felbontású volt, nem tudom, már régen használtam. Felvevőeszköznél a hangbemenetre pedig valamilyen USB-s bemenetet írt, azt kell kiválasztani. Aztán meg lehetett rögzíteni. Sajnálom, de csak ennyit tudok, azóta már nem használtam ezt
4 8 15 16 23 42
-
a1200
aktív tag
válasz tonyrulez #1473 üzenetére
Az 1474-ben megírt menüben Directshowt állítottam be, a videoeszköz nevénél az OEM eszközt (az eredeti program is ezt írta ki), a hangeszköz neve alapértelmezett (a másik a semmi), majd lent a lejátszásra nyomtam, de nem történt semmi.
Ugyanebben a menüben a speciális beállításoknál a videoszabványt PAL G-re raktam, lejátszás, kijött 1 ablak, ahol valamit állítottam, aztán még 1 kis ablak, de akkor sem látom a bemenő képet.
Valamikor látja a bemenő jelet, aztán megint nem. Ez miért van?
Ha nem látja, akkor több beállítást elfelejt, visszaáll az alapértékre.[ Szerkesztve ]
-
a1200
aktív tag
válasz tonyrulez #1473 üzenetére
Közben a hozzá adott programot DVD-re állítottam, így lett 720×576, ez a max.
A VLC player hogyan kezelheti az Easycapos USB-s eszközt, amire svideo jelet kötök?
Most megnéztem, nem látja a VLC. Csak digitális TV adásos menü van a média/felvevőeszköz megnyitása/felvevőeszköz menüben, azaz DVB-T, C, S, stb.
Hogyan állítottad be?
Milyen file formátumban mentett olyan sok GB-ban?
Mekkora felbontásban?
Milyen hanggal? -
a1200
aktív tag
Beállítottam az 1471-ben írt programot kompozitra és PAL G-re, meg a DVD üzemmód 720×576-ra, ott a kép hang nélkül, de amikor a capture video-ra nyomok, akkor hibaüzi lesz 1 kis ablakban, hogy cannot start the capture graph. Így nem jutok el a hangerőbeállító menüig. Mi a baj?
Nem akarok tovább szarakodni napokig, hetekig, ma estére meg kéne oldanom ezt a gondot, mert 2 napja megvan az USB-s digitalizálóm, és még egyik programmal sem tudtam normálisan működésre bírni.
Ráadásul már 2008-ban is létezett ez az eszköz, azóta hogyan használta, milyen programmal az a sok ember, aki azóta vett ilyet?Nem az alaplapi kis jacken akarok bevinni hangot, ezért vettem ilyen eszközt, amin van sztereo hangbemenet is.
A graphos hiba szerintem megint a 64 bites OS-om miatt van.
2 hónapja váltottam XP-ről x64 Win7-re, és most pont ezért nem működik semmi?
Ezeket még XP-re csinálták.[ Szerkesztve ]
-
a1200
aktív tag
válasz #33802016 #1470 üzenetére
Letöltöttem ezt Ulead VideoStudio Plus 11.5 a próbaverziót, de csak kép van, a hangot nem hallom.
Hogyan kell beállítani a programot svideo, vagy kompozit + sztereó hang rákötésénél, hogy lehessen rendes, teljes 720×576-ban sztereó hanggal digitalizálni?
Ezzel a programmal lehet csak sztereó hangot rögzíteni wavba, videó nélkül?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Az elmentett file típusa meg mpg, nem értem miért."
Egyébként mi a gondod az mpg-vel? unleadnál, természetesen lehet más formátumba is menteni, pl aviba (nyers avi-ba ami azt jelenti, hogy tömörítetlen, vagyis rengeted helyet foglal) Közvetlenül nem fogsz tudni xvid/divx és más tömörítéssel felvenni, azt vágás/szerkesztés után konvertálhatod át, vagy mentésnél, attól függően a program miket enged/ismer.
"Hogyan lehet csak a sztereó hangot rögzíteni wav-ban videó nélkül?"
Összekötöd a géped, és a vhs-t rca kábellel, beállítod, a hangkártyád szoftverét, valamint használhatod az audacity-t (ez ingyenes), hangrögzítésre, manipulálásra."Milyen szoftverek kezelik még ezt az USB-s eszközt?
Ha ez a szoftver nem tudja ezeket, akkor melyik tudja?"Szinte bármelyik szoftver, aminél van capture funkció, korábban írtam pár példát.
-
törölt tag
Akkor rakj fel újabb verziót
Vagy léteznek más vágószoftverek pl pinacle studió, vegas, edius, stb"Az 1.9.11 32 bites is ezt csinálja. Most hagyom abba."
Hát nem bírtad sokáig, pedig ha meg van a felvétel, még ott is lesznek bőven gondjaid... (/lehetnek).
Esetleg próbáld ki 32 bites rendszeren, vagy akár telepítsd egy valós vagy virtuális rendszert, és ott kísérletezz(akár régebbin pl xp). A unlead video stúdió se 10 (sem ingyenes), de működőképes, a capture része megfelelő a feladathoz, be kell állítani persze, mit , hogy szeretnél. (felismeri az eszközödet) (editort válaszd inditásnál)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz wassermann #1460 üzenetére
Természetesen a vhs-re írtam. Mivel arról készülne rip, az a cél nem? Felesleges 720p/1080p felbontásban felvenni, ez is felmerült, attól sem lesz jobb csak a mérete lesz nagyobb.
Tv felvételnél (jelenlegi közvetlen akár analóg, akár digitális) felvétel, teljesen más tészta.
De ha megnézed, általában 640* es xvides vannak(tvrip), ez a túlnyomó többség, vhs esetében még az sem ritka, ha 512 vagy még kisebb felbontással készült az anyag.
-
a1200
aktív tag
Az 1.9.11 32 bites is ezt csinálja. Most hagyom abba.
-
a1200
aktív tag
-
-
-
-
a1200
aktív tag
válasz #33802016 #1459 üzenetére
Lásd az 1458-at, nem működik az Ulead program, el sem indul. Innen [link] raktam fel a 10-est.
Sürgősen kéne valami normális ingyenes szoftver ehhez [link] az eszközhöz, mert tele a tököm, hogy órák óta ezzel szívok, és nincs eredmény, nem haladok sehová.
Most simán a virtualdub ablak bezárásakor is kékhalál lett, 4-szer indítottam újra a gépet ez a fos miatt. Járt neki az uninstall.[ Szerkesztve ]
-
a1200
aktív tag
Innen [link] ezt [link] töltöttem le, mert csak ebben a 64 bitesben van Intel az AMD mellett, P8H77-M+3225-öm van. Az 1.9.11-ben nincs i3.
A főablakban a file menüben nyomtam a capture avi-ra, bejött 1 másik menürész középen 1 üres zöld résszel, itt kéne látnom a bemenő képet, de nincs semmi.
Itt a device menüben a disconnect sor alatt ezek vannak nálam, erről a részről van a képed is:Alapból a 0-son áll, ha az 1-esre, vagy a 2-esre állítom, azonnal kékhalál lesz. Sőt, simán itt a file menü exit capture mode-re nyomva is.
Rossz verziót telepítettem?[ Szerkesztve ]
-
wassermann
addikt
válasz #33802016 #1459 üzenetére
A hazai PAL redszernél a legnagyobb a 768*576i , ez a maximális SD felbontás, ami PC-hez, LCD tévéhez való. Van még a 720*576i, ami a hagyományos tévék téglalap alakú képpontjaihoz illeszkedve azokon szintén 4:3 arányú képet ad.
A VHS korszak kazettái viszont tényleg csak három-négyszáz sort tudtak kihasználni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Telepítsd fel az unlead video studiot (nekem a 10 se változatot adták hozzá) azzal tökéletesen lehet, felvenni, a capture részét használd. (amit hozzáadtak "egyklikk program" az nekem sem jött be, nem volt az ideális, szinte semmit nem lehetett benne beállítani, úgy ahogy én szerettem volna.
Egyébként 720*576 nál nagyobb felbontás teljesen felesleges, a videó eredeti felbontása 320* egyébként.
(sokan 640* vagy 512*384-es felbontást használnak felvételre.) -
a1200
aktív tag
A 1452-ben kezdődik a történet, onnantól nézd.
Látja az eszközkezelő, a hozzáadott programmal működik, de ez nekem kevés.Letöltöttem a honestech VHS to DVD 4.0 -et is, de a telepítés elején lesz valamilyen 6-7 soros hibaüzi 1 kis ablakban, valami nem támogatott... szöveggel, de lehetetlen elolvasni, mert 2 mp-en belül bezárul. 2009-es program, win7 x64-em van, lehet hogy 32 bites a telepítő, ami 64-en nem működik.
Az Ulead videostudio 10 települ jó sokáig, kész lesz, de indításkor hibaüzi, hogy aktiválni kell. Ezt hogyan kell? Akkor fizetős program, de nekem ingyenes kell.
-
-
-
Ha mezei videó/audió forrás eszköznek látszik a rendszerben, akkor bármivel.
virtualdub, virtual vcr,...[ Szerkesztve ]
-
a1200
aktív tag
válasz wassermann #1453 üzenetére
Nem ebayen vettem, hanem Mo-on.
Az eszköz USB 2-es, és USB 2-be dugtam. Van a lapon USB 3 is, de ide felesleges bedugni.
Miért írtak rá 720×576-ot, ha ezt nem lehet kihasználni a szoftverrel?
Azért vettem meg, hogy ekkora felbontáson használjam digizésre.Megírtam az eladónak, erre még neki állt feljebb, meg ilyeneket ír:
Sajnos nem tudom minden termékem paramétereit és működését tesztelni/ismerni. Nem tudok segíteni.
Akkor miért hirdeti???Jobb lenne a 720-nál még nagyobb, de ehhez nem is tudom milyen eszközt kéne vennem, és ez mennyibe kerülne. Talán PCI-sben lenne ilyen, bár csak DVB-T, C, S cuccokat találtam.
Hogyan lehet csak a sztereó hangot rögzíteni wav-ban videó nélkül?
Milyen szoftverek kezelik még ezt az USB-s eszközt?
Ha ez a szoftver nem tudja ezeket, akkor melyik tudja?[ Szerkesztve ]
-
wassermann
addikt
Milyen USB portot használsz? Ha az USB bekorlátoz, nem tud nagyobb felbontást:
"* With USB 2.0 connection: the output resolution will be full-screen DVD video resolution up to 720x480 at 30 fps for NTSC and 720 x 576 at 25 fps for PAL
* With USB 1.1 connection: the video resolution reaches up to 320x240 at 30 fps for NTSC and 320x288 at 25 fps video for PAL" -
a1200
aktív tag
Milyen jobb szoftver van ehhez? [link] Amit adtak hozzá, az fos, Honestech VHS to DVD 2.0 SE, még a 720×576-ot sem tudom beállítani, fixen 352×288-as és 25 FPS-es, ez lószar.
Az elmentett file típusa meg mpg, nem értem miért. -
Victoryus94
őstag
Ezzekkel mi a gond?
http://www.avermedia.com/Product/ProductDetail.aspx?Id=520&tab=APDriver -
snefi2
csendes tag
Hello
Ha esetleg valakinek van AVerMedia DarkCrystal HD Capture Station -je elerhetove tudna tenni az eredeti telepito cd-jet szamomra? -
KissP
tag
Sziasztok!
Van a 90-es évek közepéről egy rakat video8-as kis kazettás kamerás felvételem.
Szeretném megmenteni a felvételeket és a lehető legjobb minőségben lementeni őket.
Laikus vagyok, de szeretném beleásni magam a témába. Mire lenne szükségem ehhez? Mi a módja?
Előre is köszönöm a válaszokat!p
-
havri1
félisten
válasz #65675776 #1447 üzenetére
Ez volt az első lépés azután, hogy megláttam, csak itt is hibába ütköztem ám
codec-eknek nem állítottam be semmit (üresen is volt) hisz tömörítettlen lenne ugye.
Beállítom a felbontást, elmentem, kiválasztom, elmentem, felvétel indít, és nem rögzít
Most csináltam egy 15 perces dvd profilos rögzítést, újraindulok w8-al mert ott van a pinnacle progi, és kipróbálom, így csúszik e. Ha igen, akkor nincs mese, vdub-ot ell megtanulnom. Bár kicsit magas még, hogyan jövök rá, mikor, mennyi éréket kell beállítani..(fps-ek, mennyit csúsztasson stb)[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
Tömörítettlen AVI nem volt jó, mert 3xx-as felbontás van ebben a profilban, és nem lehet változtatni, én meg csodálkozom, miért olyan kicsi a forrás képe...
Most DVD profillal próbálkozom. Az FPS beállításokat már a tömörítő programban kell beállítani, vagy azt is a PVR2 nevű rögzítő programban?havri
-
Victoryus94
őstag
A hangod csúszni fog, ha az fps számot csökkented/növeled (kép per másodperc).
Ha 25fps-sel vetted fel, 25fps legyen a kimeneti formátumban is.
Célszerű a kép felbontását is megtartani (csökkenteni SD felbontást nem érdemes, növellni pedig felesleges), viszont az adatsebesség (kbit/sec) 1500-3000 körül legyen (kodektól függ, én DIVX-et szeretem, ha avi (vagy divx plus, ha mkv-t le tudsz játszani)).[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz #65675776 #1441 üzenetére
De lehet rájöttem, hogy mitől csúszott el a hang. A felvételnél MPEG2 volt kijelölve, és a csúsztatás minősége (lehet nem pontosan így volt megfogalmazva) legjobb minőségre volt állítva. Most Tömörítetlen AVI és normál csúsztatás van bent.
Így úgy veszem észre, hogy talán jó..de még tesztelgetem.
Kis vágásra szükség van, mert nem pontos a felvétel indítás/megállítás.
Nem HD a forrás, sima SD digitális SAT.havri
-
Victoryus94
őstag
A tömörítetlen avi jó. De lehetséges, hogy több GB-nyi lesz a felvétel mérete. Olyan helyre vedd fel, ahol van szabad helyed.
Az nem gond, úgyis át fogod konvertálni.
Épp azért ajánlottam egyszerűbb konvertáló programot, mert azt kezdők, és profik is tudják kezelni. Ammúgy majd konvertálás után 300-400 megánál ne legyen több a fájl mérete divx/xvid kodekkal egy fél órás videónak, mert felesleges, nincs látványos különbség (gondolom a forrás nem HD). -
havri1
félisten
válasz Victoryus94 #1438 üzenetére
Az a gond, hogy nem értek hozzá.
Most elkezdtem elölről az egész procedúrát, mert a rögzített file sem jó ahogy nézem.
Mivel nem HW-es a kártya, így miben rögzítsen? Tömörítetlen avi?havri
-
törölt tag
válasz Victoryus94 #1438 üzenetére
Minden tömörítőprogram annyira tömörít jól, amennyire jól a felhasználó beállítja a codec-et.
A VD(M) is ingyenes. Ráadásul alig van helyigénye.
"én eredetileg deinterlace-elés miatt szedtem le, az összes többi program csíkozta, vagy hullámzott tőle a videó" - Rosszul állítottad be a többi programban a filtert. Esetleg nem megfelelő filtersorrendet alkalmaztál.
-
Victoryus94
őstag
Ha nem akarod vágni, csak konvertálni, feleslegesek ezek a programok.
Én a HANDBRAKE nevű ingyenes programot ajánlom. (mp4, és mkv a kimeneti formátum). Elég sokféle beállíáts mód van, és sok formátumot kezel. Ráadásul apró veszteséggel nagy méret-különbözetet lehet elérni, ( én eredetileg deinterlace-elés miatt szedtem le, az összes többi program csíkozta, vagy hullámzott tőle a videó )
Any video convertert használtam még vagy format factory-t amennyiben más kimeneti formátumra van szükség.
Jobban tömörítenek, mint a video vágó programok, bár kissebb vágásra/videoösszefűzésre/szín-fényerő javításra ezek is alkalmasak. -
törölt tag
Az eltérés oka roppant egyszerű lehet: vagy az FPS nem volt stabil, vagy a hang mintavételezése. Egyébként kétféle könnyen javítható hangelcsúszás van:
1. állandó mértékű: sima stream eltolással megoldható.
2. állandó mértékben növekedő: FPS konverzióval tudod megoldani.Mindkét hiba könnyebén javítható VirtualDub(Mod)-b/dal.
1. VDM-ban: Streams -> Stream list -> jobbgomb a hangsávon -> Interleaving... -> Audio skew correction -> Delay audio track by xyz ms. Persze lehet kísérletezni, és kell is, hogy mennyi a korrekt eltolási érték. Ha a hang siet, akkor az eltolás értéke pozitív, ha késik, akkor negatív.
Sima VD-ban: Audio -> Interleaving... (innentől ugyan az)2. Ez ugyan úgy van mind a kettőben: Video -> Frame Rate... -> Frame rate conversion -> Convert to fps (megadod mennyire).
-
havri1
félisten
válasz #65675776 #1431 üzenetére
Szia!
Nekem is majdnem válaszoltál, a még fel nem tett kérdésemre
SW- kártyával rögzítettem egy mesét tvből.
Avi, 1.3 GB lett a kb 25 perc mese, így gondolom nem nagyon tömörített. Mondjuk a beállításokra nem emlékszem, másik oprendszer alatt van, ezt most nézd el nekem.
Viszont, ami a gondom jelenleg :
2 epizódot vettem eddig fel, és tömöríteném valami kisebb helyigényűre. Találtam egy olyan programot, hogy : Pinnacle Studio 16 Ultimate 16.0.0.75
Első epizódot meg is csináltam, tömörítésnek MPEG4 -et állítottam be , medium fokozatom (2mb/sec a bitráta ha jól emlékszem ). Ha ezt kisebbre vettem,, 1 mbitre, már hibával el sem indult, hogy nem korrekt beállítás stbstb. De nem is ez a gond.
Az elsőt megcsinálta, pöpec lett. 334mb, ahogy a nagykönyvben meg van írva, gyerek örül.
Igen ám, de a másodiknak elkezdett a hang csúszni..először arra gondoltam, hogy a forrásban is szar, de nem! Ott tökéletes.
Próbáltam már avi-ban, divx beállításokkal, mpeg4, de mind ugyanaz lett sajnos.
Mi lehet?
Tudnál (tudnátok) valami hót' eccerű appot ajánlani, ami ezt el tudná nekem végezni? Nem kell profi anyag, mivel gyereknek lesz mese. Kicsit megvágni az elejét, végét, és betörmöríteni valami közismert formátumra.Köszönöm!
havri
-
törölt tag
válasz Victoryus94 #1429 üzenetére
Hangelcsúszás nem a külső hangátkötés (egyébként a mai napig ez a legmegbízhatóbb, viszont külső tunereknél nem szempont, mert nem szükséges) miatt szokott lenni. Előidézheti bármilyen nagy erőforrásigényű alkalmazás (akár egy böngészőbeli oldalfrissítés is), vagy a nem túl jó minőségű hangkártya. Utóbbi esetben a probléma a nem stabil mintavételi frekvencia.
Teljesen elkerülni a hangelcsúszást továbbra is csak hw encoderes eszközzel lehet. Lehet akármilyen erős a géped, sw encoderrel bármikor elcsúszhat a hang.
-
törölt tag
válasz Victoryus94 #1429 üzenetére
tessék:
http://www.delock.de/produkte/F_472_eMultimedia_444_Video-Grabber.html
Nekem az elsőhöz hasonló van, gyakorlatilag lehet ugyan az, csak a külső változott azóta.
A hozzáadott programot One Touch Grabber (ha ehhez is az van) nem ajánlom, nincs sok konfigurációs lehetőség, viszont a videó vágó/szerkesztő program capture része megfelel erre a célra.
"(hallottam, hogy előfordulhat, hogy a külső hang kábel kell.. viszont akkor meg lehet eltolódás a hang és a film között?)?"
Nem, én legalábbis nem tapasztaltam ilyesmit, már mint hang elcsúszást.
[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
Sziasztok.
VHS kazettákat szeretnék gépre avi-ban, és/vagy DVD-re kiírni.
A kazetták minősége változó.PC: Windows8x64 operációs rendszer. 6 magos amd proci, és 8gb ram (nvidia8800 videokártya). (USB 2.0 és 3.0 csatlakozók)
10 ezer forint alatt szeretném kihozni a vhs-ek digitalizálását. Úgy hallottam vannak USB-s eszközök rá, de sok rosszat is hallottam róluk.
Milyen eszközt vásároljak? Mire lenne még szükség (hallottam, hogy előfordulhat, hogy a külső hang kábel kell.. viszont akkor meg lehet eltolódás a hang és a film között?)?Régi Funai VHS olvasóm van, ezekkel a csatikkal:
RF OUT (1)
PAL AERIAL (1)
AUDIO, VIDEO OUTPUT (1 SÁRGA,1 FEHÉR)Videó vágás/konvertálás gyakorlatom van.
-
megema
őstag
Sziasztok!
Családi videókat szeretnék digitalizálni VHS-ről, illetve DV kameráról. Milyen kütyüt ajánlanátok Ubuntu (12.10) alá? A kamerát USB-n és talán FireWire-ön is rá tudom kötni a gépre, viszont a VHS-hez ugye AV vagy Scart csatis kütyü kéne. A gép felőli csatlakozója lehet PCIe vagy USB. Van valakinek tapasztalata ilyen környezetben használt eszközzel?
[ Szerkesztve ]
-
tkesy
őstag
Köszi a választ...
Nem tudom biztosan, hogy van-e rajta, mert a leírások a T-home oldalán, csak a Sat-tv-s set-up box-nál említi a HDCP védelmet... Igaz, amit kaptam típust (Cisco ISB 6030MT-A), annak a leírása nincs fent, csak a ISB6000-é.
szerk:
így rákeresve a t-home-os topikban igen nagy eséllyel van rajta hdcp védelem...[ Szerkesztve ]
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
azbest
félisten
Ha másolásvédelem is van a hdmi kimeneten, akkor problémás lehet a felvétel. Az avermedia hasonló eszközeit szokták még ajánlani hdmi capture témában, de azok is hasonló áron vannak, nem olcsóbbak.
Talán néhány szolgáltatónál nem kódolt az iptv és akkor talán van olyan program amivel közvetlenül is el lehet pécéről érni az adást, de erről nem sok ismeretem van. -
tkesy
őstag
Azt szeretném megkérdezni, hogy miként érdemes nekiállni, ha iptv-s set-up box által rögzített adást szeretnék lementeni?
(jövőre való tekintettel az fHD-t tudnia kell)
Rögzítőprogramnak Corel Videostudio Pro-t vagy Ulead Videostudio-t gondoltam, de amivel gondba vagyok, hogy milyen kártyát (vagy más eszközt) érdemes beszereznem? hdmi-n keresztül gondoltam összekötni a gépet és a iptv-s box-ot... Ez a kártya megfelelne-e a célnak, vagy van valami jobb / olcsóbb megoldás? használata a kártyának időszakos lenne csak, így nem "vagyonokat" rákölteni...Előre is köszönöm a segítséget...
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
qwertly
addikt
Szia!
Köszi a választ,elsődleges a avermedia tv tuner lenne mert az mobilabb,így könnyebb elérnem mint a fal mellett levő pc.A mobil hdd pedig úgy lenne a videó anyag bedigitalizálva,hogyha kell akkor onnan kilehessen másolni pl:pendrive és az csatlakozva tv vagy média lejátszóra.De egyúttal egy biztonsági másolat is lenne. De ahogy utána néztem találtam cél eszközöket is baráti áron pl:ilyet ezekről mi a tapasztalat? -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Én is elkezdeném a ösrégi vhs kazetákat bedigitalizáni kettö tv tunerem van az AVerTV Hybrid Volar HD és LEADTEK PxDVR3200 H lenne.Milyen megbizható programot javasoltok rá,és mirre kellene figyelnem?Igazából ugy lenne,hogy egy mobil hdd lenne bedigitalizálva a vhs kazeták és onan másolnánk ki ha kellene. -
wwenigma
Jómunkásember
Talaltam jo osszefoglalot igaz ez csak altalanos. [link]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
Sry, a leiras a harmadik linken.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
wwenigma
Jómunkásember
Nekem kb. ez a bajom vele, hogy rengeteget fejlődött a technika miota utoljara neztem. A progi 6 éves a leiras meg 4.
Köszönöm a linkeket, atolvasom mert alapozasnak jo.
-
nfsu17
veterán
válasz wwenigma #1408 üzenetére
Csináltam egy 1m05s hosszúságú videót. Forrás: mindigtv. Cél: 720p
2m17s alatt készült el.
Staxrip
Az x264 beállításai eltérő forrásokra
H.264 Encoding using StaxRip -
wwenigma
Jómunkásember
Yep valahogy ugy. Allinegykattmajdlekodoljaneked megoldasoktol mentesen es lehetoleg nem az alap 6fps sebesseggel.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz wwenigma #1405 üzenetére
Annyit modositanak hogy befejezte es sajnos par masodpercenként ugrál a kép ugyhogy ez a multithreading az altalam hasznalt formaban nem mukodik. :/
-
wwenigma
Jómunkásember
Nem találok topikot, ez ami a legközelebb all a problemamhoz. Meguntam hogy nem kepesek a modern kor rilizerei normalis minosegben backupolni a kedvenc adasaimat (gyk. az stb felvetelet atfuttatjak egy freemake mkv reencode-on... nagyszeru eredmény, 50fps , képhibák, etc.) igy elkezdtem utanajarni mi merre. Nem hozott, sajat anyagbol tudok szerencsére backupolni. Hdbits leiras utan első körben megui+avisynth+x264 párossal elkezdett TS encode-ra kaptam (alap beallitasok, 720p resize, deint, yv12 conv) 2pass kodolasnal 1st passban 6fps sebességet, MT-s avisynth-tel ez majd a háromszorosára szökött fel (15fps) normalis procikihasznaltsaggal. (100% de spawnol 8db haali media splittert ) Gép adataimnál. Valaki esetleg tud valami hasznalhato - reszletes - leirast hogy jobban ki tudjam hasznalni a gépet? Pontosabban optimalisabb beallitasok, etc...
-
pelenka35
őstag
Sziasztok
16kameras Digitális Video Rögzítőt szeretnék venni kb 80.000Ft értékben tudna valaki ajánlani megbízható terméket ?
Gamertag:Rob3rt75
-
Nauda
tag
Sziasztok!
Segítsetek, nem vágom a témát.
Adott egy laptop és egy kiskazis videokamera. Digitalizálni szeretném a kamerás felvételeket. Nyilván hanggal együtt szeretném, használható minőségben.
http://www.argep.hu/trend/USBV/Usb-video-digitalizalo.html
Jó megoldás lehet valamelyik kis USB-s kütyü? Melyik ajánlott? Kell ezekheze még valami program is, vagy egyszerűen ha kap jelet, akkor tolja fel a gépre? vagy hogy működik egyáltalán?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy kis segitséget szeretnék kérni.
Van egy EasyCap DC60-as USB-s digitalizálóm.
Amire szeretném használni:Hangot nem szeretnék rögzíteni csak képet, illetve rögzíteni sem nagyon, a cél az hogy egy kis mikrokamera (jó felbontású) álltal sugárzott képet egy notebook-on tudjam élőben látni. Végülis semmilyen más célom nincs.
Viszont a kamera dokumentumot rögzítene, olykor apró betümérettel. A kamera képes rá, viszont nem tudom hogy ez az EasyCap milyen program használatával lenne alkalmas arra hogy kiolvasható legyen egy dokumentum a képernyőn is a notebookon.A hozzáadott Ulead videoStudioval próbálkozok, rákötöttem már Xboxot is meg DVD lejátszót (sajnos a kamera még nics nálam) de nagyon homályos a kép, már ha egyáltalán van, mert legtöbször csak feketeség, vagy program áll le, driver gond, vagy más baja van. A CD-n lévő drivert tettem fel, de próbálkoztam a neten lévő win 7 64bites driverrekkel is.
Szerintetek ezzel a rendszerrel működne az amire a célom lenne, vagy felesleges próbálkoznom?
Köszönöm szépen aki segít
-
Rocko007
aktív tag
Sziasztok,
Hasznaltatok-e mar Cannopus acdv-55/110-es rendszert? VHS digitalizalasra vennem.
Koszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest