-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gezatata #80013 üzenetére
El tudnád mondani a beállításokat, mert nekem nem akar összejönni. Amit eddig megcsináltam:
- AiCloud-ot telepítettem, routert hozzáadtam.
- Routeren a DDNS menüben asuscomm-os címet regisztráltam.
- NAS-on a WOL funkciót engedélyeztem.AiCoudban meg i sjelent a NAS, de amikor a telefonon ráklikkelek, akkor valami bejelentkezési adatokat kér. Se a NAS, se a router loginjait nem fogadja el.
Köszönöm a segítséget
.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
gezatata #75594 üzenetére
Ha nincs szükséged a btrfs fájlrendszer előnyeire, akkor töröld a 2. kötet és hozd létre újra ext4-gyel. Ez a 2-es kötet adatvesztésével jár.
A rendszerbeállítások és a DSM minden HDD-re feltelepülnek
Sok program van telepítve csomagkezelőben?
A költözésre két út van:
- SSH-n kell átkonfigurálni a programok helyét. Régen volt róla szó, én sose próbáltam
- megnézed és mented (én képernyő mentéssel csináltam) a programok beállításait, törlöd a programot, majd újratelepíted a 2-es kötetre. Ajánlott egyesével csinálni.
A megosztott mappákat meg simán áthelyezed a 2-es kötetre. -
ugyes
senior tag
válasz
gezatata #67384 üzenetére
Attól függ milyen programokat futtatsz. Nálam pl. a Roon megeszik alapból ~1,5GB RAM-ot. Egyszer találkozott valamely éjszakai karbantartó programmal és stb. végén 4GB felett kötött ki. Emiatt jó volt, hogy vettem bele +4GB-t.
A RAM viszonylat olcsó (~6-8eFt/4GB). Ha bizonytalan vagy a jövőbeni használatban vegyél bele, ennél olcsóbb bővítése nem lesz a NAS-odnak. -
Sanya
nagyúr
válasz
gezatata #67384 üzenetére
Ha ilyen apróságokat akarsz virtuális gépben futtatni, akkor ahhoz nem virtualizált operációs rendszer kell, hanem docker. Pl abban futtatsz programokat, amelyek emiatt rendkívül kevés erőforrást fogyasztanak.
Ha neked mindenképpen kellene pár windows-os program, ami GUI-n fut, akkor próbáld ki, de ne számíts hihetetlen procisebességre.
Én windows 10-et futtattam dicom szerverrel, és általában 60%-on pörgette a processzort.
A 916+-ban nincs aktív hűtés a cpu-n, tehát a hátsó két venti sebességét kellett növeljem, hogy ne 90C fokon üzemeljen a CPU.
A virtualizált windows türhető sebességű volt.Ha még egy DSM-et akarsz virtualizálni valami miatt, akkor az simán menni fog, kevés erőforrást fog igényelni. ( futtatsz egy dsm7-et és virtualizász egy 6.2.3 u2-t
)
Mindehhez óriási memóriaigény nem kell. Ha olcsón szerzel memóriát akkor rendben, de
nekem 916+ , állandó VPN kapcsolat, 40 torrent a downloadstationben, 2 user állndóan felcsatlakozva és fényképeket szinkronizál föl a NAS-ra, video station 16 userrel, dockerben 8-10 konténer állandóan fut, a 8 gigabyte ramból:
288MB foglalt,
2,6 GB használt
454 MB puffer
4.5 GB gyorsítótárazott (ez ugye felszabadítható)
226 MB szabad.A SWAP:
6,6GB teljes, 1,3GB használt.
Új hozzászólás Aktív témák
- 6K-s fémmonitor a Dough-tól, Apple vasakhoz
- Direct One (műholdas és online TV)
- Filmvilág
- Milyen okostelefont vegyek?
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték, fődíj egy Samsung gamer monitor
- TCL LCD és LED TV-k
- Yutani: 20 év a Prohardveren
- Gaming notebook topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- ThinkPad T14s Gen3 14" FHD+ IPS i7-1260P 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Újszerű HP Elitebook 845 G7, 840 G7, Probook 430 G8, 440 G8 notebookok - számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple TV eladó
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest