Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya
nagyúr
válasz gezatata #67384 üzenetére
Ha ilyen apróságokat akarsz virtuális gépben futtatni, akkor ahhoz nem virtualizált operációs rendszer kell, hanem docker. Pl abban futtatsz programokat, amelyek emiatt rendkívül kevés erőforrást fogyasztanak.
Ha neked mindenképpen kellene pár windows-os program, ami GUI-n fut, akkor próbáld ki, de ne számíts hihetetlen procisebességre.
Én windows 10-et futtattam dicom szerverrel, és általában 60%-on pörgette a processzort.
A 916+-ban nincs aktív hűtés a cpu-n, tehát a hátsó két venti sebességét kellett növeljem, hogy ne 90C fokon üzemeljen a CPU.
A virtualizált windows türhető sebességű volt.Ha még egy DSM-et akarsz virtualizálni valami miatt, akkor az simán menni fog, kevés erőforrást fog igényelni. ( futtatsz egy dsm7-et és virtualizász egy 6.2.3 u2-t )
Mindehhez óriási memóriaigény nem kell. Ha olcsón szerzel memóriát akkor rendben, de
nekem 916+ , állandó VPN kapcsolat, 40 torrent a downloadstationben, 2 user állndóan felcsatlakozva és fényképeket szinkronizál föl a NAS-ra, video station 16 userrel, dockerben 8-10 konténer állandóan fut, a 8 gigabyte ramból:
288MB foglalt,
2,6 GB használt
454 MB puffer
4.5 GB gyorsítótárazott (ez ugye felszabadítható)
226 MB szabad.A SWAP:
6,6GB teljes, 1,3GB használt.[ Szerkesztve ]
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
ugyes
senior tag
válasz gezatata #67384 üzenetére
Attól függ milyen programokat futtatsz. Nálam pl. a Roon megeszik alapból ~1,5GB RAM-ot. Egyszer találkozott valamely éjszakai karbantartó programmal és stb. végén 4GB felett kötött ki. Emiatt jó volt, hogy vettem bele +4GB-t.
A RAM viszonylat olcsó (~6-8eFt/4GB). Ha bizonytalan vagy a jövőbeni használatban vegyél bele, ennél olcsóbb bővítése nem lesz a NAS-odnak. -
blakey
titán
válasz gezatata #75216 üzenetére
Letölthető a Plex weboldaláról és manuálisan telepíted.
#75217 Protezis
A "sima" is ugyanazt tudja, nem feltétlenül kell Docker, persze ha valaki úgy szereti akkor azt használja.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz gezatata #75594 üzenetére
Ha nincs szükséged a btrfs fájlrendszer előnyeire, akkor töröld a 2. kötet és hozd létre újra ext4-gyel. Ez a 2-es kötet adatvesztésével jár.
A rendszerbeállítások és a DSM minden HDD-re feltelepülnek
Sok program van telepítve csomagkezelőben?
A költözésre két út van:
- SSH-n kell átkonfigurálni a programok helyét. Régen volt róla szó, én sose próbáltam
- megnézed és mented (én képernyő mentéssel csináltam) a programok beállításait, törlöd a programot, majd újratelepíted a 2-es kötetre. Ajánlott egyesével csinálni.
A megosztott mappákat meg simán áthelyezed a 2-es kötetre. -
nagyúr
válasz gezatata #80013 üzenetére
El tudnád mondani a beállításokat, mert nekem nem akar összejönni. Amit eddig megcsináltam:
- AiCloud-ot telepítettem, routert hozzáadtam.
- Routeren a DDNS menüben asuscomm-os címet regisztráltam.
- NAS-on a WOL funkciót engedélyeztem.AiCoudban meg i sjelent a NAS, de amikor a telefonon ráklikkelek, akkor valami bejelentkezési adatokat kér. Se a NAS, se a router loginjait nem fogadja el.
Köszönöm a segítséget .
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- OpenWRT topic
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Subaru topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- VEVOR YT60234 napelem paneles 7-az-egyben Wi-Fi időjárás állomás
- PlayStation 4 Pro 1TB, frissen pasztázva, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch Lite Animal Crossing 256GB, Dual Boot CFW 19.0.1 Atmosphere, 3 hónap gari!
- Intel Core i7 9700 4.7 GHz Eladó! - Eladó! 47.000.-
- RAKTÁRON! PlayStation 4 Slim 500GB, gyönyörű szép állapotban, 6 hó teljeskörű garanciával, üzletből!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest