- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bengio
tag
válasz
Capella #152647 üzenetére
Korábban így volt, t + saját router. De az a t-s egy huawei hg8245 volt, ami gyakorlatilag egy 0 a sagemcomhoz képest, már ami a testreszabhatóságot illeti. 0 port forward lehetőség. Távolról szerettem volna anno a belső cuccaimat elérni, melóhelyről. Ezt a huawei nem tudta, még pingelni sem tudtam a saját wan oldali public ip-met kintről, time out, kvázi mintha nem lett volna itthon netem. Nem lehetett a pinget feloldani, nem volt ilyen opció a gui-ban (ezt a t saját fórumában javasolta, a mikéntjét már nem árulta el az okos). Lecseréltettem a t-nél a huawei-t erre a sagem-re. Nagy örömömben kiengedtem a kamerát, meg egy könyvtárat, benne néhány doksival smb-n, kísérleteztem vele, próbálgattam, és így maradt. Megszólalt a kamera, besz.rtam, leírták, hogy esélyes, hogy feltörték, bejutottak (a nyitott porton). Erről akartam megbizonyosodni: valóban kívülről érte el valaki az adott pillanatban, vagy a kamera koxolt be? Nézzünk egy logot a sagem-ben. Semmi ilyesmi. Vagy csak én nem találom! Áhá! Hová fordulok? 1. szolgáltató: elküld a p.cs.ba, hívjak rendőrt. Persze, tuti gyors, járható út, talán 10 perc utánajárással megtalálom az infót neten. 2. lépés: google. Jó, szarul keresek, biztos azért nincs semmi ilyen bejegyzés. 3. lépés: (ph) fórum. Tud ilyen logot? Igen / nem. Most itt tartunk: új router, vpn, másik alháló, stb. Sorry, nem flame, csak csalódottság, lyukra futás sokadik próbálkozásnál x-edik nap utánajárás után is….
-
Bengio
tag
válasz
boborján2 #152646 üzenetére
Nem érdekel ki van mögötte. Pont ezt írtam. Az érdekel, történt-e bejárás. A tény érdekel maga.
Amúgy engedjük el. Egy egyszerű igen / nem választ szerettem volna arra a kérdésre kapni, hogy tud-e a sagemcom 5670v2 router olyan logot készíteni, és adni, mint amilyet a korábbi hsz-embe illesztett kép ábrázol. Kinti IP, source port, belső target ip. Ennyi. Tudja / nem tudja. Lehetőleg olyas valaki válaszát vártam, aki “bennfentes”, 100% biztos benne, ismeri az eszközt, jártas benne, használta már ezen funkcióját.
Ha tud ilyen logot, hogy szedem ki, ha nem tud, nem tud, földet rá.
Vágom a VPN-t, meg azt is, hogy saját router kell, ami okosabb, biztonságosabbá tehető, jobban használható. Perpill ebből tudok főzni, ennek a tudása érdekelt volna.
Peace
-
Winne
nagyúr
Sziasztok,
A 2000/1000 mellé Technicolor FGA2233 eszközöm van, 100-150 db torrent között tartok seedben torrenten dolgokat, de néha gondol egyet és 1-1 napig nem tudok böngészni, nem tölti be az oldalakat, időtúllépés van kábelen és wifin csatlakoztatott eszközeimen is. Amint kilövöm a torrentet megszűnik a probléma.
Első kérdés: lehet-e az eszköz gyengesége ez és ha igen, a másik forgalomban lévő eszköz erősebb-e, több-e benne a ram vagy rom, segíthet-e az eszköz cseréje?
Második kérdés: kinek mennyi jön ki torrenten sebességben a jól seedelt torrentek esetében? Mi a max, amit tud? Nyilván 2.5 gigabites porton, ssd-re töltve.
-
Capella
senior tag
válasz
Bengio #152643 üzenetére
Akkor a legjobb lenne, amit javasoltak minimum egy router, amin VPN szerver is fut. PPPoE passthrough a Sagemre, és az új router biztosítaná a netet minden kritikus eszköznek egy másik alhálózaton.
Ettől még maradhatna helyi eléréssel a Sagem hálózata wifin és LAN-on, ha van értelme. -
boborján2
aktív tag
válasz
Bengio #152635 üzenetére
Ip címből soha nem fogod tudni ki van mögötte ,nem hogy levadászd. Max a hatóság, de pl. a végén lesz egy random kínai, vagy valami vpn ip , akkor ahhoz sok sikert. Szerintem ne ebbe fektesd az energiát ,hanem a védelemre ,hogy legközelebb ilyen ne történjen. Illetve ha értelmes log kell , na azt ne várj szolgáltató eszköztől , magadnak kell megoldani pc-vel ,nas-al, vagy egy normális saját routerral.
-
yogibear
addikt
válasz
GoodSpeed #152633 üzenetére
Régen tudtommal minden szolgáltatnál tiltották, de most tuti működik, Dominón, ki van tesztelve...
Jó régen ezt a VB reget Tkom vonalasnál használtam... mert már ott akkor is aranyár volt a percdíj az alapcsomagban... csak akkor még 3 huf volt a VB percdíja és 6 hónapig volt ingyenes a vonalas hívás... Most csak az elsődleges telszámot kellett módosítani a Dominósra és huss. -
Bengio
tag
válasz
Capella #152641 üzenetére
Szia!
Nem wifi, és nem fiók feltörés.
"Illetéktelen" -> Az én Public IP-m -> nyitott port az internet felé -> kamera.
Egyébként kamera helyett beszélhetnénk akár NAS-ról, vagy helyi számítógépen megosztásról is. Sőt, akár ezt a kamera vonatkozást el is engedhetjük teljesen. A példaként említett SMB megosztásnak is nyitnom kell portot, hogy az internet felől elérjem pl. munkahelyemről, ezek a sagemcomban zárva vannak gyári alapértelmezésben.Helyi router logban azt szeretném látni, hogy a nyitott porton keresztül milyen külső IP felől érték el a belső eszközömet. Én tudom, hogy milyen számú port volt nyitva. Ha azon a porton, az adott időpontban látok egy ismeretlen IP-t, akkor tudni fogom, hogy megtörtént a baj. (én kívülről kizárólag a munkahelyemről (fix public IP) jelentkezek be a belső otthoni hálózatomba így azt ki tudom zárni, főleg, hogy az adott időpontban 1 szobával arrébb voltam otthon, a lakásban, nem munkahelyen)
Egy ilyenre gondolok pl.:
A telekom alkalmazásban ugyanazt fogom látni, mint a router webes felületén, ami a LAN oldalon felcsatlakozott eszközök vannak, esetemben külső behatolásról beszélünk, ott MAC-címet eleve nem is látnék, csak source IP-t. -
Capella
senior tag
válasz
Bengio #152640 üzenetére
Amit a linkelt hozzászólásban írtál, nekem abból nem igazán jön le, hogy ezt a jelenség miért WiFi vagy fiók feltörése miatti illetéktelen hozzáférés okozta volna. Lehet, hogy voltak más jelek is.
AnonymusX már írta, hogy a fiók feltörés esetén a nyomokat a helyi router logban nem látnád.
Van egyébként log a Sagem 5670 v2-ben is, de hogy pontosan hol és miket mutat, most nem tudom csekkolni és mutatni, mert távol vagyok.
Viszont távolról is le tudod kérdezni, hogy jelenleg milyen eszközök csatlakoznak a Sagem hálózatára, vagy voltak már csatlakozva korábban valamikor, és most nem csatlakoznak.
Igaz ez elsőként csak MAC és IP címet mutat, de érdemes egyenként sorra beazonosítani, akár most utólag, és a felismerteket átnevezni, hogy kitűnjön, ha valami új lesz.
Ezt a Telekom appban tudod megtenni okostelefonról. Elindítva kiválasztod az adott címre vonatkozó előfizetésed internet részét. Egyébként a Sagemcom ONT képét mutatja is ehhez az előfizetéshez a bal oldalon.
Rábökve erre, lesz egy olyan menüpont hogy Csatlakoztatott eszközök. Ez alatt ott lesz, hogy jelenleg mi csatlakozik, mi nem, ahogy írtam MAC address és IP cím elsőként.
Itt általában azt írja, hogy 2 órája volt frissítve, de frissíthetsz is egy gombbal.
Nekem volt már olyan pár napig korábban, hogy a Telekom szervere nem látta a saját eszközét, miközben minden rendben üzemelt, és ezért pár napos állapotot mutatott, mert nem tudott frissíteni. Persze nálam ugyanaz volt, mint a friss lett volna. -
Bengio
tag
válasz
AnonymusX #152639 üzenetére
Szia!
Úgy van, ahogy mondod, viszont a sztorihoz hozzátartozik, hogy RTSP protokol-on keresztüli távelérés miatt kinyitottam neki a szükséges portot: néztem távoli gépen, VLC-n keresztül is pl., kísérleti, teszt, próbálkozás, kíváncsiság jelleggel, nevezzük akárhogyan. Ami gond, hogy ez sajnos nyitva is maradt pár hétre (sok teendő, nem volt időm rá, elfelejtődött, stb., 100 % my fault). Ebből kiindulva nem valószínű, hogy a TP-Link accountot hackelték meg, ahhoz egy elég bonyás jelszót adtam meg. A kamerák külön-külön egyesével is "eszköznév-jelszó" párossal vannak ellátva, kvázi "védve" (ezek nélkül azokhoz sem férsz hozzá - legalábbis stream folyamon nem), de azok lájtosabb jelszavak, csak betűket tartalmaz. Nem vagyok spíler, nem tudom miből tart egy ilyenbe bejutni.
A lényeg, hogy szeretném megtudni, hogy nekem, egyszeri halandónak az 5670-es router mit hajlandó kiköpni magából, és hogyan.
-
AnonymusX
őstag
válasz
Bengio #152635 üzenetére
Szia!
Nem ismerem a TP-Link kamerákat, ezeket fiókhoz kell társítani? Mert akkor az is előfordulhat, hogy azt a fiókod törték fel, amihez a kamera hozzá van rendelve és akkor onnan tudták vezérelni a kamerát.
Ebben az esetben mást nem is látnál a router logban, minthogy a TP-Link kamera a TP-Link szervereivel kommunikál.
-
Shadowduet
tag
válasz
taki01 #152636 üzenetére
Az meg úgy volt, hogy az első cserénél maradt a régié, de otthagyták az újat adaptert is, hogy ha megint csinálja, akkor cseréljem én ki, ezt megtettem, majd ugyanúgy csinálta, szóval amikor volt a 3. box csere, akkor a szerelő hozott egy új adaptert, amit kicserélt arra, amit még én dugtam be, és azt mondta rá, hogy ezt ki adta, nem is hozzá való...
Mondtam neki, hogy a kollégád volt...
-
gyulank
addikt
Ha küldik a másik készüléket, azzal már egyből gyorsabb lesz a net, vagy majd csak következő hónaptól?
-
taki01
őstag
válasz
Shadowduet #152634 üzenetére
Tápegységet cserélték vagy csak a box? Tápegység hibánál szokta ezt.
-
Bengio
tag
Sziasztok!
Telekom otthoni internetre egy Sagemcom 5670-es (v2 talán?) eszközön keresztül csatlakozunk. Más routerünk nincs.
Vannak arra utaló jelek, hogy illetéktelenek hozzáfértek az otthoni IP kameránkhoz. Ha érdekel bárkit, ezt bővebben [itt] kifejtettem.
A kérdés: Ebből a sagemcom routerből ki lehet-e nyerni olyan log-ot, amin látom, hogy befelé honnan, melyik porton keresztül jött kérés? "Sima" admin felhasználóval be tudok lépni a felületére, de az ott elérhető log-ok egyike sem ennyire részletes, csak azt látom, hogy LAN (vezetékes, és wifi) oldalon ki mikor jelentkezett fel (kért IP-t), vagy csatlakozott le, mikor volt sikertelen PPPoE csatlakozás a szolgáltató felé, stb. Létezik, hogy van egy magasabb szintű, beépített user a routerben, ami több infót ad?Nem mellékesen a telekom ügyfélszolgálatot tegnap felkerestem telefonon, ahol arról tájékoztattak, hogy ilyen log-ot ők nem adhatnak ki, forduljak a hatóságokhoz
Mondjuk, ha annyira nagy hacker lennék, hogy egy logból kinyert IP címből megállapítom a feltételezett tettes kilétét, megkeresem, és levadászom, akkor nem hívtam volna őket....
Nekem már az is megnyugató infó lenne, ha nem lenne erre utaló bejegyzés a logban. Nem találgatni szeretnék, konkrét adatok kellenének a routerből.
-
Shadowduet
tag
válasz
GoodSpeed #152631 üzenetére
Ezen már túl vagyok, 5x beszéltem velük, 3x ki is jöttek és cseréltek set top boxot, ugyanaz a jelenség. Vittem már kínomba oda egy másik TV-t is (mamámnál van ez a jelenség), és azzal nem csinálja. Értem én hogy a TV csinál valamit, de mit? HDMI CEC-t nem tudja a box a technikusok szerint, nekem nincs több ötletem.
-
-
yogibear
addikt
válasz
GoodSpeed #152629 üzenetére
Sőt... olyan is van, hogy ha nincs vonalasa, a Dominós telefonjára felteszik a Mobilvoipot, beregelnek egy Voip szolgáltatóhoz, pl. Voipbuster, és belföldön kb. 7 forint percdíjért beszélnek, nem 27 forintért... plusz vonalas számokat első 4 hónapig ingyen hívhatnak a feltöltés után... csak net kell a telefonra... arra meg ott a Maraton 4ezerért 5 Gb ami nem időkorlátos... plusz domino day is ad időnként netet egy napra akkor aznap nem a maraton fogy...
Simre feltölt 3ezret egy évig érvényes, a maraton 4ezer, a Voipbuster kb 5ezer... 12 ezerből bőven elvan egy évig, vagy akár tövább is... -
válasz
Shadowduet #152630 üzenetére
1414.
-
Shadowduet
tag
Sziasztok!
Van egy iptv szolgáltatásunk, ahol a set top pox egy CISCO ISB2201, a TV pedig egy AKAI LET32HR3280. Net nincs, csak iptv. A probléma a következő: Ha a TV-t kikapcsoljuk, pár percen belül a box elkezd magától ki/be kapcsolni, az a 3 LED ami rajta van (bal szélső zöld, mellette kék, középen pedig a nagy zöld/piros/sárga színeket váltó "bekapcsolást" jelző LED) össze-vissza kialszik visszajön, totál véletlenszerű az egész, a lényeg hogy mire újra bekapcsolnánk a TV-t, újra be kell állítani a nyelvet, meg kiírja utána hogy IP cím lekérése, egy csomó idő eltelik vele, olyan, mint amikor resetel az eszköz. Van, hogy bejön a 2 fogaskerék, mintha szoftver resetelne, szóval igazából tök véletlenszerű a működése. Viszont ha a TV be van kapcsolva, tehát nézzük az adást, akkor nincs semmi baj, nem szakad, nincs vele semmilyen probléma. Mi lehet a gond? Köszi előre is a választ!
-
válasz
MaxxDamage #152628 üzenetére
A technológiából fakadóan, a telefon ráadásul irdatlan profitot tud termelni, hiszen Interneten keresztül megy... mennyi lehet havonta a fenntartása a Telekomnak, egy Hoppá esetében? Nem sok... akkor is hatalmas haszna van, ha valaki éjjel-nappal szövegel. Még az SMS-nél is jobb lehet. Mondjuk az pechjük, hogy az SMS-t lényegében kinyírta az Internet alapú üzenetváltás, Messenger, Viber, Skype stb... de már egyre több nyugdíjasról is tudok személy szerint is, akiknek lenne pénzük akár a fenntartására, de van egy Domino-s számuk és remekül megvannak vele
-
-
gabo89
senior tag
válasz
tuto558 #152618 üzenetére
Vezetékes telefon működik ilyenkor? Az IPTV "nyilván" nem.
@ImpersonatoR: Igen, mennie kell, ahogy írtad. Én így használom az 1Gbit/s switch-et. Esetleg itt is érdeklőd meg: Otthoni hálózat és internet megosztás
-
ny.janos
tag
válasz
Turbobacsi #152613 üzenetére
Érdekes ez a dolog, mert ha valóban hiba volt 4-e és 8-a között 5 napig, akkor a szolgáltató úgy tűnik nem hárította el azt 72 órán belül. Feltételezetten nem volt teljes szolgáltatáskiesés, csak minőségbeli romlás, így az ÁSZF pontjai alapján ez a hibaelhárításra meghatározott időtartamon túli minden napra a havidíj egy napra jutó összegének négyszerese lenne, mint kötbér. Azaz 8 napnyi előfizetési díj a kettő napra. Ehhez képest értesítenek, hogy jóváírnak 1 napi előfizetési díjat. Igazán gáláns ajánlat. Főként ha utána megírják, hogy tévedésből kaptad a levelet, nem írnak jóvá semmit. Igazán vicces, de valahogy nincs kedvem nevetni.
-
victorhun7
tag
válasz
Turbobacsi #152613 üzenetére
Its a trap
-
-
-
tuto558
aktív tag
Sziasztok,
Na ma megérkezett az új Pro csomag WAN failover szolgáltatásához az USB stick.
Állítani semmit nem kell, csomagból kivesz, ONT-be bedug, és működik.Tesztelgettem kicsit, hogy ténylegesen hogy működik élesben, és azt kell mondjam, egyelőre hibátlan, 3 szor próbáltam: optikai kábel kihúz, átállás LTE kapcsolatra, kis idő után optika vissza.
Az optikai kábel kihúzását követően kb 20 másodperc, mire átvált az LTE kapcsolatra:
Amint újra van net az optikai kábelről, nem áll rögtön vissza, nem mértem le pontosan, de kb fél perc - 1 percet vár hogy stabilan van-e vezetékes net, ezután kevesebb, mint 1 sec alatt visszaáll, nem esik ki ping, a latencyből látszik a visszaállás:Illetve csináltam még egy speedtest-et is a gépemről (ami vezetéken lóg az ONT-n), amíg az LTE backup volt aktív:
(Ez persze gondolom erősen területfüggő.) -
Ha a 2000/1000 -es netemhez (amit tud valóságban is) adott Sagemcom F@st 5670 -router 1db 2.5 Gbps -es portjára (kék) rákötök egy ilyen ZYXEL MG-105-ZZ0101F 2.5 Gbps Switch -et [link] akkor mind a 4 maradék porton tudni fogja a switch az adott max sebességet gondolom ? (nyilván nem egy időben egyszerre)
-
Capella
senior tag
válasz
Kekmen #152615 üzenetére
Nem tudom, hogy mitől függ, hogy belekerülnek-e az adatok a Telekom fiókból letölthető szerződésbe, vagy csak marad "üresen" a szerződés dokumentum.
Nekem benne van. Ügyfélszolgálatnál személyesen kötöttem meg a szerződést. Csak tipp lehet, hogy talán ez befolyásolja, hogy ügyintézője válogatja, hogy kitölti-e rendesen a szerződést a gépen, vagy esetleg annak aki a neten rendeli meg a bekötést, annak nem kerül bele automatikusan a cím és a fiók adatok, valamint a vonalas telefonszám, ha van.
Esetleg lehetne erről egy kis kutatást lefolytatni, hogy kinek hogy történt. Annyiból viszont mindegy, hogy akinek nincs benne, úgyis az ügyfélszolgálathoz kell fordulnia, ha szükséges a PPPoE jelszó. -
Turbobacsi
senior tag
hogy mik vannak
-
-
boborján2
aktív tag
válasz
Lauda #152603 üzenetére
A tapasztalat azt mutatja nem túl nehéz elvágni a távközlési vezetékeket. A gáz nagyon precízen van a térképeken , nagyjából a víz/szennyvíz is. Viszont nem egyszer láttam olyat hogy a térkép alapján az optika nem ott megy ahol kell ,vagy épp nincs is a térképen.
Én úgy látom hogy ez valamiért nem prioritás ,hogy a hasonló módon precízen legye rajzolva mint a gázcső.
Persze a gépkezelő is hibázhat, ugyanakkor a kolléga úgy beszélt a traktorosokról ,mint ha naponta 2x valahol letépkednének 150m optikát csak mert részegek.
-
scream
veterán
válasz
szjoci #152595 üzenetére
Köszi az infót, akkor elengedem a témát.
Végülis a jelszót sikerült megtudni telefonos üfsz-on keresztül (az aktuális jelszót diktálta le, nem újat állított), de nem volt egyszerű menet valamiért (nem találtak aktív szolgáltatást az MT azonosítóra több körben, aztán valahogy mégis
).
Bekötésnél direkt kérdeztem a srácot, hogy a PPPoE jelszót hogyan tudom meg, mondta, hogy web UI-ra belépve láthatóvá tudom tenni (Technicolor ONT), ami nem igaz.
Nekem is jobb lett volna, ha megmutatja a user/pass párost a telefonján.
-
válasz
kis20i #152588 üzenetére
Szerintem jó eséllyel én vagyok a topicban az egyetlen olyan Magenta 1-es aki csak a Telekom TV Steamet, a mobilinternetet, és a Mobil M-et használom csupán a gyakorlatban, mert a vezetékes szolgáltatások a másik lakásomban vannak, ahol apám lakik, mivel nem tudom áthozni az állandó címemre Hajdúszoboszlóra... eléggé hülyén hangzik, hogy így is meghosszabbításra került, de nekem csak a felét kell fizetnem... ebből fakadóan engem külön nem érint a WAN failover, ezért is van minimum vezetékes Internet (250-es) , meg alap telefon.
-
Roland-87
aktív tag
válasz
tuto558 #152592 üzenetére
Én is ezért gondolkodok rajta mert ugyan van korlátlan mobilnetem hordozható routerrel amit rá tudok kötni úgy egyébként az itthonira és "átadja" a netet usb-n keresztül, de ez csak akkor működőképes ha itthon vagyok és minden alkalommal manuálisan kell megcsinálni, amiért viszont egyelőre várok vele az már kicsit off téma.
Konkrétan nálunk egy 800 fős kis faluban a nap 24 órájában pocsék a mobilnet sebessége, szinte 100% biztos vagyok abban hogy nem ekkora a túlterhelés hanem valami más probléma van, nappal 1-2mbit érhető el, éjjel 3-4 néha 5 is megvan, fullos térerővel, itt a torony tőlem légvonalban 300 méterre, régen 70-80 de nem ritkán 100 felett mértem, majd egyszercsak bezuhant és azóta ez van, nehezen hiszem el hogy valaki már lassan 1 éve a nap 24 órájában kimaxolja a cellát, mégis mit tölt le? Az egész internetet?
Szóval ameddig ilyen a hálózat nem vagyok hajlandó fizetni ezért az extráért, de lehet így most teszek egy próbát a hibajelentéssel hátha nem ráznak le újból.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.