Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkutyi
addikt
Nem unatkozom csak érdekel a dolog, plusz megvan még a tcl is....
És ha az kell hogy érdemi információhoz jussak az új frissitésekkel kapcsolatban, akkor igen, orosz fórumot olvasom...mert az pörög...Egyébként nem te pont panaszkodtal hogy semmi infó róla???.
[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
Ez attól függ hogy válogat a tv...gondolom egy olyan profil volt egy olyan kiterjesztésben a dovi sáv, amit jelenleg nem.visz a tv..ezért elindítja a hdr10+ sávot(szinte nem látni a kulombseget ). Sajnos nagyon kevés a hdr10+ anyag
Remélem a realse gyartók rá szoknak majd a dovi&hdr10+ kombóra, jobb mint a hdr....[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Nincs. Legalábbis nekem nem sikerült.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
Ha a ps produkálja akkor nem csak a gow-nál lenne. Ha csak a gownál van, akkor játék engine render hiba. Ugyanez vonatkozik a tvre is. Ha a tvvel lenne gond akkor mindenhol látnád.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
-
Saccco
nagyúr
Ez a game mode beállító felülete. Ha be van kapcsolva, akkor a 3 vonal hosszú nyomására jön elő.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Vhiktor
veterán
A játék engine hibázott abban az esetben, de ott nem 1-2 pixel hiba volt, hanem fel renyernyi rózsaszínes folt.
De ha nálad is csak 1 játéknál jelentkezik semmi másnál nem, akkor az adott játék hibája.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Nemrég hallottam mástól is panaszt a gow-ra g3 oleddel, ott kiderítettük hogy render hiba.
-
Scale
őstag
Ilyet idáig senki nem látott?
Még másik kábellel ki fogom próbálni (jelenleg az eredeti ps5 2.1 hdmi kabelevel próbálom).
Illetve másik vrr-os 120hz-es játékkal is ki fogom próbálni de egyelőre még mindig csak ennél vettem észre, se hdr filmnél se sima nem hdr jateknál nem jött elő.
Amit extraban megfigyeltem hogy amiutan levaltok a játékról a menüben pár másodpercre rá "alszanak" ki ezek a világító pixelek. -
Vhiktor
veterán
Lényegében a fényerő a különbség. Lámpa fény, tűz, stb. Pl sdr-ben nem lehet megjeleníteni úgy a Lázár, hogy az valóban izzónak tűnjön.
De ha az sdrt is max fényerőn nézed, akkor már ennyi különbség sem lesz. Viszont hdrvwnnmindenkwppen dinamikusabb a kép. A sötét sötét a világos világos, míg sdrben nem.
Ha látni akarod mi az igazi különbség vedd le sdr esetében a fényerőt 100 nitre. Kb 8-as szintre.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
Sajnos sok hdr és dv kiadás egy nagy kamu, kokler munka. Referencia anyagból lehet meglátni milyennek is kellene ezeknek lenniük.
Színtér tekintetében a hdr és dv ugyanaz. Jelenleg inkább a p3 szinteret erőltetik ugyanis csak ezt tudják éppen hogy lefedni a tvk. De a P3 színtér nem sokkal szélesebb mint sdr filmeknél a rec709, szóval nincs hatalmas különbség. Bt2020 az ami már valónam látványosabb, de ezt még nem tudják a tvk. De azért így is van bőven előnye egy jdr vagy dv filmnek az sdr-hez képest csak hát elég sok a férc munka.
Milyen tv? Hdr-hez kell a nagy fényerő és ez beleszól a színekbe, szóval nem is annyira a színtér a lényeg hanem a színtérfogat. Ami hdr esetében akkor is jóval nagyobb lenne ha a hdr film csak a rec709 szinteret használná ugyanúgy mint az sdr.
Ne remélem ezzel nem zavartalak összeEgy a lényeg hogy jó hdr tartalmat kell nézni és hogy üssön elég jó tv is kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
Igen, ebbe én is belefutottam, húzd ki az UTP kábelt a TV-ből.
#19786ricsik:
Így is bukom a HD hangokat, de legalább a core hangsávok kimennek. Megpróbálom majd.
Igen, nagyon drágák lettek az AVR-ek, újat egyáltalán nem tervezek venni (ahogy más hifi komponenseket sem).#19787Vhiktor:
Megint nem voltam egyértelmű, a HDR nem fog működni, mivel az AVR nem tudja. lejátszó-AVR-TV. Egyébként néha nincs hangja HDMI-n (ARC), átváltok más beállításra, vissza és megjavul. Vagy restart. Ez elég ideegsítő. Illetve LG-nél tudtam irányítani a lejátszót a TV távirányítójával, a TCL viszont csak az AVR-t vezérli. Ez másnál is így van? Esetleg valami beállítást nem láttam?[ Szerkesztve ]
-
ricsi0307
senior tag
Bizony, 40 környéki csatorna kell neki. Én ezért engedtem el az 5Ghz-et, ezek a csatornák nálam a panelben zsúfolásig vannak, míg 160-nál konrétan üres. Csak a tv miatt meg nem fogom magam megszivatni. Most 2.4-en van így 160 a letöltés kábelen jó ha 60 volt.
-
Vhiktor
veterán
Akkor Nálad valami rosszul van beállítva, ugyanis hatlamas különbség van a 2 tv között.
Ha jól van beállítva egy C835 vagy C845 akkor "majdnem" hozza egy oled szintjét.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
szkutyi
addikt
Fényerő sdr esetén egyén függő szabadon állítható!
Nekem éjjel 10-20 nappal max 30! De ha nagy a fény szennyezés akár több is lehet..A megvasarolt pakk tartalmazza a 2-20pontos fehéregyensúlyt és színrendszer beállításokat.!
De a legpontosabb értékeket csak kalibralassal erheted el!
Játékhoz én nem tudok hozzá tenni, biztos van itt olyan aki játszik. -
szkutyi
addikt
Dolby vision esetében olyan realset szedj ahol nincs a filmbe kódolva a fekete csík...egyrészt.masrészt ez ilyen.....kb 1 hónapja masszívan rajta vagyok, arra rájöttünk hogy dv esetében ha bele van kódolva a fekete csík a filmbe akkor minimálisan de világít mindig, ha nincs azaz a tv rakja oda akkor fekete...de a fény átszivargasra egyenlőre nincs megoldás!
Nfo-ban ha 3840x2160 van , akkor bele van kódolva.
Ha 3840 x1600 akkor nincs bele kódolva. -
_q
addikt
Ne essen le a falról az úgy gondolom hogy egy alap tulajdonság, amit mindenképpen szeretnék elkerülni, tehát megfelelő felfogatást biztosítson és legyen praktikus olyan szempontból, hogy könnyen fel tudjam szerelni a falra, rá tudjam tenni a TV-t és esetleg minimálisan tudjam dönteni, ha szükséges.
-
-
szkutyi
addikt
Én azzal a csavarral rogzitettem amit adtak hozzá! ...plusz alátet ..fogja 10-15mm...elég az...m6 vagy talán m8?attól hogy hosszabb, nem lessz erősebb.sot ha nem zsakfurat, meg kárt is teszel a tvben belül.a suly úgyis a csavartőben fog nyírni..de bírja az...
Uhh nézem.m6x20...igen az metrikus csillag vagy laposfejű 20mm hosszú a menet! De akár lehet 6-8-10-12-156lap fejü is a lényegen nem változtat!m6x20!!!!!
Ha benne van gyárilag akkor azzal![ Szerkesztve ]
-
Parmezan77
junior tag
Mivel emagnál csak 30k-val drágább mint a 835, szerintem annyit megér. Én is akkor vettem amikor volt rá 10% kupon visszatérítés. Én nem vettem észre jelentős bloomingot, nagyon ritkán sötét jelenetekben, de nem zavaró. Felirat körül pl. én nem nagyon látok.
Mondjuk a 835 meg az alzánál akciós 515k [link] , így már véleményes... -
Vhiktor
veterán
Nem teszteltem de többet kalibráltam már, így tudom mire képes.
A fényereje jóval nagyobb mint a 835-nek, de cserébe szerintem a blooming is. Jobb a hangrendszere.
Személy szerintem nem adnék sokkal többet érte mint egy 835-ért, nagyon max 15%-al.Tavalyi csúcs model volt, nagyon jó tv.
-
Vhiktor
veterán
Egyáltalán nem rossz, sőt ezen a téren az egyik legjobb. A külső lejátszó azoknak ajánlott akik a maxot szeretnék kihozni.
A.sony saját lejátszója, na az a katasztrófa, de arra is lehet telepíteni kodit és még van oldva.[ Szerkesztve ]
-
mor
tag
Nekem már előtte megvolt az előző tévémhez a Shield, szóval Én nem próbáltam a saját rendszerét, de a fórumot olvasva nem is nagyon akarom. De ha megveszed, legfeljebb kipróbálod, ha nem jön be még mindig ott van a lehetőség, hogy veszel valamit hozzá. Még úgy is olcsóbb mint a konkurensek.
-
mor
tag
Én tavasszal vettem egy ugyanilyet az is alzás akcióban volt (460000 Ft). Azóta nagy megelégedéssel használom, sdr-ben fix 15-ös fényerő mellett emeleti világos helységben. Vhiktor profiljait megvettem, tökéletes is, de a fényerőn mindenhol állítanom kellet, mert nekem sok volt. Ennél magasabb fényerő már bántja a retinánkat. A dv-ben lévő fényerő meg néha-néha már túlzónak is érződik, szóval szerintem brutál fényereje van így is. Elképzeleni nem tudom, hogy milyen körülmények között lenne szükség 1700-1800 nit-re, de biztos van olyan szitu, hogy kell. Nekem az alap gyári fw van rajta talán 474 vagy valami ilyesmi, nem tudom, nem akarom frissíteni, mivel shield proval használom, így a különböző szoftver bugok amiket itt szoktam olvasni, engem nem érintenek. A feketék tökéletesek(ahoz képest, hogy nem oled), blooming minimális, egyáltalán nem zavaró sztem, akit ez a kicsi is zavar annak oledet kell vennie, csak kérdés hogy megéri-e a felárat ugyanebben a méretben, de ezt már mindenki maga eltudja dönteni. A kérdés számomra inkább az, hogy fog-e még lejjebb menni az ára? Lásd Én mennyiért vettem.
-
alaves
addikt
75-77" kategóriában ezen az áron nem hinném, hogy bármi is versenyezhetne vele. Képminőség tekintetében (ha nincs szükség nagy fényerőre, HDMI 2.1-re és 100-120 Hz-es kijelző-vezérlésre és forgalmaznák Európában), akkor az LG OLED77A2 ~600 eFt árban lehetne versenytársa. 77A3 hátha lesz nálunk is ősszel...
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Vhiktor
veterán
Kalibráltam egyet. Gyárilag emlékeim szerint annyira volt elmászva mint a 835. 55 colossal találkoztam.
-
Vhiktor
veterán
Majd ha kapok tesztelésre akkor ott jól megnézem, de amit hirtelen láttam az a kevésbé fekete és valamivel nagyobb blooming. De ez gyors találkozás volt, szóval ebből nem vonnék még le semmit. A fényereje kb 1.700 - 1.800 nit kalibráltan.
-
Piros7
csendes tag
Emag-on volt 530-ért talán 1 vagy két napig emag forgalmazásban. Rögtön berendeltem kifizettem, pár órára rá megemelték az árat. Nem tudom hogy tudják ilyen áron adni ha máshol 900 meg 1M. Szerintem 570-ért is jó tekintve hogy a 75C835 is ennyi máshol vagy drágább. Úgy számoltam 1 év múlva fog beesni az ára erre a környékre.
DE MONDOK JOBBAT:
https://hardverapro.hu/apro/elado_uj_dobozos_tcl_75c835/hsz_1-50.html
Ha nem lax messze jó lehet. Én beszéltem a sráccal korrektnek tűnik.[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
Már mindkét tv teljes ps5 kompatibilis, így bármelyiket választod jó lesz hozzá! Van még egy megoldá! Rendeld le a c7-et és ha úgy látod elég akkor meghagyod ha valami nem tetszik akkor 14 napon belül visszaküldöd! Nyilván nem szívesen bontogat az ember egy ekkora tvt majd küld vissza de ha beválalod egy ötletnek jó!
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
Vhiktor
veterán
800-as szériától nézelődj ha a Q80R utódját keresed.
-
Piros7
csendes tag
Ha már 500k-nál járunk akkor tényleg csak + egy bevásárlás ára (30k) és megvan a 75c845 és van egy mindenre is jó, mindenben is jó TV-d. Kiváló ár-érték aránnyal, szinte kompromisszumok nélkül. Nem akarlak rábeszélni (csak ha megjön az enyém a jövő héten).
Most ezt olvasom (ha volt már sorry). Nem rossz teszt és azért van bőven előrelépés a C835-höz képest.
https://allhomecinema.com/review-tcl-65c845-c845-serie-lcd-led-tv/?id=49121101987
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest