Új hozzászólás Aktív témák

  • Anfänger

    őstag

    válasz Miklós315 #23564 üzenetére

    "Logikai hibát vétesz. Jézus maga szólította meg Pált (Sault)."
    Milyen logikai hibát? Ezt mondtam én is,hogy Pált is Jézus szólította meg. Teljesen rendben van.

    "Különben meg: Sault nem szólíthatta meg Jézus, de Téged közvetlenül Isten igen?"

    Senki nem állított ilyet!
    " Az Ő döntése, hogy mit tesz."
    Dicsőség Istennek,hogy Ő dönt és nem mi,emberek!

    "2. A nem kell Ítéletre Isten elé állnod - ezt hogy érted, mire gondolsz ez alatt a megfogalmazás alatt?"
    Ha olvastad a bibliát,abban benne van.
    "Jézus ekkor ezt mondta neki: "Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; 26 és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha. Hiszed-e ezt?"
    János 3:14
    " És ahogyan Mózes felemelte a kígyót a pusztában, úgy kell az Emberfiának is felemeltetnie, 15 hogy aki hisz, annak örök élete legyen őbenne. 16 Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. 17 Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa. 18 Aki hisz őbenne, az nem jut ítéletre, aki pedig nem hisz, már ítélet alatt van, mert nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében. 19 Az ítélet pedig azt jelenti, hogy a világosság eljött a világba, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert a cselekedeteik gonoszak.

    "3. Anyától? - gondolom ezt elírtad csak: Atyától.(?
    Igen,az atyától. Elírtam.

    "Szent Szellem elvezet az igazságra... - az igazság ismerete (Jézus örömhíre) juttat el Istenhez (a menny állapotába), ott már nincs mit keresni"
    Dehogy nincs. Sőt,tovább adni is a feladatunk és éppúgy tanulni is.

    23565 Miklós315
    "Alapíts vallást, és hirdesd, de a keresztény egyházak nem így értelmezik (ezt a létezésük alátámasztják, mármint, hogy eltér az álláspontotok)." Én nem akarok vallást alapítani. Isten megtette már,amit sok egyház és felekezet sajnos sikeresen el is ferdített és hagyománnyá alakított,megpróbálta beskatulyázni a híveket,ami sokaknál sikerült is. De Istennek szabadság kell és Ő szabadságot adott azoknak akik benne hisznek. Írja a biblia,hogy Isten nem kéz által felépített templomokban lakik,hanem mi megtért emberek vagyunk a Szentlelkének/ Szentszellemének templomai.
    "Logikai hiba: az általad megtagadott egyház által kanonizált Bibliát elfogadod"
    Elfogadom,mert Isten mondta nekem,hogy a bibliában van az Isten Igazsága és az igazság megszabadít. Innentől kezdve én elfogadtam azt Isten igazságának.

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

Új hozzászólás Aktív témák