- AliExpress tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Hálózati / IP kamera
- Linux kezdőknek
- Sweet.tv - internetes TV
- Proxmox VE
- Starlink
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
Új hozzászólás Aktív témák
-
peternac
tag
Sziasztok!
Akinek van C728+PS5, ti milyen képbeállítást használtok? v414-es FW van a tévén.
Jelenleg a PS5 nem tudja az ALLM-et (a most kijött béta fw már elvileg tudja), így én kézzel átállítva a tévét játék módba (így nem lehet képmódot - Mozi, Játék stb. - választani) + minden javító kikapcs.
Kipróbáltam játék mód nélkül is (így több képbeállítás van ugye), és nem vettem észre, hogy nagyobb lenne az input lag. -
peternac
tag
válasz Vhiktor #10530 üzenetére
köszi!
az ajánlások és az ár/érték mellett egyébként a videód miatt döntöttem a tévé mellet
ilyen "olcsóbb" kategóriában tényleg verhetetlen a tévé (főleg, hogy most volt akciós a Euronics-ban)
nekem egyedül a fényerővel van bajom, az lehetne nagyobb is (világos a lakás) -
peternac
tag
ezt a mute ikont tényleg nem lehet sehogyan sem eltüntetni? c728, fw v414
ez Android/Google TV sajátosság, vagy TCL?
a többi tévémen (LG és Samsung) ha leveszem nullára a hangerőt, akkor nincs mute ikon
csak akkor van, ha a mute gombbal mute-olom -
peternac
tag
sziasztok!
c728-on van ugye analóg video/audio bemenet, egy jack aljzat
nekem nem tiszta, hogy ez most sima kompozit? vagy komponens? vagy mindkettő?
milyen toldó/elosztó kábel kell hozzá? mert nekem nem járt a tévéhez (vagy kicsomagoláskor elkeveredett) jár hozzá egyáltalán?
NES, SNES (kompozit) és XBOX360-at (legelső revízió - RGH/JTAG rulez, csak analóg kimenet van rajta, komponens) próbálnám ki rajta -
peternac
tag
válasz HELLAFLUSH #11491 üzenetére
nekem az állólámpa fényerő fel/le gombjára kapcsol be a c728, gondolom azonos az infra kód
-
peternac
tag
válasz sortiefish #11830 üzenetére
ezt eljátszottam anno én is a service menüben turkálva
konnektor ki be és jó lesz -
peternac
tag
válasz ProEvoFan #12420 üzenetére
c728 van nekem, de szvsz hasonló lehet a rendszer c725-ön
most nem vagyok a tévé előtt, de a szoftver verziót és a frissítést a beállítások/rendszer/about vagy valami hasonló helyen találod
ilyesmi sztringet keress (asszem szoftver verzió sor): V8-R51MT02-LF1V309.020654
ez a V309-es verzió, a T02 miatt Android TV fw
ez pl: V8-R51MT05-LF1V468.020656 V468-as verzió, T05 miatt Google TV
legújabb fw-ek itt: https://t.me/s/tclupdates
van OTA frissítés, vagy IMG
OTA-nál a beállítások megmaradnak, IMG legyalul mindent
telepítésről leírás van itt a fórumon, keress rá
értelemszerűen Android TV fw-re Android TV-s OTA-t tudsz rakni, IMG-vel meg ugrálhatsz a fw-ek között, mivel legyalul mindent
kép beállítások c728-hoz @Vhiktortól(próbáld meg, hátha jó neked is, max az expert színeket nem birizgálod): https://www.youtube.com/watch?v=kjM1lTNLcSU&ab_channel=tokeleteskep -
peternac
tag
válasz dReFiX #12564 üzenetére
nekem is csinált mostanában érdekességeket a c728, igaz PS5-tel
azóta csinálta kétszer, mióta van ALLM+VRR PS5-ön
a hiba kb: 4k 120Hz vs 60Hz, elvileg 60Hz-et tolt ki a PS5, de a tévé infó 120Hz-et írt ki, és a kép szétesett, folyamatosan "futott" lefelé a kép
tévé restart eddig megoldotta (mindkét esetnél standby-ból jött vissza a tévé, nem full kikapcsból)
szóval próbáld meg a tévét újraindítani, úgy, hogy közben megy az xbox, hátha... -
peternac
tag
válasz GordonSamway #12983 üzenetére
nálam is ugyanez van, mindig visszaáll bekapcsoltra, szintén ps5
idegesítő, de már megszoktam -
peternac
tag
65C728-nál nekem is volt ugyanez a Google bejelentkezős boot loop + egy-két menüpont eltűnt
Nekem az oldotta meg, hogy csináltam egy Android-os factory resetet, restart után a sima basic beállítást csináltam meg. Ezután reset all, reset shop, basic beállítás. Majd megint egy Android-os factory reset.
A sorrend nem biztos, hogy pontosan ez volt, de a reset all reset shop + Androidos factory resetet kombináltam, és azóta minden OK. -
peternac
tag
nekem is lejött az automata frissítés
viszont a c728 azóta lefagy és újraindul
tolok egy resetet, remélem megjavul
a c735-öt még nem nyomogattam azóta... -
peternac
tag
ugy nez ki, hogy megtalaltam a nalam tapasztalhato uj fw (v503) fagyasi okat
a v20-as Kodi-t (Nexus) ha elinditom, es kilepek belole, akkor utana egy masik alkalmazast elinditva lefagy az egesz tv es par sec utan ujraindul
a store-bol telepitett hivatalos v20-as Kodi is ezt csinalja meg az apk-bol felrakott v20-as Maven Kodi is
v19-es Kodi (Matrix) az jo
c728 es c735 is ugyanezt produkalja, factory reset+reset all reset shop utan is
valaki probalja mar ki legyszi, hogy nala is lefagy-e a tv v503-as fw-vel a 20-as Kodi megnyitasa majd bezarasa utan
koszi! -
peternac
tag
válasz #48613632 #15793 üzenetére
köszi, lehet, hogy kipróbálom majd
csak az omega elvileg még nem stable, mennyire használható már?
gondolom ha ajánlod, akkor már egész jó
van Fire TV stick 4k Max egy másik tévén, meg egy Xiaomi Mi box S, meg érkezik egy Xiaomi Stick 4k is
de amúgy meg vagyok elégedve a tévékkel és nekem bőven elég streaming-re, játékra meg egy-két virágbolti HDR10/DV filmre
csak idegesít, hogy nem tudom mi lehet a gond, miért fagyasztja ki a 20-as Kodi (vagy tök más miatt fagy le, passz)
amúgy filmeket és sorozatokat a Vimu-val szoktam nézni, a Kodi-t csak library menedzselésre használom meg egy-két videós kiegészítőre -
peternac
tag
a gyari tud Samba megosztasrol is lejatszani? majd megnezem
en smb-rol jatszok le jelenleg vimu-val meg kodival
van egy kis szerverem es smb-vel meg vannak osztva a letoltott filmek/sorozatok
mert max dlna-t szoktak tamogatni a gyari lejatszok, de azt meg utalom, mert mindenki szarul implementalja es vagy mukodik vagy nem -
peternac
tag
ez nalam is elojott
eloszor xbox series s-en vettem eszre az Atomic heart alatt, valtozott a szin magatol neha
55C735
de betudtam annak, hogy sz@r a jatek
utana Wo Long, sotet palyan kezdodik, azon meg jobban latszott hogy neha masok a szinek
nagyon idegesito
visszamentem v503 fw-rol v474-re, de ezen is csinalja
elotte sajnos nem tudom melyik fw volt rajta gyarilag, de mintha azzal nem csinalta volna
kiserletezgetek tovabb, de lassan kezd elegem lenni
itt egy tok jo hw, olcson, de a fw-rel szoftveresen teljesen szetcseszik -
peternac
tag
visszaraktam img-ből a v462-t a c735-re
ezzel a verzóval úgy néz ki, hogy az xbox series s-en produkált vrr hiba (vrr on esetén néha más a szín/gamma/akármi) megszűnt
kb. fél órát mászkáltam a Wo Longban, és nem vettem észre hibát bekapcsolt vrr esetén sem
szóval egyelőre örülök
a streaming appokat és a vimu-t csak pár percig teszteltem, de azok is jónak tűntek
kodi-ra még kíváncsi leszek, hogy a v20 fagyasztja-e a v462-t vagy sem, de abból max használom a v19.5-öt
amúgy ha jól emlékszem, nekem a c735 v468-cal jött gyárilag (v46X az tuti), azzal sem volt semmi gondom, kivéve a dolby vision fényerő változás film közben
jaigen, az még mindig megvan v462 alatt is, a standby módos workaround-ot majd kipróbálom erre
a lényeg pedig: auto update OFF -
peternac
tag
ettől én is fosok, hogy kikapcsolt autoupdate mellett mégis lefrissül
nincs már kedvem/időm/erőm/energiám egy (több?) újabb fw visszaállításra
mondjuk a végére egész belejöttem, már viszonylag gyorsan lezongorázom egy friss tcl tévé belakását
csukott szemmel állítom be az sdr, hdr és dv képi beállításokat, szárnyalnak az ujjaim, mint a szél -
peternac
tag
-
peternac
tag
válasz Dorkaapu #16327 üzenetére
itt talalsz jo tesztet mindkettorol: https://youtube.com/@tokeleteskep
Vhiktor forumtars yt csatornaja
a soc ugyanaz mindkettoben
a c735ben elvileg egy kicsit jobb panel van, nagyobb kepfrissitest tud es valamivel nagyobb fenyerot, es ujabb modell
vrr, allm es hdmi 2.1 mindkettoben van
ps5hoz es xboxhoz mindketto tokeletes
ha jelentosen olcsobb a c728 akkor en azt valasztanam -
peternac
tag
válasz Malfroy #26899 üzenetére
olvass vissza
röviden: tcl tévéknek a fw a rákfenéje, maga a hw ár/értékben/tudásban bajnok
ajánlás: ha meg vagy vele elégedve, akkor nem szabad frissíteni
nekem régebbi darabok vannak, egy c728 és egy c735
a c735-nél nekem konkrétan downgrade-elni kellett a fw-t, mert a vrr-t elkúrta az újabb (azóta lehet h javították)
de most a c728-on is tapasztalok vibrálást vrr esetén néha, de nem merek frissíteni, mert lehet h rosszabb lesz
amúgy nálam maga az OS/android/google tv gyors, visz minden streaming-et rendben, lokál hálóról is szépen lejátszik mindenféle fájlt a kodi és a vimu -
peternac
tag
válasz Malfroy #26904 üzenetére
eddig nálam Kodi-val fordult elő bizonyos csillagállásnál (tv fw verzió+Kodi verzió), hogy ha exit-tel lépsz ki a Kodi-ból, akkor lefagy a tv
ha visszakeresel, akkor találsz ezzel kapcsolatban hsz-eket, nem csak tőlem
ezen kívül minden más jó, nem fagyaszt, nem lassít
ami nálam megy: YT Kids, YT, Kodi, Vimu, Netflix, HBO Max, SkyShowtime, AppleTV, Disney+ is volt pár hónapig
sztem teljesen használható, nem nevezném lassúnak
összehasonlítási alapnak: xiaomi mi box s, xiaomi tv box s 2nd gen, fire tv 4k max van még
fire tv a legpörgősebb, de ennek minimál/más a menüje és OS-se (fire OS vagy mi, egy erősen customizált android)
szvsz egy tcl tv-n futó android kb. ugyanolyan pörgős és használható, mint pl. a xiaomi boxok -
peternac
tag
válasz atus7377 #27303 üzenetére
igen, a v605
amugy nekem most a napokban frissult a c735 kikapcsolt autofrissites mellett 603-ra
raadasul ugy, hogy pont nyomogattam a tv-t es csak annyit lattam hogy egy ablak felugrik es pont OK-t nyomtam
aztan se kep se hang par masodpercig, majd kiirta h frissites folyamatban...koszi TCL
aztan ugy voltam vele h akkor mar menjen ra a legfrissebb, zip ota v605-t is ratoltam
kodi v20 exit-tel kilepve fagyasztja a tv-t, a tobbi streaming es app ranezesre oke -
peternac
tag
jaja, majd ezeket meg kell lépnem
amúgy anno a VRR miatt downgrade-eltem, mert elég rosszul működött a c735-ön v503-mon (amire szintén automatán frissített annó)
majd tesztelgetem, de most többször van használva egy c728
a c728 is automatán frissült anno v503-ra, most ezen játszom (xbox, ps és switch), és itt is a VRR-rel vannak gondok xbox alatt (néha vibrál a kép, vagyis a fényerő változik, kb. villog, főleg statik tartalmaknál - pl. töltőképernyő - és sötét képnél jön elő) és sajnos nem hozott megoldást a v605 upgrade sem
nappaliban van a tévé, többen nézik folyamat , így nem nagyon tudom próbálgatni a downgrade-et, hogy melyik az az utolsó fw, amin még jó a c728-on a VRR (a c735-re ugye megtaláltam) -
peternac
tag
válasz jesszjessz #27394 üzenetére
huh, kicsit megnyugodtam, hogy nem a tv a gond
viszont egy-ket jateknal sokat segit(ene) valoban a 120Hz+VRR
pl. Dragons Dogma 2 folyamatosabbnak tunik erzetre (lehet h csak placebo), ill. a 40fps mod csak ilyenkor erheto el azon jatekokban, amik tamogatjak
amugy 4k+60Hz+VRR nem villog, csak 120Hz-nel -
peternac
tag
igen, ugyanígy vibrál/villog nekem is néha
én is a sötétebb részeknél vettem észre és statikus tartalomnál, pl. töltőképrnyő és menü (mint ahogy a linkelt videonál is írja)
lehet, hogy többször és máskor is vibrál, csak azt nem veszem észre
az idő mondjuk 95%-ban tuti jó, de tök jó lenne ha sosem vibrálna -
peternac
tag
válasz bpmcwap #27549 üzenetére
a szokásos újraindítás és áramtalanítás pár percre sem oldotta meg?
nem lehet, hogy felment rá egy fw update? (mondjuk azt észrevetted volna)
ha használhatatlanul lassú és a fentiek nem oldják meg, akkor sztem factory reset
és ha már factory reset, akkor nem árt neki egy reset all reset shop sem -
peternac
tag
elvileg ki van kapcsolva, de megnezem (egy regebbi c728 amugy)
ezekben az uj fw-ekben viszont vegre van ket olyan funkcio, amit mar regota vartam h javitsanak:
- nullara leveve a hangerot vagy mute gomb eseten par masodperc mulva eltunik az athuzott hangszoro (mute) ikon
- a gyorsmenu/sav vagy mi (3 vizszintes vonal egymas alatt gomb) mar nem csak hdmi bemenetek alatt jon elo, hanem appoknal/home kepernyon is
nemtom miota vannak ezek, de nekem ujdonsag es tetszik (v503-rol nemreg frissitettem v605-re) -
peternac
tag
itt le van írva minden:
https://www.emag.hu/lps/aruhitel-0thm-4honap-2024-szeptember-0901-0930
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest