- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Microsoft Excel topic
- Mikrotik routerek
- Synology routerek
- Adobe Lightroom topic
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Rendszergazda topic
-
IT café
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
-
bigdady
nagyúr
hali.
Nekem panasonic c3-mam van ami nincs a listán de tökéletesen megy a mediacard. Ékezetek és nyelv is hibátlan.vasalo: nekem 69-en jön be az m2, nem a 2-esen ahogy a honlap irja.
-
vasalo23
csendes tag
válasz
canniball #7570 üzenetére
Hi Folks
a helyzet fél egyről egyre rosszabb
Most mar az M2 sem jon be. Fura azt mondja, Samu bá, hogy "gyenge vagy nincs jel" kozben a meg a diagnosztika jelszitmeroje fel akar durrani. 100%-on vanTelefon?
Ja CI kartya nem akar eletre kelni, Nyomhatom mint suket a csengot, rakhatom bele forditva vagy rendesen.
En boltban vettem az elso heten. Eppen aznap kezdtek el arulni, lehet, hogy szar az egesz?
Elore is koszi
Udv
-
adoks
aktív tag
Sziasztok!
Én eddig csak read only -ban voltam, de lassan átjövök a Rubicom topicból.
Én is ma kaptam meg a kártyát, többszörös telefonálgatás után (10-én rendeltem)
Nálam elsőre minden OK volt.
Kártya aktív, működik minden. EPG hibás, de nekem így jobb mintha az ország
állítás miatt az idő csúszna.Végig próbáltam még a kártya megérkezése előtt
szlovák, észt stb.Samsung LE40C679 és Samsung B2230HD mindkettővel működik.
-
reboz5751
csendes tag
Sziasztok!
Lg 42LV 5590-es készülékem van.
Most szemelném be a kártyát, eddig minden rendben volt de a végén kiírta ,hogy
az Azonosítás folyamatban, kérem, várjon, de ez van már kb háromnegyedórája de
nem történik semmi.
Ezt már másodszor próbálom , mi lehet a hibakösz
-
Favilla
tag
válasz
morpheus133 #7582 üzenetére
Egerben nem jó csak észten és szlovákon az ékezet. Az idő ezeken -1 óra.
TV: Samsung ue46c6000 -
tbalint3
tag
Hello,
Szürke Thomson DVR mediaboxom van (DCI62UPC) és kérdezném, hogy melyik a legújabb szoftververzió?
Köszönöm -
Mate
nagyúr
válasz
Nekem 21. kerben nem jó csak észten.
-
benjoe1
aktív tag
válasz
Szentes, Nagykanizsa 43116-os hálózati azonosítóval, LG 42LW5590 Magyarország beállítással, ékezet és EPG idő jó.
-
SaLa123
csendes tag
válasz
Nekem 13. kerben magyaron működik!
-
-
Mate
nagyúr
A magyar lista azért szűkebb, mert epg gondok vannak. (legalábbis gyanítom, hogy emiatt) Maga a kártya szinte minden ci+-os készülékkel megy, de ha felvennék a listára, jogos panaszok lennének a műsorújság miatt, így viszont nem lehet egy szava se annak, aki nem a listán szereplő tv-vel rendelte.
-
canniball
nagyúr
Akkor úgy tűnik ez az általános eljárás. Csak azt nem értem akkor a szerelőknek miért nem szólnak erről...?
benjoe1!
Engem is nemrég hívtak hogy elnézést kérjenek a váltással (Rubi-> UPC) kapcsolatos kezdeti nehézségek miatt és "kárpótlást" ajánljanak fel. Illetve megkérdezték van-e panaszom és amikor mondtam van ígéretet kaptam arra hogy ezt továbbítják, és fél óra múlva! hívtak is. Le a kalappal!vasalo23!
Várjuk a fejleményeket! -
benjoe1
aktív tag
Fog az működni, nekem is ilyen hibaüzenetet adott először.
Tv gyári beállításait vissza kell állítani, időt beállítani, UPC segédlet a hibaüzenetekhez. -
RPZ
tag
Ha valakinek kérdéses, h megfelel-e a tvje, v. sem (tudja-e a ci +-t), akkor erősen ajánlom ezt az oldalt:
[link]Itt sokkal szélesebb a készülékek köre (még az is lehet, h. az öszes kompatibilis készüléket megismeri)! A magyar upc oldal egy vicc, tetű egy brigád. Hiába svájcban minden patentebbül megy.
Vicces volt, hogy az lg 47ld750 nem volt felsorolva, de itt kiderült, h tudja a ci+-t.
Sokszor a tv manualok sem tartalmaznak teljesen egyértelmű leírást egyébként. -
bb71
őstag
válasz
dgyuri0123 #7563 üzenetére
én nem is néztem utána ennek a 8000-es sorozatú készüléknek, DE aki nem olvassa el, hogy a sima CI NEM tudja a "CI+"-os kártyát, azért ott van valami műszaki ismeret hiány... szerintem.
pontos típusszámba nem mentünk bele a telefonbeszélgetés folyamán, tehát ez már soha nem derül ki.
-
stevecs
csendes tag
válasz
dgyuri0123 #7563 üzenetére
Mondjuk azt nem irta a kolléga, hogy a 8000 előtt milyen betű van, tehát még idei modell is lehet.
-
bb71
őstag
UE40D5500 működik.
-
bb71
őstag
A technikusok ott vannak éppen nálunk, felhívtak, hogy a listán szerepel-e a TV-m, mondom nem... azt állítja, hogy akkor nagy valószínűséggel nem is fog menni..
Neki egy 8000-es szériájú Samsunggal NEM megy a médiakártya... 17-es hibakódot ad az authentikációnál...
Na szép...
most hangolja a TV_t... -
Csabi1984
addikt
válasz
dgyuri0123 #7557 üzenetére
Upc de csodás
-
stevecs
csendes tag
válasz
dgyuri0123 #7555 üzenetére
És örülhetsz ha nem box-al érkezik, mint hozzám, vagy már másik kollégához is. Persze nem akarlak ezzel cseszetetni, de sajnos megtörtént.
-
stevecs
csendes tag
válasz
dgyuri0123 #7553 üzenetére
Mikor Hozzák?
-
stevecs
csendes tag
válasz
M_AND_Ms #7549 üzenetére
Nálam a kártya száma sem volt felirva a rendszerükbe, tehát nem hogy aktiválva nem volt, de még az előfizetésemhez sem volt hozzárendelve. Persze mikor kivette és az üfsz-nek bemondta, utána forditva dugta be, aztán nézet, hogy most meg mi van hiszen előtte jó volt.
dgyuri: Ha látod a szerelőn a tanácstalanságot a távírányitót ki ne add a kezedből. A közös interface menu alatt megjelink, hogy UPC utána, network ID, pár perc és megtalája kártya adatait. Utána rámész egy csatornára és ha ott pár perc után nem jelnik meg kép akkor már mondhatod is neki, hogy hivja a hot line-t és aktiválják a kártyát, Nálam is igy volt.
Aktív témák
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Microsoft Excel topic
- Mikrotik routerek
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Jogász topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Update 04.22. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest