Új hozzászólás Aktív témák
-
Banzin tanbá
csendes tag
Üdv!
A cuccut kinézed, regisztrálsz, megrendeled. (A megrendelést érdemes átnézni mielőtt elküldöd, mert lehet rossz termék is benne. Nekem két SATA vinyóval volt, hogy az 500 Gb-osból a kissebb cashe méretűt rendeltem majdnem meg.)
Ha minden jól megy pár óra után visszahívnak és közlik, hogy a cucc megérkezett a nagykerből és másnap adják át a GSL-nek.
A csomag másnapra ér hozzád, arra a címre viszik, amit megadtál szállítási címnek. Lehet ez az otthonod, munkahelyed, 1 km kő a város szélén. Ha nem vagy a megadott helyen a futár telefonál, hogy mikor és hol tudtok találkozni.A szállítás tehát 2 nap. A időpontot nem lehet kiszámítani előre, mert a futárnak (gondolom) GPS alapján előre kitatlált útvonalat kell bejárnia. 9-től 17 óráigig simán meg kell érkeznie, ha csúszás van telefonálnak.
Amikor megjött a futár mindent át kell nézni, ha sérülés van jegyzőkönyvet írni. Esetleg fényképet készíteni, hogy később tudj mire hivatkozni.
Kb. ennyi. Aztán lehet mondani az imákat, hogy a cucc tökéletes legyen.
(Na fasza, egy régi üzenetre válaszoltam. Sebaj majd aki most akar valamit rendelni legalább tisztában van a dolgokkal.)
-
gtomszy
csendes tag
Újjab probléma, bár lehet, hogy jól jövök ki belőle. Tegnap felhívtak az ipontól, hogy megjött a cserekártya(inno3d gf 9600gt) ,de utolsó darab volt és elég rossz állapotban volt a doboz is.
Ezért kivették a kártyát, kipróbálták és nem is volt jó., úgyhogy abban maradtunk, hogy választhattam egy másikat(asus 9600gt) ami többe kerülne, de a srác elintézi beszerzési áron vagy mi, úgyhogy lehet, hogy rá sem kell fizetni(nagyon remélem). Hát ez a minimum.
Úgyhogy remélhetőleg holnap már hozza is a futár.
de még ma is felhívnak amikor elküldik. Az iponos kollegával már lassan haverok leszünk, annyit beszélünk mostanában-Ennyi problémát egy garanciával,.....
-
kulerr
őstag
-
amerigo
aktív tag
Abban biztos lehetsz, hogy az Ipon semmit nem cserél, nincs náluk raktáron semmi.
A beérkezett hibás termékeket összegyüjtik, és hetente kb. kettőször elviszik a nagykereknek. Ott bevizsgálják, és ha ők is hibásnak találják küldik az újat. Vissza áru szintén hetente kétszer. Az egész kb 1,5 hét .Ha futár is kell, akkor több.
Én is így jártam egy videokártyával. Hazahoztam este, reggel tízre visszavittem, memóriahibás volt.
11 nap után kaptam meg az újat. -
Ariadne
őstag
Tudod az a gáz, hogy rengetegen panaszkodnak rájuk, bár a nyilvánosságra kerülő ügyeket, ahogy a tiédet is, igyekeznek elintézni. De ettől még változatlan marad az, hogy rengeteg a gond velük, és aki nem ismeri a fórumot, az könnyen hoppon marad. Ezt azért nem nevezném optimális kereskedői hozzáállásnak. A Mistralnál jobb, de ettől még messze nem jó...
mod: Nekem is sok a munkám, mégis pontosan kell végeznem. Ez nem lehet mentség.
-
Chaser
legenda
Nehogy belemenj ilyenbe, asszem mondtam már, viríts pár tanút, amikor nyitottad a csomagot üres volt. Én a magam részéről csúnyán szétbarmolnám az arcát az egyik iponos úrnak ha xarakodik, ezért nem is vettem tőlük még semmmit, ha gebasz van, akkor menjek fel Pestre ha éppen úgy tartja kedvük hogy tesznek rám, csapjam meg az egyik marhát, aztán még engem ültessenek le garázdaságért
A lófaxt már bocsánat. Ha valaha is rendelek tőlük bármit, nem fog meghatni a futár rinyája hogy nem ér rá, legalább egy tanú ott lesz, és rögzíti ahogy kibontom a csomagokat és ellenőrzöm hogy épen/sértetlenül az van-e benne amit rendeltem.
-
Ariadne
őstag
Ez egyszerűen pofátlanság. Lehet mégiscsak vásárolok egyszer az Iponnál, aztán ha félresikerül a dolog, a sz*rt is kiperelem belőlük...
Nem is tudom, hogy gondolták egyáltalán, ne fizess nekik semmiképp! Érdemes lenne beperelni őket, jó esélyekkel indulnál, minden a kezedben van annak bizonyításához, hogy nem nálad tűnt el. A GLS munkájáért ebben az esetben pedig az Ipon felel feléd, szóval tiszta sor, még csak egymásra sem mutogathatnak.
-
euchi
aktív tag
Húú! Látom zajlanak az események.
13000FT-os ajánlat sztem is pofátlanság!De lehet, hogy így teszteltek le téged. Ha rögtön belemész, nyílván sáros vagy.
Te most csak egy dologra figyelj oda! NE ADD KI AZT A PAÍRT A KEZEDBŐL AMI IGAZOLJA, HOGY A KÁRTYA NEM VOLT A DOBOZBAN. Arról beszélek amin 0kg-os súly van feltüntetve. Ebben az esetben az az alkalmazott fogja megtéríteni a károd aki nem törődött a súlykölönbséggel. Egy ideig dolgoztam postán, ott is hasonlóan működött a dolog. Szóval nem menj bele semmilyen más megoldásba. Valaki hibázott, és nem várhatják el tőled, hogy te fizess más hibájáért. -
adalbert1
veterán
Ez elég érdekes. Tehát a GLS bevallotta volna, hogy az ő alkalmazottjaik nyúlták le a csomagot, vagy ezt csak az Iponosok mondják?
Ez a régi doboz és tartozékok visszaadás meg elég gyanús szerintem. Na meg ez sem tetszik, hogy fizesd ki te a felét, a másikat meg állítólag a GLS állja.
Ugyan a joghoz nem sok közöm van, de ennek nagyon lehúzás szaga van.
-
adalbert1
veterán
Szerintem tlac pont azért kérdezte hogy milyen a tápod, mert ha egy gatyább 400-as, akkor bőven lehet az is pár hibának a forrása, hiába fogyasztana a géped csak 200-250-et teljes terhelés alatt. Habár erről a tápos szakik bővebb felvilágosítást tudnának adni.
Amúgy van valami fejlemény az ügyben? Beszéltél velük vagy a GLS-el?
-
euchi
aktív tag
Mázli, hogy a mérlegelés miatt támadhatóak, mert okkal hiszik, hogy te tüntetted el kártyád. És még mielőtt te, vagy bárki más felháborodna, ki is fejtem, hogy miért:
Már megvitattuk a 9600GT totyikban, hogy a BSOD gyári hiba, és elég sok ilyen kártyát vittek vissza az Ipon-nak az utóbbi időben. A te kártyádat vagy nem tesztelték megfelelően, vagy nem is akarták cserélni. Sztem mostanra már tudják az Ipon-osok is, mi az a BSOD, és azt is, hogy nem egyszerű kiszűrni az ilyen kártyákat. Néha több órás játékteszt kell, nem elég lefuttatni a 3Dmarkot(mert az vígan fut rajtuk). Úgyhogy inkább nem is szarakodnak ilyesmivel.
Szumma szummárum, most azt hihetik, te bosszúból kitaláltad ezt, hogy aztán kapj egy új VGA-t.Azonban ha papírod van róla, hogy ugyanaz a cucc fogyott egy kilót a visszaúton, lesz kártyád az tuti.
Csak ne régit kapd vissza, mert azzal nem sokra mész.
A történetnek van egy fontos tanulsága:
LEGKÖZELEBB NE VÁSÁROLJ AZ IPON-TÓL! -
adalbert1
veterán
"Na beszéltem megint a sráccal és több mint valószínű hogy a futárok nyúlták le a vidikarit..."
Írtad a 605-ben. Már csak azt kellene tudni, hogy a GLS-nél a 0 kg mikor kerül megállapításra.
Mert mielőtt lemérték, azelőtt is kinyúlhatták.
Ha meg az iponos gyerek kurta el, akkor vagy nagyon feledékeny, vagy ennyit ér a becsülete. -
adalbert1
veterán
Én nem is mondtam, csak pl. simán jöhetnek majd ezzel is, lévén így akarsz extra lóvét kicsikarni belőlük.
Amúgy ha a futárszolgálatos srácok voltak, akkor meg gratula a GLS-nek is, hogy ilyen trógereket alkalmaz... Ugyan nem tudom mennyit kereshetnek, de ha az olcsóbb munkaerő megéri azt, hogy az image-ükön ekkora kár essen...
-
adalbert1
veterán
Na jól gondoltam, hogy Ariadne tisztába teszi a jogi oldalát a dolognak.
Ezzel az egésszel már eleve az a probléma, hogy tudnád bebizonyítani, hogy kinél tűnt el a kártya?
Mindenesetre a futárszolgálat nevét akár priviben is megírhatnád, még véletlen se rendeljek olyan helyről, ahonnan ők szállítanak (nekem elég, ha a gyanúja felmerül). Hirtelen nem találom az ipon honlapján, hogy melyik céget alkalmazzák.
Szerk.: ill. így utólag azt is nehéz lenne bizonyítani, hogy nem érkezett meg hozzád a kártya, hiába van úgy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Ingatlanos topic!
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Húsvéti Akció - (új) Eweadn X21 Pro pink gamer egér (PAW3395, 3 üzemmód, 56g)
- Egér Modding! Alkatrészek: mikrokapcsolók, enkóderek, kábelek, talpak, gripek, stb.
- Húsvéti Akció - (új) Machenike L8 Pro white munka+gamer egér (PAW3395, Infinite scroll, RGB töltőáll
- Logitech G302 Daedalus Prime gamer egér (TTC G. D.p. 60M + Japán Omron, paracord, stb.)
- Húsvéti Akció - Lamzu Atlantis mini 4K charcoal black gamer egér (PAW3395+Nordic MCU, 49g, 4K)
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest