-
IT café
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
PetiG87
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni az otthoni hálózatom fejlesztéséhez.
Jelenleg egy 5th Gen Apple Airport Extreme a fő routerem, ami a frissen bekötött gigabites Digi nettel már nem tud megbirkózni WAN oldalon sem (400 Mbps megfogja, és akkor eléggé melegszik is)
Extenderként, vezeték nélkül csatlakozva használok egy ősi Airport Extreme-et (2nd gen), ami az Airplay-es HiFi erősítőmnek és a PS5-nek ad Ethernet kábeles csatlakozást. Ezek közel vannak a fő routerhez, de nem tudok esztétikusan, bontás nélkül kábelezni.
Legalább két eszközre lesz szükségem, és úgy tűnik inkább célszerűnek, hogy a fő routerre költenék többet.
Mit javasoltok? Ez a két megoldás tűnik szimpatikusnak:
1. TP-Link AX50 + egy olcsó N-es extender a hifihez, PS meg csatlakozik AX Wifin.
2. TP-Link AX20 + TP Link AX10 WDS Extenderként a PS5 + HiFi kiszolgálására
3. Rossz irányban nézelődök, nekem más eszköz kell.
Amint látjátok, mélyen benne vagyok az Apple ökoszisztémában, a lakás alapterülete 48m2. A router pont középen helyezkedik el. Szeretném, ha stabil lenne, fél évente 1-2 fagyás belefér.
A hálózaton lévő eszközök:
2 db Mac ethernettel amiből az egyik NAS-ként üzemel. Wifin: 1 db MacBook, 1db iPad, 2 db iPhone, 2 db TV, egy Playstation5 (AX), egy Smart Home vezérlő, hamarosan thermosztát.A TP-Link mellett Asus eszközöket is nézegettem, de nem vagyok biztos abban, hogy megéri a felárat. Amint a cuccokból is látjátok nagyon rég fejlesztettem utoljára hálózatomon, ezért nem ismerem az eszközöket, megbízhatóságukat, stabilitásukat.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
PetiG87
csendes tag
Mutatom.
Ebbe a saroba nem tudok esztétikusan Ethernetet húzni.
Itt a 4K-s Netflixezős TV-m, a wifi-képtelen Airplay erősítőm amivel Spotify-t csak úgy tudok hallhatni, ha UTP-n kapja a hálózatot, valamint a PS is stabilabb online, ha kábelen kapja a netet. (Legalábbis a PS4 nél sokat számított)Szóval az Apple Router Wireless Extenderként megy, de a fő funkciója, hogy Ethernet portot az az itteni eszközöknek úgy, hogy a fő Apple routeremmel wifin kommunikál.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest