Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vivaldi (böngésző)
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- TP-Link WR1043ND router
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
Új hozzászólás Aktív témák
-
sagvary
aktív tag
válasz jaja1981 #7613 üzenetére
Y-os, és mindkettőt használom, de ebben a gépben hisztizik, míg másban nem.
Amelyik gépben nem megy ez a külső HDD, abban más vinyó meg problémamentesen megy.
Ezek miatt gondoltam arra, hogy lehet, hogy a tápnak ez már sok.
Talán a két ugyanolyan vinyó között fogyasztásban van eltérés, vagy a külső tok is számít."Hadrianus falának felhúzásához 750 milliárd köbméter követ mozgattak meg."
-
Tybee21
senior tag
válasz jaja1981 #7608 üzenetére
Köszi a válaszokat, egy másik topikban 14adam válaszát követek, azt hiszem
"Két darab programot futadsz egy időbe ami terheli a vga-t és a processzort (furmark+orthos) meg közbe monitorozod a hőmérsékletet az everestel. Ha a hőmérséklet jó de újrainul akkor elég valószínű,hogy táp"
A pénzért az ember bármire képes, még akár dolgozni is!!! <<<<<<<<<|>>>>>>>>> " - Félig vegetáriánus vagyok. Sohasem eszem húst, miközben alszok! " =)
-
cajn
tag
válasz jaja1981 #7577 üzenetére
Ilyen a konfigum:
CPU: Intel Pentium 4 3.00GHZ húzva 3.21GHZ-re
Alaplap:Asus P4P800-X
Ram: 4x512MB
VGA: Sapphire HD3850 512MB DDR3 256bit AGP
HDD: 1DB maxtor 80gb 1DB samsung 250GB sata
Meghajtó: 1DB LG DVD író 1DB Asus DVD olvasó
CPU Cooler: Cooler Master Jet 4A táp pedig:
M-Tech KOB AP4600XA
Húzva meg csak a 3ezres intel pentum 4-es proci van 3.21GHz-re ha fejjebb húzom akkor játék közbe beadja még a kék halált is hogy: (képet mellékeltem)
-
-
senior tag
válasz jaja1981 #7541 üzenetére
Igen, nekünk már nincs nagy értéke...
Viszont úgy vagyok vele, ha már rakok nekik bele valamit, akkor legyen relatíve minőségibb dolog..Persze egy corsairt már luxus lenne bele rakni...CM tápom meg: kicserélem azt a két kondit.. remélem LOMExbe is lehet kapni
Jah.. és írtam a delta tápos srácnak.. ha pesten megoldható, az kerül bele.. bár barátnőm gépében is valami régebbi Codegen van.. lassan azt is cserélni kellene.. annak meg a ventije szokott csörögni zörögni
jah.. és Köszi a segítséged!!
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz jaja1981 #7539 üzenetére
Háát.. ha ez a Delta nem rossz kis masina, akkor ennyit azért szerintem megér egy normális táp.. nekem anno egy codegen ment sokáig, azt lecseréltem,mert mondták,hogy a 8600Ge karim nem biztos hogy el fogja bírni (bírta, egy hónapig legalábbis nem volt vele baj.. ) aztán jött a CM.. és nemrégiben amikor már untam a zajt egy szép kis Corssair cx400.
Bár azon filózok, hogy ez a Delta nem öreg szintén? vajh a kondik milyen állapotban vannak?!
Codegen: őő.. régen meg most is sokan szidták, kerüljük.. vagy arra gondolsz, hogy nem régi, hanem mostani relative fiatal codegent?Vagy ilyen alapon a szegény öreg CM is elvinné? ez a két púpos kondi feszélyez csak kicsit..
Vagy ha kicserélném ezt a kettőt? (elektroműszerészként végeztem anno.. ennyire még emlékszem hogy kell -forrasztani-) -
senior tag
válasz jaja1981 #7534 üzenetére
Melyik lenne ez a táp?
Am: valami alap kis masina.. a képeken látszik is.. p4 celeron 2giga .. valami kis videókari.. FX5200 vagy mi.. még aktív hűtő sincs rajta..(de a borda is akkora mint manapság egy chipsetéé) dvd, egy winyó.. kb ennyi... nem is hiszem,hogy nagyon fejlesztgetné.. bár már kérdezte mit kéne venni bele, hogy gyorsabb legyen?Mondtam, először is egy Win reinstall, mert egyik fő baja az,hogy minden szeméttel tele van a rendszer, aztán max. még 512 ram.. (annyi van benne ráadásul ha jól rémlik DDRI)
Word, Excel, net.. egy két egyszerű kis játék..ezekre elég.. (esetleg egy p4 proci még bele.. egyébként meg úgy ahogy van csere minden szvsz)
-
senior tag
válasz jaja1981 #7532 üzenetére
Esetleg tudnál egy-két típust adni?
Egyelőre a cm tápom van benne.. azzal jól megy.. szinte biztos a táp a ludas.. csak a CM től meg tartok kicsit a kondik miatt.. bár csak a műanyag van felpúposodva.. ha megnyomom a tetejét érezni, hogy csak levegő van alatta, nem anyag... -
Bandita2010
csendes tag
válasz jaja1981 #7522 üzenetére
Na, de éppen ez az, hogy míg a processzorhűtőt a bekapcsolás után pár másodperccel elindítja, addig a házventilátorokat - amennyiben az alaplapra kötöm be - nem indítja el, csak enyhén megmozdulnak, de utána állnak, viszont ha én kézzel megpiszkálom, akkor utána már forgognak is, és akkor is forognak, ha a tápba kötöm be közvetlenül!
Ezért kérdezem, hogy merjem-e az alaplapra kötni a házventilátorokat? -
SoundBird
tag
válasz jaja1981 #7450 üzenetére
Köszönöm segítséged! Megtaláltam közben a vásárlás időpontját 2008.08.06. úgy jogy jól éreztem én azt a két évet.
De azért ez meglepett, hogy 2 évente kell tápcsere és azok a gyártók akik 5 év gart adnak?
Valószínüleg maradmég egy ideig és sajna most nincs a környezetemben még egy egészséges táp amit be mernék rakni.
Engem csak az indulás aggaszt.Valahol (szerintem pont itt pH-n) olvastam, hogy ha így indul a gép az azt jelenti, hogy a táp nem áll a helyzet magaslatán. Csak azért furcsálom, mert mindig így indul és mindig 3x csinálja mielőtt bootolna, ezért kérdeztem, hogy ez lehet-e direkt. -
cheatergs
senior tag
válasz jaja1981 #7382 üzenetére
Előző gépemben el is csendesedett, ha megnyomtam oldalról (majd újra elkezdte), itt viszont csak akkor hallgatott el, amikor megdöntöttem oldalra a házat, majd visszaállítottam (aztán persze folytatta). Jelenleg most hallgat, de én minél kevesebb ventit hallgatnék, márpedig a házéit kénytelen voltam visszakötni a jelenlegi állapothoz.
[ Szerkesztve ]
Mindig minden mindegy
-
efi99
őstag
válasz jaja1981 #7367 üzenetére
A kérdés nyilván az lett volna egyrészt, hogy érdemes-e tovább forszírozni a használatot, másrészt, hogy biztos táphiba-e (nem pedig pl vezetékhiba) az, ha egyéb hálózatra rákötött eszköz is érzi a működésést?
Amúgy megoldódott: vettem egy újat, most csönd van. Valószínű lejárt az ideje, az egyik nagy kondi púpos volt, bár csak nagyon enyhén. Ahhoz képest, hogy a kondik élettartamára 3-5 ezer órát olvastam, ezek kb 6 ezer órát húzták.Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
JoolsNOS
veterán
válasz jaja1981 #7354 üzenetére
Köszi szépen a megnyugtatást. Kábelen szemre semmi nem történt. De másik gépen sem működik. (ami viszont furcsa, hogy egyszer bekapcsolt vele a gépem mikor semmi sem volt bedugva csak a tápkábel, de mire összedugtam mindent már nem működött megint, utána próbáltam más kábellel)
Multiméterrel nem tudom megmérni sajna, max ha valakihez elviszem. Érdemes lenne megnézni, hogy mi baja lett? Mert akkor kikukázomI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
[CS]Blade2
addikt
válasz jaja1981 #7354 üzenetére
Este kinyomtam a kapcsolót rajta, de ugyanúgy zizegett, aztán kihúztam a kábelt, és akkor hagyta abba. Van amikor nem zizeg, pl most éppen nem már vagy 30perce, de ha elkezdi, akkor 1,5-2m-ről simán hallani.
Nem hiszem hogy garanciás (2,5-3éves, asszem csak a Samsung HDD-re volt 3év, a többire 1 vagy 2.), de nem szeretném kicserélni az egészet, ha nem muszáj. Szóval jó lenne behatárolni, és szerzek valakit, aki kicseréli amit kell.
Ha szétkapom, és lefotózom, akkor látszik, hogy mivel lehet gond? Vagy valahogy ki lehet mérni, vagy behatárolni, hogy mit kellene cserélni benne?
-
opti06
aktív tag
válasz jaja1981 #7286 üzenetére
nemtudom, nekem nem mondta h az lett volna, de gari zárjegy rajta van 2 csavaron, max garanciába javították szerintem, de lövésem nincs, de udi aztmondta szerinte alaplap inkompatibilitás lehet vagy mi, nemtudom, majd megnézem másik gépen is, de ha bekapcsolom egyszer és nem húzom le áramot tápról akkor semmi gond nincs, csak ha áramtalanítva volt a rendszer utána nem indul sok perifériával
-
Dr. Romano
veterán
válasz jaja1981 #7280 üzenetére
Egyébként a tápot szétszedve találtam kettő darab púpos kondit (egy a kimeneti oldalon és egy középen), ha esetleg azokat kicserélném nem tudnék újra életet lehelni belé?A táp az adatlapomon lévő konfigot hajtotta bő 2 éve már.
[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
opti06
aktív tag
válasz jaja1981 #7280 üzenetére
másikkal jó, teszteltem közbe vissza tettem bele, közben rájöttem akkor nem indul ha már "sok" minden van rádugva gépre alapból most 3db usb és egy utp így már áramtalanítás után nem indul, valami védelem tilthatja le ha már alapba "sok" feszt visz kapcsolás előtt is lap vagy nemtudom... itt vettem uditól ph-n garis még megcsinálná de megint posta pk meg stb... "öröm bodottá..."
-
keszegduda
őstag
-
DeadBullet
tag
válasz jaja1981 #7226 üzenetére
1 vagy max. 1.5 even belul egy phenom quad core-os (vagy mar bulldozer! ), crossfirex rendszer. Overclock mind ezen es erdeklodok az extrem tuning irant is ezert oda kell egy nagyon eros tap, ha extrem-re adom a fejem, de ez meg a jovo zeneje. Ha bontatlanul eladnam a tapot es vennek egy corsair hx1000-est? Jo otlet?
Hataron tulrol! Steam: DeaDBuLLeT Origin: LorDDeaDBuLLeT
-
DeadBullet
tag
válasz jaja1981 #7217 üzenetére
Azt mondtak a szervizben, hogy megnezzik. Meg nem tudom mi baja van. Es azt mondtak, hogy nem fognak tudni ugyanolyat adni vissza. Chieftec 550w (azt hiszem gps-550A ) adnak vissza nagyvaloszinuseggel. Mi a velemenyetek rola? Vagy kerjek valami mas tapot? Persze arkulonbseget kell fizetnem! Milyet kerjek ha ez a chieftec nem olyan jo. (Olyan tap kellene ami elvisz kesobb egy nagyon nagy fogyastasu gepet is.)
[ Szerkesztve ]
Hataron tulrol! Steam: DeaDBuLLeT Origin: LorDDeaDBuLLeT
-
Colos1
őstag
válasz jaja1981 #7217 üzenetére
Igen, NB=2600MHz/1,175V, magok alapfeszen 3400 MHz.
Azóta még egyszer előfordult, - csak most játék közben (FC2) - hogy csippant, a szünetmentes táp volt, de most nem állt le.Így kicsit elgondolkodtam azon, hogy lehet hogy azt terhelte túl
A szünetmentes 700VA -s, de a tápom aktív PFC-s. Valamint ez a szünetmentes nem márkás, csak a másodperces áramkimaradások miatt vettem a régi gépemhez, amihez csak 400W -os táp kellett. Lefuttattam megint a furmarkot, de most úgy, hogy a gépet közvetlenül a hálózatra kapcsoltam. Semmi gond nem volt. A szünetmentes amúgy ebben a konfigban, a régi kártyámmal produkált olyant, hogy indításkor ugyanígy csippant.
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
-
skyboi
tag
-
O.Gábor
csendes tag
válasz jaja1981 #7156 üzenetére
Hát ez egy Sapphire radeon HD5770 vaporx-es gyárilag overclockolt cucc, én nem húztam rajta, a proci 3ghz-ről 3,4 ghz-re lett felhúzva, semmi extra, prime stabil.
Amúgy rájöttem mi a probléma: voltam ismerősömnél és egy 600w-os táppal kipróbáltuk. Most már ott tartok a kártyával, hogy el sem indul, csak újraindítja a gépet, maga a windows be sem jön. Havernál is ez a helyzet, nálam is. De most mindenképp megoldódik a probléma, a videokártyát visszaviszem, ha szerencsém van, visszakapom a pénzem. A 650w-os tápot már megrendeltem és azt hiszem egy hónap múlva beruházok egy 5850-re vagy 70-re. De ha addigra itt lesznek az új nvidiák akkor már inkább azt.
-
Gordiann
őstag
válasz jaja1981 #7132 üzenetére
Nem, csak ha a winchesterről olvas vagy az egeret görgetem. Ekkor van hangja, máskor nem.
Bios-ban kikapcsoltam az összes fogyasztás csökkentő cuccot (eist, stb...).
Most egy darab hangot nem hallok, tökéletesen működik....(viszont a proc. órajel maxon jár)
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz jaja1981 #7111 üzenetére
Ja a mélyvizesen is gondolkoztam, abba írjam-e, de végülis ez "Valami baja van" dolog, úgyhogy ide írtam inkább.
Oda írtam már korábban párszor, tehát rémlik is pár szaki, de nemtudom, ki a Bp-i.
Volt róluk valami lista az egyik topic elején, nem tudod hol találom azt meg ?Kapcsolási rajz elég reménytelen sajnos...
Lehethogy megpróbálok szerezni egy másik ilyen tápot, ami működik.
De valoszeg csak egész géppel együtt tudok, az meg beruházás (utána kb. ugyanannyiért jó lenne el is adnom). -
moha21
veterán
válasz jaja1981 #7106 üzenetére
Köszi! Bár a másik topicban állítják elég ez a táp bőven azért CPU-val mindennel az a 29 A +12V-on nem biztos elég. Min 2 db 18 A-es ágú táp lenne jó neki szerintem.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Jimmy8
senior tag
válasz jaja1981 #7092 üzenetére
Szia!
Köszi a választEgy kicsit megtisztogattam, és "összébb" nyomtam a csúszóérintkezőt. (Szakszerűen) újrasaruzni nincs lehetőségem célszerszám nélkül
Remélem még jó lesz egy ideig... Azért néha ránézek....
Bár én azt gondoltam volna, hogy inkább az AGP csatlakozó nem bírja a terhelést. Az ATX csatinak azért sokat ki kellene bírnia. Az érintkezési hiba sem igazán tetszik. A táp ezzel az alaplappal volt legelőször beépítve, és csak egyszer volt rádugva, tehát jónak kellett volna lennie a kontaktusnak...Na mindegy:gyűjtöm a pénzmagot egy "frissebb" konfigra
[ Szerkesztve ]
-
caizzz
senior tag
válasz jaja1981 #7089 üzenetére
"A baj az szokott lenni, hogy Ő csak elszenvedője a hibának, nem az okozója szokott lenni."
Ezek szerint valami más is lehetett a baj, és ez egy javítás esetén megismétlődhet? Most ideiglenesen sikerült szereznem egy Chieftec tápot backupnak, de az anyagiak lehet affelé tendálnak, hogy javíttassam és ne cseréljek tápot.
Amúgy egy 105 fokra hitelesített 2,2microF-es OSI vay mi márkájú kis fekete kondi. Mennyiért vállalnak és ki ilyen javítást akikben megbízhatok? Esetleg beszerzési helyet mit ajánlotok a kondiknak?
köszi!
marakujás kőbányai
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz jaja1981 #7045 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, visszavittem és a telefonomra felnyomtam ezt a sípolást és a füléhez dugtam az eladónak, azt mondta vigyem vissza aztán tesztelik, visszavittem, bár náluk nem csinálta, de azt mondta, hogy olyan erős gép alatt, étrsd VGA, proci, mint ami nekem van nem tudták kipróbálni, de azt mondta, hogy tud rendelni másikat, vagy cserélhetem másikra, vagy visszaadja pénzt, kicseréltem a thermaltek 650W toughpower red modulárisra, igaz egy 9 ezret rá kellett dobnom, de amikor kibontottam, maga csomagolás és persze a táp ahogy működik, megértettem miért drágább.
De most faxa minden.
-
bsh
addikt
válasz jaja1981 #7010 üzenetére
ennyit mondtak személyesen is. beszéltem a szerelővel, aki foglalkozott vele. azt mondta, amit írtam. kiszedte a tápot, megnézték mindkettőt, jónak találták, összerakták, bekábelezték, mindent megmozgattak, ellenőrizték, és működött. hát fene se érti...
de tényleg működik most, az új táp van benne.
szerintem napfolttevékenység. -
bsh
addikt
válasz jaja1981 #6991 üzenetére
na fasza...
vettem egy chieftec cft-650-14cs tápot, kiszedtem a régit, be az újat (anyázás a moduláris szar kábelek miatt), bekapcsoltam, és kigyulladtak a ledek, a dvd-k elkezdtek villogni, mint rendesen, vinyók felpörögtek, krepeletek, ventilátorok pörögtek, szóval minden rendben, csakhogy se kép se hang, azaz nem csipog, nincs bios, semmi. és kb. 10-20 másodperc után mintha megnyomnám a resetet, indul újra a folyamat, a végtelenségig. :S
aztán kiszedtem mindent és csak a minimálisan szükséges dolgokat hagytam meg: alaplap, memória, proci, vga, de úgy ugyanúgy nem indul el. csak annyi a különbség, hogy a proci ventije felpörög és le is áll utána. ugyanígy az alaplapról hajtott első venti is. a hátsó viszont nem, pedig az is alaplapról megy... érdekes.
aztán visszaraktam a régi tápot, az ugye eddig jó volt... és azzal is pontosan ugyanígy nem indult el a gép. pfff...
úgyhogy szerintem az új chieftec elküldött valamit (alaplap vagy proci) melegebb éghajlatra... -
Dezike
tag
válasz jaja1981 #6981 üzenetére
Gondolj csak bele, mely fogyasztók használnak közvetlen 12Voltot ?
Ventilátorok, nekik is van négyszögjel generátoruk.
CPU GPU RAM 1.3-1.8 Volt között. Ezen eszközök VRM-je ha nem tolerál bemenetén 10%-ot ba..hatod.
A 12Voltos ág ilyen mértékü "kiaknázása" szinte minden onnan kap betápot a kissebb áram/teljesítmény illetve kissebb veszteség/diszipáció miatt alakult.
De nálam okosabbak Pl. Csaba_20 vagy Stol már kifejtette párszor.
Végül azért tényleg maradjunk 12Volt környékén ha már táp akkor viselkedjen hozzá méltón"előző életemben sem hittem a lélekvándorlásban"
-
Dezike
tag
válasz jaja1981 #6972 üzenetére
"HA profira mész"
Akkor nem kapcsolgatsz sípoló készenléti körös tápot.
Jó fajta Mercury és az 5V-van vezérelve mint ahogy sok 400-asnak csúfolt kodagánynál, szal 12Voltot terheld csak lesz 11Volt, 5Volt meg betonstabil. (ja ATX szabvány szerint 12Volton +- 10%)"előző életemben sem hittem a lélekvándorlásban"
-
gordonfreemN
addikt
válasz jaja1981 #6964 üzenetére
Nem, nem én csináltam vezérlőt (mert simán át lehet verni a saját elektronikáját ha kellene) és de a táp magát vezérli, ahogy gyárilag is, csak a venti nem maradt gyári! Ilyen csatiról lévén szó!
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
sith7
félisten
-
Pancsermeste
őstag
válasz jaja1981 #6911 üzenetére
De a régi táppal meg jó volt! Másik gépben sem kéri a plusz USB csatlakoztatást, meg eddig sehol se kellett neki, ahol a mobil vinyó járt!
Majd visszarakom a régi tápot - kiváncsi leszek, hogy jó lesz-e, de szerintem biztosan, mert más nem változott.-= Pancsermeste® =-
-
gordonfreemN
addikt
-
Dany007
veterán
válasz jaja1981 #6849 üzenetére
Ja, elindulni elindult, de hogy nagyobb terhelésnél, vagy huzamosabb használat alatt micsinál azt nem tudom.
Tudom, hogy van egy alap zúgása a transzformátoroknak, de eddig a tápnak nem volt, illetve ha volt is nem ilyen hangos. Szal az alaphelyzetben zúg mint az állat, ha áramtalanítom akkor értelemszerűen nem, ha bekapcsolom akkor valamivel halkul...
-
nmemlekszem
csendes tag
válasz jaja1981 #6831 üzenetére
Megtörtént, cserélték is, de ennél is ugyan az van
Viszont biztos, hogy nem a ventije, lefogtam és úgy is sípolt (picit halkabban), de terhelésnél ugyan ott és úgy kezd ciripelni, kondira gondolok, mert ha húzva van a asrock lapom terhelésnél ugyan ez a hangja van a kondiknak csak halkabban ciripel.
Igazság szerint már nem tudom mit csináljak, ha 2-nél egymás után ez volt szerintem a harmadiknál sem lesz változás, meg a 3 napból ki is csúsztam ma és az alap sípolás nem igazán hallható kicsit hangosabb alapzajban (boltban), így gondolom ott kéne hagynom, hogy teszteljék...
Nagy lutri ha megtartom így? Vagy inkább vigyem vissza és nézzek egy más típust?
-
Tikakukac
titán
válasz jaja1981 #6796 üzenetére
Meglátom hogy mennyire fog kiciripelni majd az új házból, ha nem akkor éppen nem érdekes, a lényeg hogy fizikailag ne legyen baja, 1,5 év gari van még rá szóval max később kicseréltetem
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Imco
őstag
válasz jaja1981 #6777 üzenetére
Pre pill. is megy a konnektorrol laptop, 21" tv-monitor, 5.1 hang, router, modem.
Utobbiak tapasztalatom szerint érzékenyenyek a feszültségre. ...és még védelmük sincs.
Nem mértem rá, de ez jó ötlet és semmibe sem kerül!
Az ágak egyenletesen teheltek, de 2 db 500 as WD meg egy DVD-RW az még 300 W kategoria. A GX 2 miatt van igy túlméretezve a táp. Illetve vagy 1 évig müködött rendesen.
A ház igényes kivitelezés, 10 éve épült, elvileg jó az elektromoshálózat. Másik /gyengébb/ gép is müxik 24 órában hibátlanul. Talán az elöbb megérezné a hálózat ingadozást egy 400w Codegennel.
Köszi!Üdv! Imco
-
Imco
őstag
válasz jaja1981 #6771 üzenetére
Elöször csak simán visszavittem a gépet az ügyfélnek install után, és se kép se hang.
Visszahoztam, 2 vinyó és az emlitett táp elszállt. Megjegyzem hogy olyan zárlat volt hogy a vinyót megsütötte. + 1 kis teszt vinyóm /a táp/ és egy külső tápom /a vinyó/ haza vágott.
Ilyet még nem láttam! Gariba cserélték a garis dolgokat /táp + 2db vinyó/. Összeszereltem.
Visszavittem, müködött. Instabil volt, 1-2x restartolt. Nem voltam itthon. Egy szervizben 8000-ért BIOS-t frissitettek mondván, hogy a processzor nem kap elegendő áramot !!!! "Természetesen" az első gyári bios volt rajta, most tettem rá a legfrissebbet.
Most 10 napig nálam volt a gép hibátlanul ki-be kapcsolt. Kb 60-80 órát járattam gond nélkül.
3d markkal, és hasonloakkal. Tegnap visszavittem. Vártunk 15-20 percet hogy ha van pára eltünjön, majd inditottam. Se kép, se hang. Alaplapi led nem világit. Gyorsban gondoltam, megint táp. Megmozgattam a csatikat, semmi életjel. Visszahoztam, nem indult. Szétszedtem, összeraktam indult. Szoltam üfélnek hogy hurrá müxik. 1 óra mulva mielött vittem volna proba start, nem megy. Most ott tartok hogy a 9800 GX2 tuti nem nem megy, és egy vinyó is elmult. Garis, de hát ez igy nem állapot. A táp most megy egy ős vga-val és egy másik 500-as vinyóval. A saját gépemben is CFT-850-14c van egy GX2-vel lassan 2 éve hibátlanul. A fenti konfig CFT-850G-DF táp, P5E3 premium, 2x2GB kingmax 1333 ram Q9300 proci. 9800 GX 2-vel WD 500 vinyókkal.
Bocs a hosszért, de igy teljes!
Várom a javaslatot, addig kicseréltetem a hibás cuccot!Köszi!
[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
Mian
aktív tag
válasz jaja1981 #6750 üzenetére
nah jelentem vagyok újra, nem volt könnyű összehozni, ugynais vagy egy órát b***akodtam a géppel, kihúztam a tápkábelt vagy 6x, 7x ,2x kihúztam a vinyót meg a videokártyát majd visszadugtam, +kb 6x resiztem és újra lett kép ....no comment, egyre rosszabb....én 1 hosszú sípolást hallottam + 8 rövidet ha jól számoltam, mondjuk a hosszú az érdekes volt, nem vagyok szakértő de akár lehetne két hosszú is mert mintha megcsuklott volna egy kicsit a hangja a hosszú közben , de sztem egy hosszú volt, főleg hogy a jelmagyarázatban nem találtam 2 hosszút csak 3mat ami lehetséges, szóval ha jól számoltam 1 hosszú + 8rövid ami ezt jelenti: "A videokártya hibája, vagy nincs csatlakoztatva a monitor."...
köszönöm a segítségeteket, ezek tudtán megpróbálok valamit majd kiokoskodni, a monitorom végülis a közeljövőben cserélve lesz, legalábbis úgy tervezem, hát ha meg a videokari a rossz akkor meg visszaviszem, mert van még rá másfél év gari szerencsére
Üdv,
Mian.[ Szerkesztve ]
-
Mian
aktív tag
válasz jaja1981 #6746 üzenetére
jah persze, én vagyok az idiota, áramot azt kap mert felpörögnek a ventik meg megy a gép, azt nem is írtam, sztem még a windows is megy a háttérbe, csak pittyeg és nincs kép, mintha a videokari nem lenne rendesen az alaplapba, pedig benne van, mondjuk az is érdekes hogy az op rendszerem (akkor még vista) állandóan összeomlott, meg ilyeneket írt ki hogy nem talál eszközt, meg nem látta a biosban olyankor a vinyómat, aztán ki be huztam mindíg a sata kábelét és jó lett, javasolták vegyek uj kábelt, ez szombaton meg is történt, azóta nem csinál ilyeneket a vinyóm, + tegnap óta már win7 van fenn a gépen, majd meglátom hosszabb távon hogy bevált-e ez az új kábel, de ha most a videokarival játszik hogy nem érzékeli néha, akkor alaplapgyanús nekem...nem tudom
-
moha21
veterán
válasz jaja1981 #6701 üzenetére
Most vegyük, hogy 2mm az átmérője a vezetéknek( még felfele kerekítettem), akkor is
(0,0178(ohm * mm)/m ) * (0,2m / 0,002m)= 1,78 ohm, de ennél valamivel nagyobb a 20cm rézvezeték ellenállása.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
stol
addikt
válasz jaja1981 #6701 üzenetére
De a 20cm rézkábel fesz esését még várom.
Átlagos tápegység periféria ágaknál használt vezeték keresztmetszetből kiindulva mérések alapján ~0,1V/10A/10cm.
Azaz 20cm esetén ~0,2V/10A.Az áram "vissziránya" a GND vezeték, ami duplán van véve általában, ekkor ~felezendő a feszesés. Tehát, 20cm-es perifériavezetéken ~30cm-en megy az áram.
A fenti méréseket figyelembe véve, 3*0,1 --> 0,3V/10A feszeséssel lehet számolni nem megszakított vezető esetén.De a dolog eléggé sok változós, mivel minden per. csati beillesztésekor a vezeték meg van szakítva és az összesarúzva. Itt átmeneti ellenállással is számolni kéne.
Adott hosszúságú vezető átmeneti ellenállása meg függ annak anyagától és keresztmetszetétől.
-
stol
addikt
válasz jaja1981 #6697 üzenetére
Nem.
Ha a végére kötsz egy nagy fogyasztót, akkor előtte visszafelé a tápig egyre kevesebb a feszültségesés. A teljes kábelhossz ellenállásából, valamint terhelő áramból egyszerűen számolható dolog.
Ha előre kötöd a nagy fogyasztót, akkor valóban, utána már "nem" esik fesz, egyenletes a feszesés az ág végéig.
Egy egyszerű feszültségosztóként kell elképzelni a dolgot. Ez kb. első féléves tananyag műszerészeknek.Az ág első csatijára téve a nagy terhelést a feszesés a vezeték ellenállása miatt kisebb lesz, mintha a végére tennéd.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony