- Linux kezdőknek
- Google Chrome
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az Apple szerint a briteknek nem kellene piszkálni a mobilos böngészők piacát
- Windows 11
- Synology NAS
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vírusirtó topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
Aktív témák
-
dbius
veterán
válasz
hudyfiu #7910 üzenetére
nekem 7.10 alatt csinálta ezt, még 8.04 alatt nem vettem észre. (kubuntut használok)
Én úgy tapasztaltam, hogy akkor csinálta ezt - legalábbis nálam -, ha a filmnézés előtt vagy közben zároltam a képernyőt, majd tovább folytattam a munkát amikor visszatértem a gép elé.
Megoldás nálam az volt, hogy filmnézés előtt X restart (ctrl+alt+bckspace). Ekkor már nem csinálta.
Viszont hogy mi okozta, azt nem tudom megmondani, nem nagyon jártam utána!
-
bsh
addikt
válasz
hudyfiu #5989 üzenetére
mindent kompletten. mivel ez egy headless gép, monitor és billetnyűzet és egér nélkül, így csak vnc/ssh/ftp-vel tudom elérni. (persze ha otthon vagyok, nincs gond helyi hálón, csak akkor van gáz, ha távolról kell elérnem, a lassú netem miatt. bár mondjuk tökmindegy milyen netem lenne, a torrent úgyis felzabálná!
)
-
bsh
addikt
válasz
hudyfiu #5982 üzenetére
routerem nem tud QoS-t.
az a baj, hogy ha izzanak a torrentek, akkor néha olyan lassan tölti be már az alapképernyőt is a vnc, hogy sokszor timeout-tal ledobja. mire odáig eljutok, hogy limitáljam a torrent sebességet, az sokszor fél óra diavetítés... :S
azureusban lehet ip_tos (type of service mező) állítani, ez segítene, csak nem tudom, melyik tc queue használja ezt és hogyan állítsam be. -
Vladi
nagyúr
-
-
-
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Lightyear - befektetési app
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...