Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Magnat

veterán

válasz Sanyi.mTs #73695 üzenetére

Nyilván a fő funkciója elvileg a naskodás ( :D ), de ugye van rá egy hivatalos Virtual Machine Manager, aminek ráadásul még fizetős része is van, na a VMM konkrétan sztem vmiért elég szarul működik, korábban is írtam már róla, h van egy minipc-m ami hasonló kategória, de mindenben kicsit gyengébb mint a nasom (N3150-es platform 8 giga rammal meg egy jó régi ssd-vel vs 718+ 10 giga rammal meg egy kicsit újabb ssd-vel amire a virtuális Win 10-et telepítettem) és a minipc-n lévő natív Win 10+ virtuális DSM abszolút reszponzívak és tökéletesen használhatóak egymás mellett, míg a 718+-ra telepített Win 10 ssd-ről totál darabos és láthatóan megszenved minden IO műveletet ... pedig az egyik érvem a 718+-ra váltás mellett pont az volt, h nagy ritkán kell h bárhonnan elérjek rdp-vel egy itthoni Win10-et és akkor majd emiatt a minipc-nek nem kell állandóan menni, de sajnos a nason Win 10-et futattni borzasztó nyögvenyelős, úh elengedtem ezt a projektet.

• zsamiatt

őstag

válasz Sanyi.mTs #73695 üzenetére

"És még valami, ami kicsit szúrja a szemem: gyenge CPU és nem az igazi a virtual win10. Azt kéne figyelembe venni, hogy ez egy hálózati adattároló (NAS), nem pedig VM, habár azt is tudja. Illetve a DIY-en kívül van még 2 (ajánlott) gyártó: asustor és qnap."

Igen, csak hogy NAS-ként meg 100e-150e Ft-s modell is elegendő ha valóban csak storagenak használod. De lényegtelen. Én továbbra is azt gondolom, hogy egy erősebb CPU meg megfelelő optimalizálás sokat segítene rajta. Persze másnak a 2,5 network hiányzik, megint másnak biztos más.

Új hozzászólás Aktív témák