Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• llll

senior tag

válasz llll #19098 üzenetére

("kivitelezhetetlen kísérlet"
    ...vagy éppen mi vagyunk a kísérleti nyulak?:)
    ezért lennénk itt??)

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

• kymco

veterán

válasz D1Rect #19096 üzenetére

Ez valami privát infó? Mert a moderátor hozzászólásából önmagában ez nem következik.

www.refujvaros.hu

• llll

senior tag

válasz Noddy #19094 üzenetére

azért kíváncsi lennék, hogy 1 lakatlan szigeten (tehát biblia, többi ember, stb nélkül) is "szólt"-e volna hozzád isten...
    illetve hogy ilyen körülmények között is "kialakulna"-e egyáltalán a lelkiismereted/akkor is a "szívedbe írná"-e isten a törvényeit...
    (nyilván kivitelezhetetlen kísérlet, de érted hogy elvileg mire irányulna:
    abszolút senki és semmi más nem szólhatna közbe
    hanem tényleg csakis és kizárólag isten
    ...vajon akkor is működne ez a dolog?)

"kivéve IIII-nél, mert ő szívesen gyilkolna"
    igen
    de na és?
    néha van az úgy
    még isten is szokott állítólag
    sztem ha vki figyelmen kívül hagy 1 törvényt (tehát nem csak a gyilkosok), akkor ő maga is automatikusan kilépett annak a védelméből
    mi ezzel a probléma?
    (talán még a biblia szellemiségével sem ellenkezik)

"minek hazudnál?"
    tényleg
    minek?

"Az ember sokszor érzi nagyobbnak a bajt mint amekkora az valójában"
    ez is igaz lehet
    és igen, kb erre irányult az utolsó kérdés
    és ezexerint neked az rá a válaszod, hogy nem az számít, hogy az illető mekkorának éli meg azt a bajt, hanem hogy 1 külső szemlélő mit gondol arról a bajról?
    odáig rendben van, hogy fel lehet rá hívni az illető figyelmét arra, hogy talán mégsem akkora az a baj...de mi van akkor, ha ő továbbra is úgy gondolja hogy márpedig akkora?
    még akkor is a külső szemlélő (nevezzük pl istennek) véleménye számít?
    vagy esetleg a (szintén "külső") többségé?
    ugyan miért?

(ja és Huma pedig sztem is abszolút kielégítő választ adott arra, hogy pl az utolsó, törölt hsz-e hogy kapcsolódik a topic témájához
    ...de ha én is zavarok, akkor én is önkritikát gyakorlok és önkéntes száműzetésbe vonulok:) )

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

• exabit

tag

válasz Noddy #19092 üzenetére

Én nem értem miért tiltották ki, sose nevezte hülyének a keresztényeket, ezt csak ti mantráztátok állandóan.
    Sokáig odaadóan érvelt aztán amikor látta hogy az érvek falra hányt borsószemek, akkor stratégiát váltott és a ti fegyveretek fordította elleneteket: írt más természetfeletti jelenségekről, okkultizmusról és az abban való hitről. Reakciótokból kiviláglott a keserű kétszínűség: csak a saját hit az elfogadott hit hiába hirdetnek mást a keresztények. Hogyan lehetne így a különböző vallások között értelmes párbeszédet megvalósítani amit crey írt? Sehogy, ehhez előbb az alapokat kell tisztába tenni.
    De szerintem jobb is hogy nincs itt, met ha látná tényként leírva hogy jézus történelmi személyiség volt aki feltámadt akkor biztos szélütést kapna.
    Egész egyszerűen ti azért hisztek benne mert kreáltak a vallásnak egy háttértörténetet. Mert ha ez nem lenne úgy is megjelent volna bennetek? Erősen kétlem! Úgy hisztek benne ahogy kétezer éve valakik leírták hogy higgyetek. Ha létezne, de nem lenne leírva nem hinne benne senki.

• D1Rect

félisten

válasz kymco #19095 üzenetére

Azt tiltották meg neki, hogy ebbe a topikba írjon.

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

• kymco

veterán

válasz D1Rect #19091 üzenetére

Talán nem a választ tiltották meg, hanem hogy arról írjon, hogy minden keresztény hülye, de ha a kettő ugyanaz lehet csupán, akkor igazad van...

www.refujvaros.hu

• Noddy

senior tag

válasz llll #19090 üzenetére

Nyugodtan számon kérheted rajta. Jób is megtette és mégse lett baja :) Pont arról szól az egész szitu, hogy Istenhez mehetsz a bajaiddal, nem kell úgy csinálnod, mintha jó lenne a rossz. És te mennyi mindent benyelsz buta birkaként, mert azt mondták.

Ha szereted magad sajnáltatni az már más szitu, de minek hazudnál? Az ember sokszor érzi nagyobbnak a bajt mint amekkora az valójában, de ez feljogosítja, hogy hazudjon? Megteheti, de mint tudjuk meddig jár a korsó...

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

• Noddy

senior tag

válasz D1Rect #19091 üzenetére

Mindegy de, talán más kérdésére is válasz lehet.

• Noddy

senior tag

válasz Huma #19081 üzenetére

Csak most olvasom, mivel nem tudok állandóan az internet előtt ülni, hogy a kései válaszokat látva arra érzed magadat jogosítva, hogy helyeseljük azt amiket mondasz. Én utoljára az óvodában hallottam ezt az érvelési technikát, hogy "a hallgaás, beleegyezés", persze ez nem minősít téged, de elfogadhatod, hogy nem mindenki ül minden nap és percben a gép előtt.

A hülyének nézésre azt hiszem crey válaszolt.

Azért nem tagadhatod a hívők személyes tapasztalatát, mert azt ők személyesen élték meg, te maximum kételkedhetsz benne, de nem tagadhatod. Remélem ezt nem kell bizonygatnom.

A másik, hogy itt a fórumon nem téríteni akarunk. És nem is célunk, hogy beadd bárminek is a derekad. Oké?
    De legalább egy minimális toleranciát mutathatnál. Attól hogy nekem és még több millió embernek van személyes kapcsolata Istennel, te még attól ugyanúgy kételkedhetsz benne, tagadhatod a létezését, jogod és lehetőséged van hozzá.
    Nekem egyértelmű tapasztalatom van, ebből nem következik, hogy neked egyértelmű tapasztalatod kell, hogy legyen.
    Számomra Isten egyértelműen kijelentette magát először a Bibliából, másodszor a lelkemben, ahol ugyan olyan valóságosan mint a lelkiismeretem (ami neked is van, aminek figyeled a jelzéseit, hallgatsz rá, vagy elnémítod), megszólított, szólt hozzám. Nem fizikai hangon, hanem lélekben. Persze fizikailag is a természeten, embereken keresztül szintén vezetett, figyelmeztetett. Amilyen valóságos a lelkiismeret ugyan olyan valóságosan vezet Isten a Szent Lélek által. Persze jöhet a kérdés, hogy nem-e a lelkiismeretem hangját értelmezem félre, hiszen az megvan minden emberben és alapvetően mindegyik az élet védelmét és a szeretetet tanítja, kivéve IIII-nél, mert ő szívesen gyilkolna. ;]
    De mivel az én lelkiismeretemet ismerem meg tudom tőle különböztetni, mert annál sokkal szigorúbb. Korábban a munkahelyen való privát fénymásolást nem tekintettem lopásnak, de közben mégis az. Vagy a szüleimmel való viselkedés korábbi formája is elfogadhatatlan lett, mert megmutatta, hogy nincs bennem tisztelet (ami nem azon múlik, hogy a szüleim megérdemlik-e). Isten sokkal szigorúbb a lelkiismeretnél, de mégis a szeretet vezérli, mert Isten a szeretet. De mégis láttam, hogy sok mindent rosszul csináltam, hazudtam, hogy szeretek mikor kimondtam másoknak. De nem csak a hibákat láttam meg, hanem Isten megmutatta a megoldást is: Jézus Krisztust, aki valós személy volt és meghalt, holott ő tényleg semmi rosszat nem csinált, még te se tudnál rá rosszat mondani. Keményen beszélt emberekkel? Igen, de ez nem rossz, legfeljebb annak, aki túlságosan büszke belátni, hogy tévedet, de szerintem te is tudod, hogy valamikor meg kell valakinek fogni a kezét, ha segíteni akarsz neki, nem elég csak a "szépet tenni", tettek nélkül magyarázni. Nem csak mondta magáról, hogy tökéletes, hanem úgy is élt. És mégis ez a tökéletes ember meghalt, megölték. De nem csak meghalt, hanem sokat is szenvedett, és ezt miattam, tette. Én nem kértem, hogy csinálja ezt, de ő mégis megtette, hogy Istennel kapcsolatba kerülhessek.

Remélem ez elég logikus volt. De ugyan ilyen logikus, hogy nem egy kitalált lényben hiszek, hiszen Jézus történelmi személy volt, aki meghalt és feltámadt, majd pedig egy történelmileg ismert módon Őt felvállalva több ezren mártírhalált haltak. Nem egy jobb eszméért, hanem azért mert nem hazudhattak. De mégse a történelmi tények miatt hiszek, hiszen az semmit nem ér, de megerősít, mert tudom, hogy amit átéltem, a találkozást Jézussal mások is átélték.

Persze ha te azt mondod, hogy a lélek, a lelkiismeret nem létező dolog, akkor neked van igazad, bár akkor azt hiszem, ezt a pszichológusokkal (és az összes emberrel akinek van lelkiismerete) kellene ezt megtárgyalnod és nem velem.
    Isten él és munkálkodik az életemben. Vezet, tanít. A Biblia az ő kijelentése. Épp a legújabb tekercsek felfedezése mutatott rá, hogy a szövege nem lett meghamisítva, nem lett betoldva, kiszínezve. Több ezer éve ugyan az. De ha neked a régészet és történelem nem egzakt tudomány akkor se bennem van a hiba, ezt másokkal kell megvitatnod. Nekem nem áll jogomban a tudományosság megkérdőjelezése, mert okosabb embereknek ezt elfogadom. De te nyugodtan verheted az asztalt az Akadémiánál.

• D1Rect

félisten

válasz Ujjlenyomat #19089 üzenetére

Hiába írtad, megtiltották neki, hogy válaszoljon...

"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."

• llll

senior tag

válasz Ujjlenyomat #19089 üzenetére

"Kicsoda kéri számon tőle az útját, És ki mondja: »Igazságtalanságot követtél el!«"
    izé...én?:)

ki vagyok én ehhez?
    hát biztos nem 1 autó, mert az nem kérné ki magának ezt a hasonlatot
    hanem ha igazak a leírtak, akkor az "útjai" egyik potenciális érző és élő elszenvedője
    sztem ez feljogosítana
    őt viszont még az sem, ha ezt neki köszönhetném

és rögtön meg is ragadnám az alkalmat, hogy megkérdezzem:
    ahhoz hogy jogos legyen a fellépésem tényleg így is kellene lennie (elszenvedőnek lennem), vagy az is elég lenne ha én így élném meg?

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

• Ujjlenyomat

csendes tag

válasz Huma #19036 üzenetére

A rövid véleményem.
    Valami felbátorodott egyéniség, ide-oda kapva kiírt jónéhány verset, ami kapcsolódik a vérhez.
    Nem olvastam végig, és nem is szándékom.
    Egyértelmű, hogy az átfogó bibliai tudása a szerzőnek igen csekély.
    Beleolvastam a Jeftés történetbe. :W
    "felajánlom azt mint égő felajánlást." Ezt a magyar irodalom órán a hasonlat címszó alatt tanítják.
    Na itt döntöttem el, hogy nem olvasom tovább. Ez katasztrófa ... ... ...
    Jefte lánya ugyan úgy papi szolgálatot látott el a későbbiekben, mint Sámuel.
    A lényeg, hogy ők ketten nem a léviták családjához tartoztak. Márpedig a papi szolgálatokat (elsősorban, mondhatni kizárólag) csak a léviták látták el. Most a részletekbe nem kell belemenni (szerintem).
    A történet lényege:
    1. Ne ígérjünk meg semmit, senkinek meggondolatlanul!
    -------Prédikátor 5:2-6 (ÚV)
    ----------"Ne hirtelenkedj száddal, és szíved ne siessen szólni az igaz Isten előtt. Mert az igaz Isten az egekben van, te pedig a földön. Ezért legyél kevés beszédű. Hisz álom jön a sok foglalatosság miatt, és bolond beszéd a szavak sokasága miatt. Ha fogadalmat teszel Istennek, ne halogasd megadni, mert senki sem leli gyönyörűségét az ostobákban. Amit fogadsz, azt add is meg. Jobb, ha nem fogadsz, mintha fogadsz, és nem teljesíted. Ne hagyd, hogy szád bűnbe vigye testedet, és ne mondd az angyal előtt, hogy ez tévedés volt. Miért gerjedjen haragra az igaz Isten beszéded miatt, és tegye tönkre kezed munkáját? "
    2. Nem változtatjuk meg az ígéretünket.
    -------Zsoltárok 15:4b (ÚV)
    ----------"Kárára esküdött, de nem másítja meg."
    -------Máté 5:37a (ÚV)
    ---------"Hanem beszédetekben legyen a ti igenetek igen, a nemetek pedig nem,"
    -------Prédikátor 5:4b (ÚV)
    ---------"Amit fogadsz, azt add is meg"

Másik:
    "Tartsuk észben, hogy a názáreti volt a legnagyobb emberáldozat; és az “edd az ő testét, idd az ő vérét” ismétlődően elhangzik közel mindegyik keresztény misén/istentiszteleten, szerte a világon." :W :W :W

Csak, hogy legyen egy kis átfogó képed a történet lényegéről.
    Előzmény:
    János 6:48-70 (ÚV)
    " Én vagyok az élet kenyere. Ősatyáitok a mannát ették a pusztában, és mégis meghaltak.  Ez az a kenyér, mely az égből száll alá, hogy bárki ehessen belőle, és ne haljon meg.  Én vagyok az az élő kenyér, mely az égből szállt alá; ha valaki eszik ebből a kenyérből, örökké élni fog; és bizony a kenyér, melyet én adok, a testem a világ életéért.”
    A zsidók azért perlekedni kezdtek egymással, ezt mondva: „Hogyan adhatja ez nekünk a testét, hogy azt együk?” Így aztán Jézus ezt mondta nekik: „Bizony, bizony mondom nektek, ha nem eszitek az Emberfiának testét, és nem isszátok a vérét, nincsen életetek önmagatokban. Aki a testemmel táplálkozik, és a véremet issza, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon; 55 mert a testem igazi eledel, és a vérem igazi ital. Aki a testemmel táplálkozik, és a véremet issza, egységben marad velem, és én egységben ővele. Ahogy engem az élő Atya küldött el, és én az Atya miatt élek, úgy az is, akinek én vagyok a tápláléka, élni fog énmiattam.  Ez az a kenyér, mely az égből szállt alá. Nem úgy van, mint amikor ősatyáitok ettek, és mégis meghaltak. Aki ezzel a kenyérrel táplálkozik, örökké élni fog.”  Ezeket mondta, amikor nyilvános gyűlésen tanított Kapernaumban.
    60 Ennek hallatán azért a tanítványai közül sokan ezt mondták: „Botrányos beszéd ez; kicsoda hallgathatja?”  Jézus azonban, mivel tudta magában, hogy a tanítványai zúgolódnak emiatt, ezt mondta nekik: „Titeket ez megbotránkoztat?  Hát ha majd látjátok az Emberfiát felmenni oda, ahol azelőtt volt?  A szellem az, ami életet ad; a testnek semmi haszna sincs. A beszédek, amelyeket mondtam nektek, szellem és élet. De vannak köztetek néhányan, akik nem hisznek.” Jézus ugyanis kezdettől fogva tudta, kik azok, akik nem hisznek, és ki az, aki el fogja árulni őt. Így ezt mondta még: „Ezért mondtam nektek: senki sem jöhet hozzám, csak ha az Atya megadja neki.” Ennek következtében a tanítványai közül sokan elmentek a hátrahagyott dolgokhoz, és nem jártak vele többé. Jézus azért ezt mondta a tizenkettőnek: „Talán ti is el akartok menni?” Simon Péter így válaszolt neki: „Uram, kihez mennénk? Örök élet beszédei vannak nálad; mi pedig elhittük és megismertük, hogy te vagy az Isten Szentje.”  Jézus így válaszolt nekik: „Nemde én választottalak ki tizenkettőtöket?"

Magyarázat:
    Máté 26:26-28 (ÚV)
    "Amint folytatták az evést, Jézus vett egy kenyeret, és miután áldást mondott, megtörte, és odaadva azt a tanítványoknak, ezt mondta: „Vegyétek, egyétek. Ez jelenti a testemet.” Vett egy poharat is, és miután hálát adott, odaadta nekik, és ezt mondta: „Igyatok belőle mindnyájan, mert ez jelenti a véremet, »a szövetség vérét«, amely kiontatik sokakért a bűnök megbocsátása végett."

Egyetlen pozitívat tudok írni. Használta Isten tulajdon nevét.
    Viszont az írás célját tekintve ez jutott eszembe:
    2Mózes 20:7 (ÚV)
    " Jehovának, a te Istenednek a nevét méltatlan módon ajkadra ne vedd, mert Jehova nem hagyja büntetlenül azt, aki az ő nevét méltatlan módon felveszi."

Remélem ezt az egészet csak viccből írtad:
    "Úgy tűnik senki sem tud érdemben reagálni az utóbbi pár hozzászólásomra. Ezen mondjuk nem lepődök meg. Azért jól esik, hogy ha mással nem is, de legalább a hallgatásotokkal elismertétek az igazamat.
    Így most, hogy vége ennek az értelmetlen szélmalomharcnak végre áttérhetünk más témára. Örülök, hogy ha nehezen is, de sikerült felnyitni a szemeteket. Jó érzés másokon segíteni. "

Szerintem bibliai témában csak azután akard felnyitni a szemünket, ha legalább rendelkezel egy csekély bibliai ismerettel.

Részemről ennyi.

Az pedig, hogy milyen halálos ítéletet mond ki bizonyos emberek felett, az nem ránk tartozik.
    Ha egy autó gyűjtő valamelyik autóját leselejtezi, bontóba viszi, szétszedi, az a magán ügye.
    Jób 36:23 (ÚV)
    "Kicsoda kéri számon tőle az útját, És ki mondja: »Igazságtalanságot követtél el!«"

"Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

• Ujjlenyomat

csendes tag

válasz pocokxx #19087 üzenetére

Lukács 24:30, 31 (ÚV)
    "És amint ott feküdt velük étkezéshez telepedve, vette a kenyeret, megáldotta, megtörte, és odanyújtotta nekik. Ekkor teljesen megnyílt a szemük, és felismerték őt; ő pedig eltűnt előlük."

Személyes vélemény.

Szerintem arra a kenyértörésre kell itt gondolni, ami a nagy sokaság étkezésekor történt.

Máté 14:19 (ÚV)
    " Ezután megparancsolta a sokaságnak, hogy telepedjen le a fűre, és vette az öt kenyeret meg a két halat, majd feltekintve az égre, áldást mondott, és miután megtörte a kenyereket, szétosztotta azokat a tanítványoknak, a tanítványok pedig a sokaságnak"

Máté 15:36 (ÚV)
    " aztán vette a hét kenyeret és a halakat, és miután hálát adott, megtörte és kezdte szétosztani azokat a tanítványoknak, a tanítványok meg a sokaságnak."

Márk 6:41 (ÚV)
    " Ekkor vette az öt kenyeret meg a két halat, feltekintett az égre, áldást mondott, megtörte a kenyereket, és kezdte a tanítványoknak adni azokat, hogy tegyék az emberek elé, majd elosztotta a két halat mindenkinek."

Szerintem. :)

"Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

• pocokxx

Közösségépítő

Egy kérdésem volna a keresztényekhez.

Az Emmauszi tanítványok (Lk 24, 13 - 36) történéseivel kezdtem kicsit mélyebben foglalkozni, és felmerült bennem egy kérdés, melyre kíváncsian várom a válaszaitokat:
    A tanítványok az út végén a kenyértörésben ismerik fel a feltámadt Krisztust. Miért pont ott, amikor elvileg ők nem voltak jelen az utolsó vacsorán? (vagy mégis...?)

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

• Huma

addikt

válasz Noddy #19080 üzenetére

"Tehát szerinted aki elfogadja az isten(ek) létezését az logikátlan ember? Azok az emberek irracionálisak?"
    Valahogy úgy.

"Mert a vallásosok szerint igen is van személyes tapasztalatuk és ezt nem tagadhatod."
    Miért ne tagadhatnám? Soha senki sem tudott mondani egyetlen, egyértelműen istennel kapcsolatos tapasztalatot sem. Pl te mesélhetnél párat. Hátha beadom a derekam.

"Nekem igenis van logikus magyarázatom, de te azt valami miatt nem tudod elfogadni, de nem amiatt mert nem logikus, akkor megtudhatom hogy mi miatt nem tudod elfogadni?"
    Én bármit elfogadok ami logikus és nincs más alternatíva. Szóval mi a te logikus magyarázatod?

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

• Noddy

senior tag

válasz Huma #19079 üzenetére

Nem mondod hogy a vallásosok hülyék, csak hogy isten(ek) létezése logikátlan. Tehát szerinted aki elfogadja az isten(ek) létezését az logikátlan ember? Azok az emberek irracionálisak? A személyes tapasztalatot pedig mond inkább úgy, hogy neked nincs semmilyen tapasztalatod. Mert a vallásosok szerint igen is van személyes tapasztalatuk és ezt nem tagadhatod.

Csak néhány egyszerű kérdés. Remélem tudsz egyértelműen válaszolni :)

Nekem igenis van logikus magyarázatom, de te azt valami miatt nem tudod elfogadni, de nem amiatt mert nem logikus, akkor megtudhatom hogy mi miatt nem tudod elfogadni?

[ Szerkesztve ]

• Huma

addikt

válasz llll #19078 üzenetére

"akkor megint honnan is tudunk egyáltalán a létezésükről és az anyagi helyzetükről...?"
    Miért kellene titkolniuk hogy gazdagok?

"tehát akkor te most 1 szerencsés kiválasztott vagy?"
    Nem. Miért lennék az?

"...szal értek én mindent, csak azt nem, hogy akkor őket miért nézed ennyire hülyének?"
    Én sosem mondtam olyat hogy hülyék. Isten létezése teljesen logikátlan, irracionális és nem támasztja alá semmilyen személyes tapasztalat. Persze a hívők hajlamosak mást állítani, de se logikus magyarázatot, se valós személyes tapasztalatot nem hallottam még tőlük ami alátámasztaná azt amit állítanak.

Azért feltételes mert a negatív energia útját állhatja a pénzenergiának és ez esetben nem biztos hogy működik.

[ Szerkesztve ]

Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

• llll

senior tag

válasz Huma #19077 üzenetére

"Abból indulsz ki hogy az illető hiú"
    én ugyan úgy fogalmaztam, hogy "emberből van", de igen
    ugyanarról beszélünk

"Amúgy meg léteznek olyan emberek akiknek annyi pénzük van hogy zsebből kifizethetnék a magyar államadósságot, mégis aránylag kevesen ismerik őket."
    akkor megint honnan is tudunk egyáltalán a létezésükről és az anyagi helyzetükről...?

"Pont hogy nincs dokumentálva. Legalábbis a széles publikum előtt."
    kezdem elveszíteni a fonalat
    tehát akkor te most 1 szerencsés kiválasztott vagy?

A hívők talán azért tartják lehetségesnek hogy létezik isten mert egyáltalán nem annyira logikátlan a létezése mint ahogy azt sokan gondolják és személyes tapasztalataik is alátámasztják. Amik persze nem mondom hogy 100%-osak, de mindenesetre elegek ahhoz hogy lehetségesnek tartsák a létezését.
    ...szal értek én mindent, csak azt nem, hogy akkor őket miért nézed ennyire hülyének? :U

"Az olyan jövőbeli dolog"
    viszont tényszerű, kijelentő módú
    ahogy azt minden mágusképzőn tanítják
    (ennyi kiskaput pedig, hogy csak jövőidejű, minden profi mágus nyitva hagy)
    a tied viszont feltételes
    ha én gazdag lennék
    mintha jó volna, de végül is így is jó...:)

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

• Huma

addikt

válasz llll #19075 üzenetére

"márpedig előbb-utóbb mit érne a cím, ha nem dicsekedhetne vele? ha nem fürödhetne a többi ember csodálatában és irigységében?"
    Abból indulsz ki hogy az illető hiú. De ennek nem feltétlenül kell így lennie.
    Amúgy meg léteznek olyan emberek akiknek annyi pénzük van hogy zsebből kifizethetnék a magyar államadósságot, mégis aránylag kevesen ismerik őket.

"na jó, rólad már tudjuk hogy tökéletes vagy de gondolom azt azért még te sem feltételezed, hogy létezik rajtad kívül még 1 ilyen ember"
    Valóban kevés rá az esély. De sosem lehet tudni.

"tehát azért mert dokumentálva van, amit bárki elolvashat"
    Pont hogy nincs dokumentálva. Legalábbis a széles publikum előtt.

Azért tartom lehetségesnek hogy létezik telepátia mert egyáltalán nem annyira logikátlan a létezése mint ahogy azt sokan gondolják és személyes tapasztalatok is alátámasztják. Amik persze nem mondom hogy 100%-osak, de mindenesetre elegek ahhoz hogy lehetségesnek tartsam a létezését ennek a jelenségnek.

(#19076) llll:
    Amikor? Az nem jó. Az olyan jövőbeli dolog. A pénzenergiától nyomban tele lesz a zsebe Deák Ferenc kötegekkel.

• llll

senior tag

válasz Huma #19074 üzenetére

miféle kontár mágus vagy te!?
    mi ez marhaság?
    ...azt kell énekelni, hogy "amikor nékem sok pénzem lesz..."

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

• llll

senior tag

válasz Huma #19072 üzenetére

"Ez nem egy olyan képesség amit fölfedsz ha rendelkezel vele és világuralomra törsz."
    azt nem is mondtam én sem, hogy fedje föl!
    majd hülye lenne
    csak simán világuralomra törhetne vele
    (ismerve a világ vezetőinek gondolatait...)
    és mivel emberből lenne az illető sztem garantáltan (és az elismerésre vágyás miatt nyíltan!) törne is
    de hogy konkrétan hogyan érné el mindezt?
    azt naná hogy nem adná ki
    ...viszont én nem tudok ilyen "világ uráról"
    (márpedig előbb-utóbb mit érne a cím, ha nem dicsekedhetne vele?
    ha nem fürödhetne a többi ember csodálatában és irigységében?)

"Én sem élek vissza a hatalmammal. Pl bármikor eltaposhatnám a lábam előtt menetelő hangyákat, de mégsem teszem."
    soha...? ;)
    (na jó, rólad már tudjuk hogy tökéletes vagy
    de gondolom azt azért még te sem feltételezed, hogy létezik rajtad kívül még 1 ilyen ember)

"Lehet hogy az volt, lehet hogy nem."
    ha nem (tehát ha esetleg vmi EGYÉB eredménye volt a kísérletnek), akkor én megint nem hívnám fel rá a figyelmet
    még annyi segítséget/támpontot sem adnék a konkurens hatalmaknak, hogy merre indultunk el
    (esetünkben ez a telepátia kutatása lenne ugye)
    hanem még azt is mélységes titokban tartanám
    ahogy az minden "normális" embertől elvárható lenne ugye

""ezeket az infókat miért hiszed el?"
    Mármint azt hogy folytak ilyen kísérletek? "

nem is elsősorban ezt
    hanem hogy létezhet a telepátia

tehát azért mert dokumentálva van, amit bárki elolvashat, illetve mert szted vmilyen személyes élményed is van az ügyben?
    (vigyázz, beugratós kérdés:) )

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

• Huma

addikt

válasz Noddy #19073 üzenetére

Várj! Küldök egy kis pénzenergiát. Érintsd a homlokod a monitorhoz és kezd el énekelni jó hangosan a Ha én gazdag lennék-et. :)

• Noddy

senior tag

válasz Huma #19070 üzenetére

"Jah. Huma vagyok. Tündérmágus, Tisztánlátó és Számmisztikus. PH tagoknak 20% kedvezmény. :D"

Nincs több kérdésem :)

• Huma

addikt

válasz llll #19069 üzenetére

"ja, hogy teljes titokban tett szert világuralomra?"
    Elég nyilvánvaló. Ez nem egy olyan képesség amit fölfedsz ha rendelkezel vele és világuralomra törsz. Ellenkező esetben elveszted a legnagyobb előnyödet és céltáblájává válsz az összes többi hatalmasnak.

"te el tudod képzelni, hogy 1 ember ne éljen vissza az esetleges akármilyen hatalmával?"
    Simán. Én sem élek vissza a hatalmammal. Pl bármikor eltaposhatnám a lábam előtt menetelő hangyákat, de mégsem teszem. Elvehetném a kisgyerektől a nyalókáját, de nagy lelkierővel képes vagyok ellenállni a kísértésnek.

"ha nincs, akkor mégis csak kidobott pénz volt (amivel én nem dicsekednék egyik hatalom helyében sem), a kísérlet pedig sikertelen"
    Lehet hogy az volt, lehet hogy nem. A kormányok pedig ennél sokkal több pénzt szórtak már el mindenféle felesleges dologra.

"mondja ezt 1 megrögzött ateista jéghideg, kikezdhetetlen logikával...?"
    Pontosan. Az ateizmus nem azt jelenti hogy mindent mereven elutasítunk. Épp ellenkezőleg, mindenre nyitottak vagyunk. Csupán mindent egészséges kétkedéssel fogadunk és nem hiszünk el bármit, bizonyítékok híján meg főleg nem.

"ezeket az infókat miért hiszed el?"
    Mármint azt hogy folytak ilyen kísérletek? Miért kéne kétségbe vonnom? Számtalan forrásból meg van erősítve. Többszörösen dokumentálva van. Valószínűleg a hivatalos iratokat is bárki elolvashatja mivel már nem titkosak.

Persze biztos hogy nem minden anyagot tettek nyilvánossá. Ez egyértelmű. Pl a nem önkéntes emberkísérleteket biztos hogy mai napig titkolják. Valamint ha sikerült elérniük valami eredményt akkor azt sem tárják a nyilvánosság elé.

Én sok mindent lehetségesnek tartok. Amit nem cáfol meg egyértelműen a tudomány és logikusan nézve lehetséges a létezése azt miért is kellene egyből elvetnem? Főleg ha személyes tapasztalatom is van a témában.

[ Szerkesztve ]

• llll

senior tag

válasz Huma #19066 üzenetére

"mondja ezt 1 megrögzött ateista jéghideg, kikezdhetetlen logikával...?"
    de most komolyan:
    ezeket az infókat miért hiszed el?
    (legalábbis "lehetőség" szintjén?)

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

• Huma

addikt

válasz Noddy #19068 üzenetére

Azt nem én írtam, hanem csak idéztem.

A lényeg az hogy a kereszténység összelopkodott egy csomó dolgot más vallásokból és átformálta valamint eltorzította ezeket a dolgokat.

"Ha a Biblia tartalma bárki számára hozzáférhető, nem lehet benne olyan info ami tudat alatt "káros""
    Ez nagyon nagy tévedés. Nézd a valóvilágot vagy az éjjel-nappal budapestet. Elég káros mindkettő pedig bárki számára hozzáférhetőek.

"képernyőn küldi neked az energiát, persze nagyon tudományos alapon"
    Jah. Huma vagyok. Tündérmágus, Tisztánlátó és Számmisztikus. PH tagoknak 20% kedvezmény. :D

• llll

senior tag

válasz Huma #19066 üzenetére

"Honnan tudod hogy nem tett?"
    ja, hogy teljes titokban tett szert világuralomra?:)

"Honnan tudod hogy akart?"
    te el tudod képzelni, hogy 1 ember ne éljen vissza az esetleges akármilyen hatalmával?

"Honnan tudod hogy van ilyen ember?"
    ha nincs, akkor mégis csak kidobott pénz volt (amivel én nem dicsekednék egyik hatalom helyében sem), a kísérlet pedig sikertelen

"Nem adott semmi pluszt. Csak a felismerést hogy lehetséges hogy tényleg létezik."
    hát ez megint csak elmondható akármelyik másik ezoterikus hülyeségről is..

"Az hogy jelenleg még hivatalosan nem támasztotta alá a tudomány nem jelent semmit. Sok mindent nem támasztott alá a tudomány ami valószínűleg létezik."
    hümm-hümm...
    mondja ezt 1 megrögzött ateista jéghideg, kikezdhetetlen logikával...?:)

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

• Noddy

senior tag

válasz Huma #19061 üzenetére

Az előbb valami olyan dolgot írtál, hogy a keresztyénség az ősi vallásokat elnyomja ez által nyomorítva meg az emberi elméket a gyökerüktől megfosztva, most pedig azt írod, hogy a keresztyénség ősi vallásokon alapszik? Csak én látom ezt ellentmondásosnak?

Ha a Biblia tartalma bárki számára hozzáférhető, nem lehet benne olyan info ami tudat alatt "káros"... Ha IT-s szaknyelven szeretném ezt érzékeltetni pont olyan mint a szabadforrású progik. Meglehet nézni, belelátsz, nem titkos módon manipulálja az agyad, mint ahogy a zárt programok engedély nélkül szolgáltatnak neked infót. A Bibliában mivel nyitott, szabadon hozzáférhető nincs benne semmi titkos, semmi manipulatív és még a pénzed se akarja lenyulni mint a tv sámán. Bár az neked teljesen elfogadott és örömmel részt veszel benne, hogy a képernyőn küldi neked az energiát, persze nagyon tudományos alapon, csak ezt titkolják. Illetve egyszerre írtad, hogy a Biblia okkult illetve azt is hogy az okkultizmus ellen van egy hsz.-en belül. Ezt hogy érted?

• llll

senior tag

válasz llll #19062 üzenetére

"(szal a sapkás vezetőket kell figyelni, nekik lehet rejtegetnivaló gondolatuk)"
    ...tényleg
    1 időben horn gyulának is volt 1 ilyen lombiktartó a fején
    vmi állítólagos autósbalesettel magyarázták, de most lelepleztük őt is!!

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

• Huma

addikt

válasz llll #19065 üzenetére

"és annak mi az oka, hogy az aki ilyesmire képes még nem tett szert világuralomra?"
    Honnan tudod hogy nem tett? Honnan tudod hogy akart? Honnan tudod hogy van ilyen ember?

Számtalan ok és lehetőség létezik a legtöbb esetben. Ez csak a három legnyilvánvalóbb kérdés volt ami eszembe ötlött, de vannak még opciók.

"egyébként a te ismereteidhez milyen konkrét plusszokat adott ez a dolog?"
    Mire gondolsz? Nem adott semmi pluszt. Csak a felismerést hogy lehetséges hogy tényleg létezik.
    Amúgy ha logikusan belegondolsz akkor nem sok minden zárja ki a létezését. Az hogy jelenleg még hivatalosan nem támasztotta alá a tudomány nem jelent semmit. Sok mindent nem támasztott alá a tudomány ami valószínűleg létezik. Pl ott vannak a gömbvillámok. Kb mindenki tényként beszél róluk, de még nem lett bebizonyítva a létezésük.

[ Szerkesztve ]

• llll

senior tag

válasz Huma #19064 üzenetére

"Arról nem is beszélve hogy a gondolatolvasó esetleg simán átlát ezen a trükkön."
    a francba...ezt el is felejtettem:D

és annak mi az oka, hogy az aki ilyesmire képes még nem tett szert világuralomra?

"Nem ezoterikus marhaságokat kell olvasni"
    én ott olvastam bővebben a telepátiáról is...:)
    egyébként a te ismereteidhez milyen konkrét plusszokat adott ez a dolog?

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

• Huma

addikt

válasz llll #19062 üzenetére

"bocsi, úgy látszik képtelen vagyok felnőni a kérdés komolyságához"
    Sajnos úgy tűnik. Ez nem létezik e isten vagy nem kérdés hanem sokkal, de sokkal komolyabb dolog.

"akkor meg én állandóan csak direkt félrevezető információkra gondolnék"
    Ja, életszerű hogy így éled le az életed. :D
    Arról nem is beszélve hogy a gondolatolvasó esetleg simán átlát ezen a trükkön.

"bealufóliáznám a fejemet"
    Csak nyugodtan. Egy szelfit azért majd küldj magadról. :D

(#19063) llll:
    "több ezer oldalnyi ezoterikus szarsággal hülyítettem már magamat én is"
    No látod ez baj. Nem ezoterikus marhaságokat kell olvasni hanem olyasmit ami hozzáad valami lényegi tudást a jelenlegihez. Én pl pár oldalnál sosem jutottam messzebb egy ezoterikus írásban mert egyszerűen akkora hülyeségek, hogy nem érdemes rájuk időt pazarolni.

[ Szerkesztve ]

• llll

senior tag

válasz Huma #19061 üzenetére

"Csak azt tudom javasolni hogy olvasgass a témában."
    sztem megvolt
    több ezer oldalnyi ezoterikus szarsággal hülyítettem már magamat én is:)

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

• llll

senior tag

válasz Huma #19057 üzenetére

"Ne legyél már ennyire értetlen."
    bocsi, úgy látszik képtelen vagyok felnőni a kérdés komolyságához

"Valamint nem valószínű hogy ha emberek veszik körül akkor az védelmet nyújt."
    akkor meg én állandóan csak direkt félrevezető információkra gondolnék
    ...vagy bealufóliáznám a fejemet, mint mel gibson családja a jelek c filmben
    (szal a sapkás vezetőket kell figyelni, nekik lehet rejtegetnivaló gondolatuk)

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

• Huma

addikt

válasz llll #19058 üzenetére

Azokat a milliókat nem ők kapták. És nem valószínű hogy szívesen lettél volna a kísérleti alanyok helyében. Ugyanis nem biztos hogy mind önként vett részt a kísérletekben és az sem biztos, hogy mindannyian épen és egészségesen úszták meg a kísérleteket.
    Csak azt tudom javasolni hogy olvasgass a témában.

(#19060) Noddy:
    "És még ezek után nézed le a vallásosokat?"
    Igen, de ebben mi a meglepő? Az egyik egyértelműen kamu a másik pedig nagyon is lehetséges, hogy létezik. Ez azért elég nagy különbség.

"Miért kell belemagyarázni, egyszerű tudományosan megmagyarázható dolgokba telepátiát, gondolatolvasást, titkos öszeesküvés elméletet."
    Tévedésben élsz. Honnan veszed, hogy a telepátia nem magyarázható meg tudományosan? Én pl nem hiszek a természetfelettiben csak abban hogy van amire a tudomány még nem tudja a választ.
    Valamint egy darab titkos összeesküvés elméletről sem volt szó. Ezek ugyanis tények. Nem csak talán megtörténtek hanem biztos hogy megtörténtek.

"Nincs semmi titkos tan és nincs benne semmi olyan amit mi tudunk, de ti nem. Ebben egyetértünk?"
    Nagyjából, de mit akarsz ebből kihozni?

(#19059) pocokxx:
    Csakhogy a kereszténység szinte az összes dolgot más vallásokból lopkodta össze. Pl az ünnepeket is. Szinte az összes keresztény ünnep valami pogány ünnepen ill szertartáson alapul.

• Noddy

senior tag

válasz Huma #19050 üzenetére

Érdekes. És még ezek után nézed le a vallásosokat? :)
    Remélem nem csak áltudományos irományokat olvasol.. Miért kell belemagyarázni, egyszerű tudományosan megmagyarázható dolgokba telepátiát, gondolatolvasást, titkos öszeesküvés elméletet.

Egyébként teljesen jó volt felhozni azt, hogy a vallás megvezeti az embereket. A Biblia tartalma egyáltalán nem titkos, a benne lévő információk bárki számára hozzáférhető. Nincs semmi titkos tan és nincs benne semmi olyan amit mi tudunk, de ti nem. Ebben egyetértünk?

• pocokxx

Közösségépítő

válasz Huma #19035 üzenetére

Erre azt lehet mondani, amit te szoktál "nekünk". Nem kell többet látni a dologban, mint, ami valójában...

Nem tudom pontosan milyen "hatalomra" gondolsz, és milyen "önkényes" célokra használ fel minket a keresztény vallás vagy vallási vezetők...

A Szentíráshoz fűzött gondolatoknak, pedig van igazságtartalmuk, de ez közel sem a teljes kép. Természetes, hogy a megírását befolyásolta az adott kor felfogása, a környező népek mítoszvilága, sőt az Isten is pontosan tudta, hogy kiket szólít meg... Ugyanakkor észre kell venni a radikális újdonságokat is, melyeket a kereszténységben találunk: Jézus Krisztus az Isten Egyszülöttje emberré lett, keresztre feszítették és feltámadt, hogy aki Benne hisz el ne vesszen, hanem örökké éljen.

A szöveg írója az, aki átírja a történelmet, és manipulálja az embert, pontosan azokkal az eszközökkel, melyekkel a kereszténységet vádolja.

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

• llll

senior tag

válasz Huma #19055 üzenetére

"Az oroszok az amcsik és a németek is bizonyítottan folytattak ilyen kísérleteket. "
    elképzelem, ahogy a kísérleti alanyok ülnek és naphosszat feszülten koncentrálnak
    esetleg el-elbóbiskolnak a kísérlet érdekében
    és eközben csak úgy röpködnek a milliók
    én is ilyen állást keresek már régóta

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

• Huma

addikt

válasz llll #19054 üzenetére

"tehát a lehallgatást végző kémnek kb fél méterre kell állnia a célszemélytől és utóbbi is össze kell hogy legyen hangolódva az előbbivel
    ...erre én is költenék milliárdokat
    pláne ha a védelem is csak annyiból állna, hogy a vétel zavarásaképpen körül kéne vennem magam gondolkodó emberekkel"

Vazze. Ne legyél már ennyire értetlen. Írtam hogy a kormányok azzal kísérleteztek hogy több ezer kilométer távolságból konkrét, idegen célszemélyeket figyeljenek meg ill derítsenek fel gondolati úton. Ez kicsit több mint fél méter. És szó sem volt kétoldali összehangolódásról. Valamint nem valószínű hogy ha emberek veszik körül akkor az védelmet nyújt. Legalábbis az elképzelések szerint.
    Az hogy mennyit sikerült megvalósítaniuk az elképzeléseikből azt csak ők tudják. Hivatalosan semennyit, de ez nem jelent semmit mert ha sikerült akkor sem hoznak ilyen dolgokat nyilvánosságra.

"véletlenül sem kimondottan a hívőkre
    ennyit a telepátiáról"

Ezt benézted mert én sem rájuk gondoltam.

Asszem Kecskebűvölők volt a film címe. Én is láttam és igen, szó volt benne ezekről a kísérletekről.

(#19056) llll:
    Isten létezése mióta közismert tény? A tények azok amiket bizonyítani lehet.

"rongyos 1-2 milliócskát azért lecsippenthettek volna a sátánra is"
    Honnan tudod, hogy nem tették?

[ Szerkesztve ]

• llll

senior tag

válasz Huma #19055 üzenetére

"Ez közismert tény."
    sztem isten létezése is annak mondható:)

és a pakurafáguszról is készült már film
    (gyermekkorom egyik máig meghatározó filmélménye)
    meg az egymással harcoló dínókról és sárkányokról is
    vagy az idegen bolygók élővilágról
    a német ufókról meg még fényképek is maradtak fenn
    stb

rongyos 1-2 milliócskát azért lecsippenthettek volna a sátánra is

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

• Huma

addikt

válasz llll #19053 üzenetére

Ez közismert tény. Onnan vagyok ilyen jól informált.
    Még film is készült róla. Méghozzá rengeteg. Dokumentum és fikció is.
    Régen is csupán nyílt titok volt hogy ilyesmikkel kísérleteztek.

Az oroszok az amcsik és a németek is bizonyítottan folytattak ilyen kísérleteket. És nagy valószínűséggel hármójukon kívül volt még más, kísérletező kedvű ország.

A Sátánnal nem valószínű hogy megpróbálták felvenni a kapcsolatot. Ahhoz valószínűleg léteznie is kellett volna, hogy vele foglalkozzanak. De ki tudja?

• llll

senior tag

válasz Huma #19052 üzenetére

értem
    tehát a lehallgatást végző kémnek kb fél méterre kell állnia a célszemélytől és utóbbi is össze kell hogy legyen hangolódva az előbbivel
    ...erre én is költenék milliárdokat
    pláne ha a védelem is csak annyiból állna, hogy a vétel zavarásaképpen körül kéne vennem magam gondolkodó emberekkel
    ez sztem amúgy sem túlságosan jellemző a vezetőkre
    ezexerint már elhárultnak érzik ezt a veszélyt:)

"Sejtem kikre gondoltál"
    véletlenül sem kimondottan a hívőkre
    ennyit a telepátiáról:)

"Furcsa is lenne ha tudnám mivel szigorúan titkos kategória"
    még szerencse
    most csak gondolj bele mi lenne, ha nem is lenne titkos...
    egyébként volt is vmi ilyesmi témájú film
    george clooney és kevin spacey szerepelt benne
    g.c. felhőket oszlatott az elméjével gyakorlásképpen...nekem tetszett:)

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

• llll

senior tag

válasz Huma #19048 üzenetére

"Amúgy szerinted véletlen, hogy különböző kormányok milliárdokat költöttek az ilyen témájú kísérletekre? Isten létezésének bebizonyítására viszont nem költöttek egy forintot se. Azért ez elég beszédes szerintem."
    és honnan is vagy egyébként ilyen jól informált?
    de ha már az vagy:
    a sátánnal sem próbálták meg felvenni a kapcsolatot?:)

Soha többet DPD!

• Huma

addikt

válasz llll #19051 üzenetére

Valahogy így.

"a célszemély mellett ott van még másik ~7milliárd agy ami sugározza a saját kis elektromos impulzusait"
    Ezért is mondtam, hogy fontos az hogy össze legyen hangolódva a két agy. Meg szerintem a távolság is számít.
    Pl ha valaki fél méterre áll tőled és veled beszélget akkor sem zavar be a másik ~7milliárd ember, nem? Egyrészt mert őrá figyelsz, másrészt meg a többiek távolabb vannak. És minél távolabb vannak annál halkabban hallod a hangjukat.

"tisztelet a kivételnek"
    Sejtem kikre gondoltál. ;]

"már ha tényleg költik"
    Hogy most költik e azt nem tudom. (Furcsa is lenne ha tudnám mivel szigorúan titkos kategória) Viszont az már kiderült hogy régebben bizony iszonyú pénzeket öltek az ilyen irányú kísérletekbe.

• llll

senior tag

válasz Huma #19050 üzenetére

"Úgy gondoltam hogy teremtés után valamikor cseréltek pozíciót."
    oké
    tehát akkor a paradicsomban (még beosztottként) odaállt ádámék elé és ebben a mivoltában is simán a saját oldalára tudta állítani őket
    aztán tényleg sikerült lenyomnia istent ahogy tervezte és ahogy burkoltan hencegett ezzel, de ezt a tényt meg már mégis titokban tartja...így gondolod?

"Mobillal ki lehet kémlelni mások gondolatait? Ez nekem új. Mi a módja?"
    meg kell hackelni az övét:)
    (ezzel buktak most le az amerikaiak is, nem a telepátiával)

de most komolyan: a célszemély mellett ott van még másik ~7milliárd agy ami sugározza a saját kis elektromos impulzusait
    tisztelet a kivételnek
    plusz az általunk épített ilyen-olyan gépek
    ebben a kavalkádban hogy választanák ki a célszemélyt és még az ő fejében is az adott gondolatokat?
    pláne több száz, vagy ezer km-ről?
    ennyi erővel a jedi-képzésre is költhetnék azokat a milliárdokat
    már ha tényleg költik
    de én úgy hallottam, hogy még az amerikaiak se nagyon dobálózhatnak már milliárdokkal akármilyen hülyeségekre

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

• Huma

addikt

válasz llll #19049 üzenetére

Úgy gondoltam hogy teremtés után valamikor cseréltek pozíciót.
    És hogy hová fordulnának? Valahová nagyon messze. El a vallástól. Bár legvalószínűbb hogy összeomlanának lelkileg.

"pláne mióta léteznek a mobiltelefonok"
    Mobillal ki lehet kémlelni mások gondolatait? Ez nekem új. Mi a módja?

Ezek olyan dolgok, hogy ha tényleg léteznek akkor szigorúan titkosak. De gondolj csak bele, hogy az agy elektromos impulzusokat bocsát ki miközben gondolkodik. Ma már léteznek olyan berendezések amik korlátozottan képesek az elmében olvasni azáltal hogy ezeket a jeleket dekódolják. És ez nem fikció hanem tény.
    Gondolj bele hogy ha egy készülékkel képesek erre akkor van aki az agyával is képes lehet rá. Ha valahogy sikerül két elmének összekapcsolódnia akkor lehetséges hogy érzékelni tudják egymás gondolatait. (Ez persze csak elmélkedés a részemről)

Nekem több ilyen élményem is volt. De csak olyan emberekkel akikkel összhangban voltam és rengeteg időt töltöttem együtt velük. Persze most nem olyanra kell gondolni, hogy erősen koncentráltam és szó szerint tudtam, hogy mi zajlik az agyában. Egyszerűen csak néha-néha, akaratlanul kitaláltuk egymás gondolatait. Persze tudom hogy sokszor megtévesztő lehet mert esetleg egy külső inger váltja ki ugyanazokat a gondolatokat, de nagyon gyakran egész egyszerűen nem volt rá más magyarázat a lottóötös szintű véletlenen kívül.

A katonaság ugye olyasmivel kísérletezett hogy hogy lehet több ezer kilométerről lehallgatni más gondolatait, kiolvasni az agyából az információkat.
    Amiről én beszélek az sokkal szolidabb. Csak az aktuális gondolatok és érzelmek érzékeléséről szól. És azokat is legtöbbször nem konkrétan érzékeljük, gyakran nem is tudatosul a dolog csak ha utólag belegondolunk.

Gondolom te is találkoztál már olyannal hogy egy-egy összeszokott páros szinte kitalálja egymás gondolatait és szó nélkül is megértik egymást. Ez természetesen lehet csak szimplán az összeszokás eredménye. Mikor a másik fél minden rezdülését értelmezni tudjuk. Azonban lehet hogy olykor ennél többről van szó.

• llll

senior tag

válasz Huma #19048 üzenetére

ugyan miért fordulnának el?
    hiszen akkor ő teremtett bennünket és úgy általában is neki köszönhetünk mindent, amit eddig istennek tulajdonítottunk
    ..vagy úgy érted vhol menet közben ütötte ki őt a sánta?
    akkor mondjuk a megváltót (eddigi "legnagyobb jótetteként") melyikük küldte el?
    még isten, vagy már a sánta?

és különben is:
    "Ha esetleg kitudódna akkor a többség elfordulna tőle."
    és mégis hova?
    kihez?

"Nekem ilyesmire nincs szükségem mivel személyes tapasztalaton alapul az állításom."
    ja, értem:)

"Azért ez elég beszédes szerintem."
    mennyiben?
    mert éppen lehet simán kidobott pénz is
    (pláne mióta léteznek a mobiltelefonok:) )

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

• Huma

addikt

válasz llll #19046 üzenetére

Mert pl így egyszerűbb a dolga. Emberek milliói imádják őt és még csak nem is tudnak róla. Ha esetleg kitudódna akkor a többség elfordulna tőle.
    Ez olyan mint az áldemokrácia. A kormányoknak egyszerűbb elhitetni az emberekkel hogy szabadok és nem pedig rabszolgák mert így nem lázonganak. Ha egyszer csak kijelentenék hogy mindenkinek kuss van és azt teszitek amit mondunk akkor jön a zúgolódás és a lázadás amit csak rendőri és katonai erővel lehet megoldani.
    Egyszerűbb hazugsággal elkábítani a népet. A legjobb rabszolga az aki nem is tudja magáról hogy az.

"tudod: tények, bizonyítékok, kísérletek
    ilyenekkel légy szíves alátámasztani ezen állításodat"

Nekem ilyesmire nincs szükségem mivel személyes tapasztalaton alapul az állításom.

Amúgy szerinted véletlen, hogy különböző kormányok milliárdokat költöttek az ilyen témájú kísérletekre? Isten létezésének bebizonyítására viszont nem költöttek egy forintot se. Azért ez elég beszédes szerintem.

[ Szerkesztve ]

• llll

senior tag

válasz Huma #19045 üzenetére

én is pont ezt választottam volna ki, mert talán még erre lehetne leginkább ráfogni
    csakhogy
    mi van, ha az "úr előtt" nem azt jelenti, hogy "áldozatul az úrnak", hanem inkább vmi olyasmit, hogy "nyilvánosan"?
    (vhogy úgy, ahogy egybekelni is az "úr előtt" szoktak ugye)
    vagy még inkább talán "beintésképpen az úrnak"?
    hiszen a gibeoniták (kánaáni nép!) eleve ugyan miért mutattak volna be bármiféle áldozatot annak az istennek, aki megszívatta őket?
    vagy isten miért adott volna nekik ilyen (vagy bármilyen) parancsot?
    hiszen nem az ő népe, sőt éppen ellenkezőleg

"Komolyra fordítva a szót. Ez nem így működik"
    naneeee...
    mintha a hívőket hallanám:)
    tudod: tények, bizonyítékok, kísérletek
    ilyenekkel légy szíves alátámasztani ezen állításodat

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

• llll

senior tag

válasz Huma #19043 üzenetére

...ja igen és ha a isten a sátán, a sátán pedig az isten
    akkor ez többek között azt jelentené, hogy a sátán győzte le és űzte ki a mennyből istent
    ezt az apróságot szted miért hallgatná el a sánta?
    mert sztem az lenne logikusabb, ha világgá kürtölné, hogy "legyőztem, én vagyok az erősebb, átvettem a helyét"

Soha többet DPD!

• Huma

addikt

válasz llll #19044 üzenetére

Pl? "21:6 Adj nékünk hét embert az ő maradékai közül, a kiket felakaszszunk az Úr előtt, Saulnak, az Úr választottjának Gibeájában."

Semmire. Teljesen üres a fejed. ;] :P
    Komolyra fordítva a szót. Ez nem így működik. Ehhez két ember személyes, közeli kapcsolatban kell, hogy legyen. Legalábbis én így tapasztaltam.

• llll

senior tag

válasz Huma #19043 üzenetére

sztem egyik idézet sem szól egyértelműen emberáldozatról
    ezért ajánlottam, hogy válassz ki egyet te

telepátia:
    na mire gondolok?:)

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

• Huma

addikt

Úgy tűnik senki sem tud érdemben reagálni az utóbbi pár hozzászólásomra. Ezen mondjuk nem lepődök meg. Azért jól esik, hogy ha mással nem is, de legalább a hallgatásotokkal elismertétek az igazamat.
    Így most, hogy vége ennek az értelmetlen szélmalomharcnak végre áttérhetünk más témára. Örülök, hogy ha nehezen is, de sikerült felnyitni a szemeteket. Jó érzés másokon segíteni. :)

Más:
    Szerintetek létezik telepátia? Szerintem igen. Ezt több, személyes tapasztalatom is alátámasztja.
    Valamint a fémhajlítás is érdekes téma. Abban is már volt részem.

• Huma

addikt

válasz Ujjlenyomat #19041 üzenetére

Nem túlzottan hiszek benne, de sokkal reálisabb mint egy szimpla vallás. Az az egy biztos hogy az emberi elme rendkívüli dolgokra képes. Szóval akár még valós alapja is lehet az okkultizmusnak.

Természetesen nem az EZO TV-s emberkékre gondoltam. Azok csak szimplán röhejesek. :D

• Ujjlenyomat

csendes tag

válasz Huma #19035 üzenetére

Érdekes olvasmány.

Nem tudom, hogy kiírta, de annyit tudhatunk róla, hogy a spiritizmust/okkultizmust támogatja.

Idézet az anyagból:
    "Ez a hármas megállás nélkül azon dolgozott, hogy távol tartson minket a spirituális/okkult tudástól, és annak az erőnek a használatától, ami mindannyiunkban megvan."
    Itt, mint negatívum írja, hogy távoltartja az embereket a spiritizmustól a vallás. E céllal egyetértek. Hogy mennyire valósul ez meg, az egy másik kérdés.

"Az okkult tudás hiánya miatt az Emberiség egésze egy hatalmas varázslat hatása alatt áll, amit okkult erők segítségével vittek véghez, és belénk nevelték, hogy ezeket a “vallásokat” nem szabad megkérdőjeleznünk."
    Ez itt meg arról szól, hogyha az emberek rendelkeznének okkult tudással, akkor nem lennének hívők és nem lennének becsapva.

Az okkultizmus eredetileg a láthatatlan szellemi erők segítségét alkalmazó foglalkozások összefoglaló neve, illetve világnézeti irányzata. A mágia a varázslás, a multidimenzionális szellemi közvetítés a tevékenység fő vonalait képezi. A spiritualitás és az okkultizmus közös metszete, hogy az ember számára láthatatlan erők vagy elvek is létezhetnek. Az okkultizmus szót a tudományos cikkekben gyakran bírálatként, negatív jelzőként a spiritualitás helyett is használják. (Wiki)

Te hiszel az okkultizmusban?

• Huma

addikt

Nagyon régen láttam egy filmet ami elgondolkodtatott. Arról szólt, hogy isten valójában a Sátán és fordítva. Tehát azok akik istenben hisznek valójában a Sátánt imádják. Ez már csak azért is érdekes mert ha áttanulmányozzuk a bibliát akkor egyértelművé válik, hogy isten gonosz. Sokkal gonoszabb mint a Sátán. Hisz az egész ószövetség gyakorlatilag vérben úszik általa. Ellenben az ördög nem sok rosszat tett.

Tegyük fel hogy mindketten léteznek. Nem lehet hogy az ördög legnagyobb átverése az volt hogy elhitette az emberekkel hogy valójában ő az isten?

• Huma

addikt

válasz Psych0 #19038 üzenetére

Én ezt már felhoztam ebben a topicban és tök jól megmagyarázták, hogy teljesen rendben volt amit isten csinált. A tömegmészárlás nem bűn ha ő csinálja. Különben is az egyiptomiak tehettek az egészről. :U

• Psych0

őstag

válasz Huma #19036 üzenetére

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

• Huma

addikt

Kíváncsi vagyok hogy erről mi a véleményetek. Emberáldozat a Bibliában

• Huma

addikt

Találtam egy-két érdekes dolgot a neten:

A kereszténység leleplezése

Mivel a keresztény magába itta, elhitte, megélte a hazugságot; a kereszténység előrehaladott állapotában magára ölt egy mesterséges megjelenést, s maga is úgy kezd kinézni, mint a hazugság:
    A jól ismert sápadt ábrázat, a mosolygó álarccal. A hazugság kiütközik a fizikai énben.

„Több ember egyesített gondolatainak hatalma mindig erősebb, mint különálló gondolataik összessége: így eredményeik sokkal erősebben reprezentálják akaratukat.”
    -Arthur E. Powell ezredes: Az asztráltest és más jelenségek Š (1927)

A következő cikkek bizonyítékkal szolgálnak arra nézve, hogy a keresztény vallásban és a bibliában mindent más vallásokból LOPTAK szerte a világból, s ezek jóval megelőzték őket. A kereszténység egy eszköz, amely arra szolgál, hogy eltávolítsa a spirituális/okkult tudást a néptömegből, és ez a hatalom néhány ember kezében összpontosuljon, hogy azok manipulálhassák és rabszolgasorba vethessék a tömegeket.

Hogy valóban megértsük a Bibliát és lássuk az igazságot, járatosnak kell lennünk az okkultban. A tömegek elméje nagyon erős. Ha elég régóta tanulmányozzuk az okkultot és mélységeiben megismerjük, az igazság kegyetlenül sokkoló lehet. Az egész judeo-keresztény Biblia egy hatalmas méretű átverés, nagyon is tiszta céllal, ami tudatalatti eszközöket, és a hívők irányított lelki energiáját használja.

Akármikor, ha a kereszténység vagy bármely szövetségese átvette az irányítást egy ország vagy egy terület felett, az ősi spirituális szövegek és feljegyzések el lettek távolítva vagy el lettek pusztítva, és azokat, akiknek spirituális tudás volt a birtokában, az Inkvizíció tömegesen meggyilkolta. Ennek eredményeként kikerült a forgalomból az a tudás, amit a hatalmon lévők használtak s használnak ma is a tudatlan népesség befolyásolására, spirituális/okkult hatalom segítségével. A Biblia az egyik legerősebb tudatalatti eszköz, amit a kiválasztott kevesek használnak a tömegek leigázására. A legtöbb ember ennek nincs tudatában, mivel hiányos a tudásuk az okkultot, a gondolatok hatalmát és a lelki energiát illetően. A mindenkori hatalom azért munkálkodik, hogy megerősítse azt az elképzelést, misszerint az okkult, az elme erői, és a lélek csupán értelmetlen zagyvaság, egy maszlag.

Az ősi feljegyzések elpusztításával lehetőség nyílt egy alternatív, kitalált “történelem” megírására, amely elvágta az emberiséget valós gyökereitől. A történelem szabályozása fontos, mivel ha valaki befolyásolja ahogyan az emberek azt, amit mi múltnak nevezünk, az hatással van a jelenre és a jövőre is.

Az egész Biblia egy hihetetlenül erős tudatalatti eszköz, teli okkult számokkal, üzenetekkel, allegóriákkal, és lopott anyagokkal, amiket ősi vallásokból torzítottak el. Ráadásul ezt a könyvet lelki energiával és hatalommal töltötték fel, hogy félelmet keltsen, és hihetővé tegye. Ha kinyitjuk a szemünket, és birtokunkban van a szükséges tudás, a varázslat többé nem fog hatni ránk. Az egész judeo-keresztény Biblia alapvető témája az alapja a zsidó nép kitalált történelmének a tömegek elméjében. Amit a tömegelme elhisz, annak megvan a hatalma és energiája ahhoz, hogy a valóságban is manifesztálódjon, mivel a gondolatok energiából állnak.

A vatikáni könyvtárban vákuumzárású termek vannak, amik több ezer ősi ezoterikus könyvet őriznek, melyeket a világ minden tájáról loptak és gyűjtöttek össze, hogy kivonják őket a nyilvános forgalomból. A katolikus egyházat – ami a keresztény vallás gyökere – egy titkos társaság irányítja, ami arra használta az okkult hatalmat, hogy leigázza a tömegeket. A végső céljuk nem más, mint az emberiség totális rabigába döntése; ezért dolgoznak fáradhatatlanul már hosszú ideje.

Mindez közvetlenül is hatással volt mindegyikünkre. Az emberiség szükségtelenül szenvedett a tudás megvonása miatt. Az embereket rákényszerítették, hogy többmilliárd dollárnyi pénzt fizessenek saját kárhozatukért, annak érdekében, hogy ez a hazugság továbbra is erős maradjon. Ennek a gonosz átverésnek a túlélése és virágzása EGYETLEN EGY dolgot kíván: A TUDÁS HIÁNYÁT!

Ellentétben azzal amit a legtöbb emberbe beléneveltek, a judaizmus, a kereszténység és az iszlám viszonylag új vallások. Az emberiség története több tízezer évre nyúlik vissza. Ez a hármas megállás nélkül azon dolgozott, hogy távol tartson minket a spirituális/okkult tudástól, és annak az erőnek a használatától, ami mindannyiunkban megvan.

Ezek az úgynevezett “vallások” gyilkosságokra, kínzásra, és hazugságokra épülnek, és az egyetlen mód arra hogy egy ekkora hazugság felfedetlenül maradjon, az, hogy még több hazugságot teremtenek, és elpusztítják azokat a népeket, melyek tudják az igazságot. A keresztenység nem több, mint egy program. Semmi vallásos vagy spirituális nincs benne.Több millió ember szenved depressziótól, reménytelenségtől, és az élettel kapcsolatos bizonytalanságtól. A léleknek fényre van szüksége, és ezt nagyon kevesen tudják, és nagyon kevesen alkalmaznak erő-meditációkat is, amik szó szerint “megváltaná” a lelküket. Az okkult tudás hiánya miatt az Emberiség egésze egy hatalmas varázslat hatása alatt áll, amit okkult erők segítségével vittek véghez, és belénk nevelték, hogy ezeket a “vallásokat” nem szabad megkérdőjeleznünk. Ezt a keresztények is megerősítették azáltal, hogy évszázadokon keresztül adták a pszichikus energiájukat és a lelküket, hogy ez a hazugság fennmaradhasson, s mely végül csak a kiválasztott keveseknek lesz hasznára.

• Ujjlenyomat

csendes tag

Ha már sokszor említettük a tudomány szót, ...

A tanulmányaim alapján, írtam egy kis cikket a vércsoport öröklődésről. :)
    [Aki szeretné, itt el tudja olvasni]

• llll

senior tag

válasz Ujjlenyomat #19032 üzenetére

oké, akkor már kettővel kevesebb ember vitázik ezen:)

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

• Ujjlenyomat

csendes tag

válasz llll #19001 üzenetére

Igaz, nem nekem írtad, de én értem, mire gondolsz.

Mi, hívők, úgy gondoljuk, hogy Isten tudatosan úgy teremtette a világot, hogy az folyamatosan biztosítsa az élet feltételeit (a Földön élő élőlények számára).

Ezzel szemben az ateisták (tapasztalataim szerint), úgy gondolják, hogy véletlenül létre jött a világ, és az adott környezet határozta meg, hogy mi is lesz az élet feltétele. Addig folynak a különböző reakciók, míg valamelyik nem lesz életképes, és ez alapján zajlik egy folyamatos szelektálódás. Ebből adódóan azon a helyen, ahol több az életképes reakció, ott felgyorsul a fejlődés.

Az egyik ember így gondolja, a másik meg úgy.
    Ezért érdekes számomra, amikor ezen vitatkoznak az emberek.

[ Szerkesztve ]

• Huma

addikt

válasz kymco #19021 üzenetére

"Minden jó dolog az Istentől származik." Ki hitte volna. :DDD

Amúgy milyen kényelmes lehet hogy azt ami nem tetszik neked a bibliában simán figyelmen kívül hagyod. Csak ez esetben felmerül a kérdés, hogy milyen alapon próbálod megkérdőjelezhetetlen alapműkén beállítani? Hisz te magad sem hiszel el belőle mindent.

• kymco

veterán

válasz Psych0 #19022 üzenetére

Szeretném, ha egy kicsit higgadtabban folytatnánk...
    Nem húzok semmilyen önkényes határt, maximum te gondold ebbe bele. Az ökumenikus világtanács úgy fogalmazta meg anno, hogy minél közelebb vannak Jézushoz az egyházak, annál közelebb vannak egymáshoz is.
    Ezt akartam megfogalmazni kicsit másként. Itt nincs semmi önkényes határvonal. Jézus maga mondja: "Én vagyok az út, az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam."
    Ennél nem mondtam se többet, se kevesebbet.

A saját nézeteim alátámasztására már rég nem használom a Bibliát. Mert a nézetemet határozza meg a Biblia tartalma és nem kívánom eszközként használni. Ezért is szükséges a gyülekezeti közösség, hogy ne saját nézetek legyenek, és ne szemezgetve legyen értelmezve a Biblia...

Lenézően válaszolgatsz, hogy majd rájövök az igazságra, majd nekem is lesz megtérésem, majd hozzám is szólni fog,

Én ilyesmire nem emlékszem. Olyanra emlékszem, hogy feltették a kérdést, hogy hozzá miért nem szólt még Isten, és erre válaszoltam. De ezt sem lenézően tettem.
    Nincs semmi erényem abból a tényből, hogy hívő vagyok. Nem jutalma ez a korábbi életemnek, nem a korábbi fáradozásaim, tanulásaim koronája, hanem annak, hogy Isten megmutatta a bűneimet, és én kértem a segítségét. Ebben a részemről nincs semmi nagyszerű. Még a bűneimet is meg kellett Istennek mutatnia mintegy tükörként...
    Nem lehetek lenéző, mert nem gondolom többnek magam se nálad, se másnál.
    Ellenben felőletek érzek egyfajta gőgöt, amiben mi keresztények egybites hülyékként jelenünk meg, és az észt azt ti hozzátok az életünkbe. Ha erre cáfolattal reagálok időnként, mármint, hogy nem vagyok hülye, akkor is meg szoktam kapni ezt a felsőbbrendű, lenézős panelt tőletek.
    Pedig szeretném cáfolni... Igaz, hogy nem vagyok jobb nálatok, de nem vagyok kevésbé sem értelmes nálatok.

Az pedig tény, hogy a Biblia értéséhez kell Isten. Így csak azt tudom mondani, hogy Isten jelenlétében ahogy nekem világossá lettek dolgok, ez lehet a megoldás másnak is.
    A helyedben én ennek örülnék... ugyanis pont ezért nincs olyan úthenger típusú meggyőzés és térítés, mert ez nem csupán a ráción múlik. A ráció önmagában kevés ahhoz, hogy szeress valakit.
    Tőletek ellenben megkapjuk az úthengert...
    Most akkor ki néz le kit?

Ha azt mondom, hogy Isten szeret, akkor ebben mi a lenézés? Ha azt írom, hogy nem vagyok több nálad, akkor ebben mi a lenézés?

nem kell ugyanazt gondolnia a tagjainak
    Tudom, hihetetlen, de nem kell ugyanazt gondolni minden tagjának. Egy normális családban sem kell ugyanazt gondolni a család minden tagjának, még a testvéreknek sem. Vannak dolgok, amiket másként látunk, másként élünk meg, vannak dolgok, amikben más tapasztalatokat szerzünk. A családot nem az egy gondolat közi össze, hanem az, hogy tudják egymásról, hogy egy család.
    A családom egyik leglátványosabb közös jellemzője a vezetéknevünk. Krisztus családjának is van ilyen összetartó neve: keresztény/keresztyén... ami annyit jelent, hogy Jézus követője.
    Amennyiben te is vállalod, hogy Jézus követője légy, ehhez a családhoz tartozol... és nem kell ugyanazt gondolnod mindenről...

www.refujvaros.hu

• llll

senior tag

...azért én halkan megjegyezném, hogy ha ESETLEG mégis történt ott és akkoriban vmi, akkor - bárki/bármi is akart esetleg üzenni - 2-4000 évvel ezelőtt élt KECSKEPÁSZTOROKNAK kellett azt átadnia
    ráadásul olyan formában, hogy - esetleg már ők is ténylegesen is profitálhassanak belőle vmit a saját értelmi szintjükön is, de még inkább - ők is tovább tudják majd adni az üzenetet azon leszármazottaiknak, akik már képesek lesznek azt értelmezni
    ...és akkor ennyi erővel már elvileg akár több helyen, több népen keresztül is megpróbálhattak volna üzenni
    ez is 1 lehetséges magyarázat lehetne a kialakult különböző vallásokra, nem csak a sátán:)

és hogy akkor miért nem állnak elénk ma és mondják el érthetőbben amit akarnak?
    ennek is lehetne több oka is
    talán ezt a házi feladatot kell megoldania az emberiségnek ahhoz, hogy jöhessen a következő lépés
    (mint a kapcsolat c filmben jodi fosternek)
    vagy ma már talán nem áll módjukban újra eljönni
    tudom, ez szimplán a sci-fi kategória
    de nem olyan régen még a tengeralattjáró, vagy az űrhajó is az volt

vhol vmikor olvastam, hogy vmi új dolognak 3 lépcsőfokot kell bejárnia:
    1: ez marhaság
    2: lehet benne vmi
    3: ez csak természetes

Soha többet DPD!

• Psych0

őstag

válasz kymco #19020 üzenetére

"Vannak ellentétek. Mária ügye, szentek szerepe. Ezekben más a nézetünk. De ha Jézusról ugyanúgy gondolkodunk, akkor nincs nagy ellentét."

Eddig tényként hoztad fel a bibliát, az idézeteid a saját nézeteid alátámasztására használtad fel, most meg Jézusnál önkényesen húzol egy határvonalat, hogy meddig lehet eltérni az értelmezésben, kit tekintesz testvérnek. Én a bibliát úgy értelmezem, hogy, ha igaz, akkor isten egy kicsinyes fasz, ezzel gondolom kiesek a körből. Lenézően válaszolgatsz, hogy majd rájövök az igazságra, majd nekem is lesz megtérésem, majd hozzám is szólni fog, addig is nyugodjak, mert szeret, hisz te úgyis tudod.

A varázsegyházadról: Lehetek tagja én is? Ha nem számít, hogy ki mit gondol igazságnak, és állításod szerint nem kell ugyanazt gondolnia a tagjainak, akkor szívesen besegítenék nektek, hogy az isten undorító oldalát is eljuttassam az emberekhez.

"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."

• kymco

veterán

válasz Psych0 #19018 üzenetére

Az, hogy leírom, hogy van jó dolog az egyházban szvsz nem jelent kisajátítást.
    Van közösség, ami nem keresztény és jó... van házasság is ilyen. De ettől még a közösség a hitem szerint Isten "találmánya" és külön érték, hogy úgy teremtette meg, hogy a benne való hit nélkül is képes funkcionálni...
    Az általad linkelt poén pedig bár lehet társadalomkritika is, de pont a Biblia tükrében nem igaz.
    Minden jó dolog az Istentől származik. De a halál is ítéletként tőle van. Ez komoly teológiai kérdés, amiben vsz nem leszek minden tekintetben korrekt. De az ítélet is Istentől van. Nem titkolja a Biblia.
    Sőt ti magatok is példálóztatok a "rossz" dolgokkal pont Noé kapcsán.
    Szintén bibliai példa, hogy Jób mondja a feleségének: "Ha a jót elfogadtuk Istentől, a rosszat is el kell fogadnunk."
    Pált a hite miatt megkövezték, megverték, megbotozták végül kivégezték...

Ezek alapján mennyire igaz a linked?

www.refujvaros.hu

• kymco

veterán

válasz Psych0 #19017 üzenetére

Azért hozom fel rendszeresen, hogy református vagyok, mert pld olyan kérdés merül fel, amiben csak a katolikusok érintettek. Így, amikor a pápaságról van szó, én nem vagyok illetékes azon túl hogy nem fogadom el vezetőmnek a pápát. De ettől még lehet hívő testvér a pápa.... csak nem a főnököm.
    Nem tudok a cölibátushoz és még számos más katolikus dologhoz hozzátenni.
    Vannak ellentétek. Mária ügye, szentek szerepe. Ezekben más a nézetünk. De ha Jézusról ugyanúgy gondolkodunk, akkor nincs nagy ellentét.
    Jól ki tudok jönni a hitgyülis munkatársammal, testvérnek tekintem őt ugyanúgy, mint a katolikus volt osztálytársamat stb...
    Amikor együtt vagyok velük nem a különbözőségen van a hangsúly, nem az a kérdés, hogy kinek van igaza. Természetesen, ha úgy gondolnám, hogy nekem nincs igazam, akkor nem választanám a hazugságot az igazsággal szemben. Így tudok ön azonos maradni. És mivel református vagyok ma is, mutatja, hogy igaznak tartom a tanításait.

Nem gondolom, hogy a református egyház áll a legközelebb az igazsághoz. Mert ez nem egyház függő dolog. Van egy egyház, amit nem kötnek felekezetek, ebben vannak reformátusok, evangélikusok, baptisták stb... Nos ennek tagja vagyok reformátusként. Ez nem egy emberi hierarchiára épülő szervezet, mielőtt bárki félreértené... Ez metszete a földi egyházaknak, emberi hierarchia nélkül. Jó szívvel tudom mondani ezekre az emberekre, hogy testvér...

A reformátusok és katolikusok másként látnak dolgokat. Én hiszem, hogy mi látjuk jobban, mert ha azt hinném, hogy ők, akkor ott lennék, nem itt. De ezek nem olyan ellentétek, ami miatt ne lehetne testvér egy katolikus ember.

Az újszövetség egyháza nem katolikus, úgy pontos, hogy az újszövetség egyháza az őse mind a katolikus, mind a református egyháznak.
    Így nincs semmi baj ezzel.

www.refujvaros.hu

• Huma

addikt

válasz Psych0 #19018 üzenetére

:D

Látom nem csak én látom így a dolgot.

• Psych0

őstag

válasz Huma #19016 üzenetére

• Psych0

őstag

válasz kymco #19012 üzenetére

"Vannak felekezeti tanítások, melyekkel nem tudok azonosulni, de ezek sok esetben nem veszélyeztetik Jézus Krisztusban való közösségünket." Akkor miért hozod fel rendszeresen, hogy református vagy? Honnan tudod, hogy neked van igazad? Honnan tudod, hogy pont a református egyház van a legközelebb, az "igazsághoz"? Mi van a katolikus egyházzal? Kamu mind, ami nem vág egybe a református nézetekkel? Mi lesz velük akkor? Ha a református egyház csak a bibliát tartja mérvadónak, akkor nem baj, hogy az újszövetséget a katolikus egyház írta?

• Huma

addikt

válasz kymco #19015 üzenetére

Úgy írsz a közösségről mintha az a valami keresztény ajándék lenne az emberiségnek. A közösségek jóval ősibbek a kereszténységnél. És sokkal több nem vallási közösség van mint vallási. Ezt azért nem árt észben tartani.

"De másrészt a keresztény hit a szeretetről szól."
    Erről annak a pármillió ember véleményét is ki kéne kérni akiket kihasznált, nyomorba döntött, megkínzott és lemészárolt ez a keresztényi szeretet.

Hihetetlen hogy minden jót a világban megpróbáltok istennek tulajdonítani és minden rosszat másra kenni. Kicsit sem elfogult. :U

[ Szerkesztve ]

• kymco

veterán

válasz exabit #19014 üzenetére

Sajnos a számodra negatívan csengő fordulattal élek, a Biblia szerint...
    Az ember szeretet közösségre lett teremtve. A házasság szövetsége kifejezi az Isten és ember kapcsolatát. A hívő embereknek ezért is fontos a házasság intézménye, de leginkább ennek tartalma, mint a kerete.

Isten úgy teremtette meg az embert, hogy Istent képviselje a világban. Ezt teszi egyedül, az egyéni felelősségével, teszi házasságban, a szövetség felelősségével és teszi közösségben. Az egyházra nem mint hierarchikus szervezetre gondolok, sokkal inkább az a kép jut eszembe, ahogy Pál apostol beszél az emberi testről. A sok testrész mind-mind fontos, de együtt alkotják a funkcionálisan működő testet. Minden embernek máshol van az erőssége és gyengesége. A közösségben az erősségével segíti a közösséget, a gyöngeségében védelmet talál a közösségben. Egy jó gyülekezeti közösség ilyen. Egyben egy testet alkot, ami betölti szerepét és válik Krisztus testévé.

De másrészt a keresztény hit a szeretetről szól. Szeretni pedig nem lehet magányosan, közösség kell hozzá. Persze van olyan érzés, hogy szeretem az egész világot, de a valóságos, érzésnél több szeretet cselekvésre indít. A valóságos szeretet cselekvőszeretet, elfogadó, megértő, befogadó, megbocsátó, elfedező, felemelő, betakaró, gondoskodó... Ehhez kellenek emberek.
    Én nem tudok keresztény lenni önmagamban.
    Jézus azt mondja: ha ketten vagy hárman összegyűltök az én nevemben, ott vagyok közöttetek.
    Hát ez a gyülekezet...

www.refujvaros.hu

• exabit

tag

válasz kymco #19012 üzenetére

Oké, a Plútó már csak törpebolygó.
    Ha a hited magadban éled meg, miért érzed fontosnak hogy egy vallásos közösséghez tartozz? Vagy itt a vallásnak nincs szerepe, csak a szociális kapcsolatok számítanak igazán (pl. közös hobbi összehozza az embereket) ?

• kymco

veterán

válasz Psych0 #19011 üzenetére

Nálam a felekezethez tartozás fontos, de nem a legfontosabb dolog a hívő életemben. Tudunk együtt szolgálni más felekezetekkel, a településünkön kifejezetten jó a többi keresztény felekezettel a kapcsolatunk. És ebbe a katolikusok is beletartoznak. Vannak hívő katolikus barátaim, egy ideig kötődtem egy felekezetközi, de alapvetően katolikus indíttatású missziói közösséghez is.
    Vannak felekezeti tanítások, melyekkel nem tudok azonosulni, de ezek sok esetben nem veszélyeztetik Jézus Krisztusban való közösségünket.
    Hogy miért vagyok református? Nem választott felekezetem, de mégis felnőttként ezt választottam. Reformátusnak kereszteltek, és a megtérés mezsgyéjén a helyi református gyülekezetet választottam. Nem bántam meg, mert a mai napig szeretem azokat a közösségeket, amiknek eddig tagja voltam.

www.refujvaros.hu

• Psych0

őstag

válasz kymco #19010 üzenetére

Őszíntén kíváncsi vagyok, hogy miért vagy református.

• Psych0

őstag

válasz kymco #19007 üzenetére

"mert nem vagyok katolikus"

És amúgy milyen érzés nem az igaz hitet szolgálni?

• Huma

addikt

válasz kymco #19006 üzenetére

Eddig azt hittem, hogy az istenben hívő oldal és a keresztények egy csoportban vannak. Mindig tanul valami újat az ember. :D

"Én nem sztereotípia vagyok, hanem egy hús-vér ember, aki másképp látja a világot, mint más ember."
    Az a baj hogy ez nem így van. Te ugyanúgy látod a világot mint a több millió hittársad.

"Megfordultak a szerepek, missziói hevülettel próbálnak időnként nagyon primitív módon meggyőzni minket, miközben mi, keresztények nem térítünk a fórumon, sokkal inkább csak a saját nézőpontunkat akarjuk megismertetni."
    Mármint szerinted. Valószínűleg rossz lehet hogy el kell viselned hogy már nem abban a korban élünk mikor simán tömlöcbe lehetett záratni és megkínozni valakit ha nem volt hajlandó a vallás rabigájába hajtani a fejét és volt saját véleménye a világról.

(#19002) exabit:
    Tökéletesen igazad van. Ha érzékeny pontra tapintasz egy kereszténynél akkor az védekezésül elkezd bibliai idézeteket hajigálni feléd. Amiknek általában köze sincs az aktuális témához, de felettébb hangzatosak és a műveltség látszatát keltik. Viszont egyrészt nem nagy kunszt bemagolni pár idézetet. Másrészt meg attól még hogy valaki művelt, nem lesz okos is. Két teljesen különböző dolog.

A legnagyobb probléma még mindig az hogy bármilyen kérdést is feszegetünk, nem kapunk rá kielégítő választ mert amint veszélyt észlenek rögtön elbújnak a bibliájuk mögé, befogják a fülüket és onnan kiabálják a begyakorlott, vallásos szövegüket.
    Ezért valóban frusztráló a velük való vitatkozás. A vita egyik alapszabályát nem tartják be. "Érvek nélkül nem lehet vitatkozni". Mert ha megteszed akkor az már nem vitatkozás hanem elfogult vagdalkozás.

[ Szerkesztve ]

• kymco

veterán

válasz exabit #19005 üzenetére

A Plútó kapcsán merült fel nemrég a csillagászok körében, hogy nem bolygó. Pedig pályája alapján akár az is lehetne, mert a Nap körül kering. Lehet velem vitatkozni, de felhívom a figyelmedet, hogy ez nem a vallásosság kérdésköre, hanem szimplán tudományos értelmezés területe. Jelenleg a Holdat tudtommal nem tekinti a csillagászat bolygónak, hanem egy holdnak. És épp a Hold miatt van ilyen megkülönböztetés...

A szentté avatásról nem tudok mit mondani, mert nem vagyok katolikus.
    Egy kicsit másképpen látom ezt reformátusként, mert a "szent" szó Istennek elkülönítettet jelent. Ezt a szót az Újszövetség több helyen kiterjeszti az Isten elhívott népére, a hívő emberekre, így valamilyen szinten én is szent vagyok.
    Tehát a szent az én olvasatomban Isten elhívott népe, és nem a hibátlan, bűntelen, "szuperhívő", csodatévő ember címkéje.

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

• kymco

veterán

Most olyanról folyik a vita, amit senki sem tud igazolni. A keresztény ember azt mondja, hogy azért van élet, mert Isten megteremtette a feltételeket (oxigén, víz, hőmérséklet, szén).
    Az Istenben hívő oldal pedig azt mondja, hogy mivel ezek a feltételek adottak, ezért van élet... ha nem lettek volna adottak a feltételek, akkor nincs kinek és nincs miről beszélni, tehát azért létezünk, mert ilyen feltételek alakultak ki.

Ezek eltérő megközelítések, de ezeket a megközelítéseket megismerni lehet csak a másik félnek, senki nem tud bizonyítani semmit, így meggyőzni sem.

Az a baj szvsz, hogy az ateizmusban hívő emberek itt a fórumon alapvetően térítést végeznek. Megfordultak a szerepek, missziói hevülettel próbálnak időnként nagyon primitív módon meggyőzni minket, miközben mi, keresztények nem térítünk a fórumon, sokkal inkább csak a saját nézőpontunkat akarjuk megismertetni.
    Én konkrét hozzászólásokat kritizálok, konkrét fórumozók agyi kapacitásának korlátairól meg van a véleményem... de nem szeretném minősíteni úgy általában a vallástalan embereket. Nem akarom tudatosítani minden hozzászólásommal, hogy ők hülyék, és a én és a keresztények vagyunk az igazság egyedüli ismerői.
    Ellenben a nem hívő vitapartnereim, tisztelet a kivételnek, meg vannak győződve arról, hogy amit gondolnak, az az egyetlen igazság, és ha mi erre nem hódolunk be, akkor hülyék vagyunk.
    Nos ez elég gyerekes hozzáállás. Illene jobban tisztelni a keresztény embereket. Ehhez persze az kellene, ha túllépnének a sztereotípiákon, és nem magukban folytatnának le meg nem történt vitákat, nem találgatnák, hogy miről, mit gondolunk.
    Sajnálom, hogy nem jött le az évek során, hogy két külön dimenzió a hit világa és a tudomány világa. Ugyanabban a világban van, de mást ír le, más eszközökkel. Tudom, hogy ehhez évszázados sztereotípiákkal kellene leszámolni, és azt is tudom, hogy nem egyszerű... de egyébként felesleges a fórumban a beszélgetés. Én nem sztereotípia vagyok, hanem egy hús-vér ember, aki másképp látja a világot, mint más ember. Ha valaki beszélgetni akar, itt vagyok... de nem vagyok hajlandó belesüppedni a sztereotipkáitokba. Nagyon primitív módon bántok velünk, keresztényekkel... tisztelet a kivételnek.
    Senkinek nem jut eszébe azért negligálni a történelem tudományt (bocsánat, azért néhányan képesek erre is), mert mást vizsgál más eszközökkel, mint mondjuk a fizika vagy a matematika.
    Tök természetes, hogy a filozófiát sem lehet összevetni a természet tudományokkal, mert bár ugyanazt a világot vizsgálja, mégis más, mert más aspektusból teszi, mások a kérdései (pld: "Mi az élet értelme?"), mint a természet tudományoknak.
    A teológia közelebb áll ezekhez, mint a természet tudományokhoz.
    Tudom, hogy sokszor a keresztény ember is elköveti/elkövette azt a hibát, hogy a teológiát rá akarja erőltetni a természet tudományokra, és ebben vsz egyetértünk, hogy nem tett jót sem a teológiának, sem a természet tudományoknak. De ha ebben egyetértünk, akkor kérem a vallástalan vitapartnereket, hogy fordítva ők se kövessék el ezt a hibát újra és újra. Ez kb olyan lenne, mintha cm-rel akarnának háttérsugárzást mérni.

www.refujvaros.hu

• exabit

tag

válasz kymco #19003 üzenetére

Miért, talán csillag, vagy csillagközi por? Talán csak azt nem tette oda hogy kísérőbolygó, így ha az egy alcsoportja a bolygóknak akkor a kijelentés helyes, tény hogy a megfogamazás nem a legpontosabb besorolás szerint történt.
    Itt van pl. a pápák szentté avatása. Ha jól tudom akkor igazolni kell valamilyen csodatételt. És itt jön közbe a kettőség amit korábban írtam. Ideális hívőnek elég azt mondani hogy megtörtént, hogy higyjen benne és kész. De itt nem ez történik hanem elővesznek valakit, mondjuk egy apácát és beszámolnak mondjuk a gyógyulásáról (plusz pontot ér ha hívő!). A probléma ezzel az, hogy ilyet én is tudok: elmondok száz imát száz súlyosan rákos ember gyógyulásáért. Tegyük fel hogy ebből 10 leküzdi a rákot és meggyógyul. Szentté fognak avatni ezért? Nem, mert tőlem már elvárnák hogy legyen kontroll csoport, amin kiütne hogy ez a tíz az én közreműködésem nélkül is meggyógyult volna. Igazolni próbálják a csodát hogy befogadásra alkalmassá, eladhatóvá tegyék a nem ideális hívők számára is, ami viszont kívülről nézve egy realista gondolkodónál kiüti a biztosítékot.
    # pocok: elég visszaolvasni, bár elismerem hogy a kérdéseim nem kérdő mondatok formájában tettem fel hanem inkább kijelentő formájú, válaszra váró gondolatmenetekként írtam le.

[ Szerkesztve ]

• pocokxx

Közösségépítő

válasz exabit #19002 üzenetére

Már megbocsáss, de mi az a kérdés, amire annyira választ szeretnél kapni....?

• kymco

veterán

válasz exabit #19002 üzenetére

Köszönöm, hogy helyettem vitatkozol velünk, hálás vagyok, hogy kitalálod a gondolatainkat, fekesleges is ehhez bármit hozzátennem...
    És világosítsa fel valaki humát, hogy a Hold soha nem volt bolygó a tudomány mai állása szerint.

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

• exabit

tag

válasz Huma #18999 üzenetére

Mintha csak én írtam volna; minden szavad arany. A válaszok a szokásosak lesznek: "Az Úr úgy rendelte hogy..." "Ha megvilágosodtál, megtapasztaltad volna te is hogy..." "A Bibliában ez úgy van hogy..." Az idáig feltett kérdések legnagyobb részére még mindig nincs válasz, így nem is lehet tovább lépni, mert gyakorlatilag mindig visszajutunk ezekre a megválaszolatlan kérdésekre.
    Frusztráló, hogy miközben az ember izzad, gondolkodik, érveket gyújt, bizonyítékokat keres, a téma legszélesebb perspektíváját akarja megmutatni, a világot akarja kitárni a másik előtt akkor a pofájába kap egy Bibliai idézetet, a másik féltől aki ezzel a témát lezártnak tekinti és egy tapodtat sem jutunk előre a probléma megértésében.
    Az egész problémát ott látom hogy a hívő nem mindig hívőként viselkedik, mert ha így lenne sokkal hamarabb megértettük volna egymást, ebben az esetben ugyanis a vallásos ember minden megnyilvánulásának forrása a hit. Hogyan van ez a gyakorlatban? Az ateista a valóságos tapasztalat tégláiból építkezik, míg egy nem tökéletesen vallásos személy a valóságos tapasztalataiból és a hit tégláiból próbálja felhúzni a saját falát. Ha a valós tapasztalatokat vizsgáljuk akkor látható hogy a vallásos ember fala labdába se rúghat az ateistáéval szemben, hiszen csak a hit kompatiblis valóságos tapasztalat téglái kerültek beépítésre. Az ilyen nem ideális hívő ha valós tapasztalatokkal érvel akkor azzal nevetségessé és ellentmondásossá válik hiszen csak néhány számára alkalmas téglát válogatott össze a saját falához abból az építményből ami csak együtt kerek és egész.

• llll

senior tag

válasz pocokxx #18981 üzenetére

...na szóval kicsit ülepedett bennem a dolog és valszeg megint túlbonyolítottam a mondandómat
    a lényeg, hogy szted azért ilyen pl a hőmérséklet amilyen, hogy mi itt lehessünk
    sztem meg azért lehetünk itt, mert ilyen amilyen

(mármint nem tudom egyértelmű-e a különbség?
    magamban kigondolva még egyértelműbbnek tűnt, mint így "kimondva":) )

[ Szerkesztve ]

Soha többet DPD!

Új hozzászólás Aktív témák