- Hálózati / IP kamera
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Netflix
- Direct One (műholdas és online TV)
- Windows 11
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tsteve
senior tag
minden trükk le lett már próbálva...ezek is...van egy ip6-ba bújtatott megoldás ami állítólag működik, de a döntő többség nyilván nem fog emiatt vpn-nyitni a fh4-re...
szóval jelenleg épp sok tízezer fh4 tulaj átkozza a Telekomot Európa-szerte a forzás és telekomos fórumokon -
Voice24
őstag
válasz
PhoenixSzG #98145 üzenetére
Köszönöm, tehát nem sok minden változott, amióta otthagytam őket. A kedvencekben amúgy én szabom meg a sorrendet, vagy ott is ragaszkodik a hivatalos listához a kütyü?
-
tsteve
senior tag
a röhej az a telekom esetén, hogy a forza horizon 4 multiplayer hiba miatt őrjöngenek már lassan a telekom madzagos internet előfizetői a különböző fórumokon, de ugyanakkor pl. t-mobile-ról elérhetők a forza megfelelő szerverei xbox és Win10 alatt is... 30 ezer ft-os játék, ami használhatatlan ha telekom madzagos előfizető vagy...természetesen a többi szolgáltatónál nem jellemző ez a hiba, csak a német és a magyar Telekomnál..
-
PhoenixSzG
tag
válasz
Voice24 #98144 üzenetére
Kedvencekről: továbbra is gyatra..minden kikapcsolásnál visszaáll a teljes műsorújságra. Sőt, ha esetleg a felvételt nézel majd kilépsz, szintén visszaáll a teljesre.. A kedvencek listájának összeállítása is borzalom, de szerencsére azt csak egyszer kell végigszenvedni.
Bizonyos idő után nagyon belassul a box, illetve nem reagál a távirányítóra. Ilyenkor áramtalanítás a megoldás.
-
Voice24
őstag
Hali!
Valaki tudna tapasztalatot írni a Sat-tévé mostani beltéri egységeinek nyűgjeiről, bajairól? Konkrétan a kedvencek listák kezelése érdekelne, hogy ez most hogy működik, mert régebben tudom, hogy sok probléma volt vele, elfelejtette stb... -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
V.Stryker #98139 üzenetére
Nincs olyan, hogy Sagemcom router, vagy ONT (optikán) vagy HGW (koaxon).
Nem tudom sajnos mik a legújabb FW-k, 1414 és kérdezd meg, hogy van-e újabb FW és, ha igen lefrissítenék-e.
Nem a legjobb a wifije ezt többen elmondták már. Ha ennyire szívsz vele, vegyél egy 5 GHz-es routert vagy AP-t kösd be, Sagemen lődd le a wifit és kész. A T semmit sem garantál wifin, szóval eszközcserét emiatt általában nem kérhetsz. -
tomy86
addikt
válasz
HaZsolt #98132 üzenetére
Nem kell kibogarászni, egyértelműen látszik.
-
HaZsolt
őstag
iptv szuper családi hd csomag iptv iptv szuper családi mozi között mi a különbség? 10 HD csatornával több van ahogy látom, de egyenként kellene összebogarásznom... Melyikek azok a plusz 10HD csatornák?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
raider21 #98130 üzenetére
A kollégának nem Net S Plusz van szerintem, hanem a régi csomagos 100 Mb/s-es csomag. A Net S Pluszt IPTV nélkül nem fogják nagyobb profilra engedni ezt elmondta Kopa1 is, maximum, ha IPTV-d is van mellé, és bírja a vonal, de erről még senki nem számolt be.
pruzsinál pedig most akkor nincs IPTV, ha jól értem, mert visszamondta. Szóval teljesen normálisan állt össze szerintem neki (még Net S Plusz esetén is) a két érpár nincs hiba benne.
-
raider21
aktív tag
válasz
pruzsi #98113 üzenetére
Érdekes, 55 Mbit/s szinkronsebesség helyett szintúgy 50 Mbit/s a letöltéseknél. Viszont a feltöltéseid nem engedték maximumon futni, hanem maradt a korábbi összesített 27,5 Mbit/s szinkronsebesség, hogy meglegyen a 25 Mbit/s -es feltöltés.
Csak azért írtam, mert nálam is 50 -es mindkettő letöltési szinkron, viszont mundkettő feltöltésnél 16,8 Mbit/s a szinkronsebesség, így UTP -n 95/30 Mbit/s a net sebessége. Viszont ha hagynák mindkettő vonalad maximumon furni, akkor nálad is meglehetne a 30 Mbit/s környéke feltöltési irányban!kopa1 technikai észrevételei én is kíváncsi vagyok.
Mert úgy volt az új csomagok bevezetésénél, hogy xDSL Bonding + IPTV esetén 55 -ös szinkron vonalanként az kvázi tuti. De ha bírja a vonal akkor a maximum szinkronsebesség 66 Mbit/s lesz vonalanként IPTV esetén. Ezek tükrében érdekes az amit a szerelő mondott neked. -
Voice24
őstag
válasz
lszlogal #98127 üzenetére
Köszi, tehát 870 forint a 2. beltéri díja. Viszont ez a letéti díj nekem új, korábban voltam már telekomos ügyfél, szintén sat-tévével, és akkor még nem volt ilyen.
Az előbb elfelejtettem kérdezni, a kedvencekkel hogy bánnak a mostani beltérik? Mert úgy rémlik, régebben ezt nem kezelték valami jól, pl. kikapcsolásnál elveszett a lista, vagy csatornalista-frissítésnél szintén újra kellett állítgatni mindent. Most hogy van ez, megjegyzi a beltéri?
-
Voice24
őstag
Hali!
Igazából nincs nagyon időm végigböngészni a topikot, ezért megkérdem:
Műholdas tévére váltáson gondolkodom (digiről), és érdekelne, hogy mennyi a 2. beltéri egység havidíja. A honlapon nem találtam rá választ, és megrendelni is csak egy tévére lehet (legalábbis én nem láttam olyan opciót az adatok megadásánál, hogy plusz beltéri). Mivel felénk még gyenge a vezetékes net, csak a tévé lenne, így magában nem olcsó, és a honlapon nem is tudom kiszámolni, mennyit fizetnék két beltéri után.
Köszi -
Dolphine
addikt
válasz
DJ. Ru$y #98111 üzenetére
Bocsánat a T-Home rossz beidegződés!
A Connection Triggert a Sagemcomban gondoltam.
A routerem adja a DHCP-t a Sagemcomban kikapcsoltam.
Net van, azzal nincs gond. Korábban beállítottam fix IP címeket MAC címekhez, de akkor majd átírom.
Át lehet állítani a routerben az IP-t, azzal nincs is gond! -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
pruzsi #98122 üzenetére
Sagemcom ONT-ot.
Egy gépen nem fogod tudni kihasználni a 2 Gb/s-et, mivel az eszköz meg a te eszközöd portjai is gigabitesek, így hiába a 2 Gb/s-es csomag, ahhoz minimum 2 gép kell és a saját router használata szinte kizárt, a Sagemcomnak mindenképpen "routermódban" kell maradnia.
Akinek a 2 Gb/s-es csomagja van, többet szív vele, mint élvezi. 1 Gb/s / 1 Gb/s mire nem elég?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Ha koaxon szolgáltatnak (a Net S erre utal, nálam a weboldal Net S Plusz-t ír xDSL-re), akkor az annyi lesz valóban 150 Mb/s, ha pedig réz érpáron, akkor 100 Mb/s-es csomag.
Szerintem jobban jársz, ha nem bolygatod a hűséged, amíg nem muszáj, főleg, ha többet is fizetnél, aztán, ha nem kötsz Magentát újra, de kiveszed belőle a netet, akkor még az is lehet, hogy a hűség miatt kapsz egy szép kötbért.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
ReFleXx #98116 üzenetére
Törvényi szabályozás van, hogy nem adhatják olcsóbban hűséggel a szolgáltatást, mint hűség nélkül. Ezért 1 év esetén kapsz az első három hónapban egy "minimális" kedvezményt, majd ugyanannyit fizetsz, mintha nem lenne hűséged.
Két év esetén pedig nem kapsz az előfizetésedre kedvezményt, hanem készülékvásárlásra kapsz kedvezményt.
Két év csak akkor köthető, ha veszel készüléket is, ha nem veszel készüléket nem is köthetsz két évre hűséget. -
ReFleXx
addikt
nézem a telekom ajánlatokat és 2 év hűségnél semmilyen kedvezmény nincs, bezzeg 1 év hűség mellett van az első 3 hónapban.
mi értelme igy a 2 év hűségnek? -
will5
tag
válasz
DJ. Ru$y #98103 üzenetére
Ezeket dobja ki ami elérhető a címemen.
Elvileg az internet és a telefon az nem a Telekom saját hálózatán jön hanem bérlik más szolgáltatótól.
IPTV-re nem tudok váltani, mert a fenti képről is látszik, hogy a nagyobb csomag és a HD ráadásul 2 beltérivel nem elérhető a címemen.
Jól kitalálta ezt a Telekom, hogy mindenképpen váltani kelljen az új Magentára, persze ugyanazért a szolgáltatásért több pénzért.
-
pruzsi
őstag
válasz
raider21 #98112 üzenetére
Igen,közben megoldódott most volt kint a telekomos szerelő,visszakötötte a leszakadt földelést és megvan a másik érpár is most már megy rendesen a net.
Kaptam rendes választ miért is volt ez a mizéria. Ha ip tv-t is kérek akkor már nem adnak +1 érpárt.
Tehát 1 érpár +2tv =30mbit net kb. Ha épp nem megy egyik tv sem akkor 50mbit.Szóval megvárom a optikát és akkor lesz iptv és magenta
már megszoktam a 100mbit-et úgyhogy abból nem engedek.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Dolphine #98109 üzenetére
Nincs T-Home, csak Telekom.
Connection Trigger az mehet manualra így van, de a Sagemben, ne a saját routeredben! A saját routeredben maradjon az alap, hogy mindig kapcsolódva legyen.
Teljesen mindegy a belsőhálózati IP cím, ha a saját routered összeakad a másikkal, akkor jó lesz a 10.X.X.X is, csak akkor az alhálózati maszkra kell odafigyelni, ha kézzel állítasz IP-t, de, ha a router oldja meg DHCP-n, akkor teljesen mindegy, mert jót fog osztani.
Ha van neted, akkor nincs semmi probléma.
Routeres kérdéssel jobban jársz itt vagy, ha van a routered márkájának / típusának topicja a fórumon, akkor ott.
Onnantól ,hogy a PPPoE be van kapcsolva a Sagemben és a routered jelentkezik fel, minden beállítást már a saját routeredben kell elvégezni.
Az, hogy a routered IP-jét, hogy állítod át, az az eszközön múlik, valahol biztosan van benne egy olyan opció, ahol az eszköz IP-jét tudod átírni, de mondom, ha van net, maradhat így is.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
adnoctum18 #98104 üzenetére
Erről beszéltem, IGMP képes eszközök kellenek az adó és a fogadó oldalon is, hidd el jobban jársz a PLC-vel.
poli27
Eddig abból próbálta összehozni ami otthon van, nem tudom, hogy még egy Mikro vagy 2 PLC adapter beszerzése jobb megoldás, de én valószínűleg a PLC-t preferálnám. -
Dolphine
addikt
válasz
DJ. Ru$y #98103 üzenetére
Szia!
Megint a segítségedre lenne szükségem.
A T-Home féle ONT eszköz firmware-e frissült, így van már PPPoE Passthrough.
DE!
Ma hajnalban a router is frissült és még fog is (talált újabb frimwaret.) Úgy néz ki a dolog, hogy az IP címek teljesen összekavarodtak és nem nagyon tudom kibogozni, ebben kellene a segítséged.
Az ONT alap IP címe: 192.168.1.1. Erre a routert nem tudom átállítani, mivel ütközést ír ki. Ezért a router alap IP címe: 10.0.4.1. lett. Automatikusan állította be! A kérdés, hogy maradjon így vagy állítsam át a router IP címét 192.168.1.1-re, de azt hogyan? A net 1000/1000. Ha marad a mostani felállás, akkor attól még ki tudom hajtani ezt a sebességet megközelítőleg, vagy sem?
Szóval ONT eszköz 192.168.1.1. DHCP-t kikapcsoltam, PPPoE Passthrough automatikusan bekapcsolódott (mezők nincsenek kitöltve az én routerem csatlakozik). Legutóbb mintha említettél volna olyat, hogy a Connection Triggernek Manualban kellene lennie?
Bocs, ha kissé zavaros voltam, de kicsit ideges vagyok, ráadásul most költöztünk új lakásba és semmit nem találok!
Ennek ellenére remélem érthető, hogy mit is szeretnék. -
poli27
veterán
válasz
adnoctum18 #98073 üzenetére
mikit mikivel köss össze... úgy tudod normálisan beállítani. Az igpm-t simán be lehet rajta állítani, tehát átendgedi a forgalmat....
-
Roland-87
aktív tag
2 napja volt egy áramszünet, pár perces volt, leállt a szolgáltatás is miatta egy rövid időre de azóta gyakorlatilag megszűnt a csomagvesztésem, ha van is 0,07%-0,1% között de az esetek többségében nincs semennyi. Nem tudom ez most az áramszünetnek köszönhető vagy közben csináltak valamit, esetleg valaki olyanhoz kötöttek akinél mókolás volt és ezáltal megszűnt a zavartatás is de remélem így marad a továbbiakban.
-
DSPx
tag
válasz
adnoctum18 #98104 üzenetére
IGMP hiánya okozza.
-
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Net S Plusz van nálad, nem Net S, a Net S plusz még mindig nem 150 Mb/s.
A régi Magentából elvileg kötbér nélkül tudsz vinni mindent az új Magentába. Új Magentában már nem engedik a SAT TV-t sem, csak az IPTV-t, szóval, ha nagyon bolygatni akarod, akkor vagy ugrik a komplett Magentád, vagy SAT TV-ről váltasz IPTV-re és újraszerződsz 1 év hűséggel (ha nem kell készülék).
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
adnoctum18 #98099 üzenetére
Akkor már PLC, mivel az biztosan működik, ellenben a wifivel, és még mindig nem tudjuk, hogy a Mikrotik átlövi-e az IGMP (IPTV) forgalmat, vagy csak a netet.
Szóval, ha eszközre költesz, akkor már a biztosra, szerintem.
Halkan jegyzem meg, hogy a Mikrotik szerintem tud "vevő" vagyis bridge lenni, ha a Belkin lenne a Mikro helyén, akkor lehet működne, de ez mind kísérletezés csak, és inkább nem fog működni, mint igen.
Ha jót akarsz, akkor PLC. -
dptrsk
Topikgazda
Az a helyzet, hogy most jelent meg az új 30% kedvezményt adó Magenta1, így csak akkor jár ez, ha minden csomagodat a legújabb verziósra teszed.
Ha van régi és új fajta csomagod is, akkor a régi csomagra TV+telefon kapnád a dupla kedvezmény 20%ot, az új netre meg semmit, mert egyedül van új verziós.
És még a Magenta1 is felbomlik, mert csak tv+telefon mellett nincs Magenta1re lehetőség.
Azt az ügyfélszolgálatosnak is jelezd, hogy nem szeretnél drágább csomagot.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kutya topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest