Új hozzászólás Aktív témák

  • PetiG87

    csendes tag

    Sziasztok!

    Tanácsot szeretnék kérni az otthoni hálózatom fejlesztéséhez.

    Jelenleg egy 5th Gen Apple Airport Extreme a fő routerem, ami a frissen bekötött gigabites Digi nettel már nem tud megbirkózni WAN oldalon sem (400 Mbps megfogja, és akkor eléggé melegszik is)

    Extenderként, vezeték nélkül csatlakozva használok egy ősi Airport Extreme-et (2nd gen), ami az Airplay-es HiFi erősítőmnek és a PS5-nek ad Ethernet kábeles csatlakozást. Ezek közel vannak a fő routerhez, de nem tudok esztétikusan, bontás nélkül kábelezni.

    Legalább két eszközre lesz szükségem, és úgy tűnik inkább célszerűnek, hogy a fő routerre költenék többet.

    Mit javasoltok? Ez a két megoldás tűnik szimpatikusnak:

    1. TP-Link AX50 + egy olcsó N-es extender a hifihez, PS meg csatlakozik AX Wifin.

    2. TP-Link AX20 + TP Link AX10 WDS Extenderként a PS5 + HiFi kiszolgálására

    3. Rossz irányban nézelődök, nekem más eszköz kell.

    Amint látjátok, mélyen benne vagyok az Apple ökoszisztémában, a lakás alapterülete 48m2. A router pont középen helyezkedik el. Szeretném, ha stabil lenne, fél évente 1-2 fagyás belefér.

    A hálózaton lévő eszközök:
    2 db Mac ethernettel amiből az egyik NAS-ként üzemel. Wifin: 1 db MacBook, 1db iPad, 2 db iPhone, 2 db TV, egy Playstation5 (AX), egy Smart Home vezérlő, hamarosan thermosztát.

    A TP-Link mellett Asus eszközöket is nézegettem, de nem vagyok biztos abban, hogy megéri a felárat. Amint a cuccokból is látjátok nagyon rég fejlesztettem utoljára hálózatomon, ezért nem ismerem az eszközöket, megbízhatóságukat, stabilitásukat.

    Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák