Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
tejeskifly
aktív tag
válasz vargalex #62701 üzenetére
Sziasztok!
Beállítottam a routerem EZ alapján wifi repeaternek.
Működik is minden, viszont most egy t-home iptv-t kellene a routerre kössek és sehogy nem akar működni.
Rákerestem a témában és nyitottam neki portot, de nem volt jó, illetve korábban kábelen sikerült már megoldanom ezt a problémát, mégpedig EZT a leírást használva elég egyszerűen.
Hogy tudom ezt átültetni wifire? Vagy nekem az is jó lenne, hogyha simán swichként tudnám használni a routert.A switch-ként használást annyira nem támogatom mert volt már problémám vele (wifin nem mindig volt net, többszöri hardreset után sem)
Nemtudom hogy sikerült arra a hsz-re válaszolnom amire válaszként küldtem ezt a hsz-t, nem volt szándékos
[ Szerkesztve ]
-
tejeskifly
aktív tag
sziasztok vargalex féle openwrt van a routeremen, és szeretnék ddns szolgáltatást beállítani rajta. Mivel a router egy t-home-os cisco router mögött van így az ip címnek azt látja amit ez a router kioszt neki.
Hogy tudnám helyesen bekonfigurálni? noip.com-ot használnék, de ha valaki tud jobb ingyeneset akkor azt is szívesen fogadom
-
tejeskifly
aktív tag
Van egy 1043nd routerem, és most barátnőmnek is kellene router. Olyat szeretnék ami vargalex fw-vel kompatibilis. Wifi reapeternek lenne csak használva. Ami fontos, hogy minnél erősebben vegye a wifi jelet, és minnél olcsóbb legyen. A kompatibilis routerek közül szerintetek melyik a legalkalmasabb erre? Nekem bejött a 1043 azért erre gondoltam, de igazából lehet sok lenne erre. 2db notebook csatlakozna rá, és nem lenne nagyon komoly az adatforgalom sem...
-
tejeskifly
aktív tag
Vargalex fw-vel olyat tudok-e csinálni, hogy a lakás egyik felén van egy wifi routerem, viszont a másik felébe ez már nagyon gyenge. Ha mondjuk egy köztes helyre beteszem a 1043nd routert, akkor az csatlakozik az első wifi-hez, majd tovább megosztja, és így a lakás másik felében is lenne értelmes jel.
Vagy ehhez be kell szereznem egy usb-s adaptert és rádugni külön a routerre?
-
tejeskifly
aktív tag
válasz Intruder2k5 #36619 üzenetére
de az, csak találkoztam már nem egy olyan dologgal, hogy valami linuxon ment, openwrtn pedig nem egészen úgy
-
tejeskifly
aktív tag
cronjob kell neked!
crontab -e segítségével tudod módosítani.
Arra jó, hogy egy parancsot futtasson megadott időben.
* 23 * * * felhasználó ide jön a parancs
ez pl minden nap 23 órakkor lefuttatja azt a parancsot, amit megadsz neki.
Minden csillag helyére írható szám. Az első csillganál percet lehet megadni (0-59) a második (ahol most pl 23 van) az órát jelenti (0-23), a harmadik a hónap napjára vonatkozik (1-31), a negyedik a hónapot állítja (1-12), az utolsó pedig a hét napját (0-6)
A te esetedben 2 cronjob-ra van szükség. Egyszer ugye a ki, és egyszer a bekapcsoláshoz.
* 23 * * * root wifikikapcsolásparancs
* 8 * * * root wifibekapcsparancsígy este 11 és reggel 8 közt nem megy a wifi...
beállíthatod, hogy pl csak hétköznap legyen így* 23 * * 1,2,3,4,5 root wifikakapcsparancs
(a 0 a vasárnap 1 a hétfő...)
Legalábbis linuxon ez így megy, gondolom openwrt-nél is
Szerk: megelőztek
[ Szerkesztve ]
-
tejeskifly
aktív tag
válasz Rascally81 #36557 üzenetére
mostanival mi a gond?
-
tejeskifly
aktív tag
válasz oli.98 #35885 üzenetére
Naszóval, youtube video upload openwrtvel:
Először is, kell python, ami csak külső usb eszközre fog ráférni.
Leírás külső meghajtóra telepítéshez
hozzászólások közt van a helyes kód az opkg-link scripthez, illetve vargalex féle fw a /mnt-be mountolja nem a /home-ba, így arra figyelj, hogy a leírás elején nem a /home/progik mappát írd be, hanem a /mnt/progikA lényegi rész:
opkg update
opkg install python -d kulso
opkg install python-openssl -d kulso
opkg install python-expat -d kulsoEzután letöltöd INNEN a legfrisebb gdata python klienst. Felmásolod routerre kibontva.
Belépsz a mappájába és kiadod ezt a parancsot:python setup.py install
Ezek után felmásolod mindenestől a youtube-uploadot kicsomagolva egy mappába. Belépsz a mappába és kiadod megint ezt a parancsot:
python setup.py install
Ezután lefuttatod a tothszabi oldalán lévő scriptet:
opkg-link mount /mnt/progik
opkg-link add python
opkg-link add python-openssl
opkg-link add python-expatÉs elvileg kész. Én írtam még hozzá egy kis scriptet ami egyszerűbbé teszi a dolgomat (figyelj, mert a mail címet, és jelszót neked kell módosítanod!):
nano /usr/bin/youtube
#!/bin/sh
echo -n 'Cim: '
read cim
echo -n 'Kulcsszavak: '
read kulcs
echo -n 'Videofile: '
read file
echo -n 'Kategoria: '
read kateg
cd /mnt/youtube
python youtube-upload --email=mailcímed@gmail.com --password=idejönajelszavad --title="$cim" --description="$(< description.txt)" --category=$kateg --keywords="$kulcs" $file > /dev/null 2>&1 &Elmented, kilépsz nanoból (ctrl+x, majd y)
Ezután futtathatóvá teszed:
chmod a+x /usr/bin/youtubeMostmár csak annyi a dolgod, hogy: Létrehozz egy youtube mappát a külső adathordozón:
mkdir /mnt/youtube
A feltölteni kívánt videót is ebbe a mappába rakd, egy description.txt-vel együtt, amiben a leírás van!
Bemásold ide a python scriptet:
cp /mnt/progik/usr/bin/youtube-upload /mnt/youtubeEzután ha fel akarod tölteni a videót, csak beírod:
youtube
majd beírod a kért adatokat (Videofile-nál kitejesztés is kell, kulcsszavakat vesszővel választod el)
[ Szerkesztve ]
-
tejeskifly
aktív tag
Valakinek van ötlete, hogy miként is tudnék a legegyszerűbben a router segítségével youtube videokat feltölteni? Nemrégiben volt ide berakva egy python script, azt feltettem, de valami nem okés :S
Történetesen EZ a problémám vele.
Valaki esetleg tud más megoldást? Vagy ötlet hogy tudnám ezt működésre bírni?
-
tejeskifly
aktív tag
minidlna nem hajlandó elindulni, /etc/init.d/minidlna parancsra.
csináltam /etc/minidlna/ mapáába egy minidlna.conf filet.
Ez van benne:
port for HTTP (descriptions, SOAP, media transfer) traffic
port=8200
# network interface to bind to (this is the only interface that will serve file$
network_interface=br-lan
# set this to the directory you want scanned.
# * if have multiple directories, you can have multiple media_dir= lines
# * if you want to restrict a media_dir to a specific content type, you
# can prepend the type, followed by a comma, to the directory:
# + "A" for audio (eg. media_dir=A,/home/jmaggard/Music)
# + "V" for video (eg. media_dir=V,/home/jmaggard/Videos)
# + "P" for images (eg. media_dir=P,/home/jmaggard/Pictures)
media_dir=/mnt/FILM
# set this if you want to customize the name that shows up on your clients
friendly_name=FILM
# set this if you would like to specify the directory where you want MiniDLNA t$
db_dir=/mnt/minidlna/db
# set this if you would like to specify the directory where you want MiniDLNA t$
log_dir=/mnt/minidlna/log
# this should be a list of file names to check for when searching for album art
# note: names should be delimited with a forward slash ("/")
album_art_names=Cover.jpg/cover.jpg/AlbumArtSmall.jpg/albumartsmall.jpg/AlbumAr$
# set this to no to disable inotify monitoring to automatically discover new fi$
# note: the default is yes
inotify=yes
# set this to yes to enable support for streaming .jpg and .mp3 files to a TiVo$
enable_tivo=no
# set this to strictly adhere to DLNA standards.
# * This will allow server-side downscaling of very large JPEG images,
# which may hurt JPEG serving performance on (at least) Sony DLNA products.
strict_dlna=no
# default presentation url is http address on port 80
#presentation_url=http://www.mylan/index.php
# notify interval in seconds. default is 895 seconds.
notify_interval=900
# serial and model number the daemon will report to clients
# in its XML description
serial=12345678
model_number=1Hogyha így indítom konzolból:
root@OpenWrt:~# minidlna -f /etc/minidlna/minidlna.conf
Akkor gond nélkül indul. Úgyhogy átírtam init.d-ben is az indítóscriptet, volt benne egy konfig file sor.
Viszont ígysem akar indulni. Valaki valami ötlet?Azért kellene ez az indítási mód, mert így van megcsinálva a gombscript, hogy gombnyomásra ki/be kapcsolja a minidlna-t, mert vagy a torrent megy, vagy a minidlna...
-
tejeskifly
aktív tag
minidlna-t próbálom indítani, de nem akar :S
[2012/12/23 19:37:30] getifaddr.c:69: error: ioctl(s, SIOCGIFADDR, ...): Cannot assign requested address
[2012/12/23 19:37:30] getifaddr.c:69: error: ioctl(s, SIOCGIFADDR, ...): No such device
[2012/12/23 19:37:30] minidlna.c:754: No IP address automatically detected!Router beállításai alapok vannak, annyi változott, hogy mountoltam a meghajtót, és bekapcsoltam a wifi-t. Illetve beállítottam, hogy melyik mappába keresse a minidlna a filmeket, illetve hová tegye a logot és az adatbázist...
Amúgy br-lan van interfésznek beállítva neki.
[ Szerkesztve ]
-
tejeskifly
aktív tag
tűzfalat és minden egyebet, hogy mindenféle kapcsolatot elfogadjon hogy tudom kiiktatni vargalex féle fw-ben? Belső hálón van a router, így úgygondolom fölösleges...
Elég, ha leállítom a firewallt, vagy van egyéb teendő is?[ Szerkesztve ]
-
tejeskifly
aktív tag
válasz tejeskifly #35829 üzenetére
És még lehet jobb is. Tegnap újraraktam egyszer a routert, nem állítottam semmit, csak wifit bekapcsoltam. Samba szerver működött notival, szépen fel lehetett csatoni. Aztán szenvedtem megint kicsit, openvpn hasonlók, nem lett jó vége, őgyhogy megint újraraktam. Mostanra sikerült feltenni openvpn-t, de megnéztem, és most noti sem látja a samba szervert.
Ez mitől lehet? Processek futnak. nmbd és smbd is.
Próbáltam samba config fájljában állítani valamit, de újraindítottam, és visszaállt eredeti állapotra. Mivel csak linkelve van valahonna. Próbálam, hogy ne linkelve legyen, és átmásoltam az eredeti file-t, de újraindítás után, megint csak linkelve volt tmp-ből...[ Szerkesztve ]
-
tejeskifly
aktív tag
Na csak sikerült összehozni az openvpn-t, vagyis még nem teljesen. Mostmár kapcsolódik a a router és a gép. Szépen látom log-ba, hogy látja a router, ahogy a gép csatlakozik.
Illetve gépen cmd-benelőször kapok egy hozzáférés megtagadva üzenetet, majd succeeded és Initialization Sequence Completed
Jónak is tűnik a dolog, de ha gépen az adapterek közt megnézem, akko csak küldött adat van, fogadott nincs.
EZ alapján csináltam. A szerver és klien config is ugyanaz, mint a leírásban.
-
tejeskifly
aktív tag
válasz vargalex #35803 üzenetére
Kicsit átnéztem mégegyszer ezt a wikit, a bridge-t a tap0 és az eth0 közt nem tudodm megcsinálni, mert nincs tap0-ás vezérlőm. (openvpn-t indítottam már)
Esetleg szerver és kliens oldali konfig file-t tudsz adni?
Mert úgyérzem mindkét oldalon gond van
Log:
Dec 20 10:58:03 OpenWrt daemon.notice openvpn(sample_server)[9979]: OpenVPN 2.2.2 mips-openwrt-linux [SSL] [LZO2] [EPOLL] built on Oct 16 2012
Dec 20 10:58:03 OpenWrt daemon.warn openvpn(sample_server)[9979]: NOTE: your local LAN uses the extremely common subnet address 192.168.0.x or 192.168.1.x. Be aware that this might create routing conflicts if you connect to the VPN server from public locations such as i
Dec 20 10:58:03 OpenWrt daemon.warn openvpn(sample_server)[9979]: NOTE: OpenVPN 2.1 requires '--script-security 2' or higher to call user-defined scripts or executables
Dec 20 10:58:03 OpenWrt daemon.notice openvpn(sample_server)[9979]: Diffie-Hellman initialized with 1024 bit key
Dec 20 10:58:03 OpenWrt daemon.notice openvpn(sample_server)[9979]: TLS-Auth MTU parms [ L:1542 D:138 EF:38 EB:0 ET:0 EL:0 ]
Dec 20 10:58:03 OpenWrt daemon.notice openvpn(sample_server)[9979]: Socket Buffers: R=[163840->131072] S=[163840->131072]
Dec 20 10:58:03 OpenWrt daemon.warn openvpn(sample_server)[9979]: Note: Cannot open TUN/TAP dev /dev/net/tun: No such file or directory (errno=2)
Dec 20 10:58:03 OpenWrt daemon.notice openvpn(sample_server)[9979]: /sbin/ifconfig 10.8.0.1 pointopoint 10.8.0.2 mtu 1500
Dec 20 10:58:03 OpenWrt daemon.err openvpn(sample_server)[9979]: Linux ifconfig failed: external program exited with error status: 1
Dec 20 10:58:03 OpenWrt daemon.notice openvpn(sample_server)[9979]: Exiting -
tejeskifly
aktív tag
válasz vargalex #35803 üzenetére
opkg update kellett -.- (pedig ma már 3x frissítettem, mert ennyiszer basztam el valamit, és tettem újra az egészet, hát most legutoljára kimaradt )
Viszont hálózati meghajtót nem látja, annyira boldog vagyok.
Openvpn client.ovpn file-t tudsz velem megosztani, ami már be van állítva? Mert szerintem kb mindent l beállítottama routeren, csak csatlakozni nem sikerült...
Odáig eljutottam, hogy legeneráltam a különböző server, és kliens kulcsokat, de csatlakozni nem tudtam...
-
tejeskifly
aktív tag
válasz tejeskifly #35799 üzenetére
Kis update. Megtaláltam a szükséges csomagot ITT, viszont telepíteni nem tudtam. (me mért tudnám már ugye...)
Ezeket az errorokat kaptam a végén:
Collected errors:
* satisfy_dependencies_for: Cannot satisfy the following dependencies for kmod-mppe:
* kernel (= 3.6.11-1-1617a77a415647fe90df6e71bda57d90) * kmod-crypto-sha1 * kmod-crypto-ecb *
* opkg_install_cmd: Cannot install package kmod-mppe.Esetleg valahogy force-al erőltetnem kellene a telepítést?
[ Szerkesztve ]
-
tejeskifly
aktív tag
Szerintem, kalapáccsal esek lassan neki a rouernek, akkor talán azt csinálja majd, amire számítok. Egy egyszerűnek tűnő feladatot próbáltam elvégezni. Mégpedig pptpd telepítése és futtatása.
Viszont ismét problémába ütköztem, mert miért is ne.
Dec 20 05:28:21 OpenWrt daemon.info pppd[2161]: Using interface ppp0
Dec 20 05:28:21 OpenWrt daemon.notice pppd[2161]: Connect: ppp0 <--> /dev/pts/1
Dec 20 05:28:21 OpenWrt daemon.warn pppd[2161]: Warning - secret file /etc/ppp/chap-secrets has world and/or group access
Dec 20 05:28:21 OpenWrt daemon.err pppd[2161]: MPPE required, but kernel has no support.
Dec 20 05:28:21 OpenWrt daemon.notice pppd[2161]: Connection terminated.Google a barátom, rá is kerestem.
A probléma megoldásához erre a csomagra van szükségem: kmod-mppe
opkg install kmod-mppe
Unknown package 'kmod-mppe'.Honnan tudnám ezesetben ezt a csomagot beszerezni?
Lassan kezdem azthinni, hogy ez a router nemigazán szeret engem, és próbál mindenképpen keresztbetenni nekem, mert bármit próbálok saját kezűleg felrakni, módosíani, az hibába ütközik
[ Szerkesztve ]
-
tejeskifly
aktív tag
Hogyha vpn hálózatot csinálok, samba beállításon kell-e valamit állítanom, hogy vpn-en keresztül is látszódjon?
[ Szerkesztve ]
-
tejeskifly
aktív tag
Valakinek van ötlete, miért nem akar nálam működni semmise?
Külső meghajtóra próbáltam ezúttal vpn-t telepíteni. Először is, beállítottam, hogy tudjak külső meghajtóra telepíteni. EZ alapján csináltam. (csak én /mnt/programs mappát adtam meg)
A /mnt/programs mappa létre is jött. Viszont, ha telepíteni próbálok ezt kapom:
root@OpenWrt:~# opkg -dest kulso install openvpn openvpn-easy-rsa
Installing openvpn (2.2.2-2) to kulso...
Installing openvpn-easy-rsa (2.2.2-2) to kulso...
Collected errors:
* verify_pkg_installable: Only have 0kb available on filesystem /mnt/programs/, pkg openvpn needs 135
* opkg_install_cmd: Cannot install package openvpn.
* verify_pkg_installable: Only have 0kb available on filesystem /mnt/programs/, pkg openvpn-easy-rsa needs 10
* opkg_install_cmd: Cannot install package openvpn-easy-rsa.Ebben a mappában, létrejött egy status file:
/mnt/programs/usr/lib/opkgEz van benne:
Package: openvpn
Version: 2.2.2-2
Depends: libc, kmod-tun, libopenssl, liblzo
Provides:
Status: install user not-installed
Architecture: ar71xxIlletve először belső tárhelyre akartam telepíteni, a vpn-t, de nem sikerült mert nem volt hely. remove-al töröltem, de ígyis sok hely lefoglalva maradt, ezt hogy tudom felszabadítani?
[ Szerkesztve ]
-
tejeskifly
aktív tag
válasz kovadika #35740 üzenetére
Szia, vargalex féle fw-t feltelepíted. Ezzel együtt települ torrent kliens is. Az eszközre rádugsz egy külső hdd-t Ha máshoz nem használod, van beépített webes felület formázáshoz, formázd ext4-re. Így alapjáraton win-es gépek nem fogják majd tudni használni, de program telepítése után megy azokkal is.
Ezután elkezdheted a torrentezést, a routeren futó kliensel.
-
tejeskifly
aktív tag
válasz vargalex #35705 üzenetére
Már alapconfig és megcsinálom a switch-é alakítást? Mert újrarakás után ezt megcsináltam De nem volt ip tv illetve a wifi is elszállt, miután bedugtam a settopboxot. Vagyis nem elszállt a wifi, mert volt hálózat, és noti sem mutatott semmi problémát, csak nem hozott be semmilyen oldalt. Hazaérek max megpróbálom mégegyszer
-
tejeskifly
aktív tag
Emiatt annyira nem áldoznám be a gigabites kapcsolatot, ígyis viszonylag lassan másol ftp-re.
Illetve nincs szükségem folyamatosan a samba szerverre. Csak időnként, és mellé nem is lenne nagyméretű adat mozgatva rajt keresztül.Ezért tökéletes megoldás lenne egy tunnel putty segítségével, vagy egy vpn kapcsolat. Bár vpn-hez nem találtam csomagot, a csomagkezelőben.
-
tejeskifly
aktív tag
válasz vargalex #35680 üzenetére
Az sajnos nem megoldható, mert ahhoz egyrészt kellene még egy olyan 20 méter de inkább több kábel, másrész a mostanit is alig tudták a kábelcsatornán letuszkolni, mégegy biztos nem fér oda.
Ezesetben portnyitással megoldható a dolog?
Mert ugye a router, és a gép, amin látni kellene a dolgokat, egy hálózaton vannak, mert mindkettő a t-home-os routerre csatlakozik.ssh tunellel próbálkozok még. Ilyenkor putty-ban destination-nek mit kell írnom?
192.168.0.1 vagy 192.168.1.1 vagy azt a címet, amelyiken az én gépem látja 192.168.0.15?Plusz mivel elvileg majd manuálisan kell beírnom a kiszolgálót, és felhasználónevet, a felhasználóhoz mit kell majd írnom?
[ Szerkesztve ]
-
tejeskifly
aktív tag
újraraktam. Az eredmény pedig a következő:
megcsináltam a swich-é alakítást. Ezek után a következő történt:
volt net wifis gépeken is, minden ment gond nélkül.
Bedugtam az ip tv-t.
Először is, így nem működik a dolog. Nincs kép.
Azután ahogy bedugtam, a notin már nem is volt net.Szóval, azt nem lehet megoldani esetleg, hogy az egyes lan port, úgy üzemeljen mint eddig (oda van az iptv dugva), a t9bbi rész pedig swich-ként?
Vagy nekem az sem lenne gond, hogyha csak valamilyen úton minden maradna úgy mint eddig, csak hozzáférnék a samba szerverhez.
-
tejeskifly
aktív tag
válasz vargalex #35667 üzenetére
Extra beállításként így módosult a network config file:
config 'interface' 'loopback'
option 'ifname' 'lo'
option 'proto' 'static'
option 'ipaddr' '127.0.0.1'
option 'netmask' '255.0.0.0'config 'interface' 'lan'
option 'ifname' 'eth0.1'
option 'type' 'bridge'
option 'proto' 'static'
option 'ipaddr' '192.168.1.1'
option 'netmask' '255.255.255.0'config 'interface' 'wan'
option 'ifname' 'eth0.2'
option 'proto' 'dhcp'config 'switch'
option 'name' 'rtl8366rb'
option 'reset' '1'
option 'enable_vlan' '1'config 'switch_vlan'
option 'device' 'rtl8366rb'
option 'vlan' '1'
option 'ports' '2 3 4 5t'config 'switch_vlan'
option 'device' 'rtl8366rb'
option 'vlan' '2'
option 'ports' '0 1 5t'config 'switch' 'eth0'
option 'vlan0' '2 3 4 5'
option 'vlan1' '0 1 5'Viszont most úgynézki valami nem stimmel. Mert wifin csatlakozó eszközök egy pár perc után nem tudják a weboldalakat megnyitni.
Szerintam újrarakom a routert... -
-
tejeskifly
aktív tag
nos, a mai napom a samba beállításával töltöttem. kerestem neten milyen portokat kell nyitni, meg stb, hogy rá tudjak csatlakozni.
Hát nemsikerült.
Gondoltam megnézem, hogy ha a routerre vagyok közvetlenül csatlakozva, akkor mitörténik.
2 notival is kipróbáltam, de egyiknél sem lehet csatolni a samba szervert. Egyszerűen nem jelenik meg, mikor a hálózati meghajtó csatlakoztatásánál, a tallozásra nyomok. Így várhattam hogy nálam megjelenjen...Vargalex féle 1.1.5 fw van felrakva.
Valakinek van ötlete ezekre:
1. Hogyan tudnám működésre bírni a samba szervert?
2. hogyan tudnám rácsatlakoztatni a gépem, ha a hálózat úgy van kiépítve. Hogy az én gépem, a t-home-tól kapott modem+routerre van csatlakoztatva. És ugyanerre a t-home routerre van a 1043nd is kötve. (tehát a t-home routernek a lan portjából, a 1043nd wan portjába megy egy kábel)Válaszokat előre is köszi!
-
tejeskifly
aktív tag
Nos, sikerült megelégelnem az ftp-s hülyéskedést.
Valaki abban tudna segíteni, hogy a samba szervert hogyan tudnám felcsatlakoztatni úgy, hogy az én gépem egy másik routeren van? (ehhez a routerhez csatlakozik a 1043nd is)
-
tejeskifly
aktív tag
Próbáltam mindenféle kulcsszóval visszakeresni, de nem találtam, hogy is lehetne megoldani, hogy tudjak pl könyvtárat létrehozni ftp-n keresztül.
Mindig ezt kapom: 550 Create directory operation failed.
Már próbáltam új felhasználót létrehozni, de a megadott home mappában nem enged mappát létrehozni, vagy felmásolni.
chgrp parancsot is próbáltam, chmod-al írhatóvá tettem a mappát, almappákkal együtt.
Kezd kicsit idegesítő lenni a dologvsftpd helyett van valami másik ftp kliens esetleg? Vagy be lehet állítani, hogy normálisan működjön?
-
tejeskifly
aktív tag
válasz tejeskifly #35573 üzenetére
nos úgynézki megoldódott, ftp-n keresztül a dolog (ftpuse)
viszont most olyan problémába ütköztem, hogy az ftp felhasználóval nemtudok pl mappát létrehozni. chmod és chown is megvolt. De ígysem engedi, hogy mappát létrehozzak.
-
tejeskifly
aktív tag
Sftp-n keresztül szeretnék bejelentkezni. Van ennek valami módja, mert nem sikerül
sshfs manager programot szeretném használni. (mappát mountol meghajtóként win-ben)Vagy esetleg megoldható valahogy máshogy, hogy mountoljam meghajtóként a routert? Samba nem elérhető, mert a 1043nd és a gépem közé még egy router van beiktatva.
[ Szerkesztve ]
-
tejeskifly
aktív tag
válasz Kicsirics77 #34299 üzenetére
Nemtudom jobb lesz-e, én kábelen vagyok
Elvileg jobbnak kell lennie -
tejeskifly
aktív tag
Üdv, vargalex féle fw van a routeremen. A kérdésem az lenne, hogy tudok én valahogy net rádiót indítani ami mp3-akat játszik le nekem?
Esetleg olyat, ami rendelkezik valamiféle net kontroll panellel. (Ez egy webszerverről futna, csak tudjam onnan irányítni, melyik szám menjen
-
tejeskifly
aktív tag
újabb kérdés (1.1-es vargalex cucc van rajta)
ssh-n hogy tudom a qss ledet ki/be kapcsolgatni?
[ Szerkesztve ]
-
tejeskifly
aktív tag
Ja igen, most hogy elköltöztettem a routert a szobámból, az ip tv boxhoz, így most mit kellene beírnom a böngészőbe, vagy puttyba, hogy elérjem a routert? (most arra a routerre vagyok kötve, amire a tp-link is)
-
tejeskifly
aktív tag
Úgynézki invitel jóvoltából nemsoká 50/50-es netem lesz
A kérdésem az, hogy ezt bírja-e a router?
#24263: minidlna-t használok, csak érdekelt miben jobb
Illetve ERRE a kérdésre, még mindig nem találtam választ, ha esetleg valakinek van ötlete meghallgatom
-
tejeskifly
aktív tag
Na, asus WL500GP esetén így oldotta meg a srác, az iptv gondot:
A kérdésem az lenne, hogy ezt hogy tudom úgy módosítani, hogy működjön nekem is
(az írás sem mai...) -
tejeskifly
aktív tag
válasz SteveBeard #24267 üzenetére
Kösz, sikerült
-
tejeskifly
aktív tag
minidlna-val van gondom!
0.98-as verzióvalé jó volt, mióta frissítettem nemjó.
beállítom a media dir-t, /mnt/FILM mappára.
Viszont, a média lejátszó a /var vagy a /tmp mappát nyitja meg. Mi lehet a gond?
-
tejeskifly
aktív tag
minidlna-val van gondom!
0.98-as verzióvalé jó volt, mióta frissítettem nemjó.
beállítom a media dir-t, /mnt/FILM mappára.
Viszont, a média lejátszó a /var vagy a /tmp mappát nyitja meg. Mi lehet a gond?
-
tejeskifly
aktív tag
Amúgy mediatomb miben más, mint minidnla vagy ushare?
-
tejeskifly
aktív tag
Na, próbálom bonyolítani az életem
Szóval, a net az én szobámba jön be, a nappaliban pedig van egy ip-tv, és egy media box, amin minidnla segítségével szoktunk filmezni. Ez wifin csatlakozik a hálózatra. De mivel elég messze van a szobám, így nem a legerősebb a jel, és hd filmek (10-12Gb-nél nagyobbak akadnak, átlag másfélórás mozifilmek)
Ezért kitaláltam azt, hogy mivel, én a szobámba tudok a t-home-os routerre csatlakozni (ilyen modem és router egyben dolog), a 1043nd-t átvinném a nappaliba. A padláson átvezetett kábel-en kapná a netet (ez volt eddig az ip-tv boxba kötve). Viszont ha az ip tv boxát a routerre csatlakoztatom, nem közvetlen a netkábelre kötöm, akkor kép nincs, csak kiírja a tv épp milyen műsor megy. Net viszont van.
Amit még észrevettem, hogyha az iptv box van közvetlen a a t-home-os routerrre kötve, akkor a kis csatlakozást jelző ledje, narancssárga, a router jelző ledje viszont zöld.
Valakinek valami ötlet esetleg, hogy tudom ezt megoldani. Igazából már csak azért is jó lenne, mert alvás közben, még a külső hdd meg a kis hűtője sem zúgna a fülembe. Bár annyira nem hangos
-
tejeskifly
aktív tag
válasz Intruder2k5 #24121 üzenetére
Köszi sikerült
Feltettem a legújabb fw-t is
-
tejeskifly
aktív tag
-del-
[ Szerkesztve ]
-
tejeskifly
aktív tag
Üdv vargalex féle fw van a routeren, nem a legújabb. Lan résznél a static-oz átraktam dhc-pre, azóta nincs netem, és nem érem el a routert sem. Reset hogy is működik? MErt próbáltam, lenyomva tartani a kis reset gombot, de semmi nem történt. Próbáltam bekapcsolás közben nyomva tartani, de semmi.
-
tejeskifly
aktív tag
válasz vargalex #16780 üzenetére
Lényegében ezt
Ha filmezek, lekapcsolni minden nemszükségest, és annyi kell, hogy net legyen, meg az ushare menjen, amúgy meg mehet a torrent meg a samba is...
Egyébként az előző script nem volt jó, de már sikerült megoldani
Így működik:
ENABLED=1
if [ "$BUTTON" = "wps" ] ; then
if [ "$ACTION" = "pressed" ] ; then
TORRENT_STATUS=$(ps | grep transmission | grep -v grep)
if [ "$TORRENT_STATUS" == "" ]; then
echo 1 > /sys/class/leds/tl-wr1043nd\:green\:qss/brightness && \
/etc/init.d/transmission start
/etc/init.d/samba start
/etc/init.d/ushare stop
logger "Media megosztas ki."
else
echo 0 > /sys/class/leds/tl-wr1043nd\:green\:qss/brightness && \
/etc/init.d/transmission stop
/etc/init.d/samba stop
/etc/init.d/ushare start
logger "Media megosztas be."
fiIgazából az a kérdésem, van-e még amit érdemes leállítani? ftp amúgy sem egy, vagy az gyorsabb lehet mint samba?
-
tejeskifly
aktív tag
tothszabi.info torrent indítós/leállítos qss gomb scriptje alapján csináltam egy ilyet:
valaki lát valami hibát?
if [ "$BUTTON" = "wps" ] ; then
if [ "$ACTION" = "pressed" ] ; then
TORRENT_STATUS=$(ps | grep transmission | grep -v grep)
if [ "$TORRENT_STATUS" == "" ]; then
echo 1 > /sys/class/leds/tl-wr1043nd\:green\:qss/brightness && \
/etc/init.d/transmission start && \
/etc/init.d/samba start && \
/etc/init.d/ushare stop && \
logger "Media megosztas ki."
else
echo 0 > /sys/class/leds/tl-wr1043nd\:green\:qss/brightness && \
/etc/init.d/transmission stop && \
/etc/init.d/samba stop && \
etc/init.d/ushare start && \
logger "Media megosztas be."
fi
fi
fi[ Szerkesztve ]
-
tejeskifly
aktív tag
Nekem az asus oplay az UPNP menüpont alatt látja
Egyébként v alaki megmondja nekem, hogy ushare, mivel jobb mint minidnla?
[ Szerkesztve ]
-
tejeskifly
aktív tag
ja, és egyébként olvasásra melyik a gyorsabb? ext2 ext3 vagy ext4?
mert a nagyobb olvasási sebességű fájlrendszer, valószínűleg kisebb terhelést jelent. (vagy nem? )
Ezenkívül olyan kérdésem is lenne, hogy szeretném kikapcsolni a tűzfalat, valamint az összes portot szeretném nyitni.
A router előtt ugyanis van mégegy router, ennek a tűzfala nekem maximálisan elégValamint kellene nekem egy olyan script, ami a következőt csinálja:
ha megnyomom a qss gombot, bekapcsol a qss led.
ilyenkor megy a samba server, a transmission, és minden egyébb szükséges cucc.A gomb újboli lenyomására, leáll minden nem létszükségletű progi. (ilyenkor annyi kell, hogy legyen net, és a hdd csatolva legyen) és elindul a minidlna, vagy ha sikerül megcsinálnom, akkor az ushare. És kikapcsol a qss led
Azt megfigyeltem, hogy kevésbé ugrál a sávszélesség, ha kikapcsolom a samba servert
-
tejeskifly
aktív tag
Ja és mégegy kérdés, van itt olyan, aki ddwrt-t futtat?
Emlékeim szerint abba lehetett cpu frekit emelni. Az emnnyivel dobná meg a rendszert, ha pl 500Mhz-re lehetne emelni a cpu-t?
-
tejeskifly
aktív tag
Egyébként a plusz memoria beoperálása mennyibe kerül? honnan lehet megfelelő chipet szerezni, és hol jelent gyorsulást?
-
tejeskifly
aktív tag
-
tejeskifly
aktív tag
minitool partition cuccába töröltem a meglévő particiókat, majd létrehoztam az újakat
RRámásoltam gépen a cuccokat (tuti ext2 lett mert kelett az ext2 volume manager)
-
tejeskifly
aktív tag
Felmerült egy újabb kérdés, ext4 helyett ext2 fájlrendszertszeretnék használni, viszont most nem akar a kötet felcsatolódni.
előzőleg úgy működött, hogy vargalex féle fw formázással csináltam, az felcsatolta magától.
Most viszont én formáztam egy linux swap particiót, és egy ext 2 particiót.
3 meghajtó van sda, sda1(ez a swap) és sda2(ext2)mount pointsnál:
enabled: pipa
mount point: /mnt
filesystem: ext2
options: default
root: no
check:noswapnál:
enabled: pipa
device: /dev/sda1illetve ha rányomtam a save & applyra az fstba résznél megállt a dolog és csak ment a kör körb, chmod 777 ezt megoldotta.
Vagy az hogy beillesztettem az fstabba ezt:
config 'global' 'automount'
option 'from_fstab' '1'
option 'anon_mount' '1'
config 'global' 'autoswap'
option 'from_fstab' '1'
option 'anon_swap' '0'
config 'mount'
option 'enabled_fsck' '0'
option 'enabled' '1'
option 'target' '/mnt/hdd'
option 'options' 'rw,noatime'
option 'fstype' 'ext2'
option 'device' '/dev/sda2'
config 'swap'
option 'enabled' '1'
option 'device' '/dev/sda1'[ Szerkesztve ]
-
tejeskifly
aktív tag
Ha filmet szeretnék nézni media lejátszóval, akkor minidnla, vagy samba?
Teljesítmény sazempontjából, meik fogyaszt kevesebbet?
Illetve melyik fájlrendszer-el bírkózik meg a legkisebb erőforrás igény mellet a gép?
(ext2-re gondolok, amitt mert az volt a leggyorsabb, bár ex4-ről nincs teszt...) -
tejeskifly
aktív tag
válasz vargalex #16712 üzenetére
ok, és mire állítsam? mert 11-es chanelen van a wifi, és ha beállítom hogy 2nd chanel above
akkor nem megy a wifiha a másikat állítom be akkor megy, de ha beállítom az 1-es chanelt akkor nem működik.
Valaki tud nekem írni hogy hogy is kell beállítani?
Illetve érdemes nagyobb antenákat beszerezni? pl ebay-ről 17dBi-s cuccokat láttam olcsóért.
EZ például...
[ Szerkesztve ]
-
tejeskifly
aktív tag
openwrt alatt a wifi-nél a ht mode cucc mire való? működik egyáltalán a 40mhz?
Ha jóltudom, így gyorsabb nagyobb távolságon is, de ezt csak valami külföldi forumon írták, mikor rákerestem...
Illetve hogy tudom kicsit tuningolni a wifi sebességét? (láátam aki 17 helyett 27dBm-en üzemelteti)
hdd-ről kellene wifin média lejátszónak HD filmeket lejátszania.
[ Szerkesztve ]
-
tejeskifly
aktív tag
Feltettem a 0.92-es vargalex féle openwrt-t.
Megy gond nélkül, már csak 1 kérdésem van.
Hol is tudok portokat nyitni?
És pontosan hogy is?Illetve, hol tudom beállítani, hogy egy adott mac címhez, egy adott ip-t rendeljen, a többiek meg kapják a dhcp-től. (Mint a gyári fw-ben...)
-
tejeskifly
aktív tag
torrentezéshez kell beállítani valami speed limitet, hogy ne fagyon ki a router?
-
tejeskifly
aktív tag
válasz vargalex #16653 üzenetére
Szia
Szeretnék tőled olyat kérdezni, hogy az általad módosított fw milyen alapra épül? ver 1.8-as kütyüre fel tudom tenni? (elvileg rc4-től van támogatva)
És annyira nem értek hozzá, de holnap-holnapután érkezik egy média lejátszó, a routerre kötött hdd-ről szeretnék majd filmeket lejátszani vele. Csak a hálózaton megosztott meghajtóról lehet, ez működni fog?
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Modding és elektronikai kérdések
- Digitális Állampolgárság Program
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest