-
IT café
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bazsy_
tag
sziasztok!
Visszaolvastam egy kicsit de biztos ami biztos rákérdezek:
upc direktkártyára+ társkártyára szeretnék előfizetni:
Ebből vennék 2 db ot:
http://muholdastv.hu/Alma-S2220-muholdvevo
+kell egy duál fej (digi ről váltok a többi kellék adott)
Ez így rendben jól gondolom?
A beltéri támogatja az irdeto kártyát? Azt olvastam hogy ilyet adnak, jól tudom?
Milyen dual fejet ajánlotok hozzá?
Jelenleg a DIGI műholdjára van belőve az antenna. Van egyszerű módszer ha ebből a pozícióból állítom át?
Ezeken kívül kell még valami?Gondoltam előbb rákérdezek mielőtt bevásárolok.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
makoss
veterán
válasz
scarabaeus #4797 üzenetére
ez így van, de az igen ritka!
A UPC b*szhatna vele már valamit!!! -
kory24
őstag
válasz
NyalokAA #4780 üzenetére
Megcseréltem.
A Humax-al így okés (bár nem volt mindegy melyik koaxot dugom bele, mert egyikkel a HD csatorna is csak 576p-sen jelent meg, míg a másikkal 1080p-s)
Azonban a másik szobába ahova a Philips-et átvittem ott nemjó.
Ott csak 1 koax van, és azt ha SAT1-be ha SAT2-be dugom akkor is azt írja, hogy Nincs jel, ellenőrizzem hátul a csatlakozásokat.Miért írja ezt?
Köszi
-
_Norbi_
aktív tag
PHILIPS dsr 8111 2 tuneres hdd vel ellátott beltéri .úgy van beállítva 1 vesz másikon nézed a tvt
teljesen mind1 melyikbe kötöd mert mind2 egyforma kimenet .....(1:H,V 2:H,V )
forgalmazóval kell készülék cserét megérdeklődnöd.
én nem kértem dvr-t directkártyához mert nem láttam értelmét .csak olyan vevőt kell vennem ami PVR tudja és fel tudom fenni a műsort HDDre külsö usb HDDre -
kory24
őstag
válasz
NyalokAA #4780 üzenetére
Értem.
Akkor lehet megcserélem.
Mondjuk már jelentettem nekik telefonon.
Azt mondták értesítenek ha lesz másik fajta beltéri, a humax.
Hiába mondtam nekem jó sima is, mint a másod tv-nkre tettek nem fontos dvr-es, de nagyon oylat akarnak.
Azt mondták kb 1 hét és hivnak és majd beviszem viszonteladóhoz ezt a philipset és adnak helyette egy humax dvr-es hd-s beltérit....De akkor addigis kicserélem, a másik tv úgyis egy régi crt, azon nincs hdmi csak scart csatlakozás.
Köszi
Ő most a Philipsbe 2 koax megy. Mindegy melyiket dugom majd a Humax-ba? abba csak 1et lehet.
Illetve a másik szobába csak 1 kábel van, azt mind1 hogy a philips melyik lyukába dugom?
vagy csak próbálgatni kell hogy jó?
-
Himm
csendes tag
válasz
lbabarczi #4741 üzenetére
Samsung a TV? Mert vannak biz Samsung TV-k amelyek nem kompatibilisek ezzel a boxxal es azert nincs hang, ilyen esetben szolj be uf szolgalatnak es meg probaljak hamarosan megoldani a problemadat addig is esetleg hasznald RCA csatlakozon a hangot. Nem tudod a kartyat hasznalni belteri nelkul mert parositva van vele.
-
Gabonetta
aktív tag
Nektek szerelés-telefonos szerződéskötés után mennyi idővel jött számla, vagy valamilyen irat?
-
NyalokAA
aktív tag
Csak meg kell cserélni a 2 beltéri és mind2 szobában lesz hdmi-n keresztül is hang. Annyi lesz a hátrány , hogy a dvr-t , ha egy kábellel kötöd be csak annak a csatornának az adását rögzíti amelyiket nézed , de áthúzhatod a 2. kábelt is hozzá amennyiben fontos a felvétel .
-
frovery
senior tag
Ez HD-s beltéri! Csak nem DVR-es, tehát nem rögzít. Akkor kell kettő koax csatlakozás, ha rögzítős a beltérid. Ez az új Humax nem rögzít de HD-s, mint írtam is.Ezzel nem szokott gond lenni a HDMI kábellel.
Vidd át a másik szobából és HDMI-vel kösd össze a jelenlegi tv-det. -
kory24
őstag
válasz
frovery #4774 üzenetére
Szia!
Köszi!A vicc az, hogy a szerelőknek tudniuk kellene ezt, hogy SCARt-al nem megy át a HD adás, nem?
Pedig tudták, hogy meg lett rendelve a Direct HD szolgáltatás is, tehát HD adást szeretnénk nézni, de mivel nem volt hang HDMI-vel ezzel a beltérivel, le tudták gyorsba egy SCART összedugással, mondván úgy van hang.....
A humax ami a másik szobába van az iylen:
Ez is tudja HD?
Ezen csak 1 csatlakozás hely van a koax kábelnek, a HD-nak 2 kell?Akkor felhívom az ügyfélszolgálatot és kérhetem a beltéri cseréjét?
Igazából a DVR funkció nekem nem fontos, csak mivel ingyen van hagytam rábeszéni magam, de a HD fontosabb volna.....
-
frovery
senior tag
Igazuk volt a szerelőknek, hogy sajna nem minden beltérivel van hang a philipsel.
Scarton pedig nem megy át a hd-s adás. Analóg csatlakozó a scart.
Az új humaxok jók. Van dvr-es és sima dvr-nélküli változata. Elég jó kis stabil beltérik.
Cseréltesd ki azzal az indokkal, hogy szeretnél hd csomagot rendelni és így nem lehetséges, mert nem kompatibilis a tv-d a jelenlegi beltérivel. -
kory24
őstag
A beltéri egység Philips (DVR-es) és ami fura, hogy ugye a TV is és mégse kompatibilisek.....
Kipróbáltam a másik szobába átvittem a tv-t, ott kisebb beltéri van nem felvevős, Humax, azon is van HDMI kimenet és azzal összekötve a TV-t van hang is....
Az a kisebb beltéri is HD-s?
Mert akkor kicseréltetem a Philipset is, úgyse fontos nekem a DVR, inkább legyen jobb a képminőség..... -
kory24
őstag
Ilyenkor mit tehetek?
Reklamálhatok, hogy hozzanak olyan beltérit, ami kompatibilis a tv-mmel? ( Philips 39PFL3088H )
Vagy másik HDMI kábellal lehet jó lenne?
Annyit mondtak, hogy van olyan Tv amelyikkel HDMI kábellal nincs hang, nem kompatibilis a tv a beltérivel és összedugták SCART kábellal......
-
kory24
őstag
Igen kipróbáltam, ha HDMI kábellal kötöm össze, akkor nincs hang....
Scart-al van, de így akkor nincs értelme a HD csatornáknak (pedig +ba fizetek érte......)
-
kory24
őstag
Sziasztok!
UPC műholdas tv beltéri egységet a szerelők a TV-vel nem HDMI kábellal, hanem csak scart-al kötötték össze...
Így akkor a HD csatornák nem HD-k?:s
Azt hiszem valami olyat mondtak hogy a HDMI kábellal nincs hang........
-
bopeti98
őstag
válasz
#99546112 #4767 üzenetére
Nekem már fél éve ( és még fél évig ) T-s IPTV van, szóval nem tudok nyilatkozni hogy a UPC D. jelenleg mennyire megbízható szolgáltatást nyújt, de mindenképp érdemes lenne ránézni arra az antennára.
Illetve ahogy már egyszer írtam felhőmentes időben nézd meg a Humax által kiírt jelerősséget és jelminőséget. Ebből is kiderülhet ha rosszul van forgatva az antenna. -
törölt tag
Épp erről panaszkodtam én is, nálam is 1-2 hónapja csak, anno semmi nem volt hatalmas vihar idején se, max a HD csatornáknál.
-
törölt tag
Most a UPCD beáll a digi minőségre?
Rendszeresen nincs jel,ha esik az eső, ez kb. 1 hónapja, addig semmi gond nem volt. -
törölt tag
Kis 60centis az antenna, ill humax beltéri van asszem 2db, továbbá Direct+ van és akkor is ennyibe kerül, ami érdekes véleményem szerint.
-
bopeti98
őstag
válasz
#99546112 #4759 üzenetére
Gondolom SuperPak van előfizetve mert az kerül 6500 Ft-ba. Vált vissza Direct+ csomagra. Akkor 4200 Ft lesz a havidíj és még ebben is sokkal szélesebb a csatornakínálat mint a T családi csomagjában.
Felhőmentes időben milyen jelerősséget és jelminőséget mutat a beltéri?
-
törölt tag
Mi 6500-at fizetünk a tv-ért a directnél, a trénél meg 4k lenne a tv sőt 3200 mert akciós most, de nem lesz belőle semmi, mert a netet nem cseszem el miatta, ígyis lassú. A directkártya megint kilőve, mert semmi értelme. Tegnap enyhén esett az eső és se HD se egyéb sd jellegű csatorna nem volt, saját szemem,el tapasztaltam, még ki is mentem megnézni, alig esett valami, közbe meg a nap is sütött xDDD szal vicc, na mindegy, egyelőre marad ez, úgysincs már hűség rajta, de sztem elég drágák.
-
_Norbi_
aktív tag
válasz
#99546112 #4754 üzenetére
nem tudom te mit néztél telecomnál ,de én véleményem szerint sokkal drágább mint a upc direct ....
én is internet miatt vagyok ott, lenne erre digi,upc internet akkor már rég ott hagytam volna ....,,IPTV" internet alapu tv szolgáltatás,ha nincs net vagy vonal a telefonba akkor nem nézel tv-t ...
árai mit modjak nem igazán olcsó ... iptv árak
mindig drága IPTv ajánlják az embereknek ....
direct csak akkor megy el a tv ,ha nagyon nagy eső van ,,,,,,Elég hülyén nézne ki hogyha a kábeleket dugdosnám ide-oda, nem tudom ezt vlaahogy áthidalni?!"
mindegyik kábelen kapja az adást igy lehetetlen furás,csatornázás,kábelezést áthidalni ....,,Olyat lehet hogy ha lejár a hűség 2 héten belül, akkor a tányért meg mindent itthagyni és csak arra előfizetni, tehát a directkártyára,''
upc vevöt le kell adni ,és hozzá minden tartozékot( táv,kábel,kártya,vevö) , 3hónapot várni kell ha te neveden van !
direct kártya csak egy csip kártya amit a saját beltériegységbe vagy tv és modul egységbe kell elhelyezni .fejtöl jön le a kábel a tvbe .
tv nek tudnija kell a müholdas jelet nem tudja akkor felejtös modulos verzio !!!!
boltokba csak mindigtv jellel elátott led tv adnak ,,DVB" T vagy kábeltv ,,DVB" C
mühold nincs ,ha van is csak 1-2 márkáju tvbe ! -
törölt tag
Hm köszi a válszt igen már van net, akkor csak a modemet cserélnék ki, HDMI meg van a tv-n annyi mint a szemét, akkor csak egy HDMI kábel menne bele, az tök jó, de a dolog megbukott azon a szinten, hogy a net ígyis lassú, merthogy rézkábelen jön és a tv meg lehúzná elvileg :/ szóval bukott az egész... marad a bosszankodás :/ Más szolgáltató meg nincs.
Mégegyszer köszi azért! -
válasz
#99546112 #4754 üzenetére
Szerintem nem szerelik le a parabolát, csak saját beltéri / DVB-S2 tuneres TV és egy CI modul kell.
Az IPTV-hez mindenképp kell Telekomos internet-előfizetés és egy beltéri, amit a Telekom ad. A kábelekkel nem nagyon kell foglalkozni, a parabolától jövő kábel maradhat bedugva, emellé még a Telekom behúz egy másik kábelt a modemhez (ha még nincs), onnan pedig egy UTP-t az IPTV beltéribe. De ha már van Telekomos neted, akkor csak kicserélik a régebbi modemedet egy HGW-re, ha kell, és onnan +1 UTP kábelt húznak a beltéribe, onnan egy HDMI kábelt a TV-be és kész. Nézheted mind a 2 adást. Nem kell kábeleket dugdosnod.
-
törölt tag
Ma kíváncsiságból utánnanéztem, hogy mikor jár le a hűségem és meglepődtem amikor megláttam hogy 2014.06.05.-én. Telefonon is rákérdeztem és ugyanezt mondták, létezne hogy 8 hónap volt a hűségem?! Direct+-os csomagom van.
Namost a telekomos tv-t szeretném beköttetni, csak ott nemtudnak a sávszélhiány miatt HD-t biztosítani egyelőre, ami gáz, mert nekem az meg mindenképp kell, viszont árban sokkal olcsóbb lenne mint most a direct. Viszont a telekomnál van olyan csatorna (IPTV) ami ugyancsak kellene, de gőzöm sincs hogy csináljam. Elég hülyén nézne ki hogyha a kábeleket dugdosnám ide-oda, nem tudom ezt vlaahogy áthidalni?! Gondoltam egy olyan alternatívára, hogy a directkártya lenne rere a megoldás és akkor csak a távirányítóval kellene játszadoznom, nem a kábelekkel, ami azért sokkal jobb lenne. Olyat lehet hogy ha lejár a hűség 2 héten belül, akkor a tányért meg mindent itthagyni és csak arra előfizetni, tehát a directkártyára, (váltanék a legalapabb csomagra, az alapnál nincs hd csak a 2000ft-os csomagnál + 500Ft a HD csomag és így 2500-ból megúsznám, viszont a technikai része a macerásabb amit nem értek, a modulon felül) vagy az egészet elviszik és nekem kell mindent biztosítani? Mondjuk egy modul is kell ugye a kártyának, ami nem 2ft, de talán így ebben a formában megérné, nemtudom.
Milyen megoldást lehetne erre taláni, ha 2 szolgáltatást is szeretnék? Sajnos iszonyat gáz, de ez is kell, meg amaz is, szóval nemigazán tudom, mi lenne a legjobb megoldás :/Köszönöm szépen előre is a segítségeteket!
-
EmberXY
veterán
válasz
szabogabor10 #4751 üzenetére
Az imént rendbejött.
Volt egy kis zivatar, elment az áram, aztán amikor visszajött, egy csatorna se működött, ki/be kapcs, áramtalanítás után se, azt hittem, valami elszállt, de akkor valószínűleg csak a vihar nem tetszett neki... -
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest