Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dkess

őstag

válasz #68270080 #7810 üzenetére

A videó alapján M.2 SSD lesz a belső. Azonban arról nem esett szó, hogy NVMe vagy SATA -s lesz. Avagy akár az, hogy egyébként mind a kettőt támogatja az a foglalat vagy csak az egyiket (pl. csere esetén). A tárolóval bármilyen RAID elméletben akkor lehet, ha SATA -s SSD -t is fogadni tud az a M.2 foglalat illetve természetesen a szoftver is támogatja. Ez még sajnos ennyi információ alapján egy nagy kérdőjel csupán ...

Egyébként még az is lehet kérdőjel - amiről nem volt szó - hogy esetleg egynél több M.2 csatlakozó is lehetne benne ...

A 8 db gigabit -es PoE RJ45 -től bármelyik 10 Gbe SFP+ irányába (akár WAN - mondjuk ideértve a 2.5 Gbe WAN -t is - vagy az uplink LAN felé) maga a backplane lehet igen komoly korlát. Értem ez alatt, hogy a jelenlegi UDM-Pro -ban ez gigabit (ami nagyon kevés). Én még jóslások terén sem mertem 2.5 Gbe backplane fölé lőni. Ezeknek a portoknak a gyakorlati használhatósága ettől nagyban függeni fog és erről sajnos egy szó sem volt a videóban ...

Ide sajnos eleddig is leginkább olyan eszközöket volt érdemes rakni, melyek tipikusan ezen 8 -as switch egységen maradtak kommunikáció terén és/vagy "lassú" eszközök voltak (pl. eleve 100 Mbps porttal pl. TV -k, STB -k, médialejátszók, AVR, RJ45 lézernyomtatók, okoseszközök stb.). Mondjuk egy 2.5 vagy 5 Gbe backplane már sokkal használhatóbbá tenné a dolgot, akár egy "sima" AP -s felhasználásnál (azok leggyakrabban internet felé szeretnének kimenni) is ... Mondjuk belső táregységre dolgozó kameráknál elég lehet a kisebb sávszélesség is ...

Új hozzászólás Aktív témák