Új hozzászólás Aktív témák

  • Fritz Teufel

    addikt

    válasz leslieke #14116 üzenetére

    Lehet, de a Windows nem reagált erre a hibára, az tökéletesen kezelte. Vannak pillanatok, amikor rendesen működik. Viszant annyira idegesítő, annyit ront a rendszer használhatóságán, hogy kénytelen leszek azt a szart visszatenni. Nagyon tetszik az Ubuntu, de egy működő rendszer kell nekem, nem olyan amit naponta fúrni-faragni kell. Nyolc éve használtam utoljára Linuxot, szembetűnő a fejlődés, de kezdek csalódni. A Transmissionon kívül egyik torrent kliens sem működik megfelelően. Egy külön NTFS meghajtót hoztam létre a torrenteknek, de reggel a Transmission nem látta, pedig nem is kell felcsatolnom, az automatikus induláskor. Lehet, hogy nem jól csináltam valamit?

    Gparted-del így néz ki:
    Partíció - Fájlrendszer - Csat. pont - Címke - Méret
    /dev/sda1 - inux-swap - - - 7,55GiB
    /dev/sda2 - ext4 - / - - 85.68GiB - boot
    /dev/sda3 - ntfs - /media/Windows - Windows - 372.53GiB

    az NTFS-t egyébként automatikusan ide csatolta, pedig szerintem vagy / alatt lenne a helye vagy az /mnt-ben.

    Ez az egér dolog meg kiakaszt :( Egyébként minden más tökéletesen működik, sikerült a exfat-ot feltennem a SDXC kártyám számára, nincs hibaüzenet a kártya ki- be mozgatásánál. Itt rájöttem, hogy nem mindegy milyen paranccsal telepítek. Sikerült megtalálni a megfelelőt. A videokártya dedikált a laptopban (Sony Vaio VGN-FW21Z), sikerült megoldani az energiagazdálkodási problémát. Alapban 100%-on járatta a GPU-t. Nem kellett feltenni az ATI drivert, azzal nem működött.

    Ha a partíciók rendben volnának, már csak ezt az egér dolgot kellene megoldanom és jó kis rendszer lenne, de sajnos az teljesen kiakaszt, így élvezhetetlen/használhatatlan :(

    Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

Új hozzászólás Aktív témák