Aktív témák
-
-
dr_strange
senior tag
-
-
Lacces
őstag
Köszi,
Tárolóból nem tud telepíteni sajnos. Valami hibát kap folyton onnan, nem tud néhány adathoz hozzáférni a tárolóhoz.
Rákerestem máshonnan leszedtem.Visszont root-ként kell telepítenem.
Kérdésem: Melyik az a parancs aminek használatával a rootként tudok "garázdálkodni", telepíteni stb?
Most így rákerestem neten, de ajj, root létrehozását írjak, hogy magát a root felhasználót hogyan telepítsem. És nem ez az...
Egyszer találkoztam egy ennél egyszerűbb megoldással, amikor még hackelni kellett az ubit, hogy az alsa drivert felrakja normálisan. Csak azt a példát sem találom.... és passz, hogyan keresek rá.user@ubuntu helyett, root@ubuntu volt a terminálban. Ha valaki megosztaná ezt, vagy hogyan kell rá pontosan rákeresni hálás lennék érte
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem driver probléma. A TV-d nem tudja értelmezni az Svideo jelet. Azt tudod tenni, hogy a scart-ot szétszeded, és egy 470pF-os kondenzátorral összekötöd benne a 15-ös és a 20-as lábat. Ez után olyan lesz a TV számára, mintha sima, komponens kábellel kötnéd össze, azt ismeri mindegyik TV. (RCA-val)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Igen az LTS-t tettem fel , 2013 áprilisig van hozzá támogatás. Nem hiányzik a négy giga, de utólag már lehet nem is lehetne átméretezni. Újra meg nem akarom pakolni, így is elég volt belakni
Amúgy ha a Win-t majd újra kell rakni, az ubuntu DVD lemezéről helyre lehet állítani majd a Grubot ?
-
törölt tag
Köszi :
"sudo sensors-detect (ha lm-sensors fent van, itt mindenhol yes, majd a végén is, amikor azt kérdezi, hogy ezeket rendszerinduláskor automatikusan betöltse e, ezek után a pwmconfig is megy)
Ezek után meg progik tömkelegével lehet leolvasni minden finomságot (conky the best"
Ezt végig csináltam ,a conky is fent van, hogy lehet a Conky-t elindítani, illetve a menübe hova teszi, mert nem találom
?
-
Zewa
senior tag
-
TrollBalint
addikt
elolvastam őket, de itt is csak szűkszavúan beszélnek a dolgokról
ráadásul az az érdekes, ha a compizban beállítom az akadálymentesítésnél az átlátszóságot, akkor elhalványul egy ablak ha az alatta levőre viszem az kurzort. Viszont az egyszerűsített compiz kezelőben beállítottam a menük átlátszóságát és ez (legalábbis gondolom, hogy ez) bekapcsolta ezt az opciót, viszont az előbbi kurzoros probléma nem jelentkezik. -
qwertly
addikt
Ennek alapján variáltam én is [link] a dowloandra klikeltem és futtattam a jd.sh bin fájt.Vagy valami ilyesmi volt
mert ez kb. 1 hete történt utána nem indult el az ubuntu nézegetem a neten és láttam,hogy a jogosultságokkal van a gond.Nem boldogultam a live cd terminál parancssor komboval
hanem újra raktam a rendszert.Azóta tartózkodok az ilyen telepítésektől.
-
V.Stryker
nagyúr
Már van nálam el live cd.
Ez szerint már próbáltam , de a find /boot/grub/stage1 parancsot már eldobja valami 24-es error üzenettel.
[ Szerkesztve ]
-
v.attis
őstag
Hát igen, én is emiatt kérdezem, de erre ott van a készenlét. Az aztán igazán gyorsan indul és legalább nem kell akkora swap.
Persze nekem laptopom van így minden bájt számít és készenlétben minden megáll, tehát nincs az, mint régebben volt az asztali gépemen, hogy a ventilátorok továbbra is pörögtek...
Meg a winnek kifejezetten kell, hogy néha rendes restart legyen, szerintem ubinak sem árt, szóval nem használnám minden alkalommal. -
Badman 4ever
őstag
Most olvastam utána lehet, hogy az kell. Valami hasonlónak kellene benne állnia:
title Red Hat Linux (2.4.9-21)
root (hd0,0)
kernel /vmlinuz-2.4.9-21 ro root=/dev/hda6
initrd /initrd-2.4.9-21.img
title Red Hat Linux (2.4.9-21) single user mode
lock
root (hd0,0)
kernel /vmlinuz-2.4.9-21 ro root=/dev/hda6 s
initrd /initrd-2.4.9-21.img
(Ezt a netről szedtem, ez épp a Red Hat Grubja.) -
Major Major
senior tag
-
Csakénvagyok
őstag
Kiszedtem az Ubuntu keterjesztést, csak nem ment. Gép ujraindítása. Elindította 6szor a firefoxot (gondolom ahány sikertelen próbálkozásom volt előtte), mind a legapróbb méretü albalkben legfelül. Visszazárom őket, viszarakom az Ubufoxot, megy szépen, csak egy gond vele, eltünt a magyar helyesírás ellenörző szótáram, ami még Ubuntu frissítéskét jött.
szerk: Visszarakom a szótárat, firefox újraindítása, csak nem megy
[ Szerkesztve ]
-
Major Major
senior tag
ha kikapcsolod linux alól a gépet, és utána megint linuxba bootolsz, akkor sincs wifi? csak mert olyan létezik, hogy a windows lekapcsolja az eszközt, és linux nem tudja visszakapcsolni.
[link]
Many wireless network devices can be turned on or off. Check to see if there is a hardware switch, some devices can be switched off from Windows and may need to be turned back on from Windows.
biosban nincs valami okosság, ami eről szólhat?
8.10-ben jól működött? -
Ez esetben olvasd el ezt.
-
-
dbius
veterán
Ez így, ilyen formában nem feltétlenül igaz.
Lehet, hogy ATI vga-val így van, de Nvidia-val nekem mindenféle patchelés nélkül, hivatalos compiz mellett megy a filmnézés. (Kivételek az 1080p-s HD filmek, de azok nem a compiz miatt nem mennek rendesen, annak ellenére, hogy a gépem bírná)
-
dunc
nagyúr
Hello nincs optikai meghajtó penről települ.Feltelepitettem másodlagos oprendszernek,tehát tudom tesztelni,ami a gondom ,hogy azt se tudom hol tudom linux alatt piszkálni a wifit,hogy tudok kerestetni vele,stb.
A pc-n vannak a filék a megosztáshoz,és azt szeretném ha a többi hálozatba lévő gép(nem linux) tudná használni a külömböző media fileket.Ha megtudom csinálniazt linuxal amit eddig xp alatt akkor váltok linuxra.[ Szerkesztve ]
-
Ziog
aktív tag
Köszönöm a tippket. Végülis leginkább C-ben való programozáshoz kellene. Néha perl vagy akár egy bash script megírásásra. C-ket terminálban szoktam fordítani, valahogy így nekem könnyebb. Gedit jó jó, de az automata sor behúzás hiányzik nekem belőle, no meg mondjuk a ciklusok jelölése is. Kb ezek lennének a "legfontosabb" igények.
Egy kicsit más dolog. Valamiért mostanában nem akar menni a kicsomagolás. Se file-rollerrel nem tudok kicsomagolni, se parancssorból. Mindig hibát jelez. Érdekes módon ha file-roller ablakból kihúzom a dolgokat mondjuk az asztalra az megy, de jó lenne parancssorból is ha menne a dolog.
Kicsit módosítok a dolgon ki tudja csomagolni, de minden file-nál hibát jelez:a következő függvény meghiúsult: utime: A művelet nem engedett
-
thaler2
senior tag
Az összes létező tv-néző progit kipróbáltam, de a pvr2 a nr.1.
Ha esetleg valakit érdekel, akkor létezik egy olyan ubuntu, hogy Mythbuntu.[link] Megyek feltelepítem, utána írok véleményt milyen is. Valszeg egy mezei ubi + mythtv, de hátha van benne valami értelmes feature.
-
Brutforsz
senior tag
Nekem is hasonló volt a gondom Ubuntu alatt - mindig 1280 x 1024-ben jelent meg a bejelentkezési képernyő, 60 Hz-es képfrissítéssel, belépés után a grafikus felület már rendesen az általam megadott paraméterekkel futott.
Ezt a kellemetlenséget úgy sikerült kezelni, hogy az nvidia-settings-ben a beállításokat X konfigurációs fájlként mentettem (Save to X Configuration File).[ Szerkesztve ]
-
spammer
veterán
Automatix felrakva, de a driversnél csak Nvidia van (meg Lightscribe, meg NDISWrapper).. Radeon nincs.
Találtam egy ilyet:
sudo apt-get install xorg-driver-fglrx
Lefutott, és azt mondta h már a legfrissebb van. De a vidkártya a korlátozott meghajtók között van, és kipiálva működik, de úgylátszik mégsem jó, mert korlátozott és a Composite sem megy, Beryl se. -
Sianis
addikt
Nekem Feisty lejátszik mindent a Totem segítségével is.
[link]
Ezt az útmutatót követtem és egyelőre nincs okom panaszra. Amúgy emlékeimszerint a Feisty-ben lesz egy kellemes kis dolog, miszerint a nem lejátszható anyagokra, felajánlja a megfelelő csomagok telepítését. Remélhetőleg működni is fog a dolog.
Sianis -
Jester01
veterán
Mivel a fat fájlrendszerben _nincs_ tulajdonos információ, ezért azt a kernel driver emulálja, mégpedig a mount paraméterek alapján. Ha az adott progi kifejezetten azt nézi, hogy kinek a tulajdonában van akkor az uid és gid mount paraméterek megadásávál tetszőleges felhasználó tulajdonába adhatod. man mount.
-
ngabor2
nagyúr
/dev/sdg1 /mnt/pendrive vfat defaults,users,iocharset=iso8859-2,umask=000,showexec,quiet,noauto 0 0
nekem valahogy így nézett ki egy fat32-es mountolás, nem pont erre a partícióra, nem pont erre a mount pointra, de mindig csak másolgattam. a mount pointot chmod 777-tel mindenki számára írhatóvá tettem, és ment róla a valknut rendesen.
sudo chown noddy /media/hdb1/sharee ezt nem is fogja, mert user.group formában kell megadni neki az új tulajt. tehát valszeg sudo chown noddy.noddy /media/hdb1/sharee a te barátod. -
Noddy
senior tag
Hoppá pont lemaradtam, vagy legalábbis ahoz kellene segítség hogy normálisan betudjam állítani a monitort (brightne,contrast, gamma) de leginkább a gammára lenne szükségem mert nagyon világos az tft monitor és hardveresen nem tudom optimalizálni.
És még annyi hogy a csomagkezelőben nem tudom egyszerre felteni a glx-et és a settings-et, ez is probléma lehet gondolom.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS notebook topic
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Vírusirtó topic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Házimozi belépő szinten
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- FIGYELEM - Megjelent az Office 2024 - Bevezető áron
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.