Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
AngelH
aktív tag
válasz poirot #51998 üzenetére
Szia,
Elvileg nem kell semmi portot forwardolni a routeren, elég ha az UPNP be van kapcsolva, az elintéz mindent. Ez elméletileg alapból engedélyezve kell hogy legyen, de routerben a Forwarding alatt ellenőrizd le, hogy be van-e kapcsolva. Ha még így sem megy, nézd meg hogy windows-ban a hálózatok résznél "Otthoni hálózat" van-e a helyi hálózathoz beállítva, nem pedig Nyilvános vagy Céges.
Azt is el tudom képzelni, hogy a remote gui rosszul méri, itt le tudod kézzel is csekkolni.
üdv, Jani
+1 kérdés: A router előtt nincs más eszköz, ugye? pl szolgáltató modemrouterja, stb, mert annak a beállítása is okozhatja ezt.
[ Szerkesztve ]
-
poirot
őstag
válasz poirot #51966 üzenetére
Megpróbáltam a másik winchesteremen is, win 8.1, hátha itt bekavartam valamit a windows-ban, de ott is azt írja ki, hogy
Bejövő port zárva. Ellenőrizd a tűzfal beállításokat.
51413-as port. Természetesen próbáltam mást is engedélyezni, de ugyanazt érem el.
Érdeklödöm, hogy valakinek sikerült-e akár transmission-t, akár más torrent programot hiba nélkül rátenni egy portra, vagyis a port tesztelésénél nem írja ki a hibát.
Hogyan?
A V1-nél simán müködött.
Előre is köszi a választ.
-
Pr3s
aktív tag
válasz poirot #51894 üzenetére
Nem!
Teljesen más a firmware, azért nem lehet például vargalax firmware-t sem rátenni az újabbra, mert más a struktúra, hiányoznak illetve újabb dolgok kerültek egy-egy változatba, emiatt semmiképp sem ajánlott.
Kiírod, vagy copy paste-el beírod az újba azon dolgaid, ami fontos lehet. -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Nem is az FTP programban kell beállítani...
Természetesen a Windows-ban. Ez a leírás megteszi?
http://blog.mclaughlinsoftware.com/2009/11/26/windows-7-static-ip/ -
MODERÁTOR
Szia!
Ha szervert üzemeltetsz, akkor a belső hálózaton mindenképpen használj fix IP címet, különben így jársz, hogy a port forward időnként "meg fog viccelni"... Erre két megoldás van. Vagy a gépen beállítod fix-re az IP-t, és mellette megadod a többi szükséges dolgot is,
IP cím: 192.168.1.101
Maszk: 255.255.255.0
Átjáró: 192.168.1.1
DNS: 192.168.1.1vagy pedig a routerben hozzárendeled a géped MAC címét az IP-hez (Static DHCP), így annak a gépnek, automatikus beállítás mellett is, mindig ugyanazt az IP-t fogja kiosztani.
szerk.:
Illetve javasolt inkább olyan IP-t adni a gépnek, ami kívül esik a DHCP tartományon.
Pl.: 192.168.1.10[ Szerkesztve ]
-
poirot
őstag
Folytatom az elöző hozzászólásomat, és az ebből kapcsolatos kérdésemet.
A 8 GB-os pendrive-ommal továbbra is próbálkoztam, annyit elértem, hogy 1-2 file-t tudtam törölni róla de sokat nem, "elejtette". Megformatáltam FAT32-re az eredmény hasonló lett, vagyis file másolás-törlés teljesen bizonytalan. Ráraktam egy 1 GB-os pendrive-ot, avval viszont nagyon szépen együtt dolgozik a router. Nem egy sebbeségbajnok a file másolásban, de nem is az a lényeg.
A kérdésem/kérésem evvel kapcsolatos:
Szeretnék beruházni egy internet rádióba a közeljövőben, amihez szeretnék hozzácsatolni a routerhez kapcsolódó winchestert. Aki használ a routeren winchestert, kérem írja milyent, mekkora méretűt és milyen tipusúra van formatálva és mennyire megbizható a fentieket figyelembe véve.
Köszönöm a válaszokat.
-
Speeedfire
félisten
sztem nem lehet a jelszó miatt a gond, ugyanis erősen javasolt a nagy és kis betűk változtatása illetve h szám is legyen benn
újra lett indítva mikor beállítottad a routerben?Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
FixY67
senior tag
-
FixY67
senior tag
Akkor két dolog:
1. Be kellene engedni a routeren az ftp-t a gépedhez. (tplinket nem ismerem, de általában port forward címszó alatt lehet megtalálni)
2. Előfordulhat, hogy a te routered is képes olyan aljasságra, hogy belülről nem lehet "megszólítani" a külső címet. Erre viszont nem tudok igazi megoldást, mert ha van is ilyen a routeredben, akkor sem tudom, hogy lehet engedélyezni.
Mindenesetre próbáld az elsőt, az viszonylag egyszerű: meg kell engedni, hogy a 21-es portra érkező kérések továbbítódjanak a belső géped 21-es portjára. (port forward v. valami ehhez hasonló funkció)(bár meg kell mondanom, az ftp-t nem szokták a biztonságos eszközök közé sorolni)
[ Szerkesztve ]
...
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest