Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louloudaki
aktív tag
mivel kérted, hogy írjam meg az eredményt, beszámolok röviden. tápvencsit megolajoztuk hogy ne berregjen, tápot kipucoltuk bár csak nyomokban volt rajta nagyon minimális por, szinte semmi, és kicseréltem az elosztót is egy újra, azóta hibátlanul működik. se vinyó se alaplap nem volt hibás. a régi elosztóra meg rádugtam tvt, hifit, lámpát stb azokkal működik, csak a pct és perifériát nem tudta rendesen ellátni, létezik?
-
moha21
veterán
-
Louloudaki
aktív tag
köszönöm neked is meg vzsrylnek is, megkérdezem ismerősöket, hátha tud valaki adni kölcsön cuccot vagy ismer jó szervizt. amint van fejlemény, megírom. táphalál esetére addig ajánlanátok valami megbízhatót 450-500Wra? most már akkor inkább legyen nagyobb a teljesítménye, mint pont elég, azzal ártani már csak nem ártok.
-
mr_ricsi
veterán
"Kérdés ha 2db FET-et szeretnék használni és a Source lábaik elé betennék mondjuk 0.47Ohm-os ellenállást akkor az segítene-e, hogy egyforma áram folyon rajtuk át?"
Igen, az előtét ellenállás jó ötlet, csak a 0.47 ohm túl sok. 10A-nél 47W fűtené.[ Szerkesztve ]
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
"Ilyen műterhelést lehet házilag építeni, esetleg tudnál adni róla vmi kapcs rajzot vagy linket ahol megszemlélhetném megbirkoznék-e vele ?"
Nem tudok olyat, ami PC-tápokhoz lenne jó.
De otthonra valami ilyenben gondolkodnék: [link]
Már 260Ft-ért is lehet venni, 8 db-ból megvan a 12V-ra a 400W terhelés. A 6V-os változata pedig a +5V-ra.
Az izzók elé 1-1 kapcsoló, és esetleg egy 1-1 előtét ellenállás, hogy ne csont hidegen, nagy áramokkal induljanak."Felteszem félvezetők diszipálják el az áramot szal hűtés az kell neki betyáros."
Vagy félvezetők, vagy huzalellenállások, vagy sós víz. És igen, a hűtése kerül a legtöbbe.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
A szűretlenség a terheléssel együtt növekszik. Még hibás (megnőtt ESR, csökkent kapacitás) kondinál is teljesen jó lehet terhelés nélkül, vagy kis terheléssel.
Műterheléssel szokták a tápokat terhelni, mert a gép terhelése nagyon változik, másodpercenként akár 50x is.
Jut eszembe: hidegen és melegen másként viselkednek a hibás kondik, ezért mindkét esetre érdemes mérést csinálni.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
04ahgy
nagyúr
De a saját Delta Chiefteced nem is produkál olyan tüneteket, mint amire válaszoltam.
Egyébként szinte biztosan készenléti kör. De ha ott van kapacitáscsökkent, ESR növekedett kondi, akkor a tápon belül máshol is lehet. Nem biztos, de lehet. Mivel kérdezett, szavaiból azt vettem ki, hogy nem szakember, így nem tudja ezt kellő bizonyossággal megítélni, ezért tanácsoltam azt, amit. Így a biztonság felé tolódik el az egyenlet, és ha az a csekély pár % jön be, hogy nincs igazam, akkor sem történik komolyabb károsodás semmiben.HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Balancee
aktív tag
Köszönöm a választ. Igazából ez csak most ütött szemet nekem. Magasnak találtam az értéket föleg, hogy kb 1 hete gép startnál elszált a video karim.(most garanciában van remélem hamar vissza kapom) Azt gondoltam lehet az löte el, hogy ez a készenléti +5v magas. Sajnos én se igazán vágom a multiméter szakszerű használatát, de majd valakit megkérek nézze át a tápom.
Még annyit hozzá tennék száró mondatnak, hogy mikor kicseréltem az alaplapot, proceszort és új ramok lettek utána vetem észre ezt a magas értéket.(Előtte +5v készenléti 5,13v volt)[ Szerkesztve ]
Xbox One (Nick: K4R3Hun)
-
zodo
nagyúr
Köszi szépen, természetesen inkább hiszek a műszernek, mint a szoftvernek.
Csak kicsit parás vagyok és hirtelen megijesztetett a látott érték.Gép működött, bár játékot vagy valami strapásabb alkalmazást nem mertem futtatni.
Műszerem van, de nem igazán értek hozzá.
Esetleg a te képed alapján, majd egy próbát meg ejtek. -
jaja1981
addikt
-
jaja1981
addikt
Így van.
Igazad van.
A kereskedő jó hírnevének megőrzésen múlik.
Ezért szoktak belemenni egy másik márka cseréjére.
Meg nem a tápot viszem fogyvédőkhöz, hanem a cégre teszek bejelentést, a nem korrekt bánásmódra.
A nem korrekt bánásmódot meg hamar elérem, amikor kérek panaszkönyvet, kötekedem, és akkor már nem túl illemtudó az eladó, szervizes.Tudom genya dolog, de ez van.
Eddig mindig bejött, mondjuk csak 2x kellett alkalmaznom.Én értem, amit írtok, hogy miért ciripel.
De ez egy fogyasztónak nem magyarázat.
Annak a tápnak nem szabad ciripelni, sem alaplapnak, sem VGA-nak.
De sajnos nem a kereskedő tehet róla tudom, hanem a gyártó, de mégis Tőle veszed meg.Mindegy.
Itt zárom a témát.Viszont akkor mit csináljon az egyszeri user, ha vesz egy tápot a gépébe és sípol?
Ezt most komolyan kérdem, mi az, ami járható részére és az eladó részére is.Köszönöm.
-
Dezike
tag
Vááá iszonyat pofon nekem
Elnézést a hanyagságomért és a tápodért a Dell volt kedves átvariálni a csatlakozókat !!
[DELL ATX motherboard Power Supply pinout]
Ez lenne az igazi a színek is rendben !!
Még 1szer elnézést nem voltam körültekintő és bocsi a tápod haláláért !"előző életemben sem hittem a lélekvándorlásban"
-
agemate
addikt
Nem volt hozzá.
Rendben, külön kötöm.
[ez ugye megfelel?] -
LukE
veterán
konnyen lehet, hogy nem volt eleg rovid a zar. Vagyis hogy ugyan nagy, de nem eleg nagy aram ment at a floppy csatlakozon.
Vagy szimplan kisproltak a rovidzar vedelmet, es ennyitol meg nem dolt meg a tap.''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- EA Sports WRC '23
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Synology NAS
- Horgász topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
- Noctua NH-U12S SE (Garancia, AM4, AM5)
- AKCIÓ! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- MSI MAG A750GL 750W Gold Moduláris Tápegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- AKCIÓ! 1050W Thermaltake TPG Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming 850W Gold Moduláris Tépegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest