Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen routert?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Microsoft Excel topic
-
IT café
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
EmberXY
veterán
válasz RandomName #39291 üzenetére
A csomagoltakat már rég nem veszem, ha lehet, akkor a kilóst szoktam venni, mindenből a nagyobb kiszerelést, max lefagyasztom a felesleget.
Up the Irons!
-
RandomName
senior tag
-
EmberXY
veterán
válasz RandomName #39289 üzenetére
Ezzel még nem találkoztam, de majd megnézem, hátha a Spar-ban is van, Interspar nincs a környéken.
Kilós árban amit ma vettem az 899 Ft volt, 121 Ft-tal olcsóbb ez az eFeF, kíváncsi lennék, hogy ízben van-e különbség.Up the Irons!
-
RandomName
senior tag
válasz EmberXY #39284 üzenetére
Amikor extra olcsó, de vállalható parizel kell, akkor nálam ez a favorit:
https://cashmap.hu/termekek/340400/efef-baromfi-parizsi-500-g"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
EmberXY
veterán
válasz somogyib #39215 üzenetére
Ma vettem SPAR-os S budget párizsit, hát nekem ez kimondottan ízlik. A múltori Tescosnak teljesen az ellentéte, nem darabos, az íze is kimondottan párizsi ízű.
Ha erre értetted a szarhalmot, akkor nem biztos, hogy ugyanazt a fajtát ettük, vagy te a Gundel étteremhez vagy szokva.Up the Irons!
-
KROK640
nagyúr
válasz RandomName #39282 üzenetére
Majd kipróbálom
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
RandomName
senior tag
válasz KROK640 #39281 üzenetére
Az megvan, hogy mire megsül a tükörtojás, addigra a bolti lézerrel szeletelt kolbászkarikák olyan szinten chips-re sülnek, hogy tudod vele mártogatni a sárgáját? És az bizony finom.
[ Szerkesztve ]
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
KROK640
nagyúr
válasz RandomName #39280 üzenetére
Fűszeres olajba süssed bele
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
RandomName
senior tag
válasz customer114 #30527 üzenetére
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
koshmar
addikt
Nem!
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
KROK640
nagyúr
válasz RandomName #39272 üzenetére
Nekem is volt ma egy konyhtechnológiai bakim : nekiálltam sültkrumplit sütni, de az itthoni mennyiségből. kb 15 deka volt, egy kör alatt lesült, mire rendesen bemelegedett az olaj vége is volt az egésznek. Ráadásul kevés olajat használtam, azt nem elég nagy hőfokon, így minden krumpli egyik oldala rozsdabarna lett (de nem égett meg!) a másik oldala meg szinte nyers.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
somogyib
őstag
válasz RandomName #39275 üzenetére
Ismerek egy szakácsot (a fiam annak tanult ).
Tényleg kikészítő munka, főleg hétvégenként. -
RandomName
senior tag
-
somogyib
őstag
válasz RandomName #39273 üzenetére
Neked szakácsnak kellett volna menned.
Vagy ételinfluenszernek.
Vagy másnak... -
RandomName
senior tag
válasz customer114 #30527 üzenetére
Egész nap kb semmit nem ettem, nasi volt 1-1 szem, csokoládéba mártott füge/banán, meg kv. Most lesz a napi első étkezés, zöldborsófőzelék, és fasírt....
Pár perc, és kész. már alig várom a kajakómát...."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz koshmar #39251 üzenetére
Valami ilyen állagú zsömlém van itthon, de így arra tartogatom, hogy ma megy bele a fasírtba.
Konyhatechnológialiag elbasztam, mert a zöldborsófőzelék már 2 órája kész, de a darálthús meg még most olvad...."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
kenwood3
addikt
Szméágol
Mi az az ekezet dragasag??
-
KROK640
nagyúr
válasz RandomName #39263 üzenetére
Nem csipogok
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
RandomName
senior tag
válasz somogyib #39264 üzenetére
Mert én a villanyt
"Szerelem, szerelem, szerelem,
szerelem, szerelem, szerelem....
Köpni kell-pü!"?"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
somogyib
őstag
-
RandomName
senior tag
válasz KROK640 #39262 üzenetére
Így van.
De írtam is, hogy csak ügyeletet adok.
Szerk.: Azt valóban csak twitteren írtam.[ Szerkesztve ]
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
KROK640
nagyúr
válasz RandomName #39261 üzenetére
Akkor végülis te nem a bizottság tagja vagy szavazat számláló voltál, csak afféle ügyeletes villanyszerelő?
Jah, ha hazavitt akkor tök jó
És akkor ezekszerint a főnöködtől kapod a fizut erreInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
RandomName
senior tag
válasz KROK640 #39260 üzenetére
Az új városházán dolgoztam, mint külsős. A VH a mi cégünktől rendelte meg az ügyeletet, mert nincs saját villanyszerelőjük.
Igen, építőipar. Villanyszerelés, klíma, napelem, kaputelefon, karbantartás, üzemeltetés, stb.
Én mondtam, hogy maradjunk még egy kicsit, de főnököm nem akart.
Inkább hazavitt...."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
KROK640
nagyúr
válasz RandomName #39258 üzenetére
Akkor azért még várnod kellett rendesen az első hazafelé menő buszodra, és a kisD sem volt nyitva
"Van egy havi fix, az alapján számolható a túlóra díja, súlyozva az extrákkal" - jah, hogy te a város házán dolgozol?
Kajak azt hittem valami építőipari témakörben.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
RandomName
senior tag
válasz customer114 #30527 üzenetére
4 csoffadt meggyes rétest.
Még a választási vacsoráról maradt."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
RandomName
senior tag
válasz KROK640 #39247 üzenetére
Már az éles anyag elcsomagolása után eljöhettünk végül, a rakodást nem kellett megvárnunk. A világításhoz nem support.
Talán 03:30 körül jöttünk ki.A pénzt viccen kívül nem kérdeztem. Van egy havi fix, az alapján számolható a túlóra díja, súlyozva az extrákkal. Az alatt biztos nem kapok.
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
koshmar
addikt
Úgy döntöttem, csatlakozom a főzős posztokhoz: mai alkotásom!
Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..
-
KROK640
nagyúr
válasz EmberXY #39249 üzenetére
Igen, szalag, kamera stb. Tipikusan mint ami az ilyen helyeken van.
Nem csodálom, hogy kiráz a hideg, tipikusan ezek a "messze kerüljük" tipusú munkahelyek. És akkor nem is az van, hogy de cserébe havi 1 Milla nettot keresel, hanem minimálbért + a kötelező pótlékot apróként hozzácsapva.
Az a tapasztalatom (most csak a Magyarországi munkahelyeimről írva), hogy minél jobbak a munkavégzési körülmények, annál jobban is keresek, és fordítva. Emiatt már csak a zsebemnek sem mindegy, hogy mennyire szenvedek a fizetésért. A döntés könnyű, persze a jobb melókkal szokott az lenni, hogy nehezen jönnek össze, jellemzően különféle csillagok együtt állásának kell lennie hozzá.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
EmberXY
veterán
válasz KROK640 #39248 üzenetére
"Nos, ilyenkor arra van az ember késztetve, hogy ne dolgozzon túl gyorsan."
A késztetés megvolt, de az üzem is be volt kamerázva, és a szalag is általában olyan sebességgel ment, hogy lazsálni nem lehetett, különben valahol megcsúszik a dolog.
Amikor már rutinból ment minden, akkor egyszerűbben lehetett a tempót tartani, de túl sok szabadidő nem keletkezett úgy se. Tipikus modernkori rabszolgaság, egy kis gladiátorképzéssel egybekötve, mert a kondink az nagyon jó volt.A nagy megrendeléseknél általában a Tescora kellett gondolni, volt, hogy legyártottuk a kamionnyi sajtkémes rudat, aztán a hétvégén Bp-n is azzal találkoztam a Tescoban, le volt akciózva szarér-hugyér, ezért kellett nekik a nagy mennyiség, mi meg a belünket kihajtottuk.
Emlékszem, volt olyan is, hogy egyszer be kellett mennem sajtkrémet főzni szombaton, 2 üzemben kb 2-en voltunk bent, mindkét konyhán főztük a masszát, hogy aztán vasárnap este el tudjanak indulni a termeléssel (mert X idő kellett, hogy megfelelően lehűljön, stb).
Valahol írtam erről itt is, de nem akarom visszakeresni, a hideg kirázott, hogy csak belegondoltam.Up the Irons!
-
KROK640
nagyúr
válasz EmberXY #39246 üzenetére
Gondoltam, hogy csak takarításkor lehetett lelépni ha kész vagy.
Nos, ilyenkor arra van az ember késztetve, hogy ne dolgozzon túl gyorsan. Utálom az ilyet. Világéletemben annak voltam a híve, hogy X keretösszeg van a dologra, ha hamarabb kész vagyok, akkor időt spóroltam. Ezt az egyet szerettem az itthoni webfejlesztősdibe, hogy magamnak osztottam be az időt, és ha kész voltam, akkor végülis magasabb volt az órabérem, de legalábbis mindenképp több időm maradt. A szabad időbeosztásról nem is beszélve, rengetegszer volt, hogy éjszaka dolgoztam, mert akkor nem zavart senki.Jajj, ilyen beúszott nagy megrendelést rendszeresen élek át Ausztriában, tavaly az utolsó nap(!) mielőtt zártunk volna, bejött egy 3000 csomagos extra megrendelés. Megmondták, hogy mivel ma van az utolsó nap addig innen senki sem megy haza, amíg nem vagyunk kész. Déltől kb este hétig, még wcre se nagyon szaladhattál ki, de úgy kellett pörögni mint téli Ojmjakonban a gázórának. De kész lettünk, kaptunk ajándék csomagot, érzékeny búcsút vettünk, és mentünk a szállásra csomagolni, hogy másnap igen kalandos úton 24 óra alatt hazakerüljünk. (De ez már egy másik történet)
Elhiszem, hogy nem sírod vissza azt a melóhelyet, nekem is akadt pár ilyen helyem (és tartok tőle, hogy még lesz is), és valahogy én sem sírom vissza egyiket sem.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz RandomName #39244 üzenetére
Azért gondolom valamit csak mondtak neked, mikor elvállaltad.
Mikorra értél haza?Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
EmberXY
veterán
válasz KROK640 #39243 üzenetére
"Az jó ha kész vagy lehet hazamenni. "
De ez csak a nagytakarításnál volt így, mert ott a termelés kezdésig a gépeket nem kellett használni.
Hétközben ilyen nem volt, ha végeztünk a műszaknak kiírt termeléssel hamarabb, mint a műszak vége, akkor nem dícséret járt érte, hanem lebaszás, hogy miért nincs még elkezdve a következő kiírt gyártás.Egyszer volt olyan nagytakarítás közben is, hogy valami rohadt nagy rendelést kaptak (kamionnyi tételt) valahonnan külföldről, hogy -hogy nem pénteken éjszaka ért be a rendelést.... A takarítás közben le kellett állni, és vissza a termeléshez, azt hittük először, hogy ez csak egy rossz vicc, mert a gépekben állt a víz meg a tisztítószer, de aztán a dagasztó elkezdett dagasztani, onnan már nem volt vicces.
Nem sírom vissza azt a munkahelyet.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
-
KROK640
nagyúr
válasz EmberXY #39239 üzenetére
Nem csodálom, hogy nem akarsz rá emlékezni, az ilyen 12 órás mászakos melók nekem eleve kizártak.
Az jó ha kész vagy lehet hazamenni. Egy takarítóccégnél is dolgoztam régebben egy rövid ideig, ott volt ez, hogyha végeztünk lehetett hazamenni. (Többek között) Media Marktokat takarítottunk, este 6-tól reggel 6-ig voltunk papíron, de volt olyan pl Debrecenben, hogy már hajnal 1-kor a kedvenc kocsmámban voltam, és csak azért ott és nem otthon, mert nem volt buszom hazafelé. (2:30-as vonaton viszont rajta voltam, és szerencsémre péntekről szombatra virradóra volt, így ismerősök is akadtak).
Mondjuk erről beugrik egy nagy szívás, egyszer távolabb mentünk takarítani, és minden közbejött a porszívók állandóan lecsapkodták az áramot, új mosószert próbáltak ki ami semmire nem volt jó (ilyen por volt, amit utána alig tudtunk kiszedni a szőnyegekből). A terv az volt, hogy háromra mindenki otthon lesz (kocsikkal voltunk), ehhez képest a gyakorlat az volt, hogy reggel fél 6-kor még otthonról 120km-re pakoltunk. Aztán hazafelé még sikerült ez egyik körforgalomnál rosszfelé fordulni és csak nagyjából 20km után jöttünk rá, hogy nem is jó irányba megyünk, persze tejköd és tök sötétség. Volt vagy reggel 8 mire hazaértem ...Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz RandomName #39241 üzenetére
És mennyit kapsz ezért?
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
RandomName
senior tag
válasz EmberXY #39240 üzenetére
Én nem ott vagyok, hanem ahová a "cuccok" kerülnek, és feldolgozzák őket. Most járnak a felénél. Várhatóan reggel 6-7 körül szabadulok innen ha minden jól megy.
Szerk.: Amúgy nekem is reggel 5-re kellett volna jönni, de azt mondták, hogy szavazzak le reggel minél hamarabb, és beérek, amikor beérek.[ Szerkesztve ]
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
EmberXY
veterán
válasz RandomName #39238 üzenetére
Reggel 8 óta? Akkor mit szóljanak akik szavazatszámlálók?
Azok általában reggel 5-től este 9-10-ig tolják, én is voltam már kétszer.
Aztán az élmény, amikor egész nap figyeltél, melóztál, a részvétel nagyon magas volt, reménykedtünk, hogy valami végre megmozdult, minden OK volt egész nap, aztán este 10-kor a városháza dísztermében várva, hogy végre átvegyék a szavazóköri cuccot aztán haza lehessen menni, a kivetítőn látod, ahogy narancssárga az egész ország. Ilyenkor elgondolkodik az ember, hogy mi a 'sznak keltem fel hajnali 4-kor... (2018)Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz KROK640 #39237 üzenetére
Emlékeim szerint a péntek este 6-kor kezdő műszak csinálta a nagytakarítást, ők szombat reggel végeztek, vagy ha ügyesek voltak, akkor valamikor az éjjel, aztán lehetett hazamenni.
A hétvége általában szabad volt, de ha muszáj volt, akkor előfordult, hogy vasárnap este kezdett az első műszak, így a hétfő reggel 6-ra beeső melósok nem a szalag indulást élték át, hanem már egy fullon termelő sorra kellett beállni.
De ez már 12 éve volt, emlékezni se szeretnék arra a munkahelyre, egyébként kb ugyanaz volt, mint a Fornetti, a két tulaj valamikor abban a cégben kezdte, ahol én melóztam, aztán váltak szét.Up the Irons!
-
RandomName
senior tag
Napi kedvencem:
"Ön ma VOTE szavazni?"Hát kezdem unni magamat. Itt ülök az új városházán, reggel 8 óta. És majd szavazatszámlálás után 1-2 órával lehet menni haza. Az eddigi összes melóm az volt, hogy beleszakadt egy dugvilla a konnektorba, azt kellett kb 2mp alatt kibányászni, és előtte 30 percig győzködni mindenkit, hogy nem fog elmenni az áram.
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
KROK640
nagyúr
válasz EmberXY #39236 üzenetére
Hmm, ha hétvégén szünet volt, akkor péntek este 6-kor már senki sem kezdett vagy ők fejezték be szombat reggel 6-kor? Gondolom hétfőn reggel 6-kor kezdtetek.
Amúgy 6-ra járni is nagyon szar (tavaly Ausztriában tapasztalatam), pláne 12 órában (tavaly tapasztalatam) mivel ez kb 4:30-as kelést, és este fél 8-as hazaérést jelent. Akkor még fürödj, csinálj kaját stb, és nem maradhatsz fent sokáig mert másnap is 6-ra mész. Kb életed sincs az ilyen munka mellett.
Még a hétvége egyébként jó is ha szabad, sok ilyen helyen hétvégén is menni kell, és a hét valamely random két napja (többnyire véletlen se egymás után) a szabad.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz EmberXY #39234 üzenetére
Mondjuk ebben igazad van, de nagyobb kockákban is mehet persze. A lényeg, hogy elhasználtad
Töltelékkészítő... mit gyártottatok?
Nos, nekem már többször is hozta úgy a sors, hogy konyhán dolgoztam, pl Balatonon, de Debrecenben is, Cipruson meg pincér voltam.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
EmberXY
veterán
válasz KROK640 #39233 üzenetére
Ha kisebb kockákban raknám bele, akkor szanaszét főne, kb alkotóelemire bomlana, mert ezt az "élelmiszert" nem ilyen hőkezelésre tervezték.
Ha odakap a rizs, attól szar lesz az íze, az pedig számít."látszik, hogy nem dolgoztál konyhán"
Töltelékkészítő már voltam, daraboltam én is sajtot 90 kg tételekben (géppel ), klasszikus vendéglátós konyhán soha nem is dolgoznék, emberiség elleni bűntettnek tartok olyan kaját elkészíteni, amire nincs konkrét igény, csak ha valaki véletlenül megrendeli az étlapról...
Up the Irons!
-
KROK640
nagyúr
válasz EmberXY #39231 üzenetére
"párizsi milyen formájú darabokban van, az ízén nem fog változtatni" - amúgy de. Nagyon is számít, maximum még neked nem tűnt fel
majd a következő finonimo párizsit kis kockákban rakd bele
(látszik, hogy nem dolgoztál konyhán, nekem a kockázás gyorsabb mintha csak úgy kézzel beledarabolnám).Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
EmberXY
veterán
válasz somogyib #39230 üzenetére
A fagyökeret nem tudom elrágni, az esővíz meg szennyezett...
Az íze számít a kajának, de attól, hogy a beledarabolt tescós párizsi milyen formájú darabokban van, az ízén nem fog változtatni, viszont a kaja elkészítésére elcseszett idő szempontjából fontos paraméter.
A hozzáállás nem filozófiai, hanem matematikai. Filozófiával én még nem mentem soha semmire (szerintem más se)Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz KROK640 #39227 üzenetére
Rizzsel is szoktam, de azt nem annyira merem otthagyni, könnyen odakap az alja, a tésztát ott merem hagyni.
somogyib:
Nem kockáztam, hanem kézzel aprítottam bele. Ilyenekkel nem szoktam bajlódni, sokszor még a hagyma aprítással se, minél egyszerűbben belevágom a lábosba, pár óra múlva úgyis a szennyvíztelepen van, teljesen mindegy, milyen a formája amikor átadja az energiáját.
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
KROK640
nagyúr
válasz EmberXY #39225 üzenetére
Nekem már egy kicsit a tészta sok is volt rá, talán minimális rizssel nyomtam volna fel. Nem kétlem, hogy így is finom, mert tuti, csak nekem már ez kicsit tooo much ... olyan mint egy mixed meze Cirpuson
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz EmberXY #39214 üzenetére
Finonimo párizsi : ez az ami fel van jegyezve a fejemben, hogy bármennyibe is kerül, nem szabad érte pénzt adni. Többször is vettem, mindig a macska ette meg a nagyrészét, mert én nem bírtam. Ipari hulladék. Ráadásul olyan büdös lesz tőle az izzadtságom, hogy saját magam mellett nem tudok meglenni.
Régen a tesco-s párizsi, na az igen, az finom volt és olcsó (490ft/kg-ért kezdtem el venni)
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz RandomName #39213 üzenetére
Zsemle, sonkás kockasajttal megkenve, parizer szeletek, azok között trappista sajt, és picike piros arany, savanyú csemege ubi karikákkal, és az egész szendvics sütőben (az a háromszögalakú szendvicseket csináló) lesütve.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
EmberXY
veterán
válasz somogyib #39217 üzenetére
Kirántva én is gondolkodtam rajta, meg időnként szoktam kotyvasztani BMW paprikást (bele minden wackot), ilyenkor összesöprök mindent, amit találok, aztán összefőzöm, ilyenekbe szoktam rakni kolbászt, meg ilyesmiket is, majd valamit kitalálok, ezen nem aggódok.
A kutya-macska kaját illetően nekem is vannak tapasztalataim, mert ismerőseim dolgoztak ilyen gyárban, elmondásuk szerint szigorúan be vannak tartva a higigéniai szabályok, stb.
Mivel én is dolgoztam élelmiszeriparban, ott meg szartunk mindenre, innen gondolom, hogy a kutyakaja minőségibb.
A darálásról is vannak tapasztalataim, dolgoztam ilyen (kutter) gépekkel is (szerintem pont ilyen típus volt: [link] ), tudom, hogy mire képesek. A csonttá fagyott gyümölcsöt 2-3 kör alatt full fordulaton péppé darálja, és keverésre is használható, beleönteni a hozzávalókat, és gyakorlatilag krémesítve megkapjuk a végeredményt. Innen már abba 1-2 zselésítő meg stabilizátor, ami összetartja, aztán gondolom a párizsi is kb ennyiből készül.
A parizer alapanyagait illetően is vannak elképzeléseim, de ahogy a mondás tartja: addig jó, amíg nem tudom, hogy mi van benne...[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
somogyib
őstag
válasz EmberXY #39216 üzenetére
Ha nagyon szar magában, akkor kirátva még jó lehet. Az sokat javít az ízvilágon.
"átállok a kutya- macska kajára"
Ez már nekem is eszembe jutott, amikor állateledelt adtam a macskáknak.
Az meg, hogy miket darálnak be pl. egy parizelbe, arról nem beszélnék. Régebbi isnerősöm dolgozott ilyen helyen, inkább nem részletezem, hogy mik kerülnek bele.
-
EmberXY
veterán
válasz somogyib #39215 üzenetére
Ízetlennek nem mondanám, elég intenzív íze az van, de riherongy szar. Sós mint a hering, nem a megszokott, enyhén füstös párizsi íz, hanem valami másodosztályú szar.
Már az állaga is durva, a szeletek felülete érdes, látszik, hogy valami nagyon apróra össze van darálva (kutterolva) benne, szerintem csontok, porcogók, vagy akár az egész csirkék tollastól, mindenestől...
Bevágtam a fagyasztóba, majd részegen apródonként rántottába vagy valahova elhasználom.
Szerintem lassan átállok a kutya- macska kajára, az tuti, hogy minőségibb alapanyagokból és fűszerezéssel készül.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz customer114 #30527 üzenetére
Tesco bolognai snack ( [link] ) kettévágva, belerakva Tesco Finomino párizsi ( [link] ) és paprika.
Ez a fajta párizsinak nevezett akármi még az én ízlésemmel is szar, ne próbáljátok ki, csak kidobott pénz.[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
RandomName
senior tag
válasz customer114 #30527 üzenetére
Zsemle, benne kalifoniai paprika, sajt, és mustáros-rozmaringos cuccban pácolt direkt túlkonfitált csirkemell.
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
KROK640
nagyúr
válasz koshmar #39211 üzenetére
jajj, ne magadból indulj ki
De van pl rengeteg saját fotóm (utzazások stb) videószerkesztős anyagok, különféle projectek, de még zene, filmek és játékok is.
Én pl dolgozni is szoktam a géppel, nem csak pornó tárolására használom mint egyesekInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz koshmar #39209 üzenetére
Nem lehet egyszerű
bakker ... 2003 januárjában már 120GB-on éltem, amit nagyon rövidesen 160GBra cseréltem (80+40GB HDD-ről 80+80GB-ra léptem).
Jelenleg csak a gépben van 1TB M2 SSD és 6TB HDD, ezenkívül vannak backup HDD-k, és nem említem, hogy még egy régebbi másik gép is 2TBval. (meg ilyen kis 120-250GB-os SSDk a kis régi gépekben)
Azt már nem is említem, hogy van még 128GB-os pendriveom is...
(és fontolgatom egy 8-10TB-os HDD beszerzését )Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
somogyib
őstag
válasz customer114 #39204 üzenetére
Vetőburgonya?
-
customer114
őstag
KRUMPLI EVO
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Milyen széket vegyek?
- RC modell földön, vízen, levegőben
- CPU léghűtés kibeszélő
- Ukrajnai háború
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- iPhone 13 Pro 256GB gyári független, hibátlan, full doboz
- Toshiba Satellite L50D-B-12Z QuadCore AMD A6-6310 / 8 GB Ram / 1 TB HDD / AMD Radeon R4 2 GB
- Eladó vagy csere LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / monitor.
- Lenovo IdeaPad Y50-70 Intel Core i7-4710HQ / 15.6" 4K UHD / 16 GB RAM / 4 GB GTX 860M / 500 HDD
- Asus ROG Strix Soar 7.1 Gaming hangkártya
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest