-
IT café
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41693 üzenetére
Hát, én évekkel ezután kezdtem a pályafutást. Virsli sose volt már akkor, a sört meg dobozosban elvitelre a végén.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41689 üzenetére
Na, az se most lehetett. Anyám is ilyenekről mesélt. A 2000-es évek közepe fele mikor elkezdtem járni, ez már nem volt. Eleinte még doboz sört adtak is meg utalványt, aztán már azt sem. Volt ugyan "retro véradás" ahol lehetett sört meg virslit enni, de az sem gyakori különleges alkalmakhoz van kötve. Manapság egy fél literes ásványvíz, egy ostya szelet és 1000ft-ot utalvány jár.
Összehasonlításképp : 2003-ban 500ft-ost adtak. Hogy mennyi a különbség, elárulom : akkor ez minimális ráfizetéssel 2 üveg (La Fiesta) vörösborra és két csomag chipsre volt elég. Ma az 1000ft-os utalványra még rá kell fizessek egy LaFiesta vörösborhoz.A virsli megint tragikus, anno egy olcsó dolog volt, ma néztem a boltban a legolcsóbbnak is 3200ft volt kilója, de van 4000ft felett is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41687 üzenetére
A RolFLEX egy gyűjtőnév ezekre a csodákra, úgy minthogy FLEXelni jók csak.
Legalább az órád legyen okos?Na, közben voltam véradáson, tök jó volt, és minden ott megállapítható értékem rendben volt. Ennek ünnepére ma nyílhat egy kis vörös bor is
Azért kemény, hogy 2025-ben 1000ft-os utalványt kaptam érte (összehasonlításul : 2003-ban az első alakalommal 500ft-os utalványt kaptam), de legalább kaptam csokit is. -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #41686 üzenetére
Az Rolplex, nem Rolflex, ilyen luxusmárkák neveit illik pontosan tudni!
Sejtettem, hogy mire gondoltál, sőt láttam is már azt a videót (neki is csak gratulálni tudok a jó vételhez, de ő legalább direkt vett szart, nameg ott a csatorna üzleti modelljébe főleg belefér egy ilyen befektetés) de ha már órát veszek, akkor az okosóra lesz. Egy ideje nem használok karórát.
Rolexet semmiképpen, de annak utánzatát meg alapból nem vennék, nekem ez teljesen stílusidegen, aki rajtam látna egy ilyet, az rögtön tudná, hogy hamisítvány, égni meg nem akarok.[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41685 üzenetére
ÓÓÓ, én a Rolflex alatt valami ilyesmire gondoltam
-
EmberXY
veterán
-
KROK640
nagyúr
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #41682 üzenetére
Ételes dobozokat meg konyhai csipeszt (amivel sütés közben lehet forgatni, kiszedni a cuccot).
Az öltönytartó egyelőre jónak tűnik, a mérete is stimmel, meg a dizájnja is jó (nem tudom, hogy milyennek kell lennie, de ezek van egy kis betekintő ablak is, hogy látszódjon, mi van benne, és rendesen záródik, stb).
Hogy hamis-e, meggyőződésem, hogy minden az, különben nem a TEMU-n lenne.
Legközelebb farmerekkel fogok próbálkozni, mert azt mindig rühellek venni, várakozni, próbálgatni és még át is basznak vele...Mivel eleve a kínaiban szoktam venni, gondolom a minőség ugyanaz, a méretek meg egyértelműek. Ha azzal is átbasznak, akkor visszaküldök egy zsák disznószart egyenesen a pártközpontba.Szerk.: a konyhai cuccokhoz: gondolkodtam, hogy esetleg valami serpenyőt is vegyek, aztán végül nem vállaltam be... Azóta olvasgatom a kommenteket 1-2 hirdetés alatt, konkrétan ráolvadnak a tűzhelyre, stb...
[ Szerkesztve ]
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41676 üzenetére
Sós kifli, parizer, trappista sajt, hagyma
-
RandomName
senior tag
válasz
customer114 #30527 üzenetére
Sós kifli, parenyica, csemege szalámi, tea vaj
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #41672 üzenetére
Az egész egy online piactér, van(nak) logisztikai központ(ok) természetesen, ahová oda van szállítva a cucc, de az nem feltétlenül a TEMU tulajdona (bár közvetlenül is vásárol tudtommal), hanem egy X jutalékért vállalja, hogy beraktározza, logisztikázza, stb, közben boldog-boldogtalan árulhatja ott a cuccait. Ha megnézed egy termék lapját, ott van, hogy ki árulja és mióta árul a TEMU-n (most hogy mennyire kamu vagy nem, az más kérdés, de így működik ez a rendszer).
Hasonló az emag-hoz, meg kb aliexpressz meg minden hasonló így működik. Az emag-gal vannak tapasztalataim, mert a melóhelyen egyszer mi is majdnem leszerződtünk, aztán végül mégse... A lényeg, hogy van egy jutalék, meg jópár feltétel, amiért a platform biztosítja a fizetési felületet, logisztikát, webáruházat, kb mindent, te meg úgy alakítod az áraidat, hogy beleférj, ha megéri, akkor megéri, egy biztos, a marketingre nem nagyon kell költeni.A központi raktárban meg összeszedik a rendelésedet (ha több raktárban van, akkor gondolom tovább tart, simán elképzelhető, hogy a raktárak közt is van ide-oda fuvar, vagy akár közvetlenül is érkezhetnek a cuccok egy elosztóhelyre a 8-10 féle kereskedőtől, és onnantól lesz egy csomag, de ehhez túl gyors a kiszállítás, ezért nem gondolom, hogy így csinálják, bár már semmin nem lepődök meg).
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41673 üzenetére
Linuxokhoz nem értek, de az 1GB-os pendrive hogy lett volna már sok?
-
RandomName
senior tag
válasz
KROK640 #41670 üzenetére
Régebben volt olyan skill-em, hogy egyik gépen az iso, és a hálózat másik tagjára telepítettem, ilyet tudtam ubuntu8.4(?) uhu 2.x linux, és kb xp magasságában, ahhoz akkor tök elég volt az a pendrive, mára ha megölsz sem fog menni, azután jöttek a neten mindenféle "milyen rendszer kell" és ott kb az 1Gb pendrive is sok volt ahhoz, hogy hogy a telepítő elkezdje leszedni a kívánt oprendszert.
-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName #41669 üzenetére
Tudom, hogy lett, azon keresztül rendeltem a TEMU-ról pendrive-ot.
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41666 üzenetére
Nem tudom, hogy az internet hogy váltotta ki nálad a pendriveokat, nálam a net csak egy plusz dolog volt, de oprendszert telepíteni, meg pár gigát mozgatni kellett.
-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName #41666 üzenetére
Tulajdonképpen amióta a repülőgépet feltalálták, a bicikli és az autó is felesleges, hiszen technológiai visszalépést jelentenek.
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #41665 üzenetére
Valami nem kerek, az biztos. Eleve 100+ ezret adtak el (állítólag) belőle, hát ha ez igaz lenne, akkor már 100+ ezren indultak volna el Kínát eltörölni.
Egyébként ettől még lehet, hogy vannak tisztességes eladók is fent, ez is hasonló, mint az emag, hogy igazából ez csak egy gyűjtőfelület, ahol a saját cuccaikat árulhatják a kereskedők.
De annyi tanulsága van, hogy legközelebb a kommentekkel kell kezdeni, ha csak egy negatív is van, akkor kuka. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41663 üzenetére
Azért van mert akik negatívat adnak, sokan le is írják mi a gond. A többi értékelés, meg botok, simán fel van húzva botokkal, hogy azt hidd milyen jó, meg az algoritmus is előre sorolja.
Egyébként aki jót írt, lehet, hogy nem is jött még rá, hogy hamis. Vagy kevésbé szar a tied mondjuk 1GB-os volt alapból, az övé meg 32-es és még nem vette észre.
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #41661 üzenetére
Megfordult a fejemben, de nem a TEMU-ról, amiben áram folyik, olyat többet nem.
Egyébként megdöbbentő, hogy a kommentek között valóban ott van egy rahedli negatív is, konkrétan leírják, hogy kamu az egész, stb, csak hát nem ezekre van alapértelmezetten szűrve.
Ami érdekes, hogy kb 14300 komment van hozzá, ebből 1-2-3 *-osak teszik kb a 7-8 %-át, a többi 4-5*-os értékelés.
Az 1 *-os leértékelések kb 500 db körül van, és mind olvasható is.
Azon agyalok, hogy most vagy be van kamuzva hozzá a többi értékelés, vagy a pendrive-ok között van egy bizonyos %-nyi kamu, a többi meg jó cucc, és én pont az egyik szart fogtam ki?
Az én értékelésem van felül, de alatta van egy rögtön (magyar ráadásul, meg az alatta lévő is), aki már 2-szer is vett belőle és meg van elégedve...[kép] Mondom, biztos kamu, de a profilját megnézve van egy csomó értékelése, közöttük negatív is más termékekhez, törötten kapta meg, szar, stb, fotókkal kiegészítve, szóval nem értem, hogy a pendrive-os értékelése miért lehet pozitív. [link]
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41652 üzenetére
Spagetti, mexikó szósszal, erős pistával, horriblis mennyiségű reszelt sajttal és darált hússal
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #41653 üzenetére
A RAID 0 az egyes lemezek egyszerű összefűzését jelenti, viszont semmilyen redundanciát nem ad, így nem biztosít hibatűrést, azaz egyetlen meghajtó meghibásodása az egész tömb hibáját okozza. Mind az írási, mind az olvasási műveletek párhuzamosítva történnek, ideális esetben a sebesség az egyes lemezek sebességének összege lesz, így a módszer a RAID szintek közül a legjobb teljesítményt nyújtja (a többi módszernél a redundancia kezelése lassítja a rendszert). A megoldás lehetővé teszi különböző kapacitású lemezek összekapcsolását is, viszont a nagyobb kapacitású lemezeken is csak a tömb legkisebb kapacitású lemezének méretét lehet használni (tehát egy 1 TB és egy 750 GB méretű lemez összefűzésekor mindössze egy 1500 GB-os logikai meghajtót fogunk kapni, az 1 TB-os lemezen 250 GB szabad terület marad, amit más célokra természetesen felhasználhatunk).
A RAID 0 főleg olyan helyeken alkalmazható, ahol nem szempont az adatbiztonság vagy kevés merevlemez csatolható fel az operációs rendszer korlátozása miatt. (Például a régebbi Microsoft Windows rendszerek esetében összesen 26 meghajtó betűjelet tesznek elérhetővé, ezzel 24 eszközre korlátozva a partíciók számát. Az újabb rendszerek, mint a Windows 2000 Professional és az ezt követő Windowsok, valamint a Unix rendszerek lehetőséget adnak a partíciók könyvtárként való felcsatolására.) A másik pozitív tulajdonsága viszont továbbra is csábító lehet olyan, kifejezetten csak játékra épített rendszereknél, ahol ezzel tetemes teljesítménynövekedést érhetünk el. Ilyen célú alkalmazásra mégsem túl ajánlott, mivel az egyszer már összekapcsolt diszkek különálló alkalmazása csak újraszervezés után, a teljes adattartalom eltávolításával és újraformázással lehetséges.
A RAID 0 legfontosabb paraméterei
olvasás: nincs overhead (elemszám × olvasási sebesség)
írás: nincs overhead (elemszám × írási sebesség)
tárolókapacitás: egyenesen arányos (elemszám × tárolókapacitás)
meghibásodási tolerancia: nincsNa, mostmár tudod
-
RandomName
senior tag
válasz
customer114 #30527 üzenetére
Tükörtojás, hegyes erős karikákra olvasztott trappista, maradék dán szalámi chips-re sütve, natúr joghurt, pirítós, ice tea.
-
EmberXY
veterán
válasz
koshmar #41648 üzenetére
Nem, de szerintem az sem oldotta volna meg a problémát, maximum lehalt volna az is.
Ez egy kamu pendrive volt, szerintem max ~ 1 GB körüli, de még az se biztos. Kár lett volna bárhova is gyorsítani, nameg ha a semmibe másolom az adatokat, az ellen a RAID sem véd - gondolom. Legjobb helye ott van, ahol most van.[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #41645 üzenetére
Próbáltam már rámásolni, azzal kezdtem, de egy idő után elakad. Egyenként mennek fel cuccok, de ha sokat rakok hirtelen, akkor egy idő után megáll. Most a teszt 64 giga körül döglött meg, többet nem tud ráírni, de a fájlok rajta vannak. Most egy új tesztben ami rajta van, azt olvassa vissza, az kb 30 perc lesz még.
Szeretném azt hinni, hogy legalább egy 64 gigás a cucc, csak azt nem értem, hogy miért nem tudom rendesen használni. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41644 üzenetére
Végülis, ha a háttérben elfut és semmiben sem zavar, akkor miért ne?
Egyébként nekem a mindent vivő teszt az lenne, hogy megpróbálok egy kazal filmet/sorozatot felmásolni rá (akár 60-80GB értékben is) és ha lecsatlakoztatás nélkül felmegy, akkor jöhet az, hogy megnyitom a pendriveon és randomra beletekerek. Ez jó indikátora a sebességnek. Aztán egy másik könyvtárba a pendriveról visszamásolni a HDDre, a végén CRC összehasonlítás Total Commanderrel és ha stimmel akkor jó a pendrive.Igen, lesz dartsozás
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #41643 üzenetére
" de nem biztos, hogy ezzel szarakodnék."
Igazad van, mert nem ér annyit az egész, de jelen esetben nem zavar a háttérben futó teszt, úgyis itt rohadok a gép előtt másfél napig, most tényleg belefér az időbe, aztán legalább kiderül, HA kiderül.
Én is kíváncsi leszek. Ha valahogy szóra lehet bírni, akkor tárolásra jó lesz, a sebesség itt irreleváns, bár tényleg gyászos.
De valami akkor sem kerek. Ez a progi elvileg vissza is olvassa a fájlokat, miután végigírta (1 gigás fájlokat hoz létre, sorszámozva, nem tudom, hogy milyen tartalommal, de ezek tényleg látszódnak a meghajtón), és a végén a visszaolvasáskor megállapítja, hogy az adott fájlok tényleg rajta vannak-e, vagy már felülíródtak. Legalábbis ez a logikus, a videó alapján is.
Eddig egyszer egy 60 gigás teszt lement így ( már bánom, hogy akkor nem a teljes kapacitásra indítottam, mert már kb végig is ért volna, nem kellett volna újra ráindítanom).
De ha ez alapján 60 giga már biztos, akkor is gyanús, hogy nem tűnt úgy, hogy olyan sokmindent tudtam volna rámásolni eddig.
Az új teszt már 50 gigánál tart megint, most már eltolom a végéig, aztán kiderül, hogy a teljes kapacitáson mit olvas vissza.
Van egy kis kíváncsiság, na..Aztán lesz darts-ozás? Vagy otthon berúgás lesz?
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
válasz
EmberXY #41638 üzenetére
Kezd bonyolódni, most meg 60 ezer megát rá tudott írni 4 óra alatt, és az vissza is tudta olvasni kb 40 perc alatt.
Most vagy mégis nagyobb a kapacitása, mint 60 ezer mega, vagy már magam sem tudom.
De elvileg ez a progi tényleg erre van, a videóban is kiszűrte, hogy valójában mennyi adatot tudott visszaszedni. [link]
Ahogy nézem, ott egy sd kártya volt a pendrive-ban, előbb-utóbb én is megnézem, hogy az enyémben mi van. De most még egyszer nekimegyek ennek a proginak, a teljes kapacitásra, az a 8-9 óra már mit számít. -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #41636 üzenetére
Igen, ez az új játékom. Mielőtt ripityára szétverem, ki akarom tesztelni.
Egyelőre 18 giga körül már ráírt, ha lehet hinni a proginak. 60 ezer megabájtot adtam meg, csodálkoznék, ha eljutna odáig.
Ami a dartsot illeti, ha hivatalos, szabványos cuccot akarsz, az nyilván nem olcsó mulatság. Amúgy én is oda dobok, ahová akarok, csak kérdés, hogy hol talál be...
Puskával jól tudok célozni, de ilyen manuális cuccokkal (csúzli, íj, stb) egyáltalán nem, amerre állok, arra megy. Egyszer egy íjászbemutatón 2 céltábla közül nem találtam egy egyiket se, alsós gyerekek aláztak meg, úgyhogy az nem az én sportom. -
koshmar
addikt
válasz
KROK640 #41631 üzenetére
Volt nekem is, de az ANNYIRA régen volt, hogy még OTP Junior szamla volt
Egyetemi ösztöndíjam is oda jött btw..
De az volt a legjobb, hogy a chipjèvel valami baj volt, így soha 1x nem tudtam használni a paypasst.. mindig be kellett dugni. A kártyát is!!![ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41632 üzenetére
Úgy látom, a legjobb játékod már megvan
Ezzel a pendriveal eljátszol egy darabig, míg kideríted, hogy mekkora is valójában.
Régen céltáblám volt simán, de ha tényleg komoly versenyszintre akarok gyakorolni, akkor pont az a lényeg, hogy minél jobban hasonlítson az eredeti verseny pályára, a lehető legapróbb részletekkel. Pl nem mindegy a bullseye magasság de még a peremvastagság sem.
Mindegy, szerencsére nagyjából odadobok ahová akarok, (különösen egy optimális szinten a fejcsiben) de ahhoz, hogy komolyabban nyomjam csak ez kéne. Persze tudnék klubtagságit szerezni, mert két klubba is hívtak már meg, csak mindkettővel az a baj, hogy akkor hetente többször be kéne mennem a városba gyakorolni, ami pénz, idő, energia. (mondjuk jó lenne összekötni az úszással, de az havi szinten akkora plusz kiadás lenne, ami magyar fizuból nem okés)Viszont ma úgyérzem lesz műintézmény látogatás, ugyanis barátnőm írta, hogy ma dartsozni kéne ...
-
KROK640
nagyúr
Ma reggel összekészítettem egy méretes cigó packot és még fél 9 előtt útnak indultam a narancsszínű naptól csillógó jeges, deres faluban a
pfandrückgabeMohu palackvisszaváltó automatához. A kezem majd ráfagyott a kormányra, arcomra a mosoly. A hőmérő -4 fokot mutatott. Viszont felkészült voltam, az appba be voltam jelentkezve, de QR kód screenshootolva is, mobilnet ON.
Örömmel fedeztem fel, hogy a bolt egyik sarkában frissen telepítve lett bicikli tartó is, úgyhogy már nem 30-40 méterről kell oda sétálni, hanem majd csak 5-ről.
Be is fordultam az udvarra, ahol már semmi kedvem és értelme sem lett volna a "nothing will stop us!" mondásom elsütésének, ugyanis (ahogy a filmekbe, most lekeverődik a zene) sor állt már kint a helység előtt, és egy furgon, aminek zsák számra(!) voltak kőbányais fémdobozok a hátuljában.
Majd rögtön ki is jött értetlen fejjel egy nő, meg még két extra ember, hogy "hát akkor szólni kell a boltban". Mint kiderült tele van a gép.
Gondoltam egy merészet és a hidegben hazabicikliztem a cigó packkal. Kipakoltam, majd visszamentem a boltba.
Már végeztem a bevásárlással és a pénztárhoz mentem, és akkor hallottam, hogy az egyik boltos nő mondja a másiknak, hogy többen is szóltak, mire a másik, hogy tedd ki rá az üzemen kívül táblát, nincs időnk ezzel foglalkozni, majd ha lement a nagy roham, egy után megnézzük.
Ebből tudtam, hogy max 13:00 után érdemes visszamenni, csakhogy a bolt addig van nyitva, szóval holnap kora reggelig "elvették" a játékunkatSzerintem legjobb lesz ha várok vagy 2 hetet, és csak utána próbálkozok
-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName #41633 üzenetére
Köszi a tippet! Ez lesz a következő próbálkozás, de most még elindítottam egy h2testw-t, elméletileg ez konkrétan a méretét teszteli.
-
RandomName
senior tag
válasz
EmberXY #41632 üzenetére
Mi van ha fordítva próbálod?
Próbáld meg valami recovery allkalmazással lementeni a tartalmát.
Nagyon régen használtam testdisk/photorec-et parancssorból, az blokkszinten nézi az eszközt, és nem érdekli a firmware. Ami rajta van adat azt lementi a paraméterektől függően véletlenszerű nevekkel, vagy sorszámmal.
De azt, hogy mekkora a tárhely pontosad látni fogod.... -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #41630 üzenetére
Egyelőre úgy néz ki, hogy - eddig - 5,2 gigát sikerült rámásolni (nem íródnak felül az elsőként felmásolt fájlok). Előtte annyi történt, hogy egy másik progival (Rmprep) FAT32-re lett formázva, ezt ugyebár a Windows nem engedte, mert elvileg a FAT32 csak 32 gigabájtig használható...
Így végigment rajta az a teszt is, ami az elején elhasalt, úgyhogy fura a dolog. Annyi biztos, hogy lassan lehet csak írni rá, de még mindig kérdés, hogy mennyit.Darts gépet lehet csinálni otthon is, csinálsz egy céltáblát, aztán dobálsz bele...Nem kell annak fullosnak lenni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
koshmar #41627 üzenetére
Én is imádtam a KP-t, de sajnos belekényszerítették az embert, hogy legyen számlád, az összes munkahely mindig odaküldte a fizut. Egy darabig persze küldettem én is mások számlájára, de szar volt, mert mindig elmenni a pénzért, meg volt akivel nem is jártam khm... olyan jól, hogy az ő számlájára ment a pénzem, így nyitottam egyet. De aztán kellett egy másik egy másik országban, és Cipruson már mindezek előtt volt egy. Úgyhogy most ez van. Ha már ez van, akkor újabban rászoktam, hogy a boltban kártyázok, sőt néha az egyik kedvenc hangulatkarbantartómban is, mert így nem kell szarakodni az apróval. Ha már fizetem a számlafentartást, akkor élvezem az előnyöket.
Ennek ellenére nem szeretem, márt már többször bebizonyosodott, hogy nincs olyan biztonságban (legalábbis magyar számlán) a pénzem mint szeretném. (fun fact : A magyar számlám egyedül többe kerül havonta mint az összes többi együtt véve - és messze az a legbutább mégis mind közül)
Szóval nem tudom, hogy csinálod, hogy te még elkerülted, de valahol jó neked. Én már ha citromot kaptam az élettől (sehogy sem tudom elkerülni) akkor limonádét csináltam belőle (használom a kényelmi előnyét). -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41626 üzenetére
Jah, hát az ilyen hamis pendriveoknál könnyen végtelenbe mennek a teszt programok. A létező legjobb teszt, ha elkezded megtölteni adattal. De ott is vigyázni kell, mert van ami olyan ravasz, hogy ahogy másolsz rá, az elejét törli és annak a helyére ír. Azt hiszed van 120GB a pendriveon, de visszaolvasni jó ha 1GB-ot tudsz.
Kicsit régebben olvastam, hogy még az eredeti pendriveok minősége is világszinten borzasztóan lement, a tartósságuk is megsínyli ezt, illetve emiatt a nagyobbak kezdenek aránytalanul szar kihozatallal jönni, és ez az árukra is hatással van.
Érdemes vigyázni, mert ma már akár boltokban vagy bejáratottabb kereskedőknél is feltűnhetnek esetleg olyan pendriveok amik kellemetlen meglepit okozhatnak
Személy szerint ennek nem örülök, mert az adatszállítás legegyszerűbb módja még mindig, de lassan örülnék lenne valami 100-250GB-os optikai lemez, és visszatérnének az ODD-k. Amúgyis imádtam őket(nekem most is van a gépemben, bár tény, hogy egyre ritkábban használom, de archiválásra mai napig nagyon jók)
Olyan Euro darts gép amilyet én szeretnék (a kocsmai fullos) nem olcsó, 3 éve a lerobbantabb darabok - persze az ország másik végén - 180 ezertől kezdődtek (de az igazi szakadékokakt képzeld el) a szebbekért elkértek akár 5-600 ezer ft-ot is. Ezt figyelembe véve, valamint azt, hogy a törzshelyemen mindössze 20ft egy kör darts, a másikon is 50ft, még a busz és a drágább piaköltséget is beleszámolva, azért jó sok este inkább ott dartsozok mint itthon. Végsősoron itthon lenne a legjobb, hosszútávon talán beszerzek egy ilyen gépet, de könnyen lehet h előbb valami sokkal egyszerűbb lesz. Csak mivel itthon ez a fajta gép szabványos versenyeken, érdemes ezen megtanulni játszani (pl nem mindegy a magassága sem).
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41625 üzenetére
Igen, olvastam, hogy mi a meglátásod.
Igazából én ismerek egy fórumot ami "skanzen", de tényleg, az az igazi klasszikus régi vonalas fórum, viszont pont van +- a kommentekre, de az csak kb annyira pörög napi szinten mint ez a topic 1-1 szebb napján.Mondjuk nekem a Discord meg az X mindkettő olyan, hogy akkor már itt inkább aláírások nélkül. Mert ha valami a Discord már tényleg csak egy visszaolvasható chat.
-
KROK640
nagyúr
válasz
RandomName #41624 üzenetére
Ez mondjuk egy mélységesen szomorú szitu, ha valaki hajnalban azért megy a cigó packkal, hogy legyen pénze buszjegyre amivel megy plazmázni.
(Különösen finom, ha ezt részegen teszi, és amikor nagynehezen eljut plazmázni, akkor hazaküldik mert részeg XD láttam már ilyet élőben) -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #41622 üzenetére
Egyelőre úgy tűnik.
A ChatGPT kiokosított, hogy hogy indítsam rá a progit, mert korábban csak stressztesztet indítottam, mint kiderült, de azt meg végtelenítve csinálja és kb nem derül ki, hogy mekkora a pendrive.
Na de azokkal a beállításokkal, ahogy a GPT ajánlotta, már az első blokknál kidöglik a tesztprogi is, a pendrive meg akkurátusan leválasztja magát, a progi meg hibával fut tovább.Az OTG tesztelésére szerintem már nem kerül sor, rövid úton szerintem ledarálom.
Lényegében ez volt a szállítási költség, de ami értékelést kapnak, azt szerintem nem teszik zsebre, még ha 100 % is volt, hogy kamu lesz a cucc ennyi pénzért.Ha nincs darts géped, rendelni kell a TEMU-ról.....
[ Szerkesztve ]
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41621 üzenetére
Nem, nem a check progi bhaszta el. Ezek pont arra mennek, hogy senki sem fog 16+ órákat várni, hogy valódi-e?
Szerintem nagyjából 1GB-os lehet, aztán át van írva a firmware. Egyszer Zoltán haverom talált egy ilyet, az még ambiciózusabb volt, fél körömnyi mérettel hazudta magát asszem 256GB-osnak, miközben valójában mindössze 64MB(!)-os volt!!
Szóval vettél egy szép 1GB-os pendriveot, amin van OTG? bár nem lepne meg ha az sem működne.#41619 EmberXY : "Hova akartál elcsatangolni? Inni otthon is lehet...
" --- azt lehet, de darts gépem még nincs
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #41618 üzenetére
Na, eddig még 1 Gb-ot nem tudtam rámásolni, valahol mindig elakad, aztán le is választja magát. Egyre jobban kezd érdekelni, mekkora lehet a tárhely.
Szerk.: Az előbb nyösztettem egy darabig a check progival, aztán azt megszakítottam, az cseszhetett el valamit a partícióján?
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #41618 üzenetére
A csomagolás minősége az az minimális elvárható (zacskó meg címke, amin persze kb minden kamu
).
A pendrive is csak egy sima tasak, márkajelzéssel, de semmi extra. Ami gyanús, hogy "VendorCo Product Code USB Device"-nak látja a rendszer, ami nem nagyon van összhangban a márkájával (Microdrive), ezért is érdekelne, hogy valójában mekkora az a tárhely.
A tesztelő progi még vagy 15 óráig akart futni, úgyhogy azt le is lőttem, annyit nem ér az egész, hogy emiatt dolgozzon a gép, inkább úgy döntöttem, hogy elkezdem telimásolni, aztán mennyi fér rá, majd kiderül. Úgy izgulok, hogy a végén kiderül-e, hogy valójában 256 gigás!Hova akartál elcsatangolni? Inni otthon is lehet...
[ Szerkesztve ]
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #41614 üzenetére
Na meg is vannak a cuccok, megtaláltam az automatát is. Egész automata park van ott, én meg eddig nem is tudtam róla... Van vagy 3-4 féle cégnek ott automatája, de lehet, hogy több is.
Első ránézésre minden megérkezett, képektől megkímélnék mindenkit.
Van, amit már beüzemeltem (talpbetét, öltönyzsák, ilyesmik), a pendrive-ot most nézegetem, első ránézésre nagyon nem is b*sztak át vele.
117 giga szabad helyet lát rajta, de utánaszámolva ez teljesen rendben van, mert a Windows binárisan nézi a gigát (1024*1024*1024 byte), a gyártók meg decimálisan számolják és adják meg, vagyis 1000*1000*1000 byte, tehát binárisan nézve kb 93 % a valós, ami 119,2-re jönne ki, ebből még a formázott fájlrendszer is lefoglal elvileg valamennyit, tehát ~2 giga max ami csúszik.
Legalábbis ha valósak az értékek. Egy CheckFlash nevű progit elkezdtem rajta futtatni, hogy mit talál, valójában milyen a meghajtó. Aztán majd kiderül. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41613 üzenetére
Sosem lehet tudni, ahogy mondod. Megjegyzem egyébként, hogy a bolt mögötti udvarban ma jártam életemben másodjára, pedig 30 éve járok oda vásárolni.
Az gyakran megesik, hogy nem szabadtéren van az automata. Múltkor barátnőmmel úgy jártunk, hogy valami Lidlben vagy hol volt, és tök rossz volt aztán a tömegen ki és be is áttörni magunkat a csomagért.
ha megvannak a cuccok akkor jöhetnek a képekSzerintem még most készülnek inni
hejj, bennem is megmozdult valami, hogy ma menni kéne valamerre, de holnap program barátnőmmel, meg a palackokból származó rengeteg pénzt se kéne elkölteni ilyen gyorsan XD -
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #41612 üzenetére
"Ebben a faluban nem kéne zárni, mert egyrészt nem lopják ki a falból"
Hát azért az sose biztos.
Amúgy ha már csomag, most néztem, hogy az automata elvileg légvonalban pár 100 méterre van tőlem, de nekem fogalmam sem volt eddig, hogy ott van automata, és a képeken meg nem ismerem fel, hogy konkrétan hol van, pedig egy jól ismert és forgalmas környék. Lehet, hogy nem szabadtéren van (pedig a nyitvatartása non-stop), hanem valahol bent, még azt is meg kell keresnem. Kalandos ez a TEMU rendelés.
Már elüldöztünk szinte mindenkit, nameg jön a hétvége, már mindneki a detoxban van.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #41611 üzenetére
Megérkezett, és jujj de jó... Játszok a gondolattal, hogy délután viszek egy jókora cigópack-ot
, csak most olyan hideg van
Ebben a faluban nem kéne zárni, mert egyrészt nem lopják ki a falból (ráadásul az ajtón sem férne ki) másrészt ez az a hely, ahol ha leeresztett ablakkal és járó motorral otthagyod az autódat, akkor csak azért fognak benyúlni, hogy elfordítsák a kulcsot és leállítsák, hogy ne fogyjon a benzined. Jó, bevallom nem volt tervem sűrűn este 11-kor vagy hajnal 3-kor visszavinni az üvegeket, de legalább akkor tuti nem lenne sor. Bár tény, hogy eddig csak a Cseheknél (vagy a szlovákoknál?) láttam szabadtéri automatát, ami 0-24 ment, még a Németeknél sem.
Félrelökte oldalra, és valami oldalsó helyre gurult, lehet, hogy speciális üvegnek nyilvánította. Jókora elegáns vodkás üveg volt. Kicsit sajnáltam is bezúzni, de van egy ugyanolyanom sokkal kisebben, ráadásul abba még van is
Én is előre akartam megoldani a QR kódot (mivel asszem azzal kell kezdeni h bedobás előtt QR kód) de akkor jött be az app, úgy, hogy nem voltam bejelentkezve. És akkor jött a jelszó para.
Én meg pont bankkártyára kérném, mert a németeknél is rendszeresen elfelejtettem levásárolni a bónt, 2023 végén pl mielőtt hazajöttem Lauterachból a szomszédom kezébe nyomtam 5-6 papírt, különféle 5-6 euros értékekkel, hogy akkor ezt vásárolja le, mert én rendszeresen elfelejtettem a kasszánál. Tavaly már ravaszabb voltam, mertbegyűrtem a papírt a bankkártya mellé, és amikor elvettem a kártyát, akkor kiesett a papír is, néha észrevettem, néha nem (akkor jött az, hogy elhagytam), és akkor gyűrött állapotban lehetett vele fizetni.
Inkább küldje el a számlára, aztán majd elgyűjtögetem én ott, nem kell külön vacakolni vele, úgyis felhasználódik mikor valamikor fizetek.Igen, ez is egy tanulság.
Amúgy feltűnt, hogy mindenki eltűnt?
Koshmar nyilván a palack visszaváltó mafia üzemeltetése köti le, idegen lény hazament, de SomogyiB és Randomname is eltűntek(Vajon, hogy sikerült úgy belelapozzak a topicba, hogy nem kevesebb mint 111 hozzászólást láthatok egyetlen oldalon?
)
-
EmberXY
veterán
válasz
KROK640 #41609 üzenetére
Na, akkor oda is begyűrűzött a 21. század!
"Tehát eléggé világos lett számomra, hogy sajnos ez is csak addig lesz nyitva mint a bolt"
Ha azt akarják, hogy másnap is ott legyen (egészben), máshogy nem is igen lehet.
"Épp az automata működését tippelték, én meg gondoltam bemutatom nekik."
Először ki kell tapasztalni a dolgozóknak is, felénk is az elején ez a káosz hatványkitevőjét 1-el növelte, de később "kialakul" majd.
"és még csak nagyon enyhe jellegzetes kocsmaszag terjengett, de hát mit várok az automata is első napos"
Egy naposan még bőven belefér, egy hét múlva már lakni is fognak benne szerintem.
"az üveget csak félrelökte"
Nálunk darálni szokta azt is, legalábbis jól hallható, hogy nem egészben ér le az aljára. Talán az valami speckó üveg lehetett, amit újratöltenek, nem tudom. Hasonló lehet, mint a Varga Pincészetes, hogy saját dombornyomása van, gondolom nem akarják bezúzni.
"és mivel nem jutott eszembe a jelszó, jelszó emlékeztetőt kértem."
Tipikus tanulópénz, én is így kezdtem, de én tudtam a jelszót, csak mögöttem sor állt és nem tetszett nekik, hogy bíbelődni kell (nekem se tetszene, ha előttem szarakodnának).
Ezért én úgy szoktam, hogy már előtte megnyitom, hogy a QR kód legyen a képernyőn, aztán csak be kelljen olvastatni, ne az automata előtt érjen meglepetés. Bár újabban inkább a bónt kérem, úgyis levásárlom, az az 1-200 Ft kb a semmi kategóriája, ugyebár a tapasztalatokból okulva már nem gyűjtögetem össze a cigópakkot, mert csak a szopás van vele, 2-3-asával vissza szoktam vinni, abból nincs baj akkor se, ha vissza kell hoznom."Tehát tanulság..."
A tanulság az, hogy MENEKÜLJÖN innen mindenki, amíg még lehet.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
Na, végre elkészült nálunk is a pfandrückgabe, vagyis a Mohu repont visszaváltó automata (íme valami aminek még a német megfelelőjénél is hosszabb magyar neve van)
Elmentem a bolthoz, és valóban mögötte van, egy két falában hullámpalából épített két falában a bolt külső falát használó, kamerával ellátott, zárható helységben van az egész. Tehát eléggé világos lett számomra, hogy sajnos ez is csak addig lesz nyitva mint a bolt, hiába nem a bolt területén belül van, noha legalább a boltba nem kell emiatt bemenni, ami mindenképp pozitívum.
Mikor odaérkezetem az egyik boltos nő, és a fiatal szemüveges pénztáros csajszi (Panni) voltak ott. Épp az automata működését tippelték, én meg gondoltam bemutatom nekik. (magyar automatával első élményem). Ahogy beléptem a helységbe tiszta volt és még csak nagyon enyhe jellegzetes kocsmaszag terjengett, de hát mit várok az automata is első napos
Az első dolog az volt, hogy az appom kijelentkezett, és mivel nem jutott eszembe a jelszó, jelszó emlékeztetőt kértem. Az első mail gyorsan megjött (a folyamat végére) viszont a jelszó módosító link a világon semmit sem csinált, szóval nincs mese vagy eszedbe jut a jelszó, vagy így jártál. Mivel ezzel nem akartam foglalkozni, úgy döntöttem, hogy akkor a számlám helyett marad a bón.
5 palackot hoztam a tesztre. Két nagy két literes műanyagot, egy kis 0,5L-es pepsiet, egy üveg vodkásat, és egy 0,33-as fémet. Mindegyiken rajta volt a jel. Mindet be is vette, az üveget csak félrelökte, a 2L-es műanyagpalackot meg ledarálta jól hallhatóan. Viszont a két nagy palackból az egyiket az istennek se vette be, pedig csak a nyakán volt pár igazán apróbb horpadás, de akkor sem7-8 nekifutás után sem kellett neki, úgyhogy kidobtam ott a szemetesbe azzal, hogy aki akarja próbálja meg. Így végül az 5 palackból 200ft-al gazdagodtam, ráadásul az sem a számlámra került, hanem, bónra, szóval mondhatjuk eléggé messze estem az eredeti elképzeléstől. (folyamat vége, itt jött meg a az appos jelszavas mail)
Ezután bementem a boltba vásárolni, majd a pénztárnál majdnem elfelejtve épp Panninak dobtam oda a bón-t, hogy "jajj a mai zsákmányt majdnem elfelejtettem" közben megtudtam h félévig levásárolható (nyilván az infláció miatt nem érdemes fél óráig sem tartogatni), ő pedig megköszönte, hogy megmutattam neki az automatát.
Mire hazaértem megjött a második jelszó emlékeztető mail is (potom 40 perc kellett neki), de a jelszó módosítás ott sem működött, szerencsére addigra eszembe jutott a jelszó, így ezzel nem volt gond
Tehát tanulság, hogy az APP jelszót jegyezd meg, ha számlára akarod, mert a jelszó emlékeztető link se nem emlékeztet se nem cserél jelszót, mondhatni semmit sem csinál.
Egyébként egy bicikli tároló elférne mellette, így a bicikli letámasztása után még sétálnom kellett úgy 30 métert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T480 / i5-8350U / 8GB RAM / 256GB / FHD / Több darab / Számla /
- Új bontatlan Technics AZ80 Bluetooth fülhallgató High End, LDAC, HI-Res Audio
- Vízszerelő Budapest összes kerületében
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest