- Sweet.tv - internetes TV
- YouTube
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Linux kezdőknek
- Az OpenAI nem kér Musk 97,4 milliárd dolláros vételi ajánlatából
- TP-LINK routerek
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- PR-Telecom
- Corel Draw topic
-
IT café
Mielőtt kérdeznél, kérlek, olvasd el az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csab2
veterán
Kértem még egy frissítést. Azt mondta a hölgy, hogy ezek a Cryptoworks kártyák elég lassan töltik le a frissítést, akár egy óra is lehet. Ezt kivárom. Ha nem javul a dolog, át fogom rakni a kártyát egy szolgáltatói boxba, és megnézem mi történik.
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 16 Pro, LG 50LF652V, PS4 slim
-
csab2
veterán
Tanácsot kérnek tőletek. Samsung TV-be helyezett kártya. Néhány csatornánál ez fogad: kódolt jel. Pl. VH1. Eddig jó volt. Most kb. 1 hónapja ez van. Mit lehet tenni?
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 16 Pro, LG 50LF652V, PS4 slim
-
frovery
senior tag
válasz
#99546112 #4995 üzenetére
Te kevered a kábelest a műholdassal, én nem!
T-nél nekem semmilyen kedvezményem nem volt, mivel nem T-s a terület. Kizárólag sat-ra lehetett előfizetni. Inviteles területen lakom. Így már ugrott minden kedvezmény.
UPC-nél pedig ha direkt kártyát kérsz, akkor semmilyen átbaltázás nincsen. 2012 novembere óta fizetem az 1990Ft-ot, + az 500Ft-ot a HD csomagért. És mivel direkt kártyám van, így a saját beltérikkel annyi felé osztom lakáson belül azt az 1 karit, amennyi felé akarom mindenféle + költségek nélkül. Na ezt a T-nél nem tudod megtenni, mivel a szutyok saját beltérijükkel nem tudsz mit kezdeni. Nálam a fő szempont a saját független használat.
Minőséget pedig komolyan írtam, hogy rosszabb a T-nél. Össze van ott is tömörítve majd 30 csatorna egy TP-n. Hiába MPEG-4 a tömörítésük.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
frovery #4991 üzenetére
Fe én rengeteg kedvezményt is kaptam, mert platina szintű vagyok + tripla kedvezmény stb, de még arany szinten is olcsóbb ráadásul upc-nél a 3. box iszonyat drága, és azt mondta a szerelő anno, h nincs értelme 3 boxnak mert ugyanazt fogja látni, mint amit a második boxon néznek, nem értettem ezt igazából, mert nem értek hozzá, de ezért sem rendeltem, továbbá legalább az M2 is HD, ami náluk nem, a többi HD csatornáról nem is beszélve, ami nekem fontos, az M2 legalábbis a F1 szempontjából.
Én szebbnek látom és mint mondtam az ár is jelentősen számít! Még az HBO is beelférne és akkor fizetnék annyit amennyit a UPC-ért fizettem, bár az HBO szemét. Továbbá van jópár nem HD csatorna is, ami érdekel és nézem, szóval elég sok érv szól mellette.
Nos mi 6500Ft-ot fizettünk, A Direct+-ért. Parasztvakítás hogy az első 3 hónap ennyi meg annyi, azután meg hogy mennyi lesz, az sehol sincs feltüntetve. Sajnos kábeles lehetőség nincs, ezért vagyok rákényszerülve a parabolára, a T eddig meggyőzött, a direct-ből elég volt egész életre ennyi, amennyi.[ Szerkesztve ]
-
klembi
csendes tag
Üdv! Vkı segitsen nekem egy humax UPc belterı a következöt irja: Haromszor helytelenjelszot adott meg a vevökeszülek15 percıg zarolva marad.Egy lezart csatornat akartam megnyitni
Azota többször ujraındıtottam de mındıg ez a felırat jön be.Külföldön vagyok sajna mas segitsegem nıncs
Fogalmam sıncs hogy tudnam ujrainditanı GaborNem mindig vagyok netközelben. Ha sürgős keress telefonon 06 70 276 98 63
-
frovery
senior tag
válasz
#99546112 #4990 üzenetére
A Telekom olcsóbb mint a UPC???
Hol???
Minőség pedig nem a tányér méretétől függ. Egyáltalán nem jobb a T a UPC-től. 2 hétig egyszerre, ugyanazon a tv-n láttam mindkettőt. Nem volt jobb és szebb a képe!
Nekem 1990Ft a közepes csomag 63 csatival,+ a HD csomag 500Ft.
Telekomtól 2 éve szabadultam, mert 5400Ft-ot fizettem egy családi csomagért 2 stb-vel.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
hodostamas #4985 üzenetére
Én váltottam Telekom sat-ra, sokkal jobb azt kell mondjam! Minőségben is, nagyobb tányért adtak, így már nem megy a jel el a kisebb viharoktól sem. Több a csatorna is + a HD csatornából is több van. Sőt olcsóbbak is.
-
-
Laraxior
titán
Az a kérdésem lenne,hogy meglevő kábeles upc-s előfizetésemből (net+tv+tel) a TV megoldható-e lenne ezzel a tányéros megoldással a kábeles mediaboxos helyett, ugyanis ahova költöztem ott nincsen UPC-s szolgáltatás, csak látok itt-ott ilyen UPC-s tányérokat, ezért gondoltam, hátha, hogy ne feleslegesen fizessem...
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Himm
csendes tag
válasz
hodostamas #4985 üzenetére
Nem, a parabola es a fejkonverter nem a UPC Direct hanem a te tulajdonod, a UPC Direct forgalmazoja vallal 1 ev garanciat a fejkonverre es a szerelesre, szoval ha a szereles minosege miatt van gond akkor 1 evig a szerelesert nem kell fizess, ha a konverter hibasodik meg ugyanugy 1 evig ingyen kapsz masikat, ez viszont a te tulajdonod, attol eltekintve is ha esetleg ingyen kaptad egy uj elofizetesi akcio kereteben! A kiszallast azt viszont ugyanugy mintha kihivsz egy TV szerelot mert a TV elromlik azt kell fizesd!
Először gondolkozz logikusan, nézz magadra, utána cselekedj vagy szólj/kritizálj!
-
hodostamas
addikt
Sziasztok
az most komoly, hogy a UPC csak pénzért hajlandó szerelőt küldeni? Egy ideje vacakol a direct itthon, most már semmilyen jelet nem vesz. Régifajta Philips beltéri van. UPC telepítette, minden az ő tulajdonuk.
-
minas
aktív tag
Lecseréltem a 60-as parabolát 80-asra. Kb. 10 perc lett volna a beállítás, de amilyen nagy segítség volt az olcsó kis satfinderem a hold és a legjobb pozíció megtalálásában, úgy meg is szívatott. A 60-as tükörrel 70-75 volt a jelerősség, a minőség 40-45. Korábban jobb lehetett, de a többéves időjárásban (szél) kicsit elmozdulhatott, de azért volt vétel még hóban is.
Felraktam az új antennát de az istenért sem ment 60-62 fölé a jelerősség, a minőség meg 20-25 fölé. 1 órát tököltem, próbáltam még jobb pozícióba állítani a tükröt, mire ötletszerűen kivettem a satfindert a koax és az LNB közül. Erre 90-95 lett a jelerősség és 80-85 a minőség. Úgyhogy ennyit rontott a satfinder a legjobb beállításon is
Ennél jobbat már nem tudtam belőni, gondolom ez még megfelelő.
[ Szerkesztve ]
-
_Norbi_
aktív tag
DirektKártya+ csomag: 1-3. hónapig 2990 Ft, a 4. hónaptól 3190 Ft;
Direct HD prémiumcsomag: 1-6. hónapig 500 Ft, a 7. hónaptól 1000 Ft;
FilmBox Pak prémiumcsomag: 1-6. hónapig 490 Ft, a 7. hónaptól 990 Ft;
Direct Active prémiumcsomag: 1-6. hónapig 790 Ft, a 7. hónaptól 1490 Ft;
HBO MaxPak prémiumcsomag: 1-3. hónapig 1990 Ft, a 4. hónaptól 2590 Ft.
Társkártya 1. hónaptól 300 Ft 1dbFULL : 9560FT/hó
[ Szerkesztve ]
-
Mano66
senior tag
válasz
_Norbi_ #4973 üzenetére
Nekem ilyen van.Nagyon jó darab.Egy Inverto quad Black Ultra fejjel szerelve.A jelszint 75-től 94-ig változik a minőség minden csatornánál 100-as.A 4 rákötött vevő 10 és 28m-es kábeleken van.Egy páran azt irták másik forumon,hogy az Inverto Red széria is nagyon jó vele és az olcsobb.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
minas
aktív tag
válasz
_Norbi_ #4973 üzenetére
Ebbe már mosakodni lehet
Ma voltam bent egy viszonteladónál. Azt mondta, hogy cserélni kellene a kártyát - ahogy korábban szó volt itt a fórumon róla - és ILYEN kártyát mutatott (kölcsönöztem a képet a fórum egy korábbi linkjéről).
Ez Ice Cryptoworks? Ha a mostani Philips 6010-es készülékemhez való családi képes kártyát cseréltetem erre a kártyára, akkor azt át tudom tenni alkalomadtán saját beltéribe?[ Szerkesztve ]
-
_Norbi_
aktív tag
ilyen nagy lavórral próbálkoznék milyen a vétel !!!
-
minas
aktív tag
Végül vettem egy 80-as acélt. Érdekes, hogy ovális alakú, nem kerek. A régi 60-as már rozsdás is volt már. A beállítással majd elbíbelődök.
-
frovery
senior tag
Egy jól beállított 60-assal elegendőnek kell lenni a vételnek. Nekem van az újabb és a régi eredeti Philips 60-as tükörből és 90-es hálós antennából is. Kb: 6-10%-al nagyobb csak a jelszint a 90-es hálós javára. Nekem is csak azért vn, mert az az árbóc legtetején van és az már nagyon szeles hely.
Felesleges a hálós. Ha nagyobbat akarsz, akkor acél 90-est vagy 100-ast vegyél. Ennél csak az időjárási tartalékod lesz nagyobb a vétel ugyanaz lesz. -
Nekem, mióta megvan az UPCDIRECT, a standard 60-as tükör van fent. A szerelő srác pepecselt vagy fél órát az antenna beállításával, de nincs semmi probléma a vétellel, még rossz idő esetén sem (HD adások is jók).
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
minas
aktív tag
Vennem kell valószinüleg egy 80-as tükröt. Érdemes lehet megvenni a "hálós" típust, vagy ugyanekkorában a "teli" a vételben jobb?
Vagy a 60-as is jó lesz Inverto Black Ultra fejjel?
[ Szerkesztve ]
-
-
minas
aktív tag
válasz
_Norbi_ #4957 üzenetére
Ezt én értem, azt nem mondtam, hogy ez 2020-as (de pont úgy néz ki), szóval olyan HD2220-as - elvileg - nem létezik, amilyet kaptam.. És hogy jobban megnéztem (karcok, kopások) használtnak is tűnik. Más problémákról nem is beszélve. Ez nekem nem kell. Viszem vissza. Meglátom hogyan állnak hozzá.
mcas szoftver felrakása után vissza lehet állítani az eredeti szoftvert, állapotot?
[ Szerkesztve ]
-
_Norbi_
aktív tag
S2020 nincs kártyaolvasója és lan , FTA készülék , kódolatlan adásokat fogja csak
S2220 van lan és kártyaolvasója is ...HD,HDMIs készülék
mcas kell rátölteni all code bootloader menüben
alma S2220
alma S2220 Szoftver[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
Meg tudom oldani satfinder nélkül is. Walkie-talkie-n tudunk kommunikálni, amikor valaki állítgat, valaki meg a jelerősséget és minőséget nézi. Nem kell le-fel rohangálni.
Viszont a mostani upc-s Philips beltérin a jel (durva 73, finom 43) nem túl jó, a beüzemelt HD2220-ason meg 5% a jelerősség. A Philipsen azért bejönnek a csatornák, a HD2220-ason semmi. Melyik műhold ami nekem kell elvileg? Mert Thor 5/6 C 1W, meg Thor 5/6 KU 1W lehetőség van.
Az mcas szoftvert egyébként szerintem sikerült telepítenem.[ Szerkesztve ]
-
tthom
senior tag
Miért ne lenne jó neki alapdolgokra az egyszerű is? Berakja a fejet, aztán legalább azt le tudja ellenőrizni, hogy van-e jel abból a pozicióból, nem kell tetőről le és fel rohangálni. Az, hogy pontosan az a műhold-e, amit akar, az részletkérdés, de legalább látja, hogy valamit befog az antenna.
-
frovery
senior tag
Pedig nekem is satfinderem van, csak mán újabb kiszerelés.
Satfinder SF-500 -
minas
aktív tag
OK. Akkor figyelek a fokosztásra, mert a satfinderem ezek szerint legfeljebb szobadísz
És még egy kérdés, hogy tuti legyek a dolgomban:
At ügyfélkszolgálaton ma azt mondták, hogy kártyás előfizetéshez kérhetek Cryproworks-ös, vagy Irdeto-s kártyát. Az Alma HD 2220-ashoz milyet kérjek, hogy az ahhoz használható mcas, vagy emu szoftverrel felrakása után működjön? -
minas
aktív tag
Az lenne a kérdésem, hogyha kiveszem az egyes fejet a tartóból és beteszem a twin fejet a helyére, akkor is állítani kell majd rajta? Vagy meg tudom oldani a beállítást magam is? Vagy úgy hogy a jelerősséget és minőséget nézi valaki folyamatosan a tévén, vagy beállító műszerrel (mert ilyenem van)?
-
_Norbi_
aktív tag
nem tudjátok hogy mik ezek a test csatornák ??? Csak nem a FOX vagy a Film +2 vagy a Viasat Nature , Paramount ... vagy nem lesz belőlük semmi !?
ESSTST - 11747 / 28000 - ESS
TST1 - 11996 / 28000 - Focus SAT
TST2 - 12073 / 28000 - Focus SAT
Test Service 2 12111 /28000 - UPC Direct
Test - 12265 / 28000 - Focus SAT -
_Norbi_
aktív tag
-
molvany
aktív tag
-
_Norbi_
aktív tag
-
frovery
senior tag
Nekem sem volt az alaplapon ilyen kivezetés, viszont az alaplapon ott van a helye, kivezetése. Vettem egy lyen pci-s csatlakozót és rádugtam az alaplapi csatlakozásra. Persze, ha van ilyened. A linkelt átmenetek sajna elég rizikósak, főleg win7 alatt. Többel volt már dolgom és nem lehetett szoftverezésre használni. Persze vannak kivételek.
-
_Norbi_
aktív tag
nézegetem szomszédos országok csatornájait ,
Lengyel NC+ nagyon jó csatorna kínálat
141 sd és 52 HD csatorna és HBO csomag is benne van
8200 FT
super csomag
Nc+cslista[ Szerkesztve ]
-
frovery
senior tag
Elárulok még 1 titkot. Ha két saját beltérid van, akkor még a társkártya sem fog kelleni +havi 500ft-ért.
A két beltéri közé csak egy nullmodem kábel kell, amivel házi megosztást tudsz csinálni.
részletekért érdeklődj.A felvétel pedig teljesen szabadon használható saját beltérivel+költségek nélkül. Sokkal olcsóbban jösz ki havonta saját cuccokkal. Persze van egy egyszeri anyagi vonzata, de hosszú távon jobban jössz ki.
-
molvany
aktív tag
Bocss, lehet valamit félreértettem, de ha Kártyás elöfizetésed ( pl. nekem is Direkt+ ) van azt jelenti, nincsen hüség, nincsen szolgáltató Box. Tehát otthon szerinted ki fog ellenörizni hogy vételezel vagy sem. Nekem is kártyás elöfizetésem van és vételezek minden gond és fizetés nélkül.
WhatsApp :+491737182060
-
minas
aktív tag
-
bopeti98
őstag
válasz
_Norbi_ #4913 üzenetére
HD boxot a legkisebb csomaghoz is adnak. Nem kell hozzá HD csomag, tekintve hogy például az M1 HD már a Direct Medium-ba elérhető és ugye ezt is csak HD-s beltérivel tudod nézni. Plusz ott van a music choice is ami szintén a Direct mediumba van és szintén HD-s beltéri kell hozzá.
-
-
minas
aktív tag
válasz
molvany #4918 üzenetére
Mivel mindegyik tévém jó (DVB-S2 tuner nélkül is), mindenképpen kell két beltéri (tehát a fogyasztásukat nem tudom kikerülni).
Így tehát vagy átállok kártyás előfizetésre úgy, hogy veszek két saját stb-t, és beleteszem a kártyás előfizetés kártyáit, vagy maradok a jelenlegi beltéris előfizetésnél és kérek két Humax HD beltérit.
Azt viszont nem tudom, hogy kártyás előfizetésnél, amikor a saját beltéribe teszem a kártyát, tudok-e felvenni külön díj nélkül műsort külső hdd-re.
Mert a upc-nél azt mondták, hogy beltéris előfizetésnél a rögzítési lehetőség külön havidíjas, függetlenül attól, hogy upc-s felvevős stb-al, vagy upc-s normál stb-al külső hdd-re vennék fel műsort.[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
válasz
_Norbi_ #4914 üzenetére
Úgy értettem, hogy helyettesíthető, hogy UPCD-hez alkalmas az Alma is egy olyan kártyával, ami nincs a upc-s boxhoz párosítva. Mivel most beltéris előfizetésem van és nem kártyás.
Direct + csomagom van. Nyilván amíg nincs mellé HD előfizetés, még használható az Alma beltéri, csak nem lesz addig HD csatorna egy sem.Közben megtaláltam, hogy szoftverrel lehet a conax kártyaolvasós beltérit alkalmassá tenni irdeto kártya olvasására.
-
frovery
senior tag
Az Alma-ra és még jó pár stb-re léteznek alternatív szoftok, amivel univerzálissá tehető a kártya olvasója. MCAS szoft=univerzálissá teszi a kártya olvasót.
EMU szoft=univerzálissá teszi a kártya olvasót+különböző más adásokhoz kulcs beírással elérhetővé válnak(magyarokat nemigen)
Ha saját stb vásárlásában gondolkodsz, akkor mindenképpen kérj véleményt a fórumon, nehogy "bevásárolj".
Ha saját boxod van, akkor Direkt kártyás előfizetést igényelj. Olcsóbb a havi díja és azt nézel vele amit csak akarsz. A rögzítés és egyéb kényelmi funkciók csak hab a tortán.
Hátránya. Neked kell megvenned az öszes kültési és beltéri dolgokat+neked kell beszerelned, beállítanod. Ilyenkor reklamáció nincs az ügyfélszolgálat felé ha elromlik valami. -
_Norbi_
aktív tag
,,ezzel a beltérivel is helyettesíthető a upc Humax HD beltérije"
rossz az információd
csak direct kártyával lehetséges
direct+ és HD csomag
még dsx 6010 vagy dsr 4101 kártyáját átteszed alma dobozba
dobozok alján található címkén modell szám[ Szerkesztve ]
-
_Norbi_
aktív tag
válasz
musiccity #4900 üzenetére
minősíthetetlen 576-os képet tudod felvenni, HD boxot csak HD csomaghoz adnak
A vagy direct+ kártya és olyan beltérit veszel magadnak amilyen neked szimpatikus oda vissza tekerheted sata vagy usb HDDröl ahogy szeretnéd
digitális HD műholdvevő[ Szerkesztve ]
-
minas
aktív tag
Értem. Akkor ez a rész világos.
Mostmár csak az a kérdés marad, hogy egy conax kártyát fogadó hd beltéri (lásd az említett S2220), hogyan használható az UPC-s Irdetoval? Mert ahogy olvastam, ezzel a beltérivel is helyettesíthető a upc Humax HD beltérije. Amúgy azzal mi a gond (a lassúságán kívül)?[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
Röviden a válasz tényleg lehetne az, hogy igen, de az nem precíz.
A kártyák és kártyaolvasók, mint hardverek nem függnek attól, hogy milyen DVB-ről van szó, hanem csak a kártyán lévő információ határolja be azt, hogy mire használható.Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
minas
aktív tag
Egy kérdésem merült fel újólag, mégpedig az, hogy ha az új led lcd tévémben nincs DVB-S2 tuner (csak földi T és kábeles C), akkor hiába teszek bele CI+ modult, nem fogom tudni venni a UPCDirectet? Tehát mindenképpen csak beltérivel tudok operálni?
Illetve azt olvastam, hogy az Alma HD S2220 beltériben Conax kártyaolvasó van. Akkor ez hogyan működik az UPCD Irdeto kártyával?
[ Szerkesztve ]
-
frovery
senior tag
válasz
molvany #4903 üzenetére
Kicsit kevered a dolgokat. Az 1920×1080i és az 1440×1080i is 1080i, nem???
Igazából csak nagyon nagy képernyős tv-n veszed észre a különbséget a kettő között. Ami igazán számít az az adatátviteli sebesség, (bitráta). Na ennek kellene 10Mb/s fölött lennie de még a jobb minőségű diginél is 10mB/s alatt van. Ott is visszább vették pár hónapja. -
bopeti98
őstag
válasz
musiccity #4900 üzenetére
1080i-ben csak az 1080i-ben továbbított csatornákat tudod felvenni.
Az 576-os csatornákat meg nyilván 576-os minőségben veszi fel a beltéri.
Magyarán amit felvesz az stb az pontosan ugyan olyan minőségű lesz mint ha az élő adást néznéd.
1080i-s képet csak HD csomag előfizetése esetén fogsz kapni és csak a HD csomagba lévő csatornákra ( kivéve M1 HD, HBO HD ).
Ha rákattintasz a Direct HD fülre akkor láthatod melyek ezek a csatornák: [link][ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- GTA VI
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meghozta az RTXMG és RTXNTC fejlesztőkörnyezetét az NVIDIA
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Politika
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkBook 14" G7 Notebook! Intel Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVME /
- Dell R630: 2x Intel Xeon E5-2680 v3 (24/48mag) 64GB - 1,5TB DDR4 ECC, 8x SFF, H730 1GB, ÁFÁs
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- ASUS TUF Gaming 1200W Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- Asus Rog Thor 850W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest