- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
-
IT café
Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buvana
aktív tag
Rendesek voltak, nálam is volt továbbkapcsolás, és még csak a modemet sem kellett újraindítani. Visszakerült publikusra.
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10838 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszotokat, és igen, NAT olt lett, de ez csak max 2-3 napja lehet. Azt hittem ha már publikus, akkor marad is így. Mi lenne a teendőm?
-
Buvana
aktív tag
Tudnátok abban segíteni, hogy mi történt?
3 napja még rendesen működött az openvpn szerver a tomatoban (fresh)
Semmit nem változtattam, az androidos kliensben sem, de nem tud kapcsolódni.A kulcsokat újra legeneráltam, letöltöttem a kliensnek generált .tgz fájlt, kicsomagoltam, betöltöttem az androidos kliensbe, de nem kapcsolódik. Csak event wait.... portok jók, szóval nem tudom hogyan kéne újra működésre bírni.
-
Buvana
aktív tag
válasz
SztiviVander #10830 üzenetére
Köszi, de nem működik sajnos. Beállítottam az internal ntp servert, a másikon megadtam az IP-jét, de nem állítja be az időt. Végül is nem olyan fontos, csak hát na...
Update: Wan disabledre állítva és működik. Köszi.
-
Buvana
aktív tag
Van 2 tomatos routerem. Az egyikből megy utp kábelen a másikba (N66U) tovább a net, amit switch-ként használok. a LAN1 portba van dugva a net kábel. Ebben a switch-ben le van tiltva a dhcp, és fix ip címet adtam neki, működik is jól, a rajta lógó eszközök rendesen kapják a netet. Ha a WAN portba dugom a net kábelt, akkor viszont nem jól működik switchként, viszont akkor van "neten" tudja szinkronizálni az időt is, de a rá csatlakoztatott eszközök nem kapnak netet.
Azt szeretném, hogy szinkronizálja az időt is, és adja tovább a netet az N66U. Ez ilyen, vagy nem jól állítom be?
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10827 üzenetére
Köszönöm, jó lett!
-
Buvana
aktív tag
Hali. Tegnap jött be az optika. Mit kéne állítanom (fresh)tomatoban, hogy meglegyen az 1000/1000 a routeremen? 250 Mbit körül mér a speedtest lefelé, fel pedig el is akad. Az ONT-on megvannak a sebességek rendesen!
-
Buvana
aktív tag
Igen, én is erre gondoltam, hogy így lehet csak, ellentétben az első tervemmel, hogy portoktól függetlenül szabja meg a tomato, hogy a belső vagy vendéghálózatba kerüljön a csatlakozó eszköz. Ez is jobb a semminél. Azt hittem, hogy ha fix ip címet állítok be a saját eszközeimnek a belső hálóra, a csatlakozó vendég eszközöknek tud automatán vendéghálózatot adni LAN port függetlenül. De akkor ez nem megvalósítható, sebaj, köszi.
-
-
Buvana
aktív tag
Köszi, de az a baj, hogy a lan portba egy wireless repeater van dugva. Azon ugye nincs dhcp szerver engedélyezve, tehát minden olyan eszköz ami a repeateren lóg, olyan mint ha a lan portba lenne dugva. Saját eszköz is, és jövendőbeli idegen eszköz is. Igazából azt szerettem volna megoldani, hogy el legyenek szeparálva a nem saját eszközök a saját fix ip címes eszközeimtől, de nem nem sikerül.
-
Buvana
aktív tag
Hi!
Az ismert eszközeim statikus ip címet kapnak a 192.168.1.x tartományban. (br0)
Hozzáadtam még egy dhcp szervert (basic/network/LAN) (br1) 192.168.8.100-250 között.Hogy tudom megoldani, hogy egy ismeretlen eszköznek a csalakozásakor a br1 be kerüljön és 192.168.8.xxx ip legyen kiosztva? (nem wifi, hanem LAN port!)
-
-
Buvana
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #6268 üzenetére
Nekem a 132-es percenként 10 hibaüzenetet írt a logba error.upnp truncated output vagy ilyesmi. persze ment úgy is pár hónapot. 136-al tiszta a log.
-
Buvana
aktív tag
válasz
lehella #6216 üzenetére
Szia! zenofx.com printbot -tal nekem működik. Neked is fog. Egy epson dx 4000-el droidról nyomtatok wifin.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Háztartási gépek
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Szólánc.
- Politika
- További aktív témák...
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest