Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• építész

aktív tag

válasz endruboy1 #12072 üzenetére

Nekem van egy HD4850-es videókártyám és többféle táppal is kipróbáltam. Mivel hűtési problémai is vannak referencia hűtővel, így a bios-át kissé átszabtam, hogy meredeken emelkedjen a venti fordulatszáma hőmérséklet függvényében. No meg 2D ás 3D üzemben az órajelek is merőben mások. Így a venti zúgása elég hűen követi a videókártya fogyasztását. Amíg nem indítasz el egy játékot, addig a fogyasztása nem vészes így várhatóan simán bebootol a géped, ha nincs egyéb baja. Leveleidet is megnézheted, meg fórumozhatsz is. Viszont, ha elindítasz egy játékot az első komolyabb igénybevételnél lehal a géped. Jobb esetben lekapcsol, esetleg kékhalál és hasonlók áldozata lesz. Az, hogy FSP legfeljebb arra garancia, hogy hihető, amit ráírtak. (Feltéve ha nem hamisítják).
    Táp ajánlásra külön fórum van. A márkán kívül ne a teljesítményt nézd, hanem a +12V-on leadott ampereket. Illetve feltétlen legyen helyből 6 pontos csatlakozója a videókártya részére. Ne átalakítózz!

bye

• mr_ricsi

veterán

válasz endruboy1 #12072 üzenetére

"Én is izgulok kicsit, néztem már fogyasztás teszteket az alapján éppen hogy elégnek kell lennie (80%-os hatásfokkal számolva)."
    Én nem izgulok, hanem tudom, hogy nem elég a táp.
    18A-t írtál a 12V-jára, ami 196W. Ez nem elég egy 140W-os procihoz, egy 110W-os VGA-hoz és az egyéb aprólékhoz.

És valamit nagyon összekeversz, mert a hatásfokkal semmilyen formában sem kell számolni, amikor azt nézed, hogy a táp mekkora gépet bír elhajtani.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

Új hozzászólás Aktív témák