Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gezatata
aktív tag
Sziasztok!
Egy ideje követem a topikot mert nas beszerzésén gondolkodom.
De nem találtam választ még egy kérdésre: mi történik az adatokkal ha a nas véglegesen működésképtelenné válna?
Elvesznek az adatok a nassal együtt vagy azok megmenthetőek maradnak?
Válaszokat előre köszönöm.Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
gezatata
aktív tag
Sziasztok!
A DS720+ NAS-om szeretném 16Gb rammal bővíteni.
Van ezzel a ram mérettel olyan típus, amely majdnem 100%os biztonsággal együtt tud működni a DS720+al?Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
gezatata
aktív tag
válasz AiRLAC #67379 üzenetére
Virtualizációt szeretném kipróbálni.
Eddig nem foglalkoztam vele de szinte mindenhol azt javasolták, sok RAM legyen a NASban.[ Szerkesztve ]
Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
gezatata
aktív tag
Én szófogadó gyerek vagyok. Ha azt mondod ne csináljam mert nem lesz benne nagy örömöm akkor, elengedem.
De felvetődik bennem a kérdés, hogy a virtualizáció gondolatát elengedve, ajánlott-e egyéb miatt egy DS720+ RAM bővítése?
Ha igen akkor mekkora méretűvel ? és Melyik az a típus amivel működni is fog?
Vagy elég az alap 2Gb, nem érdemes bővíteni?Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
gezatata
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy ds720+ nas, DSM 7.0.1-42218 verzióval.
Az normális, hogy a csomagkezelési központban nincs benne a Plex?
Fel tudom más úton telepíteni?Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
gezatata
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
A DS720+ nasban van egy 500MB lemez - 1 kötet: ext4 fájlrendszerrel.
Szeretnék átköltözni egy 8TB lemezre. Betettem a nasba, meg csináltam a 2. kötetet btrfs fájlrendszere.
A fájlrendszerek különbségét már csak utóbb vettem észre, amikor szerettem volna az első kötet tartalmát átszinkronizálni a másodikra.Az 500MB lemezt ki fogom venni ha sikerül főleg a beállításokat átszinkronizálni a 2. kötetre.
Lehetséges az átköltözés így, hogy a kötettek különböző fájlrendszerben vannak?
Vagy ki lehet menteni valahogy a rendszer beállításokat a későbbi visszaállításhoz?Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
gezatata
aktív tag
válasz Sanyi.mTs #75600 üzenetére
Köszönöm szépen segítséged.
Kicsit kísérleteztem a ext4 / btrfs fájlredszerekkel egy üres Seagate Exos 7E8 8TB (ST8000NM000A) hdd-n.
Eléggé meglepett, hogy a felhasználható teljes kapacitás ext4 fájlrendszerrel 7.21 TB, míg btrfs-el 6.98 TB.Tehát egy 8TB lemez esetén 210 GB különbség van a használni kívánt fájlrendszertől függően.
Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
-
gezatata
aktív tag
Én a DS720+ om egy 8GB 2666MHz DDR4 Notebook RAM Crucial CL19 (CT8G4SFS8266) bővítettem és kitűnően működik.
[ Szerkesztve ]
-
gezatata
aktív tag
Úgy tudom asus routered van.
Mobilra letöltöd az Asus AiClaud alkalmazást, kis beállítás az apban, routerben és a Nason is engedélyezni kell a wol-t és primán ébreszthető a Nas mobilról.Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- World of Tanks - MMO
- Milyen SSD-t vegyek?
- CNS Globe HD
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Path of Exile (ARPG)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- VEVOR YT60234 napelem paneles 7-az-egyben Wi-Fi időjárás állomás
- PlayStation 4 Pro 1TB, frissen pasztázva, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch Lite Animal Crossing 256GB, Dual Boot CFW 19.0.1 Atmosphere, 3 hónap gari!
- Intel Core i7 9700 4.7 GHz Eladó! - Eladó! 47.000.-
- RAKTÁRON! PlayStation 4 Slim 500GB, gyönyörű szép állapotban, 6 hó teljeskörű garanciával, üzletből!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest