Aktív témák
-
Lacces
őstag
válasz
God Vazzeg #49682 üzenetére
Betallózás alatt mit tallózok be?
Win7 és teló fájljait vagy az Ubuntu fájljait? Ahogy most nézem kemény cucc ez a Samba, hétvégén lesz időm foglalkozni vele
-
Lacces
őstag
Na, látom villamos okítás megy itt. Na de most infós kérdésem lenne
Van Ubuntu 12.04, van Nokia telefon és van Windows 7, Ezek mindhárman egy Otthoni hálozatra csatlakoznak (Router).
Hogyan tudnám elérni, hogy az Ubuntu lássa a Win7-es gép nyilvános mappáit és esetleg a Nokia telefonom mappáit? Megsúgták nekem, hogy Routeren keresztül látják egymást.
Valami olyami megoldás kéne, ahol tényleg látja egymásat a Win és Ubuntu, illetve az Ubuntu a Nokia teló mappáit.
Hálozati megosztás vagy valami, bármi -
Lacces
őstag
Sziasztok!
Most úgy eszembe jutott (meg ma Win-en dolgoztam), hogy az új ubin 12.04 Unity felületen be lehet valahogyan állítani azt, hogy amikor a dock-ban lévő ikonok felett van az egérmutató, akkor megjelenik egy kis előnézeti ablak?
Régen ilyen volt a Gnome2-ben (Talán kellett hozzá a CompizManager is), meg ugye win7-nél is van ilyen, hogy a tálcán lévő (ízé... - nem tom a szakszót, nem jut eszembe...) viszem az egeret és akkor kis ablak bejön, hogy mi van az aktuális ablak tartalmában. Például Firefox, Winamp, Office.Bocs, de régen amikor ez bejött, még tudtam a megfelelő szakszavakat, ma meg már... semmi ilyen téren.
Meg próbálkoztam keresni is rá, mint preview window, de nem sok siker.
-
Lacces
őstag
Amúgy jah, jól el van tüntetve minden, sőt én külön haragszom rájuk, hogy a bétákban az volt a bejelentkező képernyő mint ami az asztal háttere, de a kiadott változatban meg nem....
Én még a béta1-ben tudtam módosítani a rendszeren keresztül, utána már nem, kellett ez a kis tweak progi... Azért sikerült akkor rendszeren keresztül, mert egy frissítés után kizárt az ubi, nem tudtam belépni a user/password párossal, és hiába googlikaztam semmi, aztán itt meg googli találatokból hoztam össze egy 3. varáicót és úgy megjavult, sikerült belépnem és legalább +10 menüpontot kaptam bónuszban a rendszertől, mint ezt a boot képernyőtA többire meg hátha valami ilyesmi is jó: google találat, hátha vagy valahogy így keres rá
-
Lacces
őstag
Csíkos esetén: Grafikus driver telepítése nem oldaná meg?
Bejelentkezési képernyő: Van egy program: Ubuntu Tweak-nek hívják ezt letöltöd és elindítod, akkor a szoftverközpont automatikusan felrakja. Szerintem hasznos kis program.
És ott ezt belehet állítani, Login screen menüpont, csak arra ügyelj, hogy ha minden szürke, nem tudsz kattintással befolyásolni semmit, akkor felül van egy lakat jel ( és unlock felirat) , előbb fel kell oldani ezt, és akkor mindent meglehet változtatni benne.
Meg szerintem elég hasznos program, lehet ezt-azt konfigolni és a felesleges fájlokat (mik például frissítés során töltődtek le) azokat is tudja törölni.A többit paszolom a "pingvines" mestereknek.
-
Lacces
őstag
Nem bonyolult, csak hogy is mondjam, számomra, ismétlem, számomra a gnome, unity az egyszerűbb. Ha például valamit beakarok állítani, az egyszerűbb.
Én amúgy KDE alatt ismerkedtem meg a linuxxal, 3.5-el és szerettem, de a mostani 4.0+ már valahogy nem jött be. Ízlések és pofonok. Hál Istennek megtehetjük, hogy a gnu/linux disztrók alatt választhatunk a sok gui között
Azt a mappanézetet meg igyekszem mejegyezni és nem dobozkának hívni -
Lacces
őstag
válasz
leslieke #49045 üzenetére
És milyen szépek a fogai
Fire/SOUL/CD Lehet félreírtam valamit én nem magára a dockra gondoltam, hanem a kde-re, a "k menü gomb", az ott alatta, akkor a mappák abban a "dobozban". Látványra szebb a KDE nekem, csak hát elég bonyolult... a Unity-hez képest (vagy gnome-hoz)
De én ebből nem akarok flame-t, csak le a kalappal, szép asztalt hozzott össze a tulajdonos
Amúgy ha bárkinek van még jó ötlete, hogyan lehet Ubuntu alatt kevesebb hőtermelést elérni, az szóljon itt a fórumban. (Nálam eddig a laptop-mode nyert).
[ Szerkesztve ]
-
Lacces
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #49041 üzenetére
Most úgy tetszett a KDE-s rész. Bár már túl bonyolult.
Én mindig lentre helyeztem el a Docky-t (nekem valahogy ez jött be). De ez a fenti megoldás is nagyon érdekes. Furcsa.
Bár újabban jól elvagyok a baloldali panellel is... (elfelejtettem felrakni a docky-t és hozzászoktam)
És köszi. Lehet kipróbálom odahaza. -
Lacces
őstag
válasz
God Vazzeg #49026 üzenetére
De szépen meg van csinálva az asztalod! Most elgondolkoztam a Kubuntun
, vagy hogy a Unity mellé a KDE-t rakjam fel. Ez így gyönyörű!
-
Lacces
őstag
Közérdekű.
1napig használtam ezt a laptop-mode-ot , beállítottam a config fájljában, hogy AC-módban is legyen elérhető ez a mód, és egész kellemesen visszavette a hőtermelést az ubuntu 12.04 esetén. Természetesen a Win 7 hőfokot nem éri el
. De már közelít hozzá, jobb mintha natúrban lenne, a ventit sem pörgeti fel és nem nagyon áramlik a 70 fokos levegő inkább már a tűrhetű 50 fok környékén van a CPU. Igaz én a Unity 2D felületet is használom, jobban szeretem mint a 3D-t
Bár aksi időt nem hosszabítja... én ezt nem vettem észre... -
Lacces
őstag
válasz
Thusor #48995 üzenetére
Egyébként nekem majdnem összejött a hőtermelés csökkentés
(powertop, alpm, laptop-mode telepítése - és tényleg jobb lett, sokkal hűvösebb lett a laptopt, ventilátor sem pörgött annyit. De sajnos 5-ből csak 1-szer tudtam belépni a felhasználói fiókokkal a rendszerbe... valami installibitást okozott) Szóval majdnem Win7-es hőmérsékletre ment le minden... De ez a belépés dolog... ez nagyon nem jó... Nekem meg most nincs időm sem felesleges hardverem a kísérletezéshez...[ Szerkesztve ]
-
Lacces
őstag
válasz
MacCaine #48975 üzenetére
Kernel Linux 3.2.0-24-generic.
Ebből a leírásból párat felhasználtam. https://wiki.ubuntu.com/Kernel/PowerManagement/PowerSavingTweaks
Így valamivel jobb, de ha még lehetne akkor faraghatnánk belőleAmd drivert (gpuhoz) és Jupiter progit felrakjam szerinted?
-
Lacces
őstag
Na beállok a kérdezők sorába
Nekem kellene egy nagy segítség, ha nem lesz megoldás akkor lehet leváltom az ubuntut.
"Brace yourself, the summer is comming" - és ez motivál engem. Az energia hatékonysággal van nagy bajom az Ubuntukkal kapcsolatban.Hajlamos túlforrosódni az egész laptop. A cpu hőmérséklete képes eléírni akár a 60-70 fokot, és a ventiből áramlik a hő, simán tudom hajszárítónak is használni...
Hardver: ASUS X52-jr
CPU: Intel Core i3 M250
RAM: 3GB.
GPU: ATI mobility radeon HD5470 1GB
OP: Ubuntu 12.04 64bit Unity felület.Chromium böngészőben, ha csak 5-6 lap van megnyitva, akkor még okés, viszont ha olyan oldalon vagyok ahol aktív a javascript működés (gondolom én, mert sokszor jelez, hogy szkript-et megállítsa vagy tovább folytassa) akkor nagyon pörög a cpu...
Ha nautilus ablak és egy videolejátszó is van (a beépített Média player) és a cpu elkezd erősen pörögni.Még béta alatt próbáltam hogy felraktam az amd drivert a gpuhoz, de nem nagyon volt hőtermelés csökkenés, a jupitert is felraktam és az félig jó volt, de ha power save módba raktam, akkor néhány weblapott nem is tudott betölteni, meg lefagyott a firefox/chromeium.
Én kifogytam az ötletekből... Nem tudom mivel tudnám megakadályozni ezt a nagy hőtermelést.Próbáltam a Linux Mintet, Xubuntut, Lubuntut is, de ugyanaz az eredmény, mintha maga az Ubuntu, vagy esetleg a Debian alap nem szereti az én configomat.
Ti mit mondtok?
-
Lacces
őstag
válasz
szaszayanou #48725 üzenetére
Nálam ott is jelen volt már ez a probléma
Ugyanis 10.04-től az összes 04 esetében jelentős memória zabálás volt tapasztalható, ez ügyben már régebben írtam itt a fórumon.
3GB-ból alapból 2.7GB evett az Ubuntu. Bár igaz, akkor a CPU hőmérséklete 55 fok volt, de a memória modulok is nagyon melegek voltak akkor...
Ubuntu 8.04. Na az volt számomra a legjobb -
Lacces
őstag
válasz
szaszayanou #48721 üzenetére
Nálam se nyílt se zárt esetén nincs változás. Nálam is olyan, mint ahogy te is írod. ATI 5470-esem van laptoban.
Unity2D esetében halkabb egy fokkal, még a Jupiter-t raktam fel rá... hát ... powersave módban halkabb, nem füstöl annyira. De akkor meg már elég hasznavehetetlenek a linux disztrók, ez az ubi is, akkor már nem lehet vele nagyon internetezni sem, orosz rulett effektus van vele.
A mageia 2 ilyen téren szerintem az egyik legjobb. Sőt a legjobb amihez volt közöm. Nem annyira füstölt, mint a többi esetében. Jó persze, egy Windows 7-t sosem fog elérni a Linux, de elfogadható volt. Bár látszik azon, hogy béta, és elég kevés szoftver van hozzá és nehézkés is a kezelése, ahhoz már hard linuxosnak kell lenni. Nálam wifi ott nem jött össze.
Visszatérve, nem csak Ubuntu volt ilyen nálam, hanem a Linux Mint is... Lehet minden ami Ubuntura épül (esetleg Debian) az szereti az én cpu-mat is magasan járatni. Alapállapotban, 55 fok, Egy Fájlkezelő és Firefox esetében már 70 fokot mutatott a szoftver... én egy első generációs Core i3-as procit használok. Szal nálam ilyen paraméterek mellett füt
. Ha 30 fok lesz, én úgy is félreteszem akkor a gnu/linux disztrókat
Mindenkinek: Valahogy megkéne hekkelni az Ubuntut 12.04, 11.04 édes mind1.
Fájlmásolás lassú a winyón... Ha 1GB feletti fájlt másolok, akkor majdnem olyan gyors mint a win7, akkor kb 15mbps, de ha olyan 0.2GB-1GB közötti fájlok vannak, na akkor jelentősen lecsökkenti 4-5 mbps sebességre a másolást.
Valakinek van ötlete, hogy ezt hol lehet beállítani?[ Szerkesztve ]
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Az ubuntu 12.04 64bites Béta 2-t honnan lehet letölteni?
Nem, nem jó az új, egyszerű, ebből nem tudok sehogy sem egy normális liveUSB-t csinálni, az az csinálok, de folyton boot error-t dob nekem. A béták meg ilyet nem csináltak az éles rendszeren
-
Lacces
őstag
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Töredezettségmentesítő van Linux progik között? (Nem a linuxot, hanem NTFS fájlrendszert kéne töredezettség mentesíteni), amit a Windows is használ.
Nemtom, hogyan keresek rá neten, hogy ne mindig a fórumokat dobja, hogy linux alá nem kell töredezettségmentesítő
[ Szerkesztve ]
-
Lacces
őstag
válasz
Kendek #48112 üzenetére
A CompizConfigot telepíteni kell az Ubuntuhoz? (legutoljára a 8.04-ben használtam utoljára, már nem emlékszem, most meg teljesen kipurcant megint az Ubuntu).
Az ikon képfájlok elérését hogyan tudom szerkeszteni / beállítani (dashnél)
"A telepített Debian csomagok a gyökérfájlrendszerbe kerülnek kicsomagolásra" - én a / -ben nem látom őket, nem valahol a usr/-ben kéne lennie? ÉN kábé csak ennyit találtam neten, meg még 6-7 éve, is így tudtam, hogy valahol a usr/bin -ben kéne lennie de most tanácstalan vagyok, vagy rejtett mappában van?
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Leragadtam az Ubuntu 12.04 béta2-nél
Jó. Bár a Linux Mint saját GUI-s verziója is nagyon jó volt
Na szóval Ubuntu 12.04, Unity felület, hol lehet mégjobban témákat konfigolni? System Settingben lévőt kevésnek találom, azt szeretném ha a felső panel átlátszó lenne
Meg a Dash (aztszem ez a baloldali launcher neve), ott például az egyik ikon nem jelenik meg, nevezetesen a Netbeans fejlesztőeszköz ikonja, hanem csak egy szürke ikon és benne egy kérdőjel.
és a szoftver centerből installált alkalmazásokat a rendszer hova teszi?
-
Lacces
őstag
válasz
RaZroX #48021 üzenetére
El van dugva, tudod megnyomod a K betűt, felugruk a menü és alul ott van 4 ikon (talán) és a második, alkalmazások vagy applications(angolul) és vagy a system vagy az utilities menüpontban van valahzol eldugva, lejjebb kell görgetni vagy feljebb, de ez 3-4 éves visszaemlékezés, tényleg nem látható helyen van benne
-
Lacces
őstag
válasz
RaZroX #48016 üzenetére
11.04, vagy az már unity(nem rossz, csak néha a rendszerbeállítások átláthatatlanok)? De feltehető rá a Gnome3, vannak kis egész pofás kiterjesztések hozzá.
Esetleg a Mint-et probáld ki, annak van Gnome-os változata és az Ubuntura épül.
CD-re akarod írni? K3b progit ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
Lacces
őstag
válasz
RaZroX #47995 üzenetére
Photoshop CS5, hát akkor memória kell, mert linuxra nincs PS, csak wine alatt ha fut...
Persze az attól is függ, hogy mire használod. Ha studió szintű munka akkor a GIMP a nyerő, Hollywoodban is a GIMP-nek a studiós változatát használjáketernam ingyenesnél az Avast nem rossz linuxra (win-re sosem raknám fel
), még a CalmAV-t szokták javasolni.
Én is használok virusírtótMár csak azért mert Winre is szaladgálok, és egyfajta igényesség hogy a pendrive-t is jól átfésülje, az Avast ebben jó linux alatt, én anno 2 éve az ESET-ben csalódtam, de lehet mára jók
[ Szerkesztve ]
-
Lacces
őstag
válasz
szoke12 #47986 üzenetére
Hát nézegetem, mert kíváncsi voltam, hogy vajon van-e ilyen linux alá (mert hát ebben az apple jár élen, multimédiás szoftverekben, én így hallottam)
Én a témában nem vagyok otthon, de egy linket tudok adni, lehet hasznát veszed, lehet nem:
video edit progik linuxra -
Lacces
őstag
Total Commander klónt tudtok ajánlani linux alá?
Amíg benne vannak a szoftverközpontban azok nem érdekelnek
TuxCommander nem lenne rossz, ha elindulnaSajnos nem műxik, a többiek hosszútávon nem jöttek be, főleg ha sokat voltam bennük.
-
Lacces
őstag
Igen, meg 2 kérdés:
Ha fent van a Grub. És most mondjuk újra rakom a Windows7-et, akkor lesz bármilyen gikszer?
Másik, Van egy kis dolog ami nem tetszik. (Jó, tom töröljem le a win-et
). A másik partícion van a Windows 7 (amit majd újra rakok), viszont zavar, hogy Ubuntu alól, látom az egész partíciót és kedvem szerint turkálhatók benne.
Jogosultságokat nem határozhatok meg (ha a meghajtóra megyek / tulajdonságok/ jogosultságok akkor ezt írja ki). Mégis azt szeretném ha letudnám védetni jelszóval, hogy illetéktelen ne férjenek hozzá, és én se lássam, csak ha jelszót megadok...
-
Lacces
őstag
válasz
Kendek #47947 üzenetére
szerintem nekem egy mutáns Ubuntum van
igen, terminálnak nem kéne lefagynia, de már párszor összejött nálam.
gedit után előjött a terminál és elkezdte futatni a telepítőt.A parancsot is kiadtam, köszi!
Ezután a nap után kedvet kaptam pár linux kernel programozós könyv elolvasásához.
-
Lacces
őstag
válasz
God Vazzeg #47941 üzenetére
igen, tom, és nincs is baj vele, hogy a háttérben fut. De látod, vadiúj telepítésnél, ezt csinálja nálam... De ha háttérben fut, akkor sem kellene megőrizni azt a magas memóriát, csökkenhetne.
Nekem különleges ubuntum van, bibi
Most gondoltam, életemben először felrakom az amd honlapján lévő drivert...
Már másfél órája megy, a gedit nyitja meg a .run fájlt, 1.9GB Ramot eszik márswap is nő jelentősen vele párhuzamosan.
[ Szerkesztve ]
-
Lacces
őstag
Én elolvasok erről egy könyvet, én tényleg nem értem
(most akkor én is root vagyok, meg külön tudok root-ot is létrehozni?
)
Én a sudo passwd root nélkül is tudok su-val root szintre lépni
(komolyan a mai friss telepített ubuntu 10.04.4-en is működik)
Mind1, nekem mindig az lesz a root, akinél root@ubuntu van a terminálban kiírva, a többi max admin, mint én is
-
Lacces
őstag
válasz
Lacces #47924 üzenetére
Itt látható, hogy a nautilus már nincs a tálcán, szal bezárva, de a folyamatoknál ott csücsül
hcl ühüm, okés. Akkor még sem értem a linuxfan gyereket minek kérdezte tőlem, hogy van-e root, elvégre telepítésnél meg kell adni egyet
Én is úgy gondoltam, hogy ez a root, de elbizonytolodtam
root@ubuntu felhasználó is root? Vagy ő is olyan szuperroot mint a win-ben a szuperadmin? -
Lacces
őstag
Amúgy nem rossz, már nem is ragadnak be a programok
Tök jó! Viszont a progikat már nem a szoftverközpontból kell beszereznem
(itt már régi a Netbeans is
)
Csak a Nautilus most csúcsot döntött!Amúgy tényleg furcsa, terminálból csak a .39-es kernel jött fel a rendszerre, itt meg a .40-es kernel.
Képernyőkép link ha itt PH-n nem jelenik meg
Most úgy vagyok vele, hogy kipróbálok még más linux disztrót is, (ez most egy jó alkalom)
Nautilust leszámítva egyelőre használható a 10.04.4 LTShcl
alap dolog a jog, lehet, csak nem nekem. Én csak rendszer módosításnál használok root jogot (például driver) De frissítéshez csak adminisztrátori jogokat
[ Szerkesztve ]
-
Lacces
őstag
és a többiek
Szal ugyanaz amit mondtam a 12.04-nél is, hogy bent ragadt, szerintem chrome-ot majd letörlöm, (csak van egy-két app, ami tetszik). Chrome-nak van 8 folyamat, igen, és a régi kedvencem a Tottem lejátszó600mega. Na mindjárt cserélem a kedvencemre
Audiciousra.
És még a nautilus is használ.
Bár chromiumnak van ilyen appja, mint a sima google chrome?
Jahm meg a flash lejátszás sem az igazi mozillánigen erre emlékszem, emiatt kezdtem el chrome-t használni, ott stabil.
Hát srácok, hogyan lehet akkor bezárni egy appot?
Én csak simán az X-re kattintok (mint windowsban a bezárás gomb, mert ha feléje húzom az egeret is, akkor is azt írja bezárás)
Én 7.10-től mindegyik Ubuntut megjártamPumba, neked csak 180 mega? :-O És ezt magától csinálja? :-O
Amúgy Core i3, 3GB, ATI 5470 (juppi 10.04 alatt jó a zárt meghajtó. 11.04-nél, ha már aktiváltam, akkor a gui meghalt, csak háttérkép jött be)
Nincsenek effektek
[ Szerkesztve ]
-
Lacces
őstag
Ez a root jog egy érdekes kérdés.
Szóval vagyok én, aki nem root, hanem felhasználó. Ha frissíteni akarok, akkor meg kell adnom a belépési jelszót (vagy amit telepítésnél) és akkor már megy is minden.
Viszont egy linux fan, mondta, hogy hozzak létre root jelszót, valami sudo passwd root, aztszem ez volt a parancs és terminálban írta, hogy adjam meg az új UNIX jelszót.
Csakhát most ennek mi értelme volt? (ő csak annyit felelt, hogy tudni akarta van-e root jelszó)Tom, hogy terminálban van az lacces@ubuntu és van a root@ubuntu.
Én csak annyit tok, hogy a lacces@ubunut-val tudok frissíteni, de ha driver fájlokat kell másolgatni, módosítani akkor azt már csak root@ubuntu-val tudom megtenni.Kernel: 2.6.32.39 memória, 2.4GB (régen is ennyi volt.) Igazából megint ugyanaz van, hogy ami alkalmazást megnyitottam és bezártam, az a futó folyamatok között ott van, az az gyűjti őket.... Csak hát én azért lusta vagyok, hogy mindig mennyek terminálba kill-ezni mindent...
Persze jó dolog mindent a memóriában tárolni, mert akkor gyorsabb elérés meg minden... de a rendszert lassítja és az már nem jó...Viszont lehet tényleg én használom már rosszul a linuxot
régen még foglalkoztam vele, van egy alaptudásom, de úgy tűnik ez kevés
Windows vonalon is egyszer kitanultam a win98-at azóta a többit is úgy használtam, persze az újdonság felé nyitott voltam, de mélyebben a rendszerben sosem mentem bele, mert jól elvoltam így is csak, ha kellett, de az ritkán.[ Szerkesztve ]
-
Lacces
őstag
Hogyan lehet megőrizni, hogy az Ubuntu stabil rendszer legyen? (ne kezdje felvenni a windows szokásokat
)
Mint például, ami már most nem tetszik a 10.04.4-ben: A sok frissítés után elkezdett win-hez hasonlóan viselkedni. lassabban tölt be (belépés után is kell egy kis idő mire fel áll a rendszer).
Ez is eszi a memóriámat.Amúgy van-e különbség abban, hogy terminálban vagy grafikusan frissítem a rendszert? Vagy esetleg mint root?
-
Lacces
őstag
Szoktak Ubi-ra alkalmazásokat vagy a rendszer Java nyelven fejleszteni?
-
Lacces
őstag
válasz
Neil Watts #47883 üzenetére
Köszi, az első kép nekem még új
azt a sidebaros részt még sosem láttam. Nah most rohanok a külsőmonitorért
-
Lacces
őstag
válasz
Neil Watts #47867 üzenetére
Szia.
A 4. pontot kifejtenéd pontosabban?
Régen nálam is volt ilyen hiba, 11.10-nél. (Pár napja írtam fel ide fórumba, hogy a 12.04 egyre bugosabb nekem, az elején tökéletes volt, sok frissítés miatt)A 4. pont az nekem misztikum
Azt pontosan hogyan lehet beállítani, hogy csak 1 helyen legyen a launcher?Mert amikor én dual-monitoroztam 11.10 alatt, akkor a monitor kisebb felbontású volt a külső monitor meg nagyobb, és emiatt az ubi mindig mindkettőt ugyanarra állította be...
De ez az 1 launcher dolog nekem új
És vlc2.0 alatt mit pipáltál be?
[ Szerkesztve ]
-
Lacces
őstag
válasz
Fooler89 #47823 üzenetére
Az a különbség, hogy ha én a legalsót választom, akkor ubuntu újratelepítés lesz belőle, 11.04-től mindig így jártam.
Jelenleg a 12.04 bétából taposom ki a lelket (itt is ugyanaz van, de ubuntu2D asztali környezetben még használható)
, HDD-n kevés hely áll lehetőségemre így még nem tok visszaváltani.
-
Lacces
őstag
Sziasztok ismét!
Kérésem lenne, hogy ha hivatalos honlapról leszedem az AMD drivert (videokártya) az normális, hogy nagyon-nagyon lassan csinál valamit?
Egy 100 megás run fájl jön le, ami csinál valamit, elég lassan halad, és mintha 1/3-nál megáll.
Amúgy megéri felrakni? (zárt meghajtó nem játszik, mert ha azt aktíválom, akkor belépés után csak a háttérkép látszik és semmi más nem)
-
Lacces
őstag
válasz
Fooler89 #47785 üzenetére
Én a helyedben átalakítanám és VLC-vel játszatnám le.
Átalakító progira meg google, magamból tudom, hogy finyás vagyok
Amúgy a szoftverközpontban is van 1-2 darab, én anno találkoztam velük, avi converter, vagy video convertert beírod, biztos ad ki találatot.
(most nem vagyok linuxon) -
Lacces
őstag
-
Lacces
őstag
válasz
eternam #47758 üzenetére
A gufw tényleg jó. Viszont én észrevettem, hogy ha grafikus felületről állítottam be 12.04 béta esetén, akkor a beállítások és az automatikus indítás lehetősége valahogy elveszett...
De ha terminálból indítottam és adtam meg, hogy automatikusan induljon, úgy jó volt, minden baba. -
Lacces
őstag
Lehet az lesz, egy próbát megnézek, de ahhoz kell legalább 1-2 hét tesztelés amíg az Ubi úgymond "eszik". A 10.04-en anno kellett 1 hét hogy folyamatosan jelentkezzen a gond.
Most egyelőre még meglátom, lehet ma megtudom csinálni, lehet hogy csak később, most más fontosabb dolgom van.
Meg 10.04 esetén is "windowsos" tapasztalatok voltak, amik nem tetszettek...
-
Lacces
őstag
válasz
leslieke #47742 üzenetére
Nem, nem fut...
És felraktam a legutóbbi frissítést, hát mit ne mondjak az Xorg, vagy ami a megjelenítést biztosítja tudod, a nyílt ati kártya driver is frissült. És hát sírni tudnék. Ez egyenesen pocsék ami most itt van a kezem alatt ubuntu.
Zárt drivert sem tudok rárakni.Pedig az elején fhúúú, nagyon jó volt... de ez egy ilyen elég gyermeteg betegsége, hogy mindig rossz lesz a végén... az én laptopomra nézve, máséra meg pont jó lesz.
Ide a Star Wars jelenet, a 3-ból, amikor Anakin és Obi harcolnak és a végén Obi mondja Anakinnak: "Te voltál a kiválasztott, aki egyensúlyt hozz..." - na azok mondatok tökéletesek ide is
-
Lacces
őstag
válasz
leslieke #47722 üzenetére
leslieke és tomtyi, azt zavarja a Nautilust, hogy esetleg az egyik mappámban 3000 fájl van?
Naponta egyszer mindig megnyitom azt a mappát
152%, hát jobb mint az orosz elnökválasztásai 140%
Magas memória használatra találtam néhány fórum bejegyzést, hogy az Ubuntu így dolgozik, hogy minden adatot felhasznál és memóriában talál, és amennyit lehet kiaknázz, nem hagyja üres járaton mint a Windows. Ez mondjuk elfogadható magyarázat (ilyeneket olvastam)
De a CPU hirtelen megugrásai már nem...
Na majd este, amiket mondtatok megbuherálom.
Meg kicsit olyan Windowsosan kezdett el működni. Belépek a renszerbe és csak a háttérkép jelenik meg olyan 20 másodpercig aztán áll fel a Docky és a többi. Na a Docky annál is olyan fura dolog volt, eltűnt minden ikon róla szó nélkül, csak a fő ikon maradt meg.
Már érzem, hogy itt bug_reportolás lesz
-
Lacces
őstag
-
Lacces
őstag
-
Lacces
őstag
Lehet teljesen logikátlan, én aláírom, de akkor mi a gondja?
Őszintén szólva nem tudom, kerestem neten, nem ment, nem találtam, csak más is panaszkodott akkoriban rá... felírtam fórumba a legjobb hsz a következő volt: terminálban kill-eld. OK, anyám nem lesz ubi fan, és én sem igazán.
10.04, alapból ilyen volt, itt meg most a 12.04 béta, egy frissítés után, csak a kezdeteknél raktam fel az összes app, ami nekem kellett...
Szerencsére a 12.04 nem mindig csinálja, de előfordulgat napi szinten, (már 1 hete)
-
Lacces
őstag
válasz
leslieke #47706 üzenetére
leslieke és Atapi és God Vazzeg.
Majd odahaza megnézem, A fájlkezelő Nautilus most a bétában például a CPU 70%-át használta legutóbb este. Memória evés 600mb.
Meg a Chrome evett sokat, 2 fül volt megnyitva ( az egyik egy üres, a másik meg egy google kereső)De az elején nem volt ilyen... az elején jó volt, 1.1GB memória fogyás jó volt, most meg a legutóbbi frissítések után...
10.04-et már nem tudom megnézni, rég nem használom
Azt tudom, hogy anno kérdeztem rá az ubuntu.hu-n is, de annyi válasz jött, hgoy nekem annyit nem eszik max 600-800mb meg néhányan panaszkodtak, hogy nekik is annyit eszik. Amúgy a maximum 2.7GB volt a 10.04 alatt, de amikor anno nem jött segítség, hagytam. A 10.10 és 11.10-nél már ilyen sosem volt, akkor a memória zábálás mindig jól működött, 1GB alatt maradt!
Hát persze, tudom mi volt, és most is... ááááá Halmozás!
Nincs az alkalmazások lelőve... bakker igen az volt akkor is.Az volt a 10.04-nél is, hogy elindítottam az alkalmazást és Xgomb (bezáró gomb) bezártam, jó akkor egy másikat stb.
És az Ubi valamiért gyűjtögető életmódot folytatott és folytat. Amit én egyszer bezártam programot (anno a Totem lejátszott, bezáró gombbal bezártam), akkor a Task-ban a folyamatok között még ott volt és ment a progi. Nekem kellett mindig kézzel kill-elni őket.
A .04-sek valamiért az én laptopomon ezt nem csinálta automatikusan,
Igen, és most is ez volt, mert ha a Nautilus fájlkezelőt bezártam, akkor ugyanúgy futott a task-ban cpu-t terhelve... -
Lacces
őstag
Srácok nagy baj van!
12.04 bétát felraktam az első alkalommal, nagyon stabil volt, kevés hibajelentést küldtem és minden simán ment hozzá.
Elkezdtek jönni a frissítések és most már nem jó... ismét ugyanaz a betegség jelentkezik nála, mint a 10.04, 11.04 esetén is. Memória zabálás. Úgy értem, hogy szerintem a Win7 1.6GB-ot eszik a 3GB-ból (tudom, linux az nem windows) addig ismét elkezdődött, hogy 2GB felett eszi a memóriát és ismét tekeri már nagyon a procit a fájlkezelő...Erre van már valami orvosság? (régen sem tudott senki mit mondani erre, csak annyit, hogy nála nem).
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Próbáljuk ki Linux szerzője mondta, hogy itt kérjek segítséget
Van ubuntu gépen, amit wubi-val tettem fel.
Ha létrehozok neki egy partíciót, és atakarom rá rakni, akkor melyik leírást ajánljátok rá? (tudom, google, de félek, hogy mégis csak lesz valami hiba. Volt, hogy már néhány leírást követve csak rosszabb lett a rendszer)
A másik kérdésem, hogy ha átnyomom az Ubit natívra, akkor a bootolás Windows boot-tal vagy a Grub-bal történik?
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Ubi dobott egy ilyen hibát bejelentkezéskor és nem tudok továbblépni, félek odavész minden adatom
Could not connect to session bus://bin/dbus-launch-terminated abormally withoud any error message
Hogyan tudnám helyrehozni ezt az egészet?
(Ubi windowson belül van telepítve)
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Hogyan tudnám elérni, hogy az Ubuntu 11.10 (Ati mobility radeon 5470-es videokarival) Hajlandó legyen egyszerre kezelni a laptop kijelzőt és a külső monitort mint kitejresztett asztal?
Régen ment az amd catalyst centerrel. Ma már nem megy az új kiadással... Sajnos csak a klónozást hajlandó végrehajtani
A többinél nem is aktváltaj a külső monitort... Pedig nekem nagyon kéne ismét a két monitoros használat, mint kiterjesztett asztal.
Zárt meghajtót aktiváltam, igaz 2 volt felsorolva, de csak az egyiket volt hajlandó telepíteni az ubuntu a másiknál csak a hibaüzeneteket tudta dobálni.
Esetleg azóta van ebben a témában egy használható program ubuntura?
-
Lacces
őstag
-
Lacces
őstag
Ubuntura, melyik php és mysql szervert ajánljátok Xampp-on kívül?
Xampp nem jó, a jogosultságok belekavarhatnak gondolom. Google megoldások eddig meg hasztalanok.
Vagy szerintetek a windows jobb a php és mysql tanulására?
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Hatalmas segítség kellene. Xampp-ot kéne felraknom, de nem jött össze... (Külön helyre kicsomagoltom, de akkor a start parancs nem működik, no mindegy)
Sajnos az "su" parancs nem működik nálam. Amivle adminként tudnék elméletben bejelentkezni. De ezek szerint az nem az a kódot kéri, amivel belépek az Ubival (csak egy felhasználó - jelszavam van, telepítéskor is ez volt)
És hiába csomagoltam ki máshova a lampp-ot és úgy próbáltam volna az /opt könyvtárba bemásolni, a rendszer nem engedi. És gondolom csak onnan lehetne elindítani is a lampp-ot.
Tudna nekem valaki segíteni, vagy pontosabb linket mutatni, mint google jóbarát?
-
Lacces
őstag
válasz
Kendek #39389 üzenetére
Lehet buta kérdés, de honnan tudom biztosan beszerezni a nyílt meghajtót?
Azt hittem, hogy itt ez az, ami a zárt meghajtóknál felkínál. Az AMD-s oldalon lévőre meg gondolom nem ezt használják (fórumozásnál vettem észre, hogy nem erre utalnak)
A bináris atix.org meghatjó fel van rakva.
Esetleg arra gondolsz, hogy deaktivizáljam a zárt meghajtót?
-
Lacces
őstag
Aki felrakta a Gnome 3 Shell-t az segítsen már nekem lécci, vagy aki ért hozzá.
én használtam a sudo apt-get install gnome-shell parancsot (bár ahogy láttam, lehet a szoftverközpontból is)
Hiba: Amikor bejelentkezek a Gnome opcióval, akkor a felsü menüsáv, az nekem ilyen fehéres és szívárányosan hosszan csíkos. Teljesen használhatatlan.
Gnome classic, Unity alatt ez a hiba nincs, szépen sötét barnás színű (vagy fekete, monitor válogatja).
Imádkozáson kívül mit lehet tenni, hogy az a csúnya szemet nem kímélő sávból egy használható sávot kapjak?
(nem tudok még képernyőképet sem csinálni ott, valami vicc, hogy nyomon neki a printscreen-t és csak a háttérképről csinál "fotót" az összes ablak, menüsáv nincs a képen!)Rendszer: Ubuntu 11.10 64bit
Vga: ATI Radeon Mobility 5470 1GbIllesztőprogram: Zárt Ati/Amd FGLRX grafikus illesztőprogram.
(eddig a béta alatt nem volt, csak a kiadott változatban az
Ati/Amd szabadalmaztatott FGLRX grafikus illesztőprogram (kiadás utáni frissítések) amit nem tudok telepíteni (mert mindig dobja rá az errort) -
Lacces
őstag
válasz
Speeedfire #39383 üzenetére
Tegnap nekem is ezt dobta amikor átállítottam a forrást, de újraindítás után működött, vagy a többszöri átállítás hatására, már nem emléxem, de elsőre nekem sem ment.
-
Lacces
őstag
válasz
floatr #38951 üzenetére
Igen, így ismerem a sudo-t.
Tényleg nem találom, de már emléxem rá, hogy hogy is volt.
Egy driverhez tartozó fájlt kellett felülírni. Ezt hagyományosan nem engedte.
Ezért terminálból kellett egy nautilus-t nyitnom, mint root.
A sudo nautilus parancs működik, de ekkor sem tudtam a fájlt felülírni.
A su az nagyon remlik, valahol felírtam forumba és talán úgy jött rá a válasz. De kiprobáltam ez nem működik.Megvan, aztszem.
gksu nautilus ekkor már rootként lehet másolgatni a fájlokat, felülírni!
Lehet ezt kerestem. Ennél tudom hogy sudo nautilus és nincs felülírás, gksu nautilus ekkor már engedélyezett a rendszer fájlok felülírása.
Bár én úgy emléxem, hogy akkor Nautilus (root) volt a cím-ben.Köszönöm a válaszokat!
-
Lacces
őstag
Köszi,
Tárolóból nem tud telepíteni sajnos. Valami hibát kap folyton onnan, nem tud néhány adathoz hozzáférni a tárolóhoz.
Rákerestem máshonnan leszedtem.Visszont root-ként kell telepítenem.
Kérdésem: Melyik az a parancs aminek használatával a rootként tudok "garázdálkodni", telepíteni stb?
Most így rákerestem neten, de ajj, root létrehozását írjak, hogy magát a root felhasználót hogyan telepítsem. És nem ez az...
Egyszer találkoztam egy ennél egyszerűbb megoldással, amikor még hackelni kellett az ubit, hogy az alsa drivert felrakja normálisan. Csak azt a példát sem találom.... és passz, hogyan keresek rá.user@ubuntu helyett, root@ubuntu volt a terminálban. Ha valaki megosztaná ezt, vagy hogyan kell rá pontosan rákeresni hálás lennék érte
-
Lacces
őstag
Sziasztok!
Kérdésem: A legújabb Ubin (vagy a most megjelent Bétán), hogyan lehet azt elérni, hogy a háttérképek automatikusan cserélődjenek? (saját gyűjteményt, és automatikusan induljon el minden egyes rendszerindításkor)
Leszedtem két progit, de azokat mindig el kell indítani, manuálisan.
Én meg azt szeretném ha automatikusan elindulna, és a saját képeimet használná fel.
Tudom, hogy van beépített, de az csak az alap a rendszer által adott képeket hajlandó rotálni.
Aktív témák
- BestBuy topik
- Ukrajnai háború
- Futás, futópályák
- Politika
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Akciókamerák
- A mobilos gaming aranykorát ígéri a Red Magic 10 Pro különkiadása
- Bestbuy játékok
- Delta Force (2024)
- További aktív témák...
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.