Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz zone #20496 üzenetére

    A sztereotípia valóban általánosítás, de jópáran (lásd ezt a topicot) állítják ezen általánosítás alapján, hogy akik istenhívők, netalán keresztyének sötét, buta emberek akiknek semmi köze nincs a tudományhoz. Nekik linkeltem ezt.

    Einstein amellett, hogy istenhívő volt, valóban nem volt keresztyén. De ez az általam linkelt oldal alapján is kiderül, ezek szerint nem olvastad el.

    A börtönökben jelentős misszió folyik, jó néhányan ott térnek meg Istenhez, hála Neki ezért :) Amúgy a statisztika elég becsapós. Magyarországnak jelentős része vallja magát vallásosnak de mégis a templomi kimutatásokból az derül ki, hogy a azok konganak az ürességtől... Valami nem stimmel. Sokan vallják hogy érdekli őket Isten, de közben magasról tesznek rá.

    A bűnről: Te most azt mondod, hogy nincs bűn? Vagy azt, hogy bűn nélkül nincs élet? Ha azt mondod, hogy létezik bűn és létezik az, hogy az egyik ember bántja a másikat, akkor nem tudom, hogy tudod azt mondani, hogy a keresztyénség egy kitalált betegségre ad kitalált gyógyszert? De a példádból ítélve azt látom, hogy igen is van bűn, az emberek akarva akaratlanul bántják egymást és ez szerintem szörnyű. Én semmi misztikumról nem beszélek, csak arról amit te is megállípítottál, hogy az emberek bántják egymást, és kérlek ne mond, hogy ez így van jól...

    "Jézus élő, valós személy, története nem kitaláció"
    Ez is egy olyan állítás, amit nem tudsz alátámasztani.

    Ez nem igaz, nézz utána, kérdezz meg bármilyen történészt. Korábban már ezt eléggé kiveséztük. Tudom ajánlani irodalomnak: Lee Strobel: Jézus dosszié, Thide, D'Ancona - Aki látta Jézust. De értem, hogy ha ezt elfogadnád, akkor jelentős cáfolattól esnél el. Nehéz azzal szembenézni, ha Jézus történetiségét elfogadnád, akkor kukáznod kellene az egész történelem tudományt, de még inkább azt elfogadni, hogy van alapja a keresztyénségnek.

    "Szerinted mi a keresztyénség ideológiai alapja és az hol hibás?"
    Mielőtt a válaszodra válaszolnék lenne egy kérdésem. El tudod fogadni, hogy a keresztyének számára a Biblia Isten kijelentése és a keresztyénség számára ez az alap? Amíg ezt nem tudod megtenni és a Biblia tanításával ellentétes cselekedeteket is a keresztyénség számlájára írod nem tudunk tovább menni. Mert az ideológia alapjának nem Isten kijelentését teszed, hanem hamis emberek cselekedeteit. Szerintem pedig a keresztyénség alapja Isten. Ha ebben meg tudunk egyezni akkor mehetünk tovább, de addig csak elbeszélünk egymás mellett. A menekülteknél is ez van, vannak az igazi szírek és vannak akik a jobb élet reményében szírnek hazudják magukat, még van hamis útlevelük is. A keresztyénség alapja Isten és nem azok akik keresztyénnek vallják magukat.

    A Biblia nem beszél arról, hogy a zsidókat gyűlölni kellene. Ezért nem tudom, honnan veszed, hogy a Biblia szolgáltatja az alapot a zsidó gyűlölethez. Tudsz erre idézetet a Bibliából?

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák