Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Egy régi Asus TUSI-M alaplaphoz vetteme gy új fajta be quiet sfx 300W-os tápot, de már rebesgették itt fórumon, h az új táp is okozhat random hibákat (stabilitási gondjaim vannak, illetve boot-kor lefagy a gép, hol felismer ezt-azt, hol nem ismer fel egy-két dolgot, BIOS-ból is kifagyott párszor már)Na megnéztem én a régi tápot és ott a 20-as lábon be van kötve egy fehér vezeték, ahol az új tápon nincs semmi (reserved). Másban nem különböznek.
Vmi -12V-ot emlegettek nekem még. De az a kék vezeték lesz, ilyen szín van az új tápon is - de adat táblázatán már nem szerepel -12V ellenben a rági táppal.Okozhat ez kompatibilitási gondokat?
Az alaplap kézikönyvében erre a lábra "NC" jelölés van, ez nem tudom minek a rövidítése.
Not connected? Ha ez az, akkor elvileg teljesen jó az új táp is, nem? ...és akkor hardveres hibával állnék szemben.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Van nálam egy gép, diagnosztikát kéne felállítani.
Régi szutyok, csupa noname alkatrésszel.
P3 elvileg, bár még nem szedtem szét, h átvizsgáljam.
Egy ECS P6BXT-A+ rev1,3B lap van benne, vmilyen slot1-es procival.
Noname táp.Első tünetek, h hidegindításkor azonnal kikapcsol.
Tehát benyomom, felpörög minden, aztán azonnal leáll minden.
Innentől nem reagál a power gombra.
Ha áramtalanítom a tápot, majd visszakapcsolom, akkor fenti eset előlről.Csapó kettő: CMOS clear.
Most már úgy tűnt elindul. Várom a fejleményeket, h betöltsön, ha van rajta vmi...
Indítás után 10-15 másodperccel megint leáll a gép.
Most se reagál a power gombra. -> táp áramtalanít, majd kövi próba.
Bekapcs, majd rögtön BIOS-ba lépek.
És most döbbentem csak igazán. 10-15 sec elteltével most is leáll a gép, de ezúttal bent a BIOS-ban történt.És mostantól gyanakszom tápra.
Csapó három: újabb cmos clear és áramtalanítás után, most olyat produkál, h hidegindításnál eszeveszettül csipogni kezd a speaker, aztán leáll a gép...
Ötlet vkinek? Majd kipróbálom egy másik táppal, ha lesz időm.
Hálás lennék vmilyen tanácsért, köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
-
Teasüti
nagyúr
Semmi ötlet?
-
Teasüti
nagyúr
Még mindig nem egészen értem mire gondolsz.
Ha a gépet elindítom, akkor gondolom áram alá kerül minden ág.
A gép működik, a vinyó is felpörög (kézrátétellel érzem, h pörög).
"Csak" az Enhance tápra kötve nem látja a sata kártya, míg a Seasonic tápra kötve látja a sata kártya. /
Erre varjál gombot! -
Teasüti
nagyúr
válasz Teasüti #7370 üzenetére
Nem egészen tudom, mire gondolsz, nem értek a tápok lelki világához.
A vinyó 5 és 12 voltról működik, 2A-t vesz fel felpörgéskor és 5-6 W-ott átlag használatkor.Ha jól sejtem lehet az a baj, h túl kicsi a terhelés az Enhance számára?
Létezik ilyen "probléma"? Ha egy pár miliwattos ledet kötök rá a tápra, annak is világítania kell, vagy nem? -
Teasüti
nagyúr
Helló!
A segítségetek kérném, sehol nem kapok választ rá és nagyon égető lenne!!
Adott egy Samsung HD103UI vinyó, amit egy régi P3-as gépben szeretnék használni egy sil3512-es sata kártyával.
A probléma.Az Enhance ENP-2120D táp a P3-asé, míg a Seasonic MII-500 a nagy gépemé (lsd profilom).
Ha van vkinek vmeilyen ötlete, az ne habozzon megosztani! Kérlek!
-
Teasüti
nagyúr
válasz IRON STORM #7176 üzenetére
windows memory diag. tool
Boot-oláskor indul. -
Teasüti
nagyúr
Lefutattam egy Win memory diag tools-ot és hát kétes eredményeket kaptam.
Elsőre ismeretlen volt a program, soha nem futattam még ilyet, és kicsit körbenéztem a beállításokban, extended-re raktam normal helyett, de még párszor új beállításokat kapott, miután meguntam, h sokáig fog tartani, szal párszor újraindult a ciklus.
Lényeg, h épp extend-nél látom, h megakadt a számláló, de nem fagyott meg a program.
Vissza applikáltam egy normal-ra, az lefutott, de nem ment át a gép teszten.Megint csináltam egy tesztet, restart után, ezúttal defaulton hagytam, nem buzeráltam (normal, default cache, 2x). Ezúttal hiba nélkül lefutott.
Most nézem a logokat, és azt látom, h az elsőnél a "test type"=12 (ez az extended lehet? Pedig normalon futott végig.)
A második logban meg test type=10 (ez ténylegesen normal defaulton ment).
Nos, mi a következő lépés? Egyáltalán mire utal ez? (Ez csak rendszer memóriát tesztelt?)
Hogy tudom kizárni a mérési hibát? (vezessek statisztikát a diagnosztikákról, és csináljak kétszeres "mintavételt" - diagnosztikát??? )Tehát a táp még mindig elég kell, h legyen...
Ha furmarkot és prime-ot futtatok, csak akkor kékhalálozik, ha a kettő párhuzamosan megy. Ha csak az egyik, vagy csak a másik fut, akkor stabil a rendszer.Játék alatt meg spontán előfordul. Bár teljesen még mindig nem tudom kizárni a játék hibamentességét, mert sokminden közrejátszhat sajnos. CoH-hoz elég, ha a win ledob tálcára, újra visszalépve teljes képernyőre már bugos lehet. Dawn of War 2-zök még többek közt, na az gyakran fagy, néha kékhalál, de általában sztem csak játékhiba, hisz kirak asztalra és egy bugreport vár engem... De van rá egy fogadásom, h ez a két játék nem terheli le a gépem, h pont a táp nem bírná el... Dirt 2 alatt sose fagy a rendszer. Pedig órákat elvagyok vele.
Szóval semmi sem biztos. De tény, h gtx280-nal nem csinált ilyet a CoH.
Azóta spontán tönkrementek a RAM-ok?Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
RAM-ok? Csináljak egy RAM tesztet? Másik VGA már nincs meg. De azzal nem kékhalálozott, pedig elvben nagyobb a fogyasztása.
szerk: mondjuk ez életem első Ati kártyája, szal driver az véletlenül sem lehet probléma?
Mintha olyat pletykáltak volna, h nv driverek jobbak. Már minden hülyeségre gondolok...[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. A jelenlegi konfigomnak kellene megvizsgálni a fogyasztását, mert nem vagyok benne biztos, h elég neki a jelenlegi tápom...
(aminek nem örülnék, drága volt...)Az a bajom, h viszonylag gyakran kékhalálozik a gép, de mivel most raktam rá pár napja új OS-t, ezért a szoftveres gondot kizárnám. Apám panaszkodik, h szemetel a zsír új VGA-m Company of Heroes-ban (színes textúrák) és néha néha kékhalál.
Új OS lévén elkeztem gyanakodni a VGA-ra, de most már inkább a tápra, mivel a furmark alatt sztem stabil a kártya (jó, nem futtattam egész nap, de egy 30-40 percet kb extreme burning-el), de amint indítok mellé egy prime 95-öt, úgy 3 percig bírja kb a gép és kékhalálom van.
Ez eléggé táp gyanús...
Viszont mielőtt kártyát vettem, azt mondtátok fórumon, h bőven elég ide az 500-as seasonic... (420 wattos 12V-os teljesítménnyel)
Előző kártyám egy gtx280 volt, ugyanebben a konfigban, szóval nem értem most miért fagy, azzal meg miért nem volt ilyen gondom.
Ez is furcsa. GTX280 elvben többet fogyaszt az 5870-nél.
Segítség!
szerk: jaah, korábban mikor kérdeztem a véleményetek fogyasztásról, akkor még szó volt egy physx kártyáról is ez mellé (gt220 vagy gt240) és arra is azt mondtátok, h bírnia kellene.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASUS routerek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 1050W Thermaltake TPG Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
- MSI MAG A750GL 750W Gold Moduláris Tápegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest