Hirdetés
-
IT café
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz glocker #56888 üzenetére
Nem ismerem a DD-WRT-t ilyen szinten, egy-két alkalommal próbáltam néhány órát, mindössze ennyit láttam DD-WRT-t! Sajnos fogalmam sincs, hogy adott fw hol tárolja a tűzfal scriptet, lehet JFFS-ben, lehet NVRAM-ban, de az is lehet, hogy a tmpfs-ben, ami minden router induláskor az NVRAM-ban tárolt különböző értékekből generálódik újra... Feltehetően a kézzel hozzáadott szabályokon kívül benne vannak még a port forward, dmz, access restriction, és egyéb hasonló menükben beállított dolgok is! Az aktuálisan érvényben lévő szabályokat PuTTY-ban az iptables -L paranccsal kérdezheted le!
-
Headless
őstag
válasz siddis #56898 üzenetére
Ez szerintem nem nekem art jönni, ha igen, akkor nem nézted végig, valójában mi is a problémám Vagy én nem értettem meg amit mondani akartál
curl -b cookies.txt -d "attackID=$attack&payCheck=$pay" $url
Változó definicciók mint az előbb írtam.
-x debug opcióval ezt írja ki a teljes parancs helyett
-http://.....
Tehát teljesen elhagyja a
curl -b cookies.txt "attackID=$attack&payCheck=$pay"Részét.
[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Headless
őstag
Hát végül, mint írtam ideiglenesen így oldottam meg.
url=$(cat /wget/gold | grep '/robbery/attack?__token=' | sed 's/.*action="//' | sed 's/" method.*//')
attack=$(cat /wget/gold | grep attackID | sed 's/.*value="//' | sed 's/">//')
pay=$(cat /wget/gold | grep payCheck | sed 's/.*value="//' | sed 's/">//')
echo "curl -b cookies.txt -d attackID=$attack" >/wget/attack_bug
echo "-d payCheck=$pay" >>/wget/attack_bug
echo "$url" >>/wget/attack_bug
$(cat /wget/attack_bug | xargs)Változók alakjai
url=http://valami.com/robbery/attack?__token=9f0c2b3dcc123273ef5607da0678fb8a
attack=22952
pay=65e469b1e64631277ca83dcab0ded2b3Valahogy a változók összevesznek de az a fura, hogy csak ennél a curlnál, van korábban pl egy ilyen, ami meg teljesen jól lefut teljesen hasonló a változó rendszer.
curl -b cookies.txt -d "key=$value&searchtype=all" $url >/wget/gold
itt ennél annyi a különbség, hogy a -d opció után csak egy változó van. De mint írtam az echoba való kiírás sem ment úgy, hogy a teljes parancsot kiírjam echoval. Ezért külön részekre kellett bontani...
-
glocker
tag
válasz siddis #56889 üzenetére
DD-WRT-ről van szó, és sajnos még hasonlót sem találok mint amit írtál...
van viszont egy file ami szerintem maga a generált tűzfal script: /tmp/.ipt
ebből egy részlet:
*mangle
:PREROUTING ACCEPT [0:0]
:OUTPUT ACCEPT [0:0]
COMMIT
*nat
:PREROUTING ACCEPT [0:0]
:POSTROUTING ACCEPT [0:0]
:OUTPUT ACCEPT [0:0]
-A PREROUTING -p tcp -m tcp -d 192.168.0.2 --dport 9090 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:80
-A PREROUTING -p tcp -m tcp -d 192.168.0.2 --dport 22 -j DNAT --to-destination 192.168.1.1:22
...ha jól sejtem ez lehet maga a script ami:
- lefut pl, router újraindulásnál...
- és újragenerálódik ha a tűzfal config változik...de nem tudom, hogy:
- milyen adatok figyelembevételével generálódik újra... (nem értem a mechanizmust)
- és azt sem, hogy a fenti feltételezésem helyes-e... (lehet, hogy nem is így van)ha van valakinek konkrét tapasztalata azt szívesen venném...
előre is kösz
UPDATE:
közben aszem megvan...[ Szerkesztve ]
bocs a béna kérdéseket :-(
-
chros
őstag
Hogyan tesztelhetunk egy openwrt ar71xx-es build-et vurtalis kornyezetben mielott flash-elnenk Ubuntu-n? (nem csak azt, hogy bootol-e, hanem sok minden mast is, pl locale beallitasok jok-e)
Hosszabban: probaltam utanaolvasni (pl. itt is http://wiki.openwrt.org/doc/howto/qemu#openwrt_in_qemu_mips), de nem egeszen egyertelmu a dolog :
- csak Qemu hasznalhato erre? (lattam x86-os buildet kvm-ben teszteltek)
- Qemu-nal a "malta" kornyezet ami hasznalhato erre?
- semmi plusz beallitas nelkul probaltam betolteni egy buildem, de meg semm moccant a qemu:
qemu-system-mipsel -kernel a_vmlinuz_neve.elf -nographic -m 1281. Ha kell build-tulajdonsagokat allitani (a malta miatt):
- akkor a tenyleges build is valtozni fog? mert ha igen, akkor azt nem tudom tesztelniKoszi
-
Melorin
addikt
A vendég wifinek működnie kéne ezen a routeren is a 0.4-es verzióval?
Csatlakozáskor az 'ip cím lekérésénél' megáll a folyamat, és nem bírok csatlakozni.
Megoldva: a download és upload sebesség korlátozása meg volt cserélve, és mivel feltöltési limit nagyon alacsony volt,így gondolom olyan lassú volt a letöltés, hogy ip címet sem tudott lekérni.[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
válasz Headless #56855 üzenetére
No, muxik?
Eszembe jutott meg1 dolog: IFS-t kicserelted? (nekem ki kellett, lasd lejjebb)
Nalam is valami hasonlo a helyzet, es meg egy kicsit bonyolultabb, mert nem csak 1 ertek csoport lehet, hanem tobb is (az egyszerusitett valtozat):
#!/bin/sh
HLOCALFILE="/tmp/hpage.html"
# to store the original IFS value
OIFS=$IFS
IFS=$'\n'
for i in `sed -e '/title="foo bar/,/<\/tr>/!d' "$HLOCALFILE"`; do
TNAME=`echo $i | sed 's/.*title="foo bar[^>]*>\([^<]*\)<.*$/\1/'`
TINTE=`echo $i | grep internal`
if [ "$TINTE" != "" ]; then
INTERNAL=", INTERNAL!"
fi
if [ "$TNAME" != "" ]; then
echo "$TNAME $INTERNAL!"
fi
doneDe, meg1x, konkret pelda nelkul nem tudunk segiteni. (Ha konkret adatokat nem akarsz megadni, akkor csinalj egy fake html fajlt.)
-
suste
veterán
-
Melorin
addikt
Valaki segítene v2 routerhez megadni a gyári "LED configuration" beállításokat? Nem bírom visszaállítani őket rendeltetésszerű működéshez.
És hiába törlök egy adott LED-hez tartozó sort a LED configuration-ból, az nem teszi vissza alapbeállításra, tehát megtartja a változtatásokat. -
siddis
őstag
válasz glocker #56888 üzenetére
"az is érdekelne, hogy vajon a grafikus felületen megadott szabályokon kívül a routeren van-e olyan fájl amibe írhatok szabályokat?"
/etc/firewall.user .?.?
Azért ne zárd majd ki magad Házi feladat..
[ Szerkesztve ]
-- Aux armes, citoyens --
-
glocker
tag
válasz Intruder2k5 #56884 üzenetére
Köszi...
... már látom, hogy elég bénán tettem fel a kérdés... bocsaz érdekelne, hogy tudja-e valaki azt, hogy hogyan áll össze (hogyan jön létre) a tűzfal script?
tehát ha a webes felületen megadok szabályokat akkor azokból milyen módon és milyen más (a routeren tárolt) adatokból lesz tűzfal script?
...nem vagyon nagyon otthon a tűzfalazásban sem, de nem teljesen világos, hogy ha pl. megadok egy adott tiltás (a grafikus felületen) akkor az hogyan / milyen mechanizmussal épül be a tűzfalba (ami - lehet, hogy tévedek - de gondolom végül is egy script lesz), illetve ha később szeretném ezt a szabályt kiszedni a tűzfalból, akkor hogy / honnan kell eltávolítanom ezt a tiltást... nem próbáltam, de elképzelhető, hogy ha adok meg szabályt a grafikus felületen akkor az ottmarad, szerkeszthető formában... és ha eltávolítom akkor persze újra generálódik a tűzfal az adott szabály(ok) nélkül...
az is érdekelne, hogy vajon a grafikus felületen megadott szabályokon kívül a routeren van-e olyan fájl amibe írhatok szabályokat?
nem tudom, hogy így érthetőbb-e?
ha nem akkor bocs...előre is kösz
[ Szerkesztve ]
-
raycoon
tag
válasz Intruder2k5 #56886 üzenetére
Köszi!
Megpróbálom. Korábban próbáltam csökkenteni a szálak számát a torrentben, de nem segített. A letöltést maximalizáltam, kb 1Mb/s mellett nem történt meg a fenti eset. Ha másból töltök nincs gond.
rc
-
MODERÁTOR
-
raycoon
tag
válasz Borisz76 #56880 üzenetére
Köszönöm, de biztos, hogy nem ez a baj.
Nem az a baj, hogy a torrent nem csinál semmit.
Mint, ahogy írtam, teljesen megszűnik a net. Browserből sem megy. A torrent kliens leállítása, a gép újra indítása sem oldja meg, csak a router újraindítása.
Szóval, más a probléma...
(Sőt, csak seednél is fagyott ma egyszer. Korlátoztam a sebességet és gyakorlatilag semmit nem töltöttek..)
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
glocker
tag
sziasztok
1043ND v1 + DD-WRT v24-sp2 (08/07/10) std páros esetén, hogy tudom szerkeszteni a tűzfal szabályokat?
előre is kösz
-
Borisz76
veterán
válasz raycoon #56879 üzenetére
"A jelenség: torrent elindulása után a letöltés felkúszik, majd 10-15 mp múlva visszaesik nullára."
Ha összeszedett a kliens annyi darabot, hogy tudja mekkora is az adott fájl akkor "lefoglalja" a tárhelyet.
Nálam is ez van normál pc-n.Elindítok egy 15-20GB-os fájlt...1-2 percig jön fullon aztán ( mérettől függően ) 2-3-4 percig szinte semmi.
Ekkor lehet látni , hogy a HDD teker mint az állat
Ha "lefoglalta" a torrent helyét akkor visszaáll és folytatódik a letöltés.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
raycoon
tag
Sziasztok!
Elnézést, ha már volt róla szó, de nem találtam.
Eddig nem próbáltam ezzel a routerrel torrentezni, így nem tudom, hogy új jelenség, vagy ilyen volt mindig. Torrentezés előtt egyszer jelentkezett ugyan ez a probléma (kb 1-2 hónapja van meg a router). Ettől függetlenül eddig semmi baj nem volt vele, nem kellett újra indítanom.
A jelenség: torrent elindulása után a letöltés felkúszik, majd 10-15 mp múlva visszaesik nullára. A wifi nem szakad meg, viszont az internet nem elérhető. A routert - ugyanerről a gépről látom - wifin keresztül, az állapotára nem mond hibát, logba nem ír semmit. Más eszköz (wifin, kábelen) továbbra is látja a netet.
A notebook újra indítása, a wifi kapcsolat újraépítése nem segít. A router szolgáltatói kapcsolat újraépítése sem segít. Csak a router újrabootolása oldja meg a problémát.
Firmware version: 3.17.38 Build 140613 Rel.55867n
Hardware version: WR1043 v2 00000000 (dobozon V2.1 van)
Op.rendszer: Windows 8Van valakinek valami ötletet, hogy mi okozhatja, illetve mit lehet vele kezdeni? (Ha lehet, akkor elsőre nem akartam nem-gyári firmwaret rakni rá.)
Ha esetleg több infó kellene, akkor szóljatok!
Előre is köszönöm a segítséget!
rc
-
Borisz76
veterán
válasz Boost3er #56876 üzenetére
Olvasd el és utána húzzál kábelt a routertől a tv-ig !
Sokszor sok helyen le lett már írva : Leggyorsabb és legstabilabb összeköttetést az utp kábel jelenti.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Boost3er
tag
Sziasztok!
Bocsi, hogy ide írok, de nem igazán ehhez a topichoz tartozik, csak nem találtam neki megfelelőt. Az lenne a kérdésem, hogy egy ilyen routerhez a v1-eshez szükségem lenne egy powerline adapterre. Erről nektek mi a véleményetek? Mennyire megbízható a sebességük? Nekem igazából arra lenne szükségem, hogy az emeleten a routert beledugjam, lent pedig a tv-be a kábelt, így kiiktatva a wifit, mert a wifin a full hd filmek eléggé belaggolnak. Szerintetek ezek elbírnák rendesen a jelet? Tudok ajánlani olyan adaptert ami tuti megbízható? Az internet sebességem 120mbps nem tudom, hogy ez számít-e.Köszönöm a segítséget. Elnézést ha ez off.
-
beni26k
csendes tag
Sziasztok,
már régóta ki szerettem volna próbálni az openwrtét. Mivel nálam a router csak router, nincs rá se hdd, se printer dugva, így feldobtam a gargoyle féle 1.7 fwt. (Köszönöm Intruder2k5-nak a tanácsot.)Mindennel megvagyok idáig elégedve, de azért lenne pár kérdésem: (Alapbeállításokat használok)
1, A torrentezés miatt bekapcsoltam a UPnP & NAT-PMP servicet. Jól tettem-e?
2, Alapból van ebben valamiféle tűzfal védelem? Mert a tűzfal menüpontban gyakorlatilag csak az internetezést lehet korlátozni. A gépemen nem használok külön tűzfalat, csak a Kasperky antivirus van feltéve.
3, Hogy állítsam be a wifit? Jelenleg bgn, 40mhz és hetes csatorna van kiválasztva, WPA2-PSK. Intel 5300 adapter van a gépemben, ott is engedélyezve van a 40mhz, 7 csatorna beállítva és le van tiltva WMM (QoS).
4, QoSt érdemes bekapcsolni a routeren? Töltök és így is tudok netezni.[ Szerkesztve ]
-
-
mceely
tag
válasz Gyurka6 #56861 üzenetére
Hi!
Egy külső hdd van rákötve. Elindítottam most is egy mentést, és egyszer csak leáll a szolgáltatás a routeren (service status: stopped), de a hdd-t látja. Startra indul is újra. Így viszont nem megy az időzített mentés a számítógépről, mert mindig mire mentene, leáll a routeren a szolgáltatás. Firmware-t frissítettem a routeren.
Ötlet? Illetve mentésre milyen más megoldást ajánlanátok hálózatban? 1042 helyett másik router?
Másnál nem jellemző, hogy újra kell indítani az usb storage szolgáltatást a routeren?Kompatibilis topic?
-
MODERÁTOR
-
troland26
őstag
válasz Intruder2k5 #56868 üzenetére
Specifikációban nem tér el a v1 és a v2 ? Csak mert úgy nyugodt szívvel rendelném meg , nem paráznék azon , hogy mi van , ha a korábbi verziót küldik ki .
-
MODERÁTOR
-
troland26
őstag
Ez ugye v2-es router . [link] Kép alapján az , de nem látok verziószámot a név után ..innen szeretnék rendelni .
-
MODERÁTOR
-
Lokids
addikt
válasz Intruder2k5 #56864 üzenetére
Teljesen alap dolgokra. Torrentre van más. Csak annyi, hogy megnézni más firmwaret a gyárin kívül.
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
MODERÁTOR
-
Lokids
addikt
Kipróbálnám a routerem (1043nd V1) nem gyári firmware-el. Van valami ajánlott?
If you chase two rabbits you will lose them both.
-
Gyurka6
őstag
válasz mceely #56850 üzenetére
Hali!
Mentésre szerintem nem ez a kategória való...(ebben ez a topik sem tud segíteni).
Nem írtad milyen az usb meghajtó, amennyiben hdd, a legtöbbször a tápellátás a hibás, usb3-as meg gyakran nem is megy. Ezek közül egyik sem, akkor egy szoft. újra húzása segíthet. Szerintem!Gyurka
-
Headless
őstag
válasz Dawe24 #56858 üzenetére
Nem csak ez volt a kérdésem, Még mindig nem tudjuk biztosan, melyik van közvetlenül a digi kábelére kötve. De ha ütközik a két ip cím elmondtam mi a teendő valamelyiket változtatni kell. Nem lehet ugyanaz az ip.
Például a képen amit belinkeltél állítsd át erre. lehet kell egy router reboot is nem tudom.
LAN IP=192.168.0.1
Subnet Mask= 255.255.255.0
Enable DHCP szerver pipa
DHCP start 192.168.0.2
DHCP end 192.168.0.254Ezután a DIGIS eszköz LAN(kék 4db) portjából kötöd a kábelt a TP link WAN(sárga 1 db) portjába. És mivel ha jól emlékszem az openwrt alap beállításként DHCP WAN szolgáltatásra van állítva kell lennie netnek.
Lehet még bonyolítani azzal, hogy a digis routeren kikapcsolod a DHCP-t és a tp-linken meg a WAN interfészt Statikusan állítod be. Valamint a digis eszközön kikapcsolsz minden felesleges dolgot, wifi stb. és akkor már majdnem csak egy switchként működik, ha akarod és lehet a tűzfalat is kakpcsolhatod a digi-s eszközben.
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
válasz Dawe24 #56856 üzenetére
Szia hát alapból ebben semmi személyes nem lehet mert eléggé gyanús, hogy ez egy configurálatlan router ugyanis, még jelszó sincs beállítva, az pedig tisztán látszik, hogy a WAN interfész nem megy. Azt tisztáznunk kéne melyik eszköz van közvetlenül a hálózatra kötve.
Kábel bejön lakásba-> digi eszköze -> tplink?
vagy kábel -> tplink-> digi?Gyanítom, hogy az első megoldás, Digi eszközön DHCP be van kapcsolva? az IP címek nem ütköznek? nekem amikor behozták digit, ütközött, mindkettő 192.168.1.1-en volt. Valamelyik át kell állítani másra.
Ha a digis eszközön dhcp be van kapcsolva, a WAN interfészt be kell konfigurálni, DHCP-sre és menteni&alkalmazni. Valamint egy kép jó lenne a WAN interfész beállításairól is.Ha a másik lehetőség van, tehát a tplink van közvetlenül bekötve akkor pppoe-s kapcsolatot kell beállítani a WAN interfésznél.
-
Headless
őstag
Nálam egy kicsit bonyolultabb a helyzet ugyanis az url és a változók ténylegesen változnak minden betöltéskor amit egy korábban letöltött html fájlból olvasok ki. valahogy így
url=$(cat /wget/gold | grep 'valami' | sed ... ) nyilván a ... arra utal, hogy egy pontos részt adjon nekem ami kell. Esetleg a $(...) -ot bekéne raknom dupla idézőjelbe?LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
chros
őstag
válasz Headless #56848 üzenetére
Hat, igy konkret ertekek nelkul passz, de idezojelek hianya a valtozok definialasakor???
En ilyeneket hasznalok wget-el (mert ez alapbol benne van suste kivalo build-jeben, a legutobbi 0.4.5-ben (C5-nel) wget-ssl-re cserelte (a --load-cookies kapcsolo nem elerheto a busybox-os wget-ben)):POST-olas (xml-kent kuldott POST data, nem ment fajlt):
#!/bin/sh
IPADDR="192.168.1.71"
WGETSWITCHES='--quiet -O- --header="Content-Type:text/xml"'
wget "http://$IPADDR/YamahaRemoteControl/ctrl" $WGETSWITCHES --post-data="<YAMAHA_AV cmd=\"PUT\"><Main_Zone><Power_Control><Power>On</Power></Power_Control></Main_Zone></YAMAHA_AV>"GET-eles (cookie hasznalata, csak html fajl mentese):
#!/bin/sh
SITEURL="https://foo.org"
HURL="$SITEURL/browse.php?page=0"
HCOOKIEFILE="/root/.helpers/hcookies.txt"
HLOCALFILE="/tmp/hpage.html"
wget-ssl --no-check-certificate --quiet --load-cookies "$HCOOKIEFILE" -A.html -O "$HLOCALFILE" "$HURL"Es itt a GET-nel, az URL-be berakhatod a html encodeolt parametereidet, ha vannak
[ Szerkesztve ]
-
Dawe24
tag
Sziasztok!
Adott egy TP-Link WR1043ND V2-es router és egy ZTE ZXHNH298N router...
Na most a másodikat a drága digi adta a telefon miatt, de pont nem voltam itthon, amikor bekötötték....Próbálnám a ZTE-t swichként működtetni, de ahhoz előtte a TP-Linket kéne valahogy helyre pofozni....
Az Istenért sem sikerül csatlakoztatni az internethez, mi lenne a teendő? a Digi babrált volna valamit?Luci OpenWRT van rá rakva a routerre.... Mit bactam el?
Írjátok meg, hogy még milyen képet küldjek, ha esetleg tudna valaki segíteni....
[ Szerkesztve ]
-
Headless
őstag
Nincs szóköz a változókban és szerintem olyan karakter sincs, ami befolyásolná a program futását maximum az url-ben ott vannak értelem szerűen / jelek és alsó vonás is meg ? .
Mégis csak jó a debuggoláshoz az -x opció.
Tisztán letszik, hogy a teljes parancs helyett csak az url küldi el. Ami még fura, hogy ha echo-val kiiratom a változókat egyszerre, akkor megint csak az url-t írja ki. Viszont, ha külön külön echoval írom ki a változókat, akkor meg kiírja rendesen mind a 3-t. Az hogy globálissá teszem a változót azt nemtudom miért lenne jó, de kipróbálom. Ideiglenesen megoldottam, hogy változónként beírtam a parancs részét egy fájlba. És cat | xargs-el visszaolvasva lefut a parancs hibátlanul.LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
mceely
tag
Sziasztok!
Talán ez a topik is tud segíteni:
Adott egy Tplink 1042-es router, és az vele a gondom, hogy az USB meghajtó szolgáltatás mindig leáll. Nem dobja le a meghajtót, látja folyamatosan, de mindig stoppolja a szolgáltatást, és újra kell indítani. Változó időközönként, így nem tudom pontosan, mikor, de nagyon gáz, mert erre a meghajtóra készülnek a mentések.
Van erre megoldás?
-
Headless
őstag
Sziasztok tapasztaltabb script írók, vagy programozóktól, vagy aki esetleg tudja. Egyszerűen nem jövök rá a hibára, és sajnos a debug se mond semmit, az volna jó hogy lefutás előtt töltse fel változókkal és írja ki amit ténylegesen elküld, ha ilyen debug parancs van az jó lenne, -v nem írja be a változókat csak a parancsot írja ki, -x kb semmit nem mond.
A hiba BIZTOSAN, hogy a változók kezelésében van, ugyanis ha a változók helyett beírom a konkrét értékeket, akkor lefut és működik is a meghívás.url=html fájlból
attackID=random karakterek html fájlból
payCheck=random karakterek html fájlból
curl -b cookies.txt -d "attackID=$attackID&payCheck=$payCheck" "$url" > /dev/nullA nevek nem változók csak az értékek változók tehát, nem a $ hiánya a baj
-
Kicsirics77
veterán
válasz lolka1980 #56846 üzenetére
senki nem mondta,hogy bonyolult...
csak 3 hetet kellett várnom a kábelre mire megjött e-bay-ről..
parancssor meg nem idegen,csak a szektorok törlésére kell figyelni..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
lolka1980
aktív tag
válasz Kicsirics77 #56843 üzenetére
Így utólag ugye hogy nem is annyira bonyolult.A sikerélmény feledteti a "kezdeti félelmeket".
[ Szerkesztve ]
-
siddis
őstag
Frissítettek a lengyelek r44441-re
-
raidx
őstag
Felbuzdulva a 1043 sikerén úgy gondoltam a 741-re is felrakom az 1.6.2 firmware-et az 1.7 helyett de csak szerettem volna! Nem fogadja el a jelszót, próbáltam resetelni de az sem akar működni.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
Kicsirics77
veterán
na túl vagyok életem első soros portos élesztésén egy 1043 v1-el és egy ca-42 kábellel
siker koronázta a téglásított router élesztését..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
Melorin
addikt
válasz r3dsnake #56819 üzenetére
Így van. Hdd-Hdd másolási sebesség stabil 130M/s.
Viszont lanon hol 60 hol 100. Nem tudom mitől esik le néha a sebesség, de akkor órákra úgy marad.Torrentezek PC-n és szeretném priorizálni a net hozzáférését mert nem bírok bböngészni közben és lag van online játékban. Ehhez openwrt kell mindenképp? Ott melyik menüben lehet megtalálni? (Suste féle)
[ Szerkesztve ]
-
frhu
csendes tag
Sziasztok
eladósorba került a V1.11 routerem vargalex féle fw vel felvértezve meg 3 db 8DBi -s antennával.
mit ér most egy ilyen párosítás? 10e + posta?
Akit nem érint attól bocs.
hja ok amiért eladó lett, beugrott egy mikrotikHajráááá
-
Shady313
aktív tag
válasz Dyingsoul #56799 üzenetére
1.7-es 240Mbit-ből csak 100at vitt át LAN-on. Ez másnak is gondja volt, a Gargoyle fórumon olvasható.
1.6.2 tökéletesen átviszi a teljes sávszélességet és a wifi-m atom stabil. Igaz csak kb egy szobával odébbról csatlakozok egy 150Mbps notebookba épített Wifi kártyával (Qualcomm Atheros QCA9565), de onnan tökéletesen megvan a 94Mbps, akár torrenttel is.
TP-Link 1043ND v2.1 a routerem típusa.
-
Medve_papa
csendes tag
Halihó!
Ha már gargoyle a témátok, had legyen egy olyan kérdésem nekem is, hogy ha hgw mögött van a router, és privát ip címe van, akkor gargoyle tudja frissíteni a dyndns címet? Használja valaki így?
[ Szerkesztve ]
Soha nem mondd, hogy soha! - Jockey Ewing
-
raidx
őstag
Érdekes! Visszaraktam a gargolyle 1.6.2 squashfs-factory firmet és jelenleg megy a 1043
3 nap szarakodás. Kíváncsi vagyok meddig bírja. Az 1.7 is azért lett felrakva mert a gyári firmvare kezdte a mókát. De 2 nap után az is meggárgyult.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
chros
őstag
Hhmmm... Egyre erdekesebb a helyzet:
- mint emlitettem suste 0.4.5 build
- altalam forditott busibox (iconv-t hasznalva) (ber ez lehet, hogy nem is kene hozza?)
- python-mini csomag telepitve (BB-bol)Kiadva ezt a parancsot:
python -c 'print u"\u22c5 \u22c5\u22c5 \u201d \u2019 \u266f \u2622 \u260d \u2318 \u2730 " \
> u"\u28ff \u26a1 \u262f \u2691 \u21ba \u2934 \u2935 \u2206 \u231a \u2240\u2207 \u2707 " \
> u"\u26a0\xa0\u25d4 \u26a1\xa0\u21af \xbf \u2a02 \u2716 \u21e3 \u21e1 \u2801 \u2809 " \
> u"\u280b \u281b \u281f \u283f \u287f \u28ff \u2639 \u2780 \u2781 \u2782 \u2783 \u2784 " \
> u"\u2785 \u2786 \u2787 \u2788 \u2789 \u25b9\xa0\u254d \u25aa \u26af \u2692 \u25cc " \
> u"\u21c5 \u21a1 \u219f \u229b \u267a ".encode("utf8")'Megkapom ezeket a karaktereket screen-ben (Mac OS X terminalrol nezve):
⋅ ⋅⋅ ” ’ ♯ ☢ ☍ ⌘ ✰ ⣿ ⚡ ☯ ⚑ ↺ ⤴ ⤵ ∆ ⌚ ≀∇ ✇ ⚠ ◔ ⚡ ↯ ¿ ⨂ ✖ ⇣ ⇡ ⠁ ⠉ ⠋ ⠛ ⠟ ⠿ ⡿ ⣿ ☹ ➀ ➁ ➂ ➃ ➄ ➅ ➆ ➇ ➈ ➉ ▹ ╍ ▪ ⚯ ⚒ ◌ ⇅ ↡ ↟ ⊛ ♺De a programon belul nem muxik.
Lehet, hogy a fent levo modulok nem iconv-vel vannak forditva? (glibc, stb) -
chros
őstag
Openwrt: locale problemam van az altalam forditott rtorrent-ps -el (unicode-wide karaktereket hasznal bizonyos kepernyokon). Mind screen-ben, mind screen nelkul (suste 0.4.5 buildjen)
- libiconv-full feltelepitve
- libiconv-vel forditott rtorrent program (trunk-bol, Full language support bejelolve forditas elott a menuconfig-ban)
- Probaltam a busybox-ot ujraforditani (2 fele keppen is): locale support , es minden kivalasztva alatta (wide is)
-- LANG es tarsaival
-- iconv-vel isEgyikkel sem jo. (Ez az egesz topic kinai szamomra)
Kerdesek:
- csinaltam valaki ehhez hasonlot?
- van e masik (tudtok-e) command line program, amin ki tudom probalni, hogy mukodik e vagy sem a busybox locale support?Lehet priviben is
Koszi! -
raidx
őstag
Most meg az a hiba, hogy az útválasztó és az internet közötti kapcsolat megszakadt.
A kábel nem valószínű, hogy rossz mert ha direktbe kötöm mind három kábellel van net. Az meg megint nagyon furcsa, hogy mind két router ugyan azt a hibát produkálja. Ha a telefont kihagyom és a szolgáltató kábelét közvetlen dugom a routerbe akkor is ugyan az a hiba.[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
válasz siddis #56825 üzenetére
Heteken keresztül működött rendesen. Nekem gyanús, hogy a szolgáltatóm (DIGI) kavar valamit a torrent miatt. Tavaly is volt egyszer ilyen szitu.
Az OpenDNS-t is próbáltam változás nincs. Nem tudom, más szolgáltató DNS szerverét esetleg tudnám e használni?[ Szerkesztve ]
-
viking19
tag
pont a belkint akartam említeni... Az enyém még a cisco érából van.
De akkor sem éretem az árát.
Azért írtam ide mert a TP-link-re krarom cserélni, ami majd egy évtizeddel újabb technológia, és mégis olcsóbb újonnan...Equality is about giving everyone equal chance not about giving everyone an equal result.
-
suste
veterán
válasz viking19 #56826 üzenetére
Tényleg jól megkeveredtél....vagy inkább "el"????
Az egyébként tényleg érdekes, hogy az említett router még mindíg tartja az árát.
De az is igaz, hogy bitang stabil egy jószág, de azért ez az ár már akkor is túlzás...
És az is biztos, hogy sosem adom el az én példányomat. -
viking19
tag
Sziasztok,
Egy kicsit összezavarodtam itt a routerek közt. Ez a routerem van: Linksys WRT54GL
Ezt kb 7 éve vettem akkor nem olcsón mondjuk, de még mmindig 15k körül mozog. Miért?Equality is about giving everyone equal chance not about giving everyone an equal result.
-
siddis
őstag
Az 53-as port nyitva van ugye.?
openWRT-ben le lehet korlátozni a maximális dns-kérések számát, nem tudom Gargoyle-ban van-e ilyen, de ugye nem csináltál ilyet.?
Próbáld már ki az OpenDNS szervereit is, hogy azokkal mit csinál.. 208.67.222.222 és 208.67.220.220[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz ZsoZso78 #56822 üzenetére
Ha előre látó vagy akkor csak is gigabites routert vásárolj !
Tehát 10/100/1000 legyen a port típusa mellé írva.
A TP- LINK TL-WR1043ND az egyik legjobb választás árához képest !
Javaslom hogy a pc-n kívül a média lejátszódat is kábellel csatlakoztasd !
Nekem otthon még a V.1 verzió van....tökéletesen teszi a dolgát lassan 3 éve , gyári FW-el.
2 PC-t szolgál ki.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
ZsoZso78
tag
Üdv!Szeretnék vásárolni egy routert 30 megás netemhez.2telefon egy média lejátszó és egy netbook csatlakozna wifire.Az asztali meg kábelesen lenne összekötve.Családi házban lakom és nincs wifi zsúfoltság.Kérdésem az lenne,hogy ez a TP- LINK TL-WR1043ND router megfelelő vásárlás lenne?Valahol odaírják mellé,hogy v2.1 létezik 2.0 is vagy hogy van ez?Későbbiekben gyorsulna a netem is 150megásra.Általánosan milyen a szórása a wifinek?Tudom,hogy sok minden befolyásolja,de csak van olyan akinek van már tapasztalata.Ja és még TP-LINK TL-WDR3600 N ist néztem esetleg az nem lenne jobb választás?Vagy vannak ettől olcsóbb routerek is ami 10/100-as.
-
martonx
veterán
válasz Melorin #56815 üzenetére
Már tegnap is be akartam írni, de szvsz ennek rohadtul semmi köze a routerhez. Hacsak nem SSD - SSD között másolsz, akkor a hagyományos vinyóknál teljesen normális, sőt elég jó érték a 65Mb/sec írási teljesítmény.
Ennél nagyobbat csak kis ideig látsz, amg az írási puffere nem telt meg. Plusz ha emelett más dolga is van a vinyónak drasztikusan le tud esni az írási teljesítménye.Én kérek elnézést!
-
raidx
őstag
Már megint eszi a fene a routereimet! Akár mit állítok be a DNS kiszolgáló nem elérhető, vagy a DNS kiszolgáló működésében zavar lépett fel. Ezt produkálja a 1043 és a 741-es is. A közelmúltba már volt ilyen de akkor a 741-es működött. Mindkettőn a legfrissebb Gargolyle firm van. A 1043 a gyári firm-nél kezdte. Felraktam a Gargolyle legfrissebbet és ma reggelig jó volt. Kellene a Wifi ami direkt kábelezve nincs!
Mi lehet a gubanc oka?Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
Dyingsoul
veterán
válasz Intruder2k5 #56807 üzenetére
Korábban olvasottak alapján már inSSIDer-rel megnéztem melyik csatorna a legnéptelenebb és azt választottam már az alap FW-el is. Egyelőre 20mhz-en sugárzok, nem volt ma idő több tesztelésre (próbáltuk még a routert és antennáit pozicionálni de nem segített).
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
MODERÁTOR
-
szemike25
csendes tag
Sziasztok!
Szóval megérkezett a TP-LINK WR1043ND routerem ma.és nem tudom beállítani
A lényeg,hogy inviteles vagyok, a tőlük kapott routert összekötöttem az enyémmel eddig ok. új routerbe bele a gépem. Az inviteles routeren persze kikapcsoltam előtte a wifit.
próbáltam konfigurálni az új routert,kábelen keresztül okés is a net,de a wifi-vel valami nem oké. Látja a telefon és a laptop is,de mégsem műxik. Kiírja ugyan,hogy csatlakoztatva,de egy kis sárga felkiáltójelet rak ki a wifi ikonjára és nem megy a net...a telefonom sem tud a wifire csatlakozni,valamit tuti nem állítottam be...
Nem vagyok profi, ezért kérem aki tud segítsen,hogy mit kellene még beállítanom ,hogy csatlakozzon a gépem wifin... -
Dyingsoul
veterán
válasz Dyingsoul #56802 üzenetére
Végül az 1.6.2-t telepítettem fel, valamivel gyorsabb a wifi a másik szobában. Azt mondta lakótársam maradjon így, szóval félsiker. (csak azért gáz, hogy 4-12mbit-et mutat két falon keresztül panelban, kb 4 méterrel arrébb.)
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Melorin
addikt
válasz Melorin #56796 üzenetére
Feltettem az OpenWRT-t, hátha azzal menni fog. Belőttem ott is a port forwardot. A torrentek már nem pirosak, de az utorrent port checkere azt mondja, hogy a port nincs nyitva, csak letölteni tudok.
A másik probléma meg az, hogy a gyári fw-vel 100MB/s-el tudtam másolni LAN-on, openwrt-vel pedig csak 65MB/sec-el. Miért? -
Dyingsoul
veterán
válasz Intruder2k5 #56800 üzenetére
Rendben van, köszi a visszajelzést! Próbálom követni a topikot de az utóbbi 4-5 napban kicsit lemaradtam, visszaolvasok hátha találok valamit (előbb informálódok, csak aztán telepítgetek, egyelőre még csak a gyári fw van rajta). Úgy is megvárom a barátomat 1-2 kérdésem van felé, megkérdezem, hogy azóta is stabil-e csak még dolgozik.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Intruder2k5 #56800 üzenetére
Nincs gond az 1.7-tel. Csak az a fánya OpenVPN, de ez FW-től független. Továbbra sincs ötlete valakinek, mi lehet a gond, hogy csatlakozik, de nem forgalmaz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Starlink
- Milyen légkondit a lakásba?
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Üzleti vita és megbeszélés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Ukrajnai háború
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
- További aktív témák...
- Clevo N750BU(Terra 1542)15,6 FHD LED, I5 7200U,4Gb DDR4,uj 120Gb SSD,jó akku, töltő
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest