- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bluesky-ra ment az Európai Központi Bank
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- Kriptovaluták és az adózás
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Hálózati / IP kamera
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Windows 11
-
IT café
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
Természetesen nem. Tényleg nem értitek a lényeget? Ha a Wise azt kommunikálja az adathalászattal kapcsolatban, hogy ő mindig egyedileg szólít meg, de nem így tesz, az minimum ultragáz. Bizalmatlanságot kelt függetlenül attól, hogy a kapott e-mail a Wise -tól jött, vagy sem. Sztem ha komolyan veszem a figyelmeztetésüket, akkor kamunak kell tekintenem az e-mail -t.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz pictigjis #7575 üzenetére
Jó, de onnan mit tudtak meg? Telón nem adok meg kódot, ami kikerül. Ujjnyomattal lépek be. Azt meg a rendszer tárolja, nem a kliensapp. Az szól a rendszernek, hogy kéne egy tapi azonosítás. A rendszer elvégzi, de nem az ujjnyomatot továbbítja, hanem csak azt, hogy az azonosítás sikeres, vagy sikertelen.
-
Somatom
veterán
válasz Somatom #7572 üzenetére
Változás!
Az első levelük óta kb. ötször léptem be telón. Legutóbb akkor, amikor az előző hsz. -t írtam. Most újra beléptem és mivel az előző belépésemkor a kártyaigénylés volt megnyitva, ezért most is azzal a felülettel kezdett, amin így a szemem láttára változott a szöveg összeg helyett, ingyenesre. Szóval, pár napos késésben van a kliensapp, de nyugodtan lehet reagálás nélkül kukázni az e-mail -t, mert telón is megjelenik az akció és megrendelhető.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz Gardaai #7566 üzenetére
Melyik kettőre gondolsz? Nem kell segíteniük, egy adathalász levelet nélkülük is tudok kukázni. Egyébként meg az ügyfelük vagyok, nem az alkalmazottjuk, hogy utasítsanak. Talán kérünk, vagy léccci, vagy ilyesmi.
Ha viszont a levél mégis valódi, akkor leginkább magukon kéne segíteniük azzal, hogy a kommunikációjukat megfeleltetik a saját kritériumaiknak.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Gardaai #7563 üzenetére
Csak jeleztem, hogy gyanús e-mail -t kaptam. Itt hívták fel a figyelmemet arra, hogy a Wise biztonsági protokolljának sem felel meg. Én sem értem, hogy miért kell még rágni ezt a gittet. Az ilyen levél kuka, ennyi.
-
Somatom
veterán
válasz #33802016 #7561 üzenetére
Pityuként honnan kéne tudnom ezeket? A nekem szóló figyelmeztetésben az van, hogy a Wise mindig megszólít. Ha olyan levelet kapok, amiben nem szólítanak meg, azt automatikusan hamisnak nyilvánítom. Sztem ez egyértelmű, hiszen maga a Wise figyelmeztet rá.
-
-
Somatom
veterán
válasz pictigjis #7533 üzenetére
Ez nem hit kérdése. Teljesen mindegy, hogy valódi, vagy sem. Nyilván nem a két szép szememért akarják, hogy legyen kártyám. Ez bíznisz. Ha bízniszt akarnak tőlem, akkor az a minimum, hogy a biztonsággal kapcsolatos kommunikációik legyenek összhangban! Ha azt írják, hogy mindíg a nevemen szólítanak, akkor tegyenek úgy! Ha azt írják, hogy a linkjeik mindíg úgy kezdődnek, akkor kezdődjenek úgy! Lehet, hogy egy számítástechnikai fórumon normál a szkenneléses ellenőrzés, de egy laikusnál ez nem reális. Egyébként meg miért kell ehhez webes kommunikáció, amikor a telómon fut az alkalmazásuk, amin eleve belépve látom az infókat?
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Ez csomó szakduma. Nekem, laikusnak ez nem mond semmit. A Wise nekünk, laikusoknak szánt infója világos: az ő linkjeik mindíg így kezdődnek, ergo ami nem így kezdődik, az kamu. Nos, ez nem így kezdődik. Ha ezzel szemben Te azt állítod, hogy valódi, akkor ez ismét két, ellentétes állítás.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Akkor magyarázd meg légyszi, hogy ha a Wise azt állítja, hogy minden kattintható linkjük úgy kezdődik, hogy
"https://wise.com"
akkor az én mail -emben miért kezdődik úgy a kártyaigénylő link, hogy
"https://ablink.info.wise.com"?
Ez a kettő sehogy sem passzol össze.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
Hogy jön ide a cím? Amikor írsz egy levelet, Te sem a borítékon, a címbe írod a megszólítást. Noxy azt írta, hogy a Wise mindíg a nevemen szólít meg. Látsz Te bárhol a mail -ben ilyen megszólítást? Ha nincs, akkor nem küldhette a Wise.
Vagy, mégsem mindíg a nevemen szólítanak meg, hiába állítják. Nem tudom, hogy melyik a rosszabb verzió.
Még vmi. Idézet a Wise oldaláról:
"Ha megkérünk, hogy kövess egy, az emailben szereplő linket, az oldal, amire vezet, mindig ezzel az URL-lel kezdődik: https://wise.com"Az e-mail -ben levő kártyaigénylés linkjét írtam korábban (https://ablink.info.wise.com/) Ez sem stimmel.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
Hali!
Ezt nemrég kaptam (screenshot).
Böngészőben nyitja, kéri a belépési adataimat. Az Androidos Wise alkalmazásban nem találok ilyen akciót, pedig ott már azonosítva vagyok. Szerintetek mi ez?[ Szerkesztve ]
-
-
Somatom
veterán
válasz #33802016 #7084 üzenetére
Az inkasszóhoz nem is kell, hogy adósságod legyen. Elég az, ha szerintük van. Tavaly a NAV kitalálta, hogy cirka fél milla TB tartozásom van. Fél év hercehurca után sikerült meggyőznöm őket arról, hogy semmilyen tartozásom sincs. Nem örültem volna, ha közben berántják azt az összeget a számlámról.
-
-
Somatom
veterán
válasz VikMorroHun #7030 üzenetére
Mi is jót nevettünk a tieden. Ez egy ilyen tréfás topik.
-
Somatom
veterán
Van vmi gebasz most a Wise -zal? Rovorol nem érkezett meg azonnal (kb.10 perce) egy SEPA utalásom. A Revo szerint megérkezett a címzett bankjához, bár tudjuk, hogy ez sem szentírás.
Szerk.: Tárgytalan. Megjött.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Ha más fizeti, az nem zavar, ez is része az optimalizálásnak.
Elvileg úgy van a Raffi csomagomban, hogy ha évi 500 ezer felett vásárolok kártyával, akkor a kártyadíjakat nem terhelik rám.Boond:
Havi 4x300 ezer az ingyenes ATM kp. keretem, úgyhogy nem kell a 150 -et beregisztrálnom. A Revo, Curve keret így megmarad az Euro kp. felvételekhez.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Találtam Wise előnyt a Revoval szemben. Tegnap gyorsban kellett 250 kp. Raffi Euroról behúztam Revora, Sepa átutaltam Wise -ra, váltottam, a Forintot átutaltam Raffi Ft számlára, és saját ATM -ből engedte felvenni egyben a 250 -et. Fél óra alatt a kezemben volt sarcmentesen (közel van az ATM ). Wise nélkül ez nem ment volna (persze, Revo nélkül sem).
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz dredjudge84 #6809 üzenetére
Még egyszer. Nem a hazai bank és a Wise összehasonlítása volt a téma, hanem a Revolut és a Wise összehasonlítása. Mindkettő mellé célszerű egy hazai bankszámla. Ha az nem nullás utalásos, akkor a Wise -ra pénzküldés plusz pénzbe kerül. A Wise legnagyobb előnye a hazai bankszámla, amiről az utalás ingyenes. Ezt fölöslegessé teszi egy olyan bankszámla, amiről ingyen lehetne tölteni a Wise -t.
-
Somatom
veterán
válasz dredjudge84 #6807 üzenetére
Kizárt, hogy a fizumat fintech -nek utaltassam. Erre pont jó egy nullás, hazai számla, ahonnan kártyával mehet a Revora, amennyire épp szükség van.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Az okostelómentesség érthető érv. Számomra pont az ellenkezője az előny, mert a teló mindíg nálam van. Az más téma, hogy egyáltalán nincs PC -m.
A másiknál viszont hiába kapsz számot a topuphoz, ha fizetős az utalás. Ha ingyen utalsz, akkor meg utalhatsz közvetlenül oda is, ahova a Wise -ról utalnál. Persze, ott a váltás, meg a nemzetközi utalás, de azt a Revo is tudja.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz TrollBalint #6783 üzenetére
Az ingyen utalós csak Forintra vonatkozik.
cocka:
Láttad, hogy nem légből kaptam a 20 rugós korlátot. Az EÜ csomag a Gránitnál van. Amióta az állam sarcolja az utalásokat, azóta a bankok nem osztogatják az ingyenességet. Vszínűleg a tiedet is ezért zárták le.
zsola400:
Ahhoz is vállalás kell és ha jól emlékszem, akkor időkorlátos a Bankmonitoros kedvezmény. Vmi egyéb korlátozás is rémlik az apróbetűsében.
Egyébként sztem félreértitek. Revolut vs Wise -ból indultunk. Nem az a kérdés, hogy hazai bank mellett hasznos-e a fintech, hanem az, hogy miért épp a Wise.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Keresgéltem ilyen bankszámlát, de nem olyan egyszerű. Reklámoznak ilyeneket, de aztán az apróbetűsből kiderül a trükk. Pl. hogy csak az utalás 20 ezer alatti részére vonatkozik az ingyenesség. Vagy, hogy egészségügyi dolgozónak kell hozzá lenni. A bankok nem osztogatják az ingyenes utalást. Ahhoz be kell vállalni valamit. Én a Raffinál havi 400 ezer bejövőt vállaltam hozzá. De, ez nem mindenkinek felelne meg. Szvsz. igenis probléma, hogy a Wise sarcolja a Ft kártyás feltöltést. Egyébként meg akinek ingyen utalós Ft számlája van, annak minek a Wise?
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
Wise -on van hétvégi felár a váltásra?
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz dredjudge84 #6264 üzenetére
Mondjuk, a kiutalások vizsgálata számomra is fura. A pénz forrását kéne vizsgálniuk. Ha azt írom, hogy hálából utalok tízmilliót Gipsz Jakabnak, mert kimentett a jeges Dunából, akkor azzal mit kezdenek?
-
Somatom
veterán
válasz dredjudge84 #6254 üzenetére
Sztem amit leírtam, abban benne van a véleményem. Nem okos dolog fájdalomküszöb feletti pénzt tartani fintech -nél.
-
Somatom
veterán
válasz dredjudge84 #6245 üzenetére
Mindenben van kockázat és ennek a kockázatnak az arányában kell használni. Egyik fintech -ben sem bízok. A havi elköltőst forgatom át rajtuk. Ha bukik, nem dőlök a kardomba. Ha lehet, akkor telóval fizetek, de mindíg van nálam kártya, meg kp.
-
Somatom
veterán
válasz UberMutant #6185 üzenetére
Köszi! Akkor ez rövid kör volt, ezt a szolgáltatást nem nekem találták ki.
-
Somatom
veterán
Hali!
Próbálok ismerkedni, de az összefoglaló lenyitásakor nem történik semmi. Több böngészővel próbáltam. User error, vagy nincs összefoglaló?Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
Hogyan lehet ingyen tölteni az egyenleget? Topup Revolutra és onnan utalás?
-
Somatom
veterán
válasz HoppMaster #2731 üzenetére
Ha nincs Forint hiteled, akkor a Forint számla a fölösleges. Nekem van hitelem, amit arról vonnak. Csak arra használom.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz HoppMaster #2728 üzenetére
Nem hiszem, hogy az Erste számla annyiba kerül, hogy megérné ilyesmivel vacakolni. Én is Erste Euró számlára kapom a fizumat.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Sziasztok!
Ennek a topiknak nincs összefoglalója? Ha nincs, akkor mi az ajánlott, aktuális olvasmány kezdők részére?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Politika
- Gyúrósok ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- Noctua NH-U12S redux - 120mm (NH-U12S redux) Proci hűtő
- Teljesen ÚJ !!!!!! Noctua NH-D15
- SAL PAR 30BT hordozható party hangdoboz
- Samsung Galaxy Tab S2 9.7" SM-T819 fekete tablet (SuperAMOLED, 3/32, LTE)