-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
goop
őstag
Ma megrendeltem én is, ismét telefonon, mert neten megint 500as hiba a rendelés végén, hihetetlen. A lényeg a neten már ott van a dokumentumok között a net 1000 meg a szuper családi hd. Már csak az embert várom a routerrel, mert azt mondták akkor aktiválják a netet is.
-
-
válasz
enginev3.0 #74180 üzenetére
Amúgy ennek tényleg mi értelme.
Rögzített hívásban közli az ügyfél, hogy nem kéri a routert.
Ha reklamáció van utólag, márpedig lesz, akkor előveszik a rögzített hívást és kész. -
Vekko
aktív tag
Sziasztok,
Az alábbi adatokkal, hogyan lehet, hogy csak 10 Mbit-et érek el (20 helyett)? Már beszéltem telefonon a Telekommal, akik kb. 1 óra után azt küldték SMS-ben, hogy nem találtak semmit és "szuperszervíz"-hez irányítottak.. Na már most, 3 eszközzel kipróbálva (wifivel és két cat5e lan kábellel), saját router nélkül, újraindítás és reset után fennáll a probléma, akkor nem hinném, hogy usererror lenne és fizetnem kéne megoldásért. Wifi tiltva van, nem lopják.
Modulation Type ADSL_2plus_AnxJ
Actual Rate(Up/Down) 1276/14332 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 2906/17276 kbps
Noise Margin(Up/Down) 28.7/9.1 dB
Line Attenuation(Up/Down) 11.3/26.5 dB
Output Power(Up/Down) 11.9/18.8 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 32/288
Interleave Delay(Up/Down) 7/8 ms
INP(Up/Down) 3/2.5 symbols
Profile N/A
LinkEncap G.992.3_Annex_K_ATM
CRC Errors(Up/Down) 0/137
FEC Errors(Up/Down) 420/640768 -
blg
senior tag
válasz
Patrik1995 #74188 üzenetére
Nem
-
bencze
senior tag
Ma délelőtt rendeltem. Még nem hívtak a router miatt. Most jöttem haza, reboot után néztem. Érdekes értékek.
Win10 alól futtattam a speedtestet chrome-ban, egy tp-link 4300 van és az ont bridge módban megy. -
choco01
addikt
válasz
enginev3.0 #74185 üzenetére
Hétfőn jönnek az tuti.
-
poli27
veterán
válasz
enginev3.0 #74180 üzenetére
Majd szólj ha megjött a router adom a címemet
Ez a router ezres nagyságrendben ahogy a T rendelheti nincs sztem 5k nekik.... egy ekkora cégnek ez meg semmi...
-
petya2012
őstag
válasz
enginev3.0 #74178 üzenetére
kűldheted nekem is jó pénzért a routert
-
poli27
veterán
válasz
enginev3.0 #74178 üzenetére
Kapsz ingyen egy saját routert és nem kéred akkor fogadd el és add nekem ennyi a megoldása, privátba leírom hova küldheted a postát állom
-
enginev3.0
félisten
válasz
DJ. Ru$y #74177 üzenetére
Ja értem, azt hittem ezt viszik el, dehát nekem van gigabites routerem, az eszközt meg eddig is csak átjáróként használtam amit ők adtak, akkor minek adnak még egy routert? Nem lehet azt mondani hogy köszi nekem van
Mondjuk ez sem baj, mert eddig csak 50mbites wifim volt
De igazából tényleg tök feleslegesen adnak egy routert -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
enginev3.0 #74174 üzenetére
Nem mondem, hanem ONT, és nem cserélik, hanem a normális wifi sebesség miatt bekötnek egy AC-s D-Link routert is mögé.
-
tomi5244
őstag
válasz
enginev3.0 #74174 üzenetére
Nem kapsz újat, de már ezt is ezerszer leírták!
Mellé kapsz egy dlink routert. Addig viszont nem állítják be.
-
enginev3.0
félisten
Egyébként a Huawei modem is gigabites nem? Minek cserélni, mondjuk nekem is azt mondták a telefonba hogy kapok újat
-
Rent
senior tag
Nekem ez a sima huawei fehér 2 antennás eszköz, ami eddig is volt. A DLINK wifi eszközt még nem hozták ki. Azért emelték meg előbb a sávszélt, mert teljesen lehalt nálam az internetszolgáltatás 1 teljes napra és máshogy nem tudták megoldani. DLINK miatt majd fognak hívni.
-
Csizi12
csendes tag
Nálunk egy órája kapcsoltak át gigabit-re. Tegnap délben telefonon rendeltem. Eddig még nem hívtak, hogy mikor jönne szerelő a router-el, de úgy néz ki ettől függetlenül átraktak Netmánia 1000-be. Egyébként mielőtt hazaindultam melóból tűnt fel, hogy az online felületen az előfizetéseim között már nem Netmánia XXL van, hanem 1000.
-
Adama123
aktív tag
Sikerült megrendelnie Szuper Családi HD csomagot olyannak, aki még a régi rendszerben van? Telefonon azt mondták nekem, hogy addig nem tudom megrendelni, amíg az új rendszerbe át nem kerülök. Természetesen azt nem tudta megmondani, hogy mikorra lesz ez meg.
-
csibuka85
őstag
-
rozsomak
tag
válasz
DJ. Ru$y #74162 üzenetére
ja bocs! az én storym az volt, hogy iszonyatosan béna volt a "HD" minőség, akkor vettem észre hogy 0 HD stream van és valami butított "HD" streamet kaptam, ~4mbitest. Akkor reklamáltam, mindig újígatták a hibajegyet, kb 6hét volt mire végül rendeződött.
Én már várom az új, változó bitrátájú iptv rendszert, remélem a felső korlát magasabb lesz mint a ~9mbit -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
rozsomak #74161 üzenetére
Nyilván kiadnak 1 HD-t DSL-en is, itt mindig a 2 HD a kérdés. A kettes lemaradt a hozzászólásomban, most látom, mi a problémád.
Akkor hogy te is értsd (vagy ne tudj belekötni):
DSL-en (beleértve a VDSL2-t is): 1 HD + 2 SD érhető el.
Koaxon és optikán kérhető: 2 HD + 1 SD leosztásban is az adások száma, amennyiben az előfizető az új rendszerben van. -
Mr.Csizmás
titán
sziasztok!
augusztusban hosszabbítottam 50-es nettel, most ránéztem a gigás csomagra, engedné a címen, csak ezt írja:
2017.08.01-ig hűségidőt vállaltál meglévő díjcsomagodra!
Ha le akarod váltani meglévő díjcsomagodat, lehetséges, hogy kötbért kell majd számláznunk. Az esetleges kötbér mértékéről érdeklődj ügyfélszolgálatunkon!ettől nem kell perkálnom? illetve router ügyileg mi tudja kiszolgálni? most egy 841ND van.
-
Rent
senior tag
Na vegre, Monor 120>1000
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
lemusz #74151 üzenetére
MTU-t felesleges szerintem gépenként állítani, egy normális routerben simán megadható az MTU.
Nem torrentkliensről beszéltem, hanem bármilyen letöltésvezérlőről pl. Flashget, Steam.
Programja válogatja a beállítást, tudni kell a maximális letöltésed, feltöltésed és abból kikalkulálható, hogy mennyit engedélyezel neki. -
lemusz
addikt
válasz
choco01 #74149 üzenetére
Vannak benne beállítások, amik igen, pl ez az MTU szerintem elég fontos, mert megadja, hogy emkkora lehet egy egy packet maximális mérete, amit még úgy tud küldeni vagy kapni, hogy ne kelljen fregmentálni azt. Aztán ott van a tcpackfrequency és tcpnodelay, ami egyes játékokban (pl. wow) jelentősen csökkentheti a pinget állítólag (én special nem játszok vele, mert CS:GO-zok, az pedig UDP kapcsolatot használ, nem tcp-t.)
De hogy gyakorlatiasabb példát is mondjak volt hogy néztem streamet twitchen és folymat bufferelgetett, aztán állítgattam ezt azt, újraindítottam a gépet, utána pedig jó volt.
Ru$y: És ezt hol állítod, torrent kliensen belül?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
rozsomak #74147 üzenetére
Poén lett volna. Engedd el. HD minőségű adást nem lehet DSL-en nézni.
lemusz
Teljesen felesleges szerintem ilyen dolgokat állítgatni, ha az eszközeid bírják. Anno pár megás ADSL-nél oké, hogy minden bitért küzdöttünk, de én nem használok ilyeneket ma már. Amit én szoktam egyedül a letöltésvezérlőket korlátozni ~80%-os fel és letöltési sebességre. -
lemusz
addikt
-
törölt tag
válasz
Patrik1995 #74132 üzenetére
Optikán és koaxon van elég régóta 2 HD stream, ha az új rendszerben vagy nyilvántartva akkor a 1412 lehet kérni a bekapcsolását.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
lemusz #74136 üzenetére
Mivel ez már nem csak egy modem, hanem HGW egyben, ezért sima "Helyi kapcsolat"-ként kezeli a Windows. 4 gépet tudsz kábelen rádugni, illetve wifin továbbiakat csatlakoztathatsz.
Ha problémád lesz a netkapcsolattal, akkor keresheted ott is a problémát, bár ezek szerintem nem jelenthetnek gondot.
-
blg
senior tag
válasz
le van írva az Összefoglalóban:
IPTV esetén hány készüléken nézhetek HD adást?
Optikai és IPTV képes (ED3) koax hálózaton lehetőség van 1SD+2HD stream igénybevételére. Amint az ismert, a Magyar Telekom az ügyfél- és szolgáltatásnyilvántartó és számlázó rendszerek konszolidációját végzi, emiatt a régi és új rendszerek között különbség van a szolgáltatások esetében. Az 1SD+2HD beállítás csak az új rendszerekbe átkerült ügyfelek esetében érhető el. Amennyiben egy meglévő ügyfél már átkerült és optikai vagy ED3 IPTV képes koax hálózaton van szolgáltatása, akkor az ügyfélszolgálaton lehet jelezni a stream váltási igényt. -
rozsomak
tag
válasz
az az engedélyezett HD streamek számától függ.
Settopbox menüjében meg tudod nézni. -
kircsike
tag
Én meg most értem haza.
24 óra kellett.Vennem kell egy ütősebb gépet.
Ui: Senki nem szólt hozzám. Semmit nem kaptam. Még eddig. Csak haza érve azt tapasztaltam az iPhon-nal hogy a feltöltésem 207Mb/s. Na ONT kikapcs-bekapcs. Ezt egy notebookkal mértem. Mondjuk i5-ös, de sebaj.
-
törölt tag
válasz
enginev3.0 #74135 üzenetére
A D-Link router az ajándék!
-
lemusz
addikt
válasz
DJ. Ru$y #74127 üzenetére
Aha köszi, na most én a wifit (wlan beállítások mind azok?) kioffoltam, kütyün se világít. Szeretnék is vezetékesen maradni, bár jó tudni hogy ezzel lehetne már azt is csinálni, így második gépre is lehetne internetet varázsolni?
Jó látni, hogy windows retry után már nem kell mindig jobb alsó sarokban a széles sávó kapcsolatra rámenni, sőt már nincs is szükség egyáltalán arra, szolgáltatásokban akár offolható is lenne a telefonos szolgáltatások. Ugyanakkor ez az új rendszer a régivel ellentétben igényli a DHCP szolgáltatást. Nah most a realtek lan driverben én offolni szoktam dolgokat, mint pl. ipv6-ot, csomagütemezőt, vagy az advanced beállításokban olyanokat hogy áramlásszabályozás vagy megszakítás visszatartása. Ezek nem jelenthetnek gondot?
-
enginev3.0
félisten
Megrendeltem
Először 9050ft-ot mondott, de mondtam hogy én a weboldalon összeállítottam a csomagot és ott csak 6720ft-ra jött ki, azt mondta jajjj biztos a rendszer valamit beleszámolt neki, és igen, megkapom 6720ft-ért
1év hűség, alap telefonnal
Szóval 1500ft-tal kevesebbet fizetek, és 10× gyorsabb lesz a net
Valakinek aktiválták már?
Hoznak új Dlink modemet is
-
Patrik1995
csendes újonc
Amúgy most is úgy van még az IPTV-nél. hogy két, külöbnöző set top box-on nem lehet párhuzamosan HD adásokat nézni?
-
icetheman
tag
Kíváncsian várom az első gigabites speedtest képeket, és szolgáltatással kapcsolatos tapasztalatokat
-
Klown
aktív tag
Ma déltájban a netes felületen én is leadtam a rendelést Netmánia 1000 + alap telefonra. Kíváncsi vagyok mikorra lesz szerelés, ill. hogy mikor keresnek fel a szereléssel kapcsolatban.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
lemusz #74120 üzenetére
Jelen esetben, teljesen mindegy, hogy Cat5e vagy Cat6. Menni fog, elvileg maradhat a gépen, bár én a gépeimre nem pakolok semmit, így biztosabb lehet inkább az asztalon. A kábel hosszak pedig akkor befolyásolják ilyen rövid távon, ha valami nagyon ramaty kábelről van szó, de csak nem.
Nem sok mindent tudsz állítani. Így a wifi nevén és jelszaván kívül szerintem semmit.
-
Melack
veterán
válasz
enginev3.0 #74124 üzenetére
Gond nélkül menni fog, én 1-én este kértem 30-as csomagot, ma meg az ezrest. Nem volt semmi gond.
choco01: akkor remélem hozzánk is ideér a csóka, ha már hozzád is viszi
-
choco01
addikt
válasz
enginev3.0 #74124 üzenetére
Én is, nálam meg a csöngééés
-
choco01
addikt
válasz
enginev3.0 #74122 üzenetére
Igen, tudod
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
1 hónapja emeltem 120mbit-re 8ezertért havonta
Most viszont a gigabites net olcsóbbra jönne ki, tudom felfelé emeltetni? -
lemusz
addikt
Megjött a futár a szereld magad csomaggal 30 megás nethez. Speedport entry 2i-t kaptam. Beüzemelés könnyű volt, bár elgondolkodtam egy percig, hogy splitternek maradnia kell-e vagy sem, végül offoltam. A csomagban lévő két telefonkábel alig másfél méteresek, ezért a régieket használom, remélem a vonal minőségében nem okoz majd gondot, hogy másfél méter helyett kb 3 és fél méteresen van. Ugyanakkor a sárga ethernet kábel helyett találtam jobbat, mert szerintem az csak cat5e típusú lehet (bár nincs ráírva), nekem pedig van egy rövidebb, 30 centis cat6 kábelem. Gépházon van rajta ez a fehér csoda, remélem nem olyan érzékeny, hogy ez gondot okozzon. Telefonáltunk 80-as számra, mert muternak kellett a vezetékes telefon, már műkszik is. Netet kb mennyi idő alatt állítják át? Fehér csoda szoftverében érdemes-e állítani valamit?
-
choco01
addikt
Na most hívtak, hétfőn délután jön a szerelő és hozza a routert.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Megkérek mindenkit, hogy az indulatait máshol vezesse le, és a fröcsögést akármilyen rossz is nektek a változás, kerüljük a fórumon!
-
stomi78
tag
Köszönöm a válaszokat !
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hardcore café
- Okos Otthon / Smart Home
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Asztrofotózás
- Wuthering Waves
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest