Hirdetés
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázs1986
addikt
válasz szuper94 #61811 üzenetére
Egyedül vagy a csatornán amit használsz, vagy más AP is megy azon a közelben?
A gép amin teszteled, tudna egyáltalán 150Mbps-et vezeték nélkülin? (Gyurka6 is erre célzott, amikor az ellenoldal milyenségére kérdezett rá.) Keress rá a kártya típusára, ha helyben nem látod, a specifikációja biztos elérhető neten.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
Nekem 1043 v2, Suste+Headless 0.8 fw, Win10 kombóval megy a megosztás, jelszavazva is.
Hálózat-felderítést kellett csak bekapcsolni az adott interfészre.
Addig nem ment, amíg nem volt aktiválva a Windows. (Tiszta telepítést csináltatok, vagy upgrade volt Win 8.x-ről? Tisztát érdemes csinálni, hiába kényelmesebb a másik megoldás.)[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz gyula1988 #61146 üzenetére
Ha Openwrt lenne rajta akkor azt hiszem meg lehetne variálni a portokat, kinevezhetnéd ezt is LAN portnak pl. és akkor úgy.
Gyári fw alatt fene tudja. Tipp: fix IP a WAN porton, pl. 192.168.2.1. 255.255.255.252. PC a WAN másik végére, 192.168.2.2 255.255.255.252. LAN-ban maradhat az eddigi 0.0 vagy 1.0 ami volt. FTP szervert csinálni a WAN oldalon, a LAN oldalon meg tölteni róla több eszközzel egyszerre valami nagy fájlt (lehet, hogy az FTP oldalon jól jönne egy SSD, nehogy az olvasási sebesség legyen a gyenge pont.)
De ez már annyira túlbonyolított, hogy inkább offba is tettem.
Biztos van egyszerűbb módja, pl. iperf, de ezt még nem használtam.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz gyula1988 #61144 üzenetére
Lassan kifogyok az ötletekből. Esetleg próbálj meg mégis másik kábelt, hátha a cat6-tal van baja valamelyiknek (kétlem, de ki tudja már).
Vagy manuálisan állítsd a hálózati kártyát 1Gbps fullduplex módba, lehet a 1043-mal összekötve jól érzi magát valami gyenbébb módban (Win alatt Eszközkezelő\Hálózati kártyák\a kártyád\Speciális\Sebesség, vagy ilyesmi, angol van most nálam, nem tudom megnézni a magyart).(szerk.: most olvastam vissza, hogy két gép között megvan a gigabit, gondolom a router-en keresztül, akkor ez a rész lehet nem segít)[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz gyula1988 #61137 üzenetére
Meglestem a ZTE-t, vagyis próbáltam, de túl sok találat nincs rá. De ha jól láttam, akkor ez egy optikai konverter (így már értem, miért nem hagyható ki ). Elvileg beállítható a webes felületén a PPPoE kapcsolódás, így nem a 1043 végezné, ill. routing és DHCP is van. Lényegében minden adott lenne, hogy a 1043 switch módban futhasson. A kérdés az, hogy eléred-e az admin felületét. De elég jó esély van rá, hogy valahol itt lesz a megoldás.
-
Balázs1986
addikt
válasz < CyberBob > #61129 üzenetére
Az egy 1m kábel, ill. gondolom megbízható minőség, szóval lehet átmegy rajta. De nem ismerem a lakását, lehet ott 5-10m is a két eszköz között, nem írta hogy ezt a kábelt használja, simán lehetett volna ott egy 10 éves öreg kábel egy előző bekötésből. Az a biztos, ha megkérdi az ember.
gyula1988: Mint ha olvastam volna hasonló problémát, ahol egy szimpla factory reset után életre kelt.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
Akadt egy kérdésem, amire nem találtam választ, ebben kérnék most segítséget.
suste/HeadLess@OpenWrt@0.7 van fent. A gondom annyi, hogy beállítottam a Samba jelszóval való védését. Telefonnal próbálva remek, minden alkalommal kéri a név/jelszó párost. Win10 viszont egyszer kérte, azóta sem, pedig nem jelöltem semmilyen megjegyzés opciót be.
Van lehetőség erőltetni minden elérésnél a jelszókérést, vagy keressek tovább a Win-ben?
Köszönöm előre is -
Balázs1986
addikt
válasz nyunyu #60800 üzenetére
Ez így akkor nagyon gyenge, nálam 100mW-on is jóval erősebb ennél ilyen közel.
Nincs semmi zavaró a közelben? Vezeték nélküli "vezetékes" telefon, TV wifije ha van, bármi. Antennák egyike nem lazult le, vagy nincsenek egymásra borulva? Táp-kérdés is lehetne, de ha amúgy stabil a router, nem hiszem hogy pont itt ütközne ki. Bár ki tudja.
Szerk.: 3 panel fallal arrébb, laptoppal az ölemben, úgy hogy be-bezavar a már említett ugyanazon a csatornán levő wifi, -55dB a telefon szerint (251mW-on van a router, nem tudom mennyit ad le valójában, még nem tudtam tesztelni, lehet pénteken tudom megoldani).
Szerk.2: 100mW-on -62 - -64 közt ugrál dB ugyanitt.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
...és nyunyu: Máshogy most nem tudtam megnézni, így nekem is a telefonon levő WiFi Analyzer alkalmazásnak kell hinnem.
A router 24dBm-en (kb. 251mW) van nálam, 20MHz, 6. csatorna (, 00-Word). Egy szomszéd routere is ezen a csatornán de alacsony jelszinttel. Így a telefon szobán belül kb. 3m távolságban -40dBm-et mutat a routerre.
Levittem 100mW-ra, minden más maradt, így leesett -50dBm-re. Magára a router valós teljesítményére persze ebből nem lehet következtetni, de annyit szépen mutat, hogy 10dBm diffi vevő oldalon is látszik.nyunyu: Az azért nagy különbség. Ez a -60dBm a másik szobában volt már?
Ha lesz időm, beviszem a routert munkahelyre, megpróbálom kicsit lenyúlni a műszert, hogy kimérjem. Nem ígérem, mikorra tudom megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz HUTCHDB #60786 üzenetére
Nekem még egy olyan tippem van, hogy esetleg a v1-esed még nem volt korlátozott. Ezt a 100mW maximumot 2-3 éve találták ki emlékeim szerint. Egy másik eszközöm is utólagos frissítéssel lett butítva, aztán keresni kellett a más-más régiókba szánt firmware update-ek közt, hogy megmaradjon a hatótáv.
Ha elég régi volt a régi routered, talán még nem volt korlátozva, a mostani pedig igen.
Két tippem van a megoldásra:
- ha a WiFi országkód változtatható a routeren, akkor tedd (talán) USA-ra;
- OpenWrt alatt biztos, hogy felvihető a teljesítmény 100mW fölé is.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz HummeRC #60749 üzenetére
Nem 14 munkanap?
Szerk.: gyorsan rákerestem, nem 14 munkanap, hanem 14 naptári nap, szóval tényleg 2 hét.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz HUTCHDB #60739 üzenetére
A router utani kabelekkel nem lehet gond?
Amikor a modem mogott merted kozvetlenul, ugyanazzal a pc-vel nezted mint a router mogott? Utobbi esetben masik eszkoz / szolgaltatas nem volt a router mogott, ami foghatta (wifi vagy kabel egyarant)?
Esteleg a router tuzfala, qos, egyeb router szolgaltatas ami merest befolyasolhat?
Melyik oldalon mertel? Ha pl speedtest.net, ugyanazon a szerveren teszteltel? -
Balázs1986
addikt
válasz < CyberBob > #60724 üzenetére
A 100mW max teljesitmeny EU rendelkezes. Az eszkozoket fw-bol fogjak vissza az erintett regioknal. Azt erdemes kiprobalni hogy mi van ha nem EU orszagot adsz meg a WiFi-nel. OpenWrt alatt felmehetsz 24dB-ig (kb 300mW korulig), ott mar inkabb az a kerdes hogy a hw tud-e annyit.
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz Sholom #60478 üzenetére
Ha már úgyis egy helyen kell lennie a két router-nek, akkor szerintem nem kellene szórakozni 2db routinggal (WAN port használattal).
TP-Link-ben (vagy D-Link-ben, mindegy) DHCP kikapcsol, hogy csak 1 szerver legyen a hálózatban. TP-Linknek manuális IP a menedzseléshez a D-Link hálózatán belül, ami különbözik a D-Link címétől. A D-Link egyik LAN lábából egy (elvileg kereszt, gyakorlatilag talán mindegy) kábel a TP-Link egyik LAN lábába. D-Link-ben WiFi tilt, TP-Link-ben engedélyez. És így a TP-Link elvileg egy menedzselhető switch+AP lesz a D-Link helyi hálózatában.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
A számokat lehet elengedtem, de a router szinte abszolút nincs (túl)terhelve, mióta az általatok javasoltak szerint csökkentettem a szálakat (ha PC seed és torrent seed is nagy sávszéllel megy, 0.6-0.7. Ha töltök router-rel le, akkor megy 1 fölé), jelenleg össz-vissz 9db torrent seed fut a kliensen, nem is nagyon lesz több egyszerre. Csak azok mennek rajta, amik régiek, de még néha szedik őket (szóval ált. egyszerre 1-2 aktív max). Az új torrenteket többnyire PC-n töltöm le, az egyik helyen kötelező 48 óra / 1.0 arány seed idejére kerülnek át a routerre...bár az esetek felében ezt is PC-ről oldom meg, ill. maradnak még kicsit tovább, ha úgy látom, hogy kapósak. Router-en letöltés csak akkor van, ha munkában felnézek és találok valamit, amit este megnéznék. De ez ritka. Szóval a Transmission javarészt kimerül abban, hogy pár torrent seed. Komolyabbra, mint ahogy már írtam régebben, NAS lesz.
A swap azért került a pendrive-ra, mert belegondoltam, hogy ha kell a gyorsítótár (neadjisten a winyó használat miatt), akkor elég kézenfekvő, hogy ne a hdd-re menjen, mikor adott esetben lehet, hogy amiatt lassulunk. A pendrive-ért nem kár, másra már nem használom.
Viszont kb. 0 swap van használatban, ez csak egy vésztartalék.
Most éppen így állunk, kb. 200kb/s Transmission, és kb. 600kb/s uTorrent mellett.
Ha a DLNA stream is megy közben, akkor már közelít az 1-es terheléshez, de szép sima az is.
Szóval nem azért vannak ekkora tartalékok adva, mert szükség van rájuk
Rendben, majd csinálok egy statisztikát. -
Balázs1986
addikt
válasz Headless #60372 üzenetére
Többnyire az ajánlásoknak megfelelő, de oké:
Konfig:
- 1043 v2
- Transmission / DLNA / Samba: WD MyBook 320Gb (7200RPM, 3.5", külső tápos)
- SWAP 800Mb / extroot 200Mb: Kingston 2Gb USB 2.0, ezer éves pendrive (1Gb egyelőre lóg a semmibe, gondolkodtam hogy esetleg valamire jó lehetne, de még nem találtam neki funkciót)Transmission:
Puffer: 10Mb
Letöltési korlát: 25000Kb/s (úgyse éri el, max. 3-4Mb/s)
Feltöltési korlát: 5000Kb/s (úgyse éri el, max. 3-4Mb/s)
Feltöltési szál torrentenként: 10
mappák mind a /mnt-be mutatnak különböző helyekre, de filózok, hogy a torrent (meg egyéb beállítási) fájlok legyenek a pendrive maradék 1Gb-ján...értelme nem lenne, de a winyó így tisztán média tartalmú lehetne
Automatikus torrent indítás adott mappából
DHT, Lazy bitfield, LPD, PEX, uTP engedélyezve
Globális korlát: 60
Torrentenkénti: 15
Véletlenszerű partner port engedélyezve 10000-65000 között
RPC engedélyezve
Letöltési sor engedélyezve, méret 1.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz Headless #60370 üzenetére
Nekem gyárival nagyon lassú (5-6Mb/sec volt) PC-ről indítva a másolás NTFS-sel, Suste-féle OpenWrt alatt nyertem 1-2Mb/sec-et. A további sebesség-növekedést pedig ext4 hozta meg.
Elvileg van app a Win alá is, ami feltesz ext kezelő driver-t, és rendszerindításnál automatikus indítást engedve onnantól elérhetők az ext partíciók, de Win10 alatt nem tudtam beüzemelni, pedig amikor fájlrendszert váltottam, kényelmesebb lett volna a másolgatások miatt.
Örülj ha 500 kbyte/s-et elérsz transmissionnal és ntfs vinyóval
Na igen, a torrent biztosan nem lesz gyors a kevés RAM miatt, bár nem gondoltam volna, hogy NTFS-sel ennyire lassú Akkor még jó, hogy váltottam ext-re, itt azért 3-4Mb/s között elvan
(PC-n is szokott futni a torrent, ha valami gyorsan kell, vagy sok kell egyszerre. Az új net előfizetés mellett most először utóbbi eset állt fent, és azzal küzdöttem, hogy 16Mb/sec felett ne legyen disk overload. Cache max-ra húzás után már felment 18-ig, de végső megoldásként SSD-nyíró megoldást kellett választanom: oda megy a letöltés, majd átmozgatás winyóra (5200RPM notebook). Ezt csak azért említettem meg, mert pont az általatok beszélt 200-as Digi alatt futottam bele).[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
-
Balázs1986
addikt
válasz yodee_ #60310 üzenetére
Szerintem a tv-nél lesz a gond. Pendrive-ról lejátszás nem ugyanaz, mint a DLNA stream. Van olyan tv, ami DLNA-n nem kezel külső feliratot, csak .mkv-ba csomagoltat (vagy azt se). A tv-d márkájának a topic-jában találsz szerintem erre választ.
vargalex: Na, fél perccel gyorsabb voltál[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz vargalex #60261 üzenetére
Ez szívás, pedig videón jól mutatott. Pedig logikus lett volna egy teljes átjárhatóság kialakítása PC-Pi2-WinPhone között. De akkor indokolatlannak érzem a nagy beharangozást.
Így nincs mese, az illetőnek x86/x64 gép kell, vagy továbbra is ARM valami könnyen átlátható Linux (Ubutu pl. szerintem tök egyértelmű) annak a pár szolgáltatásnak. Vagy tényleg belenyúl a router-be, de akkor türelmesen, sok szabadidősen.
Na de befejeztem a hsz gyűjtést, ez már nagyon off[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz Headless #60255 üzenetére
Én úgy tudtam, hogy egy ARM verziós Win10 jön ki rá (mint anno a Win RT), grafikus felülettel (most már csak azért is rákerestem, youtube videók alapján úgy tűnik, hogy kijött rá a Win, van is neki GUI, és egész baráti).
Azért gondoltam, hogy ezzel könnyebb dolga lehet, mert ha a Win logikához szokott és abban elboldogul, akkor már eleve előnye van (ezen a ponton mondjuk előzetesen feltételeztem, hogy a GUI Win-szerű).
A portok terén a 10/100 miatt biztosan gyengébb, mint a gigabit, de akkor a seed-elős HDD mehet a router-re, akár gyári fw alatt is. Bár nem próbáltam, de gyanítom, hogy a PC kliens belát oda (tudom, plusz forgalom, de még mindig jóval gyorsabb).
A hardver meg összehasonlíthatatlanul erősebb, ebben biztosan egyet értünk Láttam már NAS-ként és DLNA-ként üzemelve, nem tűnt gyengének. Viszont relatíve olcsó a Pi, legalábbis ahogy néztem, nem sok alkalmas eszközt találtam olcsóbban.
Tökéletesen igazad van abban, hogy a Suste jó, és könnyen tanulható, ezért is tettem fel. Én csak azt mondtam, hogy ha valakinek ennyire nem megy ez, talán egy másik úton kell elindulni, ahol a keze alá van téve minden.
(A port forwarding-os dilemmám itt van pár oldalon át, hiába nyitottam "kézzel", kintről passzív volt, az előre beállított 21234 is. UPnP csomag telepítésével tudtam csak megoldani a nyitást. Halvány tipp, hogy valahol van egy konfig fájl a portokra, aminek a tartalma nincs GUI-ba húzva, és zárva tartotta nálam a portokat. Persze lehet, hogy ez hülyeség. De a felette levő pár mondatból nem sok mindenre tudok következtetni.)suste: Köszi, akkor a szálakat visszaveszem
[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
Épp azért írtam a Pi 2-őt, mert arra van/lesz Win10, abban az esetben pedig elvileg sima ügy. Ha mégse lenne rá, akkor igazad van, kiesett
300? Az szép Lehet, hogy nálam az a baj, hogy az a 8-10 ami van, az olyan, hogy azért hagytam meg, mert folyamatosan töltik, és engedem is egyszerre. A többi gépről megy, ez csak olyan munkaidő-beli/éjjeli arányjavító nagy sávszéllel kiengedve. De akkor játszom a szálakkal, meg a sávszéllel, hátha kihozok valamit belőle[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz MoRT2195 #60250 üzenetére
Ne vedd bántásnak, de ahogy nézem, a szakik próbálnak visszafogottan célozgatni, de ha ennek ellenére is belevágsz a dologba, szerintem az előzmények alapján jó pár napi szabadidős tevékenységedet áldozod be a célig (már ha eljutsz addig), ha ezt nem fontolod meg:
az OpenWRT egy tipikusan olyan dolog, hogy bele kell ásnod magad legalább egy minimális szinten ahhoz, hogy használni tudd arra, amire neked kell. Nem csak magába a firmware működésébe (amihez a readme fájlok bőven elegek kellenek, hogy legyenek annak, akinek ez a fw ajánlható), hanem az IP hálózatokba is, legalább legalapvetőbb működés szintjén. Ezek a custom firmware-ek, amiket telepíteni lehet a router-re (akár a Suste-féle, akár egyéb) tartalmaznak egy alap konfigot különböző előtelepített csomagokkal, amikkel adott funkciók elérhetők és használhatók. De ezeket is be kell tudnod állítani úgy, hogy konkrétan a te hálózatodban működőképesek legyenek, mert nem bedugom-és-megy alapú. (Én pl. napokig szívtam egy szimpla port forwarding összehozással, pedig elvileg még értenem is kellene hozzá). Illetve meg kell tudnod határozni, mire nincs szükséged, és azt kiszedni, mert minden feleslegesen futó folyamat leállítása sokat jelenthet egy ilyen kis jószágnál (bár ez is benne van valamelyik readme-ben).
Ha neked tényleg csak a stabil hálózat, a HDD elérése, és torrent seed futtatása a cél, anélkül, hogy különösebben önállóan beleásnád magad a dolgokba, akkor a megosztást meg lehet könnyen tenni gyári fw-vel is az USB nemjuteszembe menüpont alatt, a torrentet viszont OpenWRT-vel is csak erősen korlátozott szinten (10-12 seed-elt torrentnél már hajlamos nyögve nyelve menni a router, hiába vannak kilőve a nekem felesleges szolgáltatások, ill. van SWAP bőven).
Ha nem akarsz szívni, szerintem nálad a legoptimálisabb egy gyári fw, megosztáshoz+torrenthez pedig egy NAS beüzemelése lenne a legjobb. Ajánlom a Rapsberry Pi 2 nevű (passzív hűtéses) mini PC beüzemelését, bőven elég nagy kapacitása van rá, hogy torrent szerverként működjön, illetve a megosztás is mehet róla, meg DLNA, meg kb. akármi. Ráadásul, ha jól tudom, ingyen Windows 10 is fog érkezni rá (vagy már van?)
Hosszú távon valószínűleg nekem is ez lesz a megoldás, a 1043-on való szervereskedés csak ideiglenes, mert egyszerűen nem erre való (bár a DLNA lehet megmarad rajta, tökéletesen megy 1080p-vel is).
Bocs, ha hosszúra nyúlt a szövegelésem.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
válasz Ferenczi Áko #60223 üzenetére
Ha arra gondolsz, amire gondolok, hogy gondolsz: ha betartják az előírásokat, akkor a wifinél európai országot megadva le kell, hogy butítsa a router a kimenő teljesítményt. Ha más régiót állítasz be, elvileg nincs ilyen.
-
Balázs1986
addikt
válasz zombieman #60215 üzenetére
A jelerősség stabilan jó, nem gyenge, ill. nem ingadozik? (Megtört antenna esetleg).
Ha ez a lehetőség kizárt, akkor lehet, hogy olyan csatornán áll a router, amit nem szeret a kártya.
Esetleg Eszközkezelő / Hálózati kártyáknál, ha rámész a kártyára, az Energiagazdálkodás fülön szétnézhetsz, és kikapcsolhatod róla, ha be van kapcsolva. -
Balázs1986
addikt
válasz Balázs1986 #60175 üzenetére
Tegnap újra volt időm foglalkozni a zárt port problémájával. Direktbe kötve a laptopot a D*gi behúzott tyúkbelével, a PPPoE-t beállítva minden port nyitottnak látszott. Úgyhogy mégis maradt az, hogy a router tartja zárva őket (ami azért gond, mert így sem Transmission-ról, se a gépen uTorrentről nem ment a seed).
Aztán, ahogy telepítettem a miniupnpd és lucci-app-upnp csomagokat, majd újraindítottam a tűzfalat, az aktuálisan használt portokat nyitottnak láttam kívülről, a UPNP GUI is szépen mutatta az aktív portfordításoknál a torrentet és fel is ment hajnalban 7Gb egyből .
A Transmission-nal még lehet játszani kell, teszteltem, hogy amit uTorrent-ről seed-elek nagy túloldali igénnyel, majd megállítok, és elindítom TM-ből, onnan már nem volt feltöltés (véletlen port beállítva). Amikor rájön, akkor elkezdi csinálni, de szerintem nagyon alacsony a frissítési intervalluma. Majd még nézegetem, már most is bőven jó a helyzet Szóval tényleg köszönöm a Suste build-ot, apró módosítás után pont arra lett jó, amire nekem kell.[ Módosította: koxx ]
-
Balázs1986
addikt
válasz Attesz #60182 üzenetére
Gondolom, azért ilyen alacsony, mert nem tudták előre a fejlesztők, ki milyen szolgáltatásokat indít a router-en, mennyire terheli le. Aztán nehogy az legyen, hogy elindítja az ember a Transmission-t, és meghasal az vas a többletterheléstől.
Hogy érted, hogy nem engedi? Szolgáltatások / Transmission-ban (tehát nem a webes kliensben) átírva a feltöltési sebességet 100kb/s-ről, majd Mentés és alkalmazás-ra kattintva módosítania kell.
A szálak számát a ugyanott tudod növelni (pontosat nem tudok mondani, nem vagyok helyben és nincs bekapcsolva a távelérés). Óvatosan emelj, mert ha túlterheled, lefagyhat.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
Első dolgaim közt volt ellenőrizni kintről, sajnos zárva volt. Aztán próbáltam másik portokat (transmission-ban és tűzfalban egyaránt beírva, természetesen), de hát az csak vaktában lövöldözés. Ezért gondolom, hogy Digi oldali a portzárás (főleg, hogy PPPoE kapcsolat).
De mivel gyári fw alatt ettől függetlenül stabil volt a seed, biztosan itt kell valamit alkotni még. Most ott tartok, hogy telepítettem a UPNP-t szolgáltatás + GUI szinten, de el kell mennem, úgyhogy majd csak később tudom kipróbálni. Bár gyanítom, hogy a ha a 21234 zárva van, akkor mással sem leszek előrébb, szóval talán nem ez a fő különbség a két fw közt torrent terén.
A closed felirat jelenléte önmagában nem zavar, attól még mehetne a feltöltés (elvégre valószínűleg eddig is zárva volt, mégis ment), illetve megy is, csak jelen beállítással sokkal kisebb intenzitással, mint előtte.
Rendben, tartózkodni fogok a flash-elésektől Csináltam is utána egy biztonsági mentést a legalapabb, már működő dolgokról (interfészek, dhcp, wifi, pppoe, ilyenek), úgyhogy legdurvább esetben is csak addig kell visszamennem[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
Elsőre esélyes, hogy az volt a baj, hogy a nagy lelkesedésben nekiestem
Újratelepítés után már szépen, lépésről lépésre csináltam a dolgokat, működik is.
Most már tényleg minden megy, csak a torrent feltöltés nem az igazi. Egyre inkább az az érzésem, hogy a Digi szivat ezzel a port dologgal. Gyári fw alatt nem volt ilyen gond, routeren upnp, pc-n utorrent, és kész is. Most viszont csak vakarom a fejem, hogy hogyan találhatnék nyitott portot[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
Köszönöm a választ! Közben rávettem magam az OpenWRT-re, telepítettem egyet, ami arra van kihegyezve, ami nekem kell. Mint kiderült, pont a te / ti build-otok az Szóval ezúton is köszönöm a munkátokat!
Na tehát, feltettem a 0.7-et. Nem volt zökkenőmentes a dolog, első telepítés (factory) után kb. a módosítások felét, ha hajlandó volt alkalmazni, hiába mentette látszólag. Aztán rátoltam a 0.7 sysupgrade-et is, beállítások megtartása nélkül, ez után már minden ment. Még kicsit szívtam a csatolási pontok normális működésbe hozatalával, de végül most már az is jó (1db WD MyBook 320Gb HDD, rajta 512Mb swap, 296Gb ext4 adat, 512Mb ext4 extroot). Majd később az extroot és a swap lehet, hogy pendrive-ra költözik, egyelőre tesztként ez is megteszi.
1080p stream gyönyörűen megy a tv-re, beletekerés is gyors, torrent letöltés sebessége szintén remek, szóval már-már tökéletesen jó arra, amire kell. De egyetlen gondom mégis akad: a torrent seed nagyon nem akar menni, 1 nap alatt össz-vissz 52Mb feltöltésem volt (előtte gépről Gb-ban mérhető). A feltöltési korlát 2.5Mb, tehát ez nem lehet gond, illetve biztosan nem is ez, mert nem az a baj, hogy lassú a feltöltés, hanem általában konkrétan 0kb/s a forgalmam kifelé, pedig próbaként 10db olyan torrentet tettem be, amit elég jól szedtek tőlem eddig (QoS nincs bekapcsolva.). WebGUI-ban a portállapotnál valamiért closed van. Olyan, mint ha passzív lennék. Pedig az az 52Mb meg csak felment valahogy, amit már seed-eltem.
Van valami más beállítás, amit kezdő laikusként nem látok GUI-ból, de kilőheti az upload-ot?
Puffer 10Mb, feltöltési szál 8db/torrent, DHT+Lazy bitfield+LPD+PEX+UTP engedélyezve, partnerkorlát 100, torrentenként 20, port 21234, portátirányítás most épp engedélyezett de amikor nem volt sem volt más a szitu.
Tűzfalon az alapértelmezett "Bármelyik traffic bármelyik gép felől wan-ben bármelyik gép-re, port 21234 lan-ben Accept forward" engedélyezve.[ Szerkesztve ]
-
Balázs1986
addikt
Sziasztok! Nemrég szereztem be egy v2.1 routert. Minden remek, a media server funkciónál van egy kis gondom:
A tv látja a rákötött USB merevlemezről felcsatolt mappát SmartShare-rel, viszont egy csomó filmem a laptopon van. Próbáltam úgy áthidalni a problémát, hogy egy linkelt mappát hoztam létre a csatolásba, ami a gépen levő film mappára mutat, de ez nem működött, a tv nem látja ezt a mappát. Van valami másik megoldási mód gyári fw alatt, vagy muszáj lesz a PC-re is DLNA szervert telepítenem? (Openwrt segítene a gondon esetleg? Bár egyelőre nem tervezem a megpiszkálást.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- War Thunder - MMO Combat Game
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmvilág
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest