Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nRu3
addikt
Hogyan lehet Echostar 1230FTA-n az FEC 3/4 röl 7/8 ra álitani vagy forditva egy C sávu fejen?
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......
-
misu
senior tag
Hy!
Látom régi totyik, meg annyira nem pörög, de hátha valaki erre jár...
Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e központi parabola antennára csak belső egységet tenni és ezáltal több csatornát fogni.
Adott egy kicsiny falu saját kábel tv hálózata, amely parabolában végződik...
Ha én a kábel másik végére teszek egy belső egységet, akkor több csatornát foghatok?
Nem a kódolt adók vétele érdekel (elsősorban ), hanem az, hogy használhatom-e az antennát saját célra is...mert akkor nem vennék egy egész szettet, hanem csak egy beltérit...
Vagy ez már warezolás kategória?
Előre is köszi!
Ha nagyon zavarosan fogalmaztam, akkor kérdezzetek vissza bátran..
Ha meg warez, akkor moderálni!
Szép napot!
Bye!Bűn az élet.
-
azbest
félisten
-
misu
senior tag
Hy!
Hááát bővebben ez volt a kérdés....
Szóval saját lavór -> madzag -> beltéri ->tv...
Kipróbálni sem érdemes?
Ha mondjuk egyet kapok kölcsön...?
Hát jó..akkor kezdek körbenézni, hogy mit is tudok venni , mert elég korlátozottak az anyagi lehetőségeim..
Köszi a választ!
Szép napot:
Bye!Bűn az élet.
-
aXXon
őstag
Igazából nem értem mi itt a kérdés, megmondom őszintén. Fogod a kis pénzed, besétálsz a boltba, megveszed a lavrot, fejet, kábelt, meg a beltérit - hazamész összedugod, azt örülsz. Vagy kicsit részletezd mire vagy kiváncsi, mert nem igazán értem, hogy mi képezi a probléma törzsét
"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov
-
aXXon
őstag
Megmondom őszintén, biztos velem van a baj, de én még mindig nem értem. De ha úgy érzed, hogy kielégítő választ kaptál, akkor rendben.
"Van, amikor azt hiszed rosszabb már nem lehet. Erre két dolog mindig rácáfol: a Firefox és a magyar kormány ;)" - bartucc // ''Ember Te asztán nem kímélsz senkit, odab@szol a fílingnek!'' by Lev Andropov
-
WunderBoy
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégiben vettem egy SilverCrest 65 digitális műholdvevő szettet a LIDL-ben. Fel is szereltem a tükör tartóvasát az ereszcsatorna alá közvetlenül. Mindent összekötöttem, kaptam hozzá sípoló füles műholdkeresőt. Tekergettem a tükröt jobbra-balra. Bejött egy csomó angol adó. Gondoltam jó lenne mellé néhány német is, ezért elállítottam.
Azóta az istennek se tudok normális angol adót találni, csak németet. Jelen beállításnál van összesen 182 csatornám, amiből csak a CNN és az Euronews angol nyelvű. Ha a beltérin elindítom a keresést a hotbirden is, és az astrán is ugyanazokat a csatornákat találom.
Mi a fene baja van, hogy csak németül szeret???
Ja még egy kérdés: Mi a franc a 13 fok kelet, meg ezek. Elővettem egy iránytűt és azon a 0 fok észak, 90 fok a kelet, stb. Ezek alapján nem fér a képbe a 42fok nyugat...
Az igazság az, hogy teljes lúzer vagyok a dologhoz, úgyohogy ha kérhetem amatőr nyelven válaszoljatok.
Előre is köszi a segítsgeket. -
misu
senior tag
Hy!
Digitális műholdvevőhöz nem tudna valaki kölcsönözni pár napra egy ''műholdkeresőt'', vagy valami egyéb ''sat-finder''-t?
Sajnos ''kézzel'', csak ''megérzésre'' nem tudom belőni....
Esetleg olcsó eladó is érdekelhet....részletek PRIVÁTBAN!
Szép napot!
Bye!Bűn az élet.
-
misu
senior tag
Hy!
Elvileg megoldom....
Ha nem, akor újra jönnék, hátha...
Bye!Bűn az élet.
-
Krisz.19
csendes tag
hi!
tudna valaki segíteni?! problémám a következő:
skystár2 műholdvevő tunerkártyám pc csere után átkerült új gépbe feltettem mindent és műxik ..DE , csak az utoljára használt holdon levő csatornák jönnek be és mikor szeretném másik holdra fordítani a motoros forgató kijelzi (osd-n) ,hogy megy de a valóságban nem fordul...tehát csak azon a holdon marad kézi vezérléssel a digipower sg-2100 forgatható mindkét irányba ,de a PC nem vezérli több olyan vezérlőprogit feltettem ami eddíg ment most meg sem mozdul..mi lehet a gond?
ss2+progdv+ssdiseq
Krisz
krisz.19@dpg.hu ( választ ide kérnék e-mailomra ,ha van aki tudja a választ ,úgy hamarabb eljut hozzám az infó ..köszi előre is) -
Melimeli
csendes tag
Sziasztok,
Légyszi segítsetek, mert nem értek a témához.
Tehát mit kellene vennem, ha ezt az ingyenes kódolatlan adást szeretném fogni?:
Eutelsat digital (Hotbird 7a) 13 ° Ost
Downlink-Frequenz: 11.296 MHz
Symbolrate (MSym/s): 27,500
Fehlerschutz (FEC): 3/4
Polarisation: horizontalElég egy beltéri dgitális antenna?
Pl. ez:
http://www.pixmania.com/hu/hu/627964/art/philips/fm-uhf-vhf-sdv4240-46dbi.htmlVagy ez valami tök más?
Örülnék ha nem kellene külső parabola. Mi a legolcsóbb, de biztos megoldás?Nagyon köszi,
Meli -
metaldog
aktív tag
Isten áldja ezt a fórumot na most nekem upc-s netem van de kábel tv-m nincs de akarnék több csatornát fogni mert most csak 4 van ha most ezen az oldalon pl:http://www.betacom.hu/index.php?WG_NODE=WebTermek&WG_OID=PRFf_b20e6
veszek egy műholdvevő készüléket egy beltérit akkor ha itthon rányomom a tvre akkor fogok tudni nézni tőbb csatit? Magyarokat is pl: viasat? És nem kell havidíjat fizetni? És parabola antenna sem kell? -
-
gogle
aktív tag
válasz Thulcandra #123 üzenetére
De jön!
Okosan! -
Traxx
őstag
Hali!
Én is gondolkoztam ezen a parabolás-műholdas témán. Annyit sejtek, hogy kéne nekem egy tányér, arra egy fej (tányér szerintem használtan is jó lehet), meg beltéri. Namármost. 2 tv-ről lenne szó, de lehet, hogy 3 Hogyan lehetne ezt ésszerűen és gazdaságosan megoldani? Nincs szükségem 1800 csatornára, csak az "alap" magyar meg külföldieket szeretném fogni.
Magyarán: milyen beltérit kellene vennem, hogy emberi áron megússzam a projektet? És a többtv-s megosztást hogyan csinálhatom?
Előre is köszönöm
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
frankie!
őstag
Sziasztok!
Alsó kategóriás műholdas digitális TV-zéshez szeretnék venni egy készletet. Gondolom itt isnagy különbségek vannak minőség terén. Mi határozza meg itt a minőséget? Inkább a fej, vagy a beltéri?
A FAVAL nevet ismeri valaki? MEnnyire megbízható? Elég jó áron kínálnak szettet, gyanúsan olcsóbb mint más gyártók...
Még az Opticum 4000-at nézegettem, erről olvasni itt-ott, de ezen nincs SPDIF kimenet, ez is fontos lenne. Tényleg, ezen kimenete milyen minőséget képvisel pl. egy középkategóriás DVD lejátszóéhoz képest?
Az eddig analóg műholdhoz bevált tányér használható ugye nyugodtan?[ Szerkesztve ]
-
frankie!
őstag
Valahol láttam olyan Opticum beltérit, amin van UTP port. Ez mire szolgál? Ezen keresztül lehet pl. PC-re rögzíteni? Ill. némelyiken USB is van, erre azt írják, hogy külső eszközre (HDD, pendrive) lehet felvenni. Egy szgépre is lehet ezen keresztül?
-
okonom
csendes tag
Hello, vásároltam kb. egy hónapja digitális műholdvevőt (Silver Crest 65) a LIDL-ben. Tud abban valaki segíteni, hogy mit csináljak vele mert nem lehet bekapcsolni - a power led világít, de semmmire sem reagál. Esetleg tudja valaki a budapesti garanciális szervíz telefonszámát, címét? Köszi és szép estét.
-
Belba
őstag
Kellett hozzá kapnod garanciajegyet (lepecsételve!), azon mindig felsorolják a garanciális szervízek címeit, telefonszámait.
Talán egy antenna szerelőt ha kihívnál, az tudná mit kell csinálni vele, szerintem megérne 2-3ezret a dolog...
Azt már nem is kérdezem, hogyan lehet élelmiszerboltban műholdvevőt vásárolni?!
< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >
-
gogle
aktív tag
Akinek kell segítség műholdas adások (digitáslis beltéri vagy sat kártya) fogására az nyugottan írjon itt vagy pü-ben!
Szívesen segítek! -
raczandris
tag
válasz frankie! #131 üzenetére
Sziasztok
ANTENNAszerelés -javítással foglalkozom .
ha valakinek antennaszerelői munkára , vagy tanácsra lenne szüksége hívjon fel ,
vagy irjon e.mailt .
Tel. 06 70 248 8485e.mail: raczandris@gmail.com
honlapomon sok infót találtok : [link]
Megtaláltok a SAT.hu forum -on a digi tv szerelők észrevételei oldalon is .
Rácz András antennaszerelőhttp://antennaszereles.tvn.hu
-
Integra
titán
haliho
megtudja valaki mondani nekem, hogy bp-en hol értékesítenek hivatalosan BSB műhold előfizetést?!
ha jól emlékszem már legálisan is előfizethető itthon is.az a terv, hogy sky-ra előfizetek, egy másik lnb fej meg fogná a szabadon fogható rakás német szabad csatornát másik műholdról. értelem szerűen ehhez egy olyan parabolát és 2 lnb fejes beltérit kell vennem, ami ezt kiszolgálja és a sky-hoz van kártya olvasója is.
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
gabo89
senior tag
Hali!
Szeretnék majd egy műholdas tv rendszert belöni.
Most ugy tudom hogy ami kell, az egy parabola antenna, egy fej, arra kell kötni a koax kábelt, aminek a másik vége a műhold vevőbe megy. Kell más hozzávaló a rendszerhez?
Kell egy árbócrúd is, és az lenne az első kérdésem, hogy a rúdnak van valami talpa amit bekel csavarozni a tetőbe, vagy az csak egy szimpla rúd?
Az antennát az intelsat 10-02-re szeretném majd belőni, ezt én magam megtundám oldani egy satfinder-rel?
Köszi előre![ Szerkesztve ]
indul a sörös aludni
-
fpl
csendes tag
Átolvastam itt is legalább 200 oldalt ! Lehet, hogy őrűlt vagyok, de nem "hüle".
A koncept v2.0.
Az 5 fejes antennát,átkapcsolót, fejeket megveszem felrakom a 4 emeletes panellakás első emeletén.
Az erkély fém korlátjára kívánom felszereltetni, elég stabil.
Van jó rálátás a műholdra, műholdakra a szomszédnak már van is felszerelve egy DigiTV-s vevő.
Ezek után van egy hivatalos T-SAT beszerelve nálam, de Én szeretnék több műsort nézni. Nem a mennyiség miatt, hanem mert van a családomban néhány olyan ... aki megtanult "külföldiül" , diplomás nyelvtanár összesen 7 nyelvet tud a drága és van ritkán ideje, kedve tévézni olasz, orosz, angol, stb. nyelveken is.1.,Tehát T-Home által adott beltérivel hogy lehet-e az AMOS-on kívűl a szomszédos holdak szabad "FTA" műsorait nézni? Ezt szeretném a szerződés aláírása előtt kideríteni ! Az üsz. annyit mondott NEM és NEM is lessz lehetséges !
Pontos tipus INTEK HD-S10CX.
Már láttam egy ilyen készüléket, de az AMOS.on kívűl nem tudtam belőle előszedni mást, bejött pár orosz, és egyéb műsor ami eddíg COOL. A menü kódot ismerem, azt már egy másik oldalról lenéztem. Abban a menüpontban amiben a csatorna keresés van, az AMOS mint műhold sor ki van töltve, és nem tudtam átírni, illetve újat hozzáadni. A transponder SimbolRata adatok módosíthatóak.
Amit szeretnék elkerülni az egy kissebb torony a TV mellet, tehát egy beltéri lenne jó !
Azaz vagy az INTEK, vagy egy olyan amibe működik a TELJESEN HIVATALOS T-SAT kártya. És ha ez, hogy a szolgáltató beltérije csak azért nem tud FTA csatornákat mert a szolgáltató ezt letiltotta, hát akkor itt most nagyon csűnya szavak következnének.... De bízom bennetek, hogy van erre is megoldás !A szomszéd antennájához képest ami 1.0W Intelsat 10-02, ha úgy állok az erkélyemen, hogy előttem van az antenna és dél felé nézek, az AMOS-ra melyik irányba kell elfordítani a saját antennámat, jobbra-vagy-balra ? Jövő héten veszek SAT-Findert, és iránytűt. Most egy egyfejes régi UPC-s antennával próbálkozom, de ma nem találtam meg az AMOS-t. se ! Gondolom a digitális beltéri lassú reagálása miatt. Régebben volt egy analóg forgatós szettem azzal viszomlag gyorsan rá lehetett akadni a holdakra. De az már a múlt.
Nincs nálam nagyobb rajongója a női nemnek, és ezt számlákkal tudom bizonyítani.
-
deicide
veterán
Tanácsot szeretnék kérni. Adott egy UPC-s műholdvevő és egy beltéri egység, amibe belemegy a jel. Ez az eszköz a földszinten van, de én az emeleti tv-n szeretném nézni a jelet. Milyen megoldás lehetséges, ha a ház be van kábelezve, vagyis az emeleten van tv kábel kivezetés, viszont a beltéri egységen nincs antenna jel továbbitására lehetőség. Van valami kis elosztó, amibe a műhold jelét beledugom és rácsatlakoztatom a kábelt, ami felviszi a jelet az emeltre, ott rádugok a fali csatlakozóra egy kábelt, aminek a vége szintén az a csavarós koax, nem a dugós és azt kötöm rá a beltéri egységre, immár az emeleten? Vagy egyszerűbb egy vezeték nélküli jeltovábbitó?
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Freeenky87
csendes tag
Heló!Most akarok venni egy Opticum 4000C műholdvevő beltérit!A családban már van egy de azzal az a gond ,hogy 2-3 naponta kódolják és mindig átkell írogatni a kódot!A kérdésem azlenne ,hogy ehhez a fajta beltérihez(Opticum 4000C) létezik olyan szoftver ami automatikusan kódolja magát és ezt hol találom(link)?
Előre is köszönöm! -
mcs10
tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy mivel úgye HD-s lesz minden adás, mi lesz a digitális műholdvevő beltérikkel?
Set-top-boxal továbbra is működni fognak?mcs10
-
eladohardver
őstag
Hi!
A diginek a beltérijét mire érdemes cserélni? Kellene rajta lenni HDMI Kimenetnek, hogy ne csak PC-n keresztül tudjam nézni, és az se lenne baj ha menne azzal a beltérivel valami okosítás... vagy mi.
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
fess
őstag
sziasztok
opticum 4050c beltérin lehet sw-t cserélni usb-s rs232 átalakítóval? -
lajszer
tag
Sziasztok! Teljesen amatőr vagyok a műholdas tv-k ügyeiben! De van fenn egy tányér, amivel lehet fogni asszem az Astra 19,2-ről, sok német adást! Az lenne a kérdésem, hogy manapság milyen tv-csatornák érhetők el INGYEN, HD-felbontásban! Melyik csatorna, melyik holdon? Azt tudom, hogy kell arra alkalmas (HD-re) beltéri egység. De van értelme olyat venni, vagy annyi kártya-előfizetés nélküli HD-csatorna, az éterben?
-
belay7
csendes tag
HELLÓ ELÖSZÖR VAGYOK ITT ÉRDEKELNE HOGYAN LEHET WIFIN KÁRNYA MEGOSZTÁST CSINÁLNI... MERT MÁS BÉLTÉRINÉL KEL A RÚTER ITT NEM TUDOM MENNE-E...??? KIVÁNCSI VAGYOK TUTOK RÁ MONDANI VALAMIT..??
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI Katana 15 Gamer Laptop B13VFK 9S7-158571-072 ÚJ,Számlás,bontatlan!
- Lenovo legion 90rt00y8hg Gamer asztali gép új,bontatlan csomagban, számlával!
- Eladó MAC Audio autóhifi erősítő mélyládával együtt!
- HP Spectre x360 14-ef2774ng - ÚJ - 13,5" felső kategóriás 2-IN-1 ultrabook
- HP Spectre x360 14-ef2759nz - ÚJ - 13,5" felső kategóriás 2-IN-1 ultrabook - OLED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest