Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
TP-LINK routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
+1
Ha jól látom a DIGI 1000/300-asanál a garantált 300/75. Ha az meg van, még reklamációnak sincs helye.
Talán attól félnek a "népek", ha nem használják ki a maximális sávszélességet, akkor "elveszti" és a DIGI "visszakapcsol"?
Nekem is sokáig 50-es volt az internetem, míg egyszer a szolgáltatóm felemelte 150-esre. Meg sem kérdezett![ Szerkesztve ]
mezis
-
belaazallat
addikt
Igazából csak megerősítés kellett, mivel net bővítés előtt állok, és szeretnék nagyobb wifi sebességet is, így csere lesz. Meg tudnám oldani a cseréket, de a fentebb említett okok miatt is csere mellett döntenék.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
almi
senior tag
Köszi!
Sajnos elég nagy távolságok és vastag falak vannak a házon belül, sztem a WDS nagyon lelassítaná a Wifi sebességét.
Marad a main routerre kábellel rákötött 2 db Archer C5 v4 a ház 2 végében és a külön SSID.
Majd ha egyszer rászánja magát a tulaj, akkor lesz egy komolyabb rendszer kiépítve. -
cocka
veterán
Szerintem ez a custom firmware mánia csak azoknál opció, akik vagy nem akarnak vagy nincs lehetőségük új routerre költeni.
Vettem egy olyat, ami tökéletesen teszi a dolgát, eszembe nem jutna, hogy cfw-zzek, mi a francnak? Biztos, hogy az extra torrentfunkció jót tesz a hardvernek? Biztos azért hagyták ki belőle, hogy kicsesszenek a leendő userekkel?
-
krealon
veterán
"és a fordított VPN?"
Ezt kifejtened kerlek bovebben? (Mitol forditott? Arra gondolsz, amit a 5563-ban irtam? A Reverse VPN-re guglizva az jon ki.)
Szerk:
Megfelelo szaktudassal a firewall hole punching is egy megoldas, de nem egy egyszeru felhasznalo szamara (lasd a tipikus TP-link vasarlot).[ Szerkesztve ]
-
Antibazsi
aktív tag
Itt nem csak a wifi-ről van szó. 20 évvel ezelőtt egy alap lynksys routerrel csináltunk saját kolesz LAN-t és másoltunk gépek között 30-50MB-al, az akkori vinyók max sebességével. wi-fi-s router még nem is nagyon létezett akkor talán. Abban a routerben sejtésem szerint ennél is gyengébb hardver lehetett.... bár bevallom nem tudom mi a hwnat. lehet ez a különbség?
Nekem az is felettéb gyanús, hogy kerek 100Mbit/s-nál (12-13 MB/s) akad meg a mérés wifin és kábelen is, illetve azért sem hagy nyugodni a dolog, mert a router régi, saját forumában írta valaki, hogy neki ment 60-80MB-al is LAN-ban.
Vagy a LAN sebességét és a bejövő net sebességét nem kéne összekevernem?[ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
woodworm
veterán
Amióta a tp-linkekben van recovery, azóta nem nagyon foglalkozik náluk senki a webrevert fw-k elkészítésével. Az újabb verzióhoz legalábbis nem nagyon találni a fórumukon.
Pl. a 1043nd és az archer c7-eseknek a v2-v3 magasságáig van webrevert fájl, míg factory-to-ddwrt mindegyiknek.
[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Valahol azt olvastam, hogy ezzel a felére is eshet a sávszélesség. Mondjuk nekem tényleg csak a pc-t kell így csatlakoztatnom, semmi egyéb eszköz nem lesz rajta.
MOD
Mondjuk a mókolás miatt biztos kipróbálom, ha nagyon nem válik be, veszek egy usb wifit.[ Szerkesztve ]
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Smithy87
senior tag
-
nimmrody
tag
Egyébként érdekes vezetékes kapcsolattal 1000-es Digi nettel épp hogy tudja a 700 megabites sávszélt.
Átlagban 500-700 között ugrál.
Ugyanez a régi routeremen (Asus RT-N18U) 700-900 közötti értékeket mutat.
Viszont a Wifi klasszisokkal jobb a TP Linken. Sokat dob az 5 Ghz-es lehetőség.
-
t72killer
titán
Akkor egyelőre marad a pótmegoldás (huawei lte modemem tud kliens módban wifihez is csatlakozni), csak az sajna nem kültéri. Viszonylag új az eszköz, reménykedem benne, h előbb-utóbb kap openwrt v egyéb, használható fw-t
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
TeeJay
félisten
köszi
Gargoyle-t felraktam de sehogy sem tudok rajta 13-as csatornát használni
csak 1-11 között engedi mintha nem ismerné fel hogy nálunk lehet használni a többit
nekem meg panelban 1043ND 13-as csatornán van mert az megy tökéltesenszóval DD-WRT-t raktam fel utána és azzal ment a repeater mód simán
30-35megabitet mértem rajta keresztülha valaki tud megoldást hogy lehet rávenni a Gargoyle-t hogy engedje a 12-13-as csatornákat is
akkor azt fogom használniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
HTomee
tag
Laptoppal torrentezek, de szertnék wifi-n mert úgy azért kényelmesebb.
A torrent kliens beállításra szoktam figyelni, hogy ne fullaszam meg az eszközeimet.(utorrent 2.0.2 Kapcsolatok max száma összesen:700, peerkapcsolódások max szám torrentenként:40,
Feltöltési szál torrentenként:10)Igen gyári FW, de eddig nem volt gondom, csak mióta gigabites a netem.
-
HTomee
tag
Egy 1043ND V4-et hajtok, telekom 1G-nettel.
A router lefagy, lelassul, ledob, ha ráugrunk este 8-10 eszközzel plusz gyerekek játszanak esetleg megy a torrent is. Ezért szeretnék egy erősebb vasat. Nem feltétlen a hatalmas Wi-Fi átviteli sebességért. Egyszerűen úgy gondoltam, ha erősebb processzor, több RAM akkor talán orvoslom a dolgot.
Ha ezt megúsznám fele ennyiből én örülnék a legjobban.Több routert nem akarok egyszerre, mert jelerősségben nincs baj, nem túl nagy a ház és jó helyen is van az eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Hogy alátámasszam azt, hogy a WDS-t csak az alrouternek kell tudnia: a kis TP-Link 841N routeremet sikeresen összehoztam a UPS ConnectBox készülékkel és tökéletesen működik, miután a UPC eszközén megtaláltam a Channel beállítást és a TP-Linken is ugyanazt állítottam be (1-es lett ez az érték). Természetesen a TP-Link IP címét is meg kellett változtatnom és kikapcsoltam a DHCP-t, az átjárót pedig beállítottam a UPC eszköz IP címére.
#tarcsad
-
woodworm
veterán
Azért ez a kavarodás, mert tp-linkek esetében csak az egyik routeren kell beállítani a wds kapcsolatot. Erre a gyári leírás is felhívja a figyelmet. A legtöbb tanácsadó szerint viszont mindkét készüléken. Lehet más rendszereken így van, de a gyári tp-linken nem.
(#4440) Yutani
Nem tudom közrejátszik-e a hibában, de felesleges a főrouterben fix ip-re venni az alroutert. Az abban beállított saját címmel eszközoldalon állítottad be, csak arra kell ügyelni, hogy a dhcp tartományon kívül essen. A fagyás oka lehet még a wp2-es titkosítás, néha nem bírnak egymással csak wep-es titkosítással kapcsolatot fenntartani. -
Marci112233
addikt
Köszönöm a tanácsot, a képmentés dolgot legközelebb alkalmazom.
Viszont belső hálós megosztásban segítség kéne mert fogalmam sincs hogyan valósítsam meg, sőt azt se tudom hogy kezdjek hozzá.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
jokka_skate
csendes tag
Esély van rá hogy lesz rá Openwrt vagy más nem gyári firmware? Igazából a torrentezés megoldása lett volna az elsődleges cél, gondoltam ha az 5ezer forintos régi routeremre van talán erre is találok. Tudnál egy olyan routert ajánlani ami wifi sebességben kb ez a színvonal vagy jobb, de lehet rá openwrt-t tenni?
-
.Farkas.
tag
Közben úgy néz ki, hogy jól elszurtam a dolgokat.
Angol fórumon olvastam,hogy tegyem fel a lede-t utána ott opkg updateljek es töltsem le a webuit. webuin pedig rakjam fel a Gargoyle-t.Lede felment viszont nem volt net. /etc/config/networkot atirtam egy leírás alapján pppoe-ra de vmit elcseszhettem mert mostmár ra sem tudok jelentkezni az 192.168.1.1en
Hab a tortán h nem megy a factory reset
[ Szerkesztve ]
-
spgabor
aktív tag
Szia!
Tegnap este felraktam az OpenWRT, felcsatlakoztam a T-online routerre, de sajnos nem működik itt sem, hogy a T-online masterként használt routere ossza a slave router LAN portjaira kötött eszközöknek az IP-t.
Az Openwrt-s routerrel szépen felcsatlakozik a T-online router wifi-jére, de IP-t nem kapok egy a slave routerre kötött eszközzel sem. Ebben a fórumban lévő pdf alapján csináltam. Ami eltérő, hogy a T-online routerben a wifin semmit nem lehet állítani, nem tudom beállítani, hogy WP WDS mdban szórjon a wifije.
Így sajnos nem jutottam még előbbre. Tudtok esetleg segíteni, hogy állítsam be a helyes működéshez?Ezt szeretném elérni:
internet->T-online router (ez a vezetékes telefon miatt nem helyettesíthető; DHCP szerver a belső hálón)->wifi->TL-MR3420 router->vezetékes eszközök (pl. NAS)Volt aki ajánlotta a Gargoyle firm-et, de az OpenWrt-t már használtam, ezért inkább ezt választottam, de bármilyen firm jó lehet, amivel elérem a célom.
Üdv:
spgabor -
Crvsh3R
senior tag
AC-s kliensem még nincs (de nem szeretnék pár évente újat venni pont ez miatt), de egy darabig nem akarok majd új routert venni. Előzőleg egy 1043ND-m volt ami 7 évet bírt ki. Amikor vettem akkor még N-es kliensem sem volt. Ezt is legalább 7-8 évre tervezem. Sok eszköz megfordul nálam, lesz köztük a jövőben szerintem bőven AC-s is.
ASUS-nál panaszt főleg a stabilitásra láttam, nem a wifire konkrétan.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
Crvsh3R
senior tag
Én most tervezek egy ilyet venni (más értelmes lehetőség híján). Az olcsóságnál gondolom az AC1750-re gondoltak. Ebben az árban szerintem ez a legolcsóbb, ami ezt tudja (és használható).
Nagyon szemeztem még az ASUS termékeivel is, de azokra elég sok panaszt láttam.
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
Kékes525
félisten
Ezeket megtaláltam, de a site-okon nem igazán tudok eligazodni. Nem tudom, hogy pontosan mit kell néznem. A szakmai nyelvezetét nem igazán értem. A site szerkezete nekem egy kicsit elvarázsolt.
Például ezt is megtaláltam, de mintha erre nem lenne jó (WR940N v4): [link], vagy itt:
Hardware Highlights
Version CPU Ram Flash Network USB Serial JTag
v1 AR7240@400MHz 32MB 4MB? 4x1 No Yes No
v3 TP9343@750MHz 32MB 4MB 4x1 No? Yes No
v4 TP9343@750MHz 32MB 4MB 4x1 No? Yes NoHol van a letöltési link, telepítési útmutató, változtatások, használati utasítás, leírás. Ezekhez pillanatnyilag nagyon lámának érzem magam.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
Hol találhatók ezekhez a modellekhez custom fw? Gondolom a pontos azonosításhoz ez is kell (V4). Esetleg a 2.4GH-es csatornát is lehet 5-re cserélni a cutom firmwarel?
(#4094) mezis + (#4095) Headless: Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Bocs, az értetlenkedésemért. Samsung Galaxy S6-al használom. A képek, a mérések is ezen készültek. Azt gondolom egy antennás. A feleségem Samsung laptoppal (SAMSUNG NP300E5C-S04HU). Fogalmam sincs hány antennás.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Igen, ilyen van (3 antennás 2,4ghz). TL-WR940N A kék szín is én vagyok, az a Technicolor TC7200 modemem.
Igazából nem is a jelerősséggel van a baj, hanem azzal, hogy nem tudja a panel lakást teljesen lefedni megfelelő térerővel.
A közelében TP-LINK_A874 (PIROS) :
A lakás legtávolabbi pontjában TP-LINK_A874 (PIROS):
Hogyan kellene konfigurálnom?
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Nem találom egyiket sem. Másrészt ha tudnám is a webes felület jelszavát, akkor sem tudnék belépni, mert nem a jelszót kéri, amikor a PC böngészővel meghívom a tplinkwifi.net-et, hanem hibaüzenetet ad ki, amit az előző hozzászólásomban írtam.
Nekem azt mondták a boltban, hogy a PC és a modemem közé kell tennem. Most nem úgy tettem, hanem a modemem egyik szabad helyére tettem rá.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tudnál dobni pár linket ezekhez?
Illetve az originalra nekem nem teljesen tiszta a visszatérés. Illetve az oldalad alapján igen.De ha felteszek majd másmilyet ,akkor pl arról hogy térhetek vissza? Illetve a tiédről is csak arra lehet visszatérni ami az oldalonvan és azt frissíteni gyári oldalról? Vagy rögtön nem lehet a legújjabb gyárit visszatolni?
Szóval vannak még sötét foltok nekem ezzel kapcsolatban.
-
-
dethroner
veterán
nohtml: ha nincs róla szó sehol, akkor miért akarsz kezdeni vele valamit?
Mert alapos ember vagyok és addig nem kezdek neki semminek, amíg nem tudom mi hogyan és miért van.
Épp elég volt 3 nap szívás tavaly, amikor egy 1043 v3-ra feltettem egy usa fw-t, majd aztán tetézve a bajt egy ddwrt-t, amit a segítségeddel oldottam megAkkor azt hiszem ma meccs, nem szórakozom vele, de holnap belevágok
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Köszönöm, el is kezdtem töltögetni a fájlokat. Kezdem is az értetlenkedést
Readme-k olvasása közben se derült ki számomra, mi az a nohtml? Kell az nekem valamire?
A 841N v9-hez nem látok webrevert mappát. Mivel lehet majd esetleg visszatenni a gyári fw-t?
Szintén a 841N v9-nél van olyan hogy cifs-2016-11-10.tar.gz. Ez micsoda?
És a 841-nél volt jelszót tartalmazó txt, de a 1043-nál nincs. Az nem is fog kérni jelszót, a jelszó ugyanaz lesz mint a 841-nél, csak a tplink841 helyett tplink1043?
Bocsi a sok láma kérdésértKözben rátaláltam erre, szóval a webrevert már nem kérdés, de a többi még igen
[ Szerkesztve ]
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
dethroner
veterán
Ha csak ezen múlik, akkor rakok én mindkettőre CFW-t
Ha mindent jól olvastam akkor a 1043 v3: Qualcomm Atheros QCA9558, a 841N v9 pedig QCA9533-AL3A chip van. Ez azt jelenti hogy ugyanaz a gyártó, ugye? Megpróbálnám mindkét routerre a CFW-t, hátha valóban jó lenne a WDS, mert egyszerűbb lenne ha menne a roaming. Ha ez sem jön be, végső esetben jöhet majd a repeater mód.
Mit, melyik fw-t érdemes feltenni ezekre?
Ugye openwrt alatt is megy majd a 100-as net, nem kell kábelen csökkenéstől tartani?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest