Aktív témák

• kammu

csendes tag

Sziasztok!

Visszaolvastam pár oldalt, de nyilván nem az egészet. Én is új lennék az IPTV témában. A napokban felhívtak, hogy nálunk is elérhető az IPTV (Telekom... jelenleg: T-Home analóg kábel tv, 15Mbit-es Kábelnet-em van) ha most bevezetném emelnék a netem 30Mbit-re az előfizetői díjjam is csökkenne 1000 fortinttal.

Mondtam, nem váltok mert család van gyerekeknél is van tv, nem akarok 3 STB-t venni - fizetni. Itt jött az amin meglepődtem mert erről nem hallottam még... hát akkor úgy telepítjük, hogy 1 tv-re rátesszük a STB azon mehet a digitális adás 57 csatornával a többi tv-n meg marad az analóg és ott továbbra is nézhető a megszokott 22. Minden infoban azt olvastam ahány TV annyi STB. Gondolkodtam végül is lehetséges, hisz az oszlopról bejön a kábelen a cucc, van egy modem ami szétválasztja TV, NET jelre ...
    Itt már olyan rész van amit csak találgatok mert nem láttam még IPTV-s megoldást egyik ismerősömnél sem.
    Ha jól tudom az STB-nek sima LAN csatlakozása van és végül is a netről tölti le a tartalmat erős túlzással egy youtube kliens, csak épp a T-Home szerveréről húzza le a dolgokat. (de persze az is lehet folyamatosan kapja az 57 csatornát tömörítve aztán azt szedi ki belőle amit épp nézel, de ez mindegy is)
    Ha ez így van akkor tényleg lehetséges az, hogy a TV mellé viszek net-et a routeremből és oda dugom rá a STB-t az STB megy TV-be és ott azon az 1 TV-n megy a digitális 57 csatorna... míg a többi TV-n a már kihúzott koaxon megy az analóg adás.

A kérdésem az lenne, valakinek van ilyen hibrid rendszere - tapasztalat? Illetve ilyen okos TV-m van mert már minden okos és netet már behúztam hozzá korábban, használom is a net-et a tv-n, ha hoznak STB-t akkor minden esetben hoznak hozzá egy routert is vagyis gatewayt vagy ez hogy van hálózatilag? (azt is hallottam ezek tudnak WIFI-t, így is van a lakásban WIFI csak hát a TV környékén már gyenge a jel és ha ez tudna WIFIt szórni akkor ott is erős lenne a jel)
    Szeretném ha az okos TV-n továbbra is tudnék netezni, meg ott lenne az IPTV a többi TV-n meg menne az analóg adás.

Aktív témák