Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz 04ahgy #18010 üzenetére
köszi! ha már szétkaptam leporoltam. nem szedtem ki teljesen, csak kiraktam oldalra asztal alá bújva úgy fotóztam!
így is bevoltam tojva hogy vmit elbénázok kivételkor, szereléskor(nincs benne rutinom).
innentől kezdve nem tudom mi lehet ez a rejtélyes fagyás. mi a bústól fagyhat be az első pár perc alatt utána meg megy 8-12 órát egyhuzamban.
egy apc surge arrest-ben megy, nem az kavarhat be? mondjuk földelés van, az tuti jó, első dolgom volt panelban.de eddig azzal se volt gond.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
mexel
veterán
válasz 04ahgy #17967 üzenetére
Köszi, rákerestem és itt meg is találtam, de megoldást nem olvastam.
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz 04ahgy #17934 üzenetére
Köszi az infót.
Kicseréltem a szóban forgó kondikat ábrázoló képet (Link3) valamivel jobb minőségűre, remélem, hogy most már jobban látszik, hogy a képen látható 2db kondi sem púpos (ezek tetejét is megnéztem bankkártyával)."Egyébként a táp FSP beles, kondizás és jó ventivel ellátás után lehet, hogy még 10 évet elketyeg."
És ez mennyiből jönne ki? Te is foglalkozol javítással/felújítással?
A válasz jöhet priviben is.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
SzlobiG
félisten
válasz 04ahgy #17927 üzenetére
Már újkora óta ezt csinálta, csak most került hozzám másik táp amivel kitudtam próbálni és így derült ki.
Nem, már W8-al is ezt csinálta. Próbáltam legacy bootal meg uefivel is ugyanez a hiba.
Lehet vissza küldöm a lapot iponnak, csak ugye lehet egy teljesen más tesztkörnyezetben meg jó lesz.
-
Peace
nagyúr
válasz 04ahgy #17900 üzenetére
Afterburnerrel be lett állítva a GPU fan 100%-ra, így a furmark 1 órán keresztül stabilan ment, és Diablo is 2 órán keresztül, GPU hőfok max 67 fokig ment fel. Mondtam neki, hogy tesztelgesse csak sok játékkal. Lehet az a kis 40%-on pörgő venti nem volt elég. Így is táp? De mi van a háttérben? Nem a hőmérséklet a gond, hanem már annyi teljesítményt venne fel a GTX460 azonn a ponton, amit már nem bír leadni szegény Chieftec?
-
Peace
nagyúr
válasz 04ahgy #17893 üzenetére
2012.májusi vásárlás volt, a gari most járt le tavasszal. Az enyém meg 2011-es, de hála az égnek még szépen működik a masina... Akkor megér egy misét a tápvásárlás? Akkor fogok izzadni megint, ha nem oldja meg a problémát. Mert akkor aztán lehet alaplap és videókari is.
-
jacint78
addikt
válasz 04ahgy #17893 üzenetére
Azt kell megértened, hogy nem lesz egy meghibásodástól rossz minőségű egy táp, és nem lesz jó minőségű attól, hogy 10 évet megy. Az ATX specifikációnak kell megfelelnie, és védelmeket felsorakoztatnia.
Ha elolvastad volna a hozzászólásomat akkor láttad volna, hogy ezzel tisztában vagyok, ráadásul nem egy meghibásodásról van szó itt a topikban sem és személyesen sem csak pár darabbal találkoztam. Az, hogy valami azért jó, mert megfelel az ATX specifikációknak és van benne "védelem" finoman szólva is nevetséges. Azok az FSP-k amikben hibás volt a kondenzátor rosszak voltak és van még néhány régebbi típus ami akármennyire is szívemhez nőtt az FSP, egyenesen hulladék mert 10-ből 9-ben lerobbant a PFC például.
Czvik2.0
Én csak azt nem értem hogy egy i3 4160 GTX 750 Ti 1Tb sata3 winyo hogy tudta kinyírni...ezek viccesen keveset fogyasztanak.
Saját magát nyírta ki, egyszerűen gagyi, ennyi.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
jacint78
addikt
válasz 04ahgy #17855 üzenetére
Igen, a szilikon alátét paszta nélkül semmi, nulla! Erre a Seasonic is rájött újabban, de most más sebből véreznek ahogy a neten látom, találkozni nem találkoztam ilyennel, csak kinyírnom kellett egyet, mert iszonyatosan sípolt. Most nem is konkrétan a CTG-ről volt szó, de az sem bírná a folyamatos maximálishoz közeli terhelést az 100%, az PFC-je is láthatóan nem 500W terhelésre lett kitalálva.
type your text here..
-
Kloden
senior tag
válasz 04ahgy #17843 üzenetére
Köszi szépen, visszaviszem mindenképpen.
Már csak azt nem tudom, hogy jelezzem-e nekik egyáltalán hogy nem működik a táp, vagyis gariztassam, vagy ne is jelezzem, egyszerűen visszaadom, élvén a 14 napos visszatérítési jogommal. Aztán veszek náluk egy Chieftecet."Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."
-
Szipi
aktív tag
-
Diniboy
aktív tag
válasz 04ahgy #17771 üzenetére
Igen ezt látom én is, de azért mégis elgondolkodtató rajtam kívül 3 jelentkező is van CTG hibával az elmúlt pár napból Xbitlabs reviewet néztem ott nem húzták le a típust , mondhatni tisztességes iparosmunka, de semmi kiemelkedő. Mennyire jó/rossz ez a Sirfa gyártmány?
A másodjára, harmadjára induló gép gondolom lehet más is.. - talán alaplap? , és a 6870 is elromolhatott a táptól függetlenül. Tehát akár még az is lehet a tápnak semmi baja, de ezt egy keresztteszt másik táppal majd megoldja. Ettől függetlenül a kérdés fennáll, használhatja a régi táppal , megbízható annyira hogy ha mégis hibás nem tesz tönkre mindent ? (védelmek megvannak e vagy nem tudom miből lehetne ezt tudni ) Vagy inkább be se kapcsolja addig , biztos ami biztos alapon -
gézu
őstag
válasz 04ahgy #17694 üzenetére
Bocs, hogy így megkésve, de akkor leírom a teljes sztorit, hátha kiderül még belőle valami. Konfig az adatlapomon.
A gép 2011 óta stabilan működött. (0 fagyás, stb.) Pár nappal ezelőtt egyik kedvenc szimulátorom alatt (R3E) újraindult a gép. Rezignáltam konstatáltam, hogy valószínűleg valami meghalt vagy halódik a gépben.
Ahogy betöltődött újra a win, aida indít, hogy ellenőrizzem a fesz és hőm. értékeket. Majd irány az eseménynapló, ahol kernel power hiba fogad, ami túl sok mindent nem árult el.
Idle-ban a fesz értékek megfeleltek a régebbi aidás logokban talált értékeknek, a 12V-os ág 12.2V, a 3.3V-os pedig 3.2V-ot mutat. Hőmérsékletek jók. A gépen egyetlen változtatás történt az utóbbi napokban, egy videó driver csere. Hogy visszaállítsam az eredeti állapotot, visszatettem az előző drivert, majd ismét elindítottam az R3E-t.
Kb fél órát ment, amikor ismét újraindult a gép. Aida log betölt és a már említett problémát találtam. Az újraindulás előtt 2 perccel a 12-os ág és a 3.3V-os ág feszültsége egyszerre fokozatosan elkezdett csökkenni, egészen 11.4V és 2.6V-ig. Na mondom, a 6 éves VX450 halódik, ami azért furcsa, mert nem kapott durva terhelést élete során. A táp 5 éves garija alig 1 éve járt le, így úgy tűnik a tervezett elavulás rendszere jól működik a Corsair-nél.
Gép kikapcsol, majd nekiálltam a csatlakozók megmozgatásának, hátha...Restart után először egy régi kisebb terhelést kiváltó fps-t töltöttem be és játszottam vele vagy 2 órát probléma nélkül. A fesz értékek végig 12.2V és 3.2V-on álltak stabilan. Kezdtem reménykedni. Majd ismét az R3E következett és sajnos fél óra játék után ugyanaz a jelenség, a gép újraindult, előtte 2 perccel a 12-os ág és a 3.3V-os ág feszültsége elkezdett csökkenni 11.4 és 2.6V-ig.
Tápcsere óta minden normális ismét. A VX-et meg szétkaptam, de nem láttam benne semmilyen meghibásodásra utaló nyomot.If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
-
-
Landon
őstag
válasz 04ahgy #17698 üzenetére
Koszonom!
Egyebkent az 1kW-os supernova G2 a belsojet tekintve egy nagyobb elorelepes lenne a HX1050-hez kepest? Mert akkor ha nem is szunik meg a cicerges legalabb elore leptem es nem oldalt. Ennyi penzt feleslegesen nem koltenek de mivel mar 4 eves a tap igy betudom egy idoszeru upgrade-nek legrosszabb esetben.
Ha esetleg tudtok ebben az ar szegmensben jobb minosegu tapot akkor irjatok nyugodtan. Mint irtam 2 dolog szol az evga SN mellett: az egyik ogy ezt irjak sok helyen CW mentesnek a masik, hogy kesobbiekben SLi ready legyen a gep.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
jacint78
addikt
válasz 04ahgy #17694 üzenetére
A konfigot az adatlapjából olvastam, talán arról van szó. Érdekes az, hogy a 12V nem nagyon fogy el, de ugyanannyira érdekes az is, hogy mindkettő párhuzamosan fogy, szóval érdekes kérdés, bele kellene kukucskálni. Talán azért mert javarészt 12V-ra van szabályozva a táp? Vagy menetzárlatos az 5V-os szekunder..
Landon
A VGA, vagy bármi más komponensnek a zaja megjelenhet a tápon is, de biztos, hogy kell neked ennyire nagy terhelhetőségű táp?
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
jacint78
addikt
válasz 04ahgy #17686 üzenetére
egy modern PWM IC sem tud 100% kitöltési tényezőt Ilyet nem is mondtam, a maximum nem 100%-ot jelent.én ezt írtam: Kivéve, ha elfogy a feszütlség a primeren és maximumig megy a kitöltésitényező, Ha a maximum 60% akkor addig emeli nem tovább és ezért "fogy el a kraft". Itt az a gyanús, hogy a 3.3V és az 5V is egyszerre esik, márpedig a 3.3V-ról ma már semmi olyan nem megy aminek dinamikus terhelése lenne, azon ugyanannyi az áram (LAN hang és egyéb vezérlők mennek csak a 3.3V-ról) és a 3.3V az 5V szekunderéről van folytva általában. Instabil alatt nem a feszültségesést értem, hanem a primer áramkörök instabilitását, gerjedését, a frekvencia sem széndékosan változik.
Ettől függetlenül érdemes ellenőrizni a csatlakozót, de nagyon ismerős, gyanús annak a tápnak a működése, én nem babrálnék vele sokat.
type your text here..
-
jacint78
addikt
válasz 04ahgy #17684 üzenetére
Pont, hogy a primerkörnek nem sok kihatása van a kimeneti feszekre egy ilyen tápnál.
Kivéve, ha elfogy a feszütlség a primeren és maximumig megy a kitöltésitényező, vagy a túl nagy frekvenciától instabil lesz (ami jellemző ezekre, majd a fetek robbanása). Ha a saruk lennének oxidálva az kapásból esne, nem menne egy darabig, majd leesne, ráadásul a 3.3 és az 5V terhelése igencsak minimálisan nő, ha nő egyáltalán. A "szoftveres" mérés pontosan ugyanolyan mint egy multiméter mérése, az ACPI IC-nek van ADC-je és az méri a feszültéget. Ha pontatlan, akkor mindíg az, ha pontos, akkor mindíg pontos, a pontatlanságot pedig az alkatrészek pontatlansága okozza, de az mindíg álandó. Ha a gép lekapcsol, akkor a táp álítja le magát alulfesz védelem miatt, ami nem történik meg, ha csak a saruk kopottak, mert attól a tápban nem esik a feszültség. A korabeli FSP-k amikben szémentek az kapszkonok jóval alacsonyabb frekenvcián üzemeltek, ezért sokkal stabilabbak voltak, még szanaszét robbant kondikkal is üzemeltek, ha nem voltak annyira megterhelve, a seasonic-CWT-k ezt nem tolerálták összevissza oszcilláltak és felrobbantak fetestül mindenestül. Ezért szeretem az FSP-t, kicseréled a kondikat és megy tovább tíz évig..
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
martweb
csendes tag
válasz 04ahgy #17646 üzenetére
Ott a pont , benéztem, ez egy Ednet ATX-450 JSP. Enermaxom volt, az más kategória. Erről a neten szinte semmit se találtam, két ventilátoros csoda, igazából teszteléshez akartam beüzemelni. Tápteszterszerint minden feszültségérték rendben van. Ha egy két alkatrészt kellene cserélni ( pl elkók ), akkor még bevállalnám, ha a fél tápot, megy vissza a dobozába. Tudom, hogy látatlanban nem lehet diagnosztizálni, csak gondoltam, valakinek már volt hasonló hibajelensége.
Azért köszi a választ.[ Szerkesztve ]
GL&HF
-
Sami22
aktív tag
válasz 04ahgy #17624 üzenetére
Közben tovább tesztelgettem, mert nem volt egyértelmű a számomra a psu hiba. (most már inkább az)
A pc teljesen stabil, prime 95 és fumark alatt, (órákig) ha külön-külön futtatom őket. Egyszerre azonban kb 5 perc után lekapcsolt. Kicsit melegednek már ilyenkor a dolgok, de nem túl vészes thermel throttling nincs. Ha jól gondolom ez is arra utal, hogy teljes terhelés/fogyasztás mellett a psu nem bírja ellátni a gépet?
Origin: HunGreg92. PSN: HunGreg92
-
-
1 among many
tag
válasz 04ahgy #17605 üzenetére
Ha valakinek addig terjed a "szakértelme", hogy sablon frázisokat pufogtasson egy másik jelenséggel kapcsolatban az adott problémát meg sem értve, annak nálam egy egészen apró, leheletnyi mértékben megkérdőjeleződik a szakértelme, ha csak suhanó, röpke pillanatra is csupán.
Egy adott topikban már többször előkerült típushibát az adott téma "szakértője" talán ismerhetné, de legalábbis nem kéne összekeverje valami mással.Szerencsére megvan egy fórumnak az az előnye, hogy látogatják nem szakértők is.
"Azt várod, hogy távdiagnosztizáljon neked bárki is egy ilyen készüléket?" - Valaki ezt itt jó ideje csinálja, akkor most lehet, vagy sem?
Persze semmi gond, elvárásaim nyilván nem lehetnek, a "szakértelem" pont annyit ért, mint amennyit fizettem érte. A laikus segítség többet. Még egyszer köszönöm!
Belefásultan vagy nem kellő figyelemmel nincs értelme végezni semmit. Sőt.
-
1 among many
tag
válasz 04ahgy #17598 üzenetére
Köszönöm a választ!
Úgy látom, nem sikerült kellő alapossággal leírnom a jelenséget, megpróbálom korrigálni mulasztásomat.
Volt már régebben "cicergő" videókártyám, saját tapasztalat által ismerem azt a jelenséget. Itt, úgy vélem, valami másról lehet(ett) szó.
Ilyet még egyik számítógép-komponensemnél sem tapasztaltam, pedig több évtizede használok pc-t. Nem tudom biztosra mondani, de ha találkoztam is már hasonló jelenséggel, maximum egyéb elektronikus eszköznél, pc esetében nem emlékszem ilyesmire.
Egyáltalán nem sípoló, ciripelő, cicergő, magas frekvenciájú hang volt. Ütemes kattogás vagy pici csattanások. Mint írtam, először arra gondoltam, hogy esetleg egy elszabadult kábel vagy valami gépházba került tárgy akadt meg egy venti mellett és az ér be a forgás síkjába, majd löki ki egy ütődéssel egy lapát, majd lendül vissza a lapátok közé ütemesen, de ugye nem ez volt a helyzet.
Körülbelül 3-4 kattanás hallatszott másodpercenként, ami a videókártyát és a procit 3D grafikával megterhelve legalább másodpercenkénti 10-20, valamennyire ingadozó ütemű kattanásra nőtt.
A terhelést levéve visszaállt az üresjárati 3-4 bpm.Majd másnap, a gépet akkor még szükségesnek tartott szétszerelést megelőzően próbaként újra bekapcsolva már nem volt tapasztalható. Mint ahogy a tapasztalt jelenséget megelőző két évben sem volt ilyen ennél a tápnál, és az elmúlt évtizedekben sem semelyik konfigomnál, soha.
Szerencsére a gép azóta is gond és kattogás nélkül üzemel. Volt azóta órákat terhelve is. Nem tudom, lehetséges-e, hogy valamilyen zajszűrő, kiegyenlítő funkció adjon ki ilyen hangot szokottól nagyobb terhelés esetén? Például aznap este a hálózati árammal volt gond; nem akkora, hogy lekapcsoljon a táp, de már csak ilyen hallható jelenség mellett tudott megküzdeni a feladattal. Vagy valamelyik hálózatra kötött eszközzel interferálhatott valahogy, eddig fel nem lépő egybeesések folytán valami a tápban?
Főleg amiatt izgat a dolog, hogy aggodalomra ad-e okot, vagy egy ritka, de kívülálló okokból eredő átmeneti jelenség volt, ami a gép számára elfogadható körülmények esetén nem fog visszatérni?
Megértem, ha a jelenség szokatlansága miatt e fórum látogatói nem tudnak érdemben hozzászólni, vagy nekem nem áll módomban számotokra kellő információt közölni a körülményekről. Ebben az esetben arra kérnélek titeket, hogy ajánljatok olyan szakembert, akit érdemes megkeresnem ezzel a kérdéssel.
-
Puma K
nagyúr
válasz 04ahgy #17544 üzenetére
"No meg arra sem, hogy 0dB a cucc hangereje."
Tényleg jól megnézted a táp oldalát.
Kompletten meg még mindig csendesen kéne dolgoznia mikor nem megy a ventilátor.
Esetemben nem ment a ventilátor a táp pedig nem csendes volt hanem az egyetlen alkatrész ami kihallatszott terhelés alatt a gépből a cicergésével.Szerinted marketing meg kapitalizmus címszavak alatt lehet ilyen módon mosakodni és úgy tápokat csinláni, hogy az egyik cicereg a másik meg nem?
VGA kártyák lásd: GTX 970 esetében is kiderült, hogy gagyi minőségű alkatrészeket használva jött elő ez a probléma. Itt meg sanszos hogy minőségbeli problémákra visszavezethetően sikerülnek így vagy úgy a tápok, zsákbamacska módon egy valag pénzért.
Gyönyörű.Ez a cicergèses dolog egy hiba marad az én szememben, és a gyártóknak szó nélkül kéne javíttatniuk vagy cserélniük.
Szép estét.
Pont.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
slidercod4
csendes tag
válasz 04ahgy #17541 üzenetére
Ne haragudj, hogy újra zargatlak, de utánaolvastam még máshol is ennek a kis cicergésnek, amit a táp ad és azt írják/mondják, hogy nem veszélyes. Terhelés alatt nem adja a táp a hangot nekem ez a legfurcsább. Főleg egér görgőzéskor csinálja ezt. Kipróbáltam 2 egérrel is mindkettőnél csinálja, de például egy fullHD több órás GTA V közbe vagy egy Aida64 terhelés alatt meg se nyikkan. Mi a garancia rra, hogy az FSP táp, amit veszek nem fogja a cicergést adni? Nem lehet ennek valami más oka? Nem akarok bakot lőni újra, mert így is megint elég sok pénz ez az egész, így szeretnék 100%-osan biztosra menni, mielőtt új tápot vennék ismét.
-
Puma K
nagyúr
válasz 04ahgy #17539 üzenetére
Az egyik általam és szerintem sokak által is ismert számtech alkatrészekkel is foglalkozó cégnél telefonon keresztül azt mondták, hogy kicserélik az általam elmondottak alapján.
Meg eleve azért vesz az ember egy olyan tápot ami tud hibrid ventilátorvezérlést mint a GTX 980 módosított változatok egyedi hűtései tudnak, hogy építsen egy bivalyerős, de halk gépet, és nem egy bivalyerős de cicergős gépet.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
unclefucka
senior tag
válasz 04ahgy #17512 üzenetére
Ez igaz, de a folyamatos kattanással újraindulás a Giga lapok sajátossága, főleg, hogy ezt akkor adja elő, ha egy BIOS paraméter rosszul van beállítva. Szvsz ezért is segített a dolgon egy szimpla BIOS reset.
Mod.: Az enyém is ilyen és csinálja is ezt, ha tuningolgatok néhanapján.
[ Szerkesztve ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
MODERÁTOR
válasz 04ahgy #17508 üzenetére
Egyelőre nem. De debuggolom még, passzív a cucc, nincs rajta venti sem. Lehet az se áll le - még nem tudom, és megnézem kernel logba mi van. Működése közben tökéletes.
Stay tuned...
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
unclefucka
senior tag
válasz 04ahgy #17491 üzenetére
Az az érdekes abban, amit írtál, hogy az összes vele megegyező értékű és típusú is púpos lett, de a készenléti köré volt a legdurvább. Így mindenképpen cserés a dolog.
Ezen kívül még a 5V-os ág pufferje adta meg magát, de az valószínűleg azért, mert körbe van véve a vezetékekkel és nem szellőzött kellően.
THXAkkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
válasz 04ahgy #17489 üzenetére
Köszi.
OK, a cicergés az más, azt már csak az újoncok nem tudják, hogy normális jelenség.
Itt most az van, hogy, amikor áramot kap, akkor szó szerint visít az 5Vvsb meg 3,45V és persze rövidzárral sem indul a táp.
Inkább az érdekel, hogy érdemes-e a nyilvánvalóan látszóan púpos kondikon kívül mást is megnézni/cserélni, mert látszólag más baja nincs.
Rendszer stabilitásra nem volt panasz amíg ment, egyszer csak nem indult be többé és visított.
(régebbi PFC-s, fordulatszám szabályzós 300-as FSP, AOpen bőrben)
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
donmackó
addikt
válasz 04ahgy #17473 üzenetére
Menne az IC csere is ha biztosra tudnám hogy az a baja, cuccom van hozzá (szoktam itthon ilyesmit csinálni hobbiból) meg konyítok is valamit hozzá a szakmámból adódóan (villanyreszelő ampervadász póznamókus). Csak utálom azokat a szűk helyeket a tápokban (nem fér hozzá épp az ujjam stb.), mert töredelmesen bevallom ha csipesszel kell dolgozni elkezd remegni a kezem.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
-
laceb
tag
válasz 04ahgy #17465 üzenetére
Visszakapcsolható!Megy rendesen,csak a Dirt 3-nál csinálja ezt.Nemrég telepítettem.Most megfigyeltem, hogy kb. a harmadik verseny után száll el.Az olyan 10 perc játék.
A proci a saját gyári hűtőjével megy.Na és most miért jött Boborján? -Miért jöttem?Hát azért mert ha nem jövök, hanem megyek, akkor nem itt lennék, hanem ott!
-
titán
válasz 04ahgy #17461 üzenetére
Csak abbol gondoltam, hogy lehet adni valamennyire a hwinfo adatainak, hogy a jatekos pcnel tokeletesek a feszultseg adatok, valahonnan csak veszi oket es valtoznak is a terheles fuggvenyeben. Persze ha te azt mondod, hogy ettol fuggetlenul ezek semmit sem ernek, en elhiszem, mert egyaltalan nem ertek hozza. A tapot majd atnezem, meg van egy masik 750-es chieftekem, ami eddig vitte az asztalit, majd lehet kiprobalom azzal mit csinal. Csak az a baj, hogy most 1-2 honapja megint nem csinalta ezt a rebootolast, szoval hiaba teszem be a tapot, nem tudom, hogy az volt-e a baj. Raadasul azota is megy es tolt le, szoval x akta.
04ahgy Annak a tapnak ez a pontos tipusa:
Chieftec CFT 750-14-C
[ Szerkesztve ]
-
рэтяощ
csendes tag
válasz 04ahgy #17452 üzenetére
Elnézést kérek a sok re üzenet miatt, de most úgy néz ki, hogy megvan a hiba forrása.
Annak ellenére, hogy ránézésre jónak tűntek a pin-ek a csatifejben mégiscsak összébb nyomogattam őket egy tű hegyével. Mindet, és újra teszt, egy nagyon stabil 12v-t sikerült elérni amely nem ingadozik, és nem is esik 12v alá, sosem gondoltam volna, hogy ez ilyen problémát okozhat, a gép lassan 5 éve van összerakva, meglepődtem hogy ilyen is van.
04ahgy köszönöm a segítséget, megmentettél egy potya táptól.Megesik, hogy a kígyó is elesik, mondta a kobra és eldölt jobbra.
-
рэтяощ
csendes tag
válasz 04ahgy #17452 üzenetére
Visszacseréltük. Havernál is néztünk egy tesztet a gs-el sajnos nála is ingadozik a 12v, de nem annyira és nem esik annyira le, mint az én gépembe, ennek valószínűleg az az oka, hogy az övé egy 2 éves alkatrészekből álló konfig, kedvezőbb fogyasztási mutatókkal. Megnéztem amúgy a csatifejbe a szálak végét, semmi különös nincs egyformán "zárt" mindegyik.
Megesik, hogy a kígyó is elesik, mondta a kobra és eldölt jobbra.
-
рэтяощ
csendes tag
válasz 04ahgy #17449 üzenetére
Most csak az fsp van nálam, de mielőtt kicseréltük volna megnéztem nincs-e megégve, de arra nem figyeltem, hogy laza lenne-e. Gondolom olyasmire gondolsz mint mikor lötyögnek a szálak a molexbe. Ma megyek haverhoz, ő használta addig a gs600-at. Majd nézek nála is fesz. értékeket. Illetve ha mégis laza lenne valamelyik szál a 24 pinesen az okozhat ilyen alacsony és ingadozó feszt? Illetve tudom valahogy javítani? Gari már lejárt rajta.
Megesik, hogy a kígyó is elesik, mondta a kobra és eldölt jobbra.
-
-
azorahai
csendes tag
válasz 04ahgy #17443 üzenetére
Egy CMOS resetet is megpróbáltam (az alaplapon átraktam a kis pint a 3 tűből a másik kettőre, úgy hagytam 1 percig, majd visszaraktam, bekapcsoltam), de sajnos ugyanaz.
Egyébként ezután kicsit furcsán indult el a rendszer, bekapcsolás után minden megállt majd magától elindult, de ezt csak 1x csinálta, azóta minden bekapcsolásnál normálisan indul el, de persze a VGA továbbra is "szar". -
azorahai
csendes tag
válasz 04ahgy #17440 üzenetére
Az "rendben" van, hogy nem kap a monitor jelet a VGA-tól, annak ellenére hogy minden szépen felpörög. Ez videókártya hibára mutat.
Viszont én azzal nem tudok mit kezdeni hogy az USB-n keresztül csatlakozó egér és billentyűzet csak akkor kap áramot, ha a táp 6 pines csatija nincs csatlakoztatva a táphoz.Egyébként egy VGA-DVI adapteren keresztül csatlakozik a monitor, ha ez számít valamit.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest