Hirdetés
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz sevadevil7 #94345 üzenetére
A másik lemezt ha berakod akkor mit mutat?
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
sevadevil7
csendes tag
válasz AiRLAC #94353 üzenetére
Külön ha 1-1 lemezzel indítom, akkor sípol hogy csökkent a kötet, de elérhetők az adatok.
Ha 2 lemezzel indítom, szintén jelez hogy csökkent a kötet, adatok megvannak, de az első lemezen a rendszert hibásnak jelzi.
Adatokat lementettem, az első lemezt leformáztam, újra raktam rá a DSM-et, most hibátlan. SMART teszt fut éppen. -
kareszkaresz
tag
válasz RockCNC #94327 üzenetére
Plex az ugyanugy transcodol majd ha szukseg van ra elofizetessel ezutan is?
A transcodolas nem jo akkor ha nincs eleg savszel mondjuk 80 mbites kodolasu filmet letolja 20 mbites folyamra hogy tavolrol ne akadjon a film ha ekkora adatmennyiseget nem tud tolteni egyszerre? arra még mindig jo ez a feature nem? marmint ehhez a featurehoz is transcodolas es elofizetes szukseges plexnel jol gondolom?
[ Szerkesztve ]
Forum hozzaszolasokat nem biztos, de a privat uzeneteket meg aznap elolvasom ...
-
addikt
válasz sevadevil7 #94355 üzenetére
Igen, valószínűleg az egyik lemez döglődik és/vagy áramszünet/áramingadozás volt ami miatt megsérült a rendszerpartíció? UPS-re van kötve?
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
addikt
válasz F_Gergely #94333 üzenetére
"és nagyon örültem mikor megszabadultam ezektől, mert marhára zavart az a rengeteg távirányító"
HDMI-CEC. Nekem a Philips TV távirányító remekül távirányítja a CoreELEC-et is.
-
BossBoss
őstag
Sziasztok!
Tudom, nem beárazós topik, de itt releváns. Eladnám 918+-om 8 GB RAM-mal. Mit érhet ez mostanság?
Előre is Köszi! -
sellerbuyer
őstag
válasz BossBoss #94362 üzenetére
Emlékeim szerint talán 180-ért adtam el pár hónapja 2x4GB gyári RAM-al, m.2 SSD-vel. Sok türelem kell az eladáshoz, mert nagyon szűk a piaca. Csak olyan fogja megvenni várhatóan, aki kifejezetten ilyet keres. A jó hír, hogy még időben vagy, hogy ne legyen a 920+ vetélytársa a használt piacon. Egyébként a topic neve Synology NAS, ergo ezen belül minden téma bele kell férjen.
[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
-
Sanyi.mTs
addikt
DS218+ -ra pár hete telepítettem a 7.2.2-t, tegnap már jött az értesítés, hogy letölthető az update2 is. Pár sérülékenység foltozva: [link]
-
BIGi75
senior tag
Sziasztok, egy Synology DS920+ nas-ba érdemes lehet ssd cache-t tenni a sebesség növelése érdekében, ha az alapvető felhasználása Plex szerver otthoni LAN-on, jellemzően egyszerre 1 felhasználóval? Memóriát már bővítettem 12GB-re, ezzel érezhető javulás volt, de a cache-ról megoszlanak az általam olvasott vélemények.
-
Magnat
veterán
válasz F_Gergely #94370 üzenetére
Sztem inkább csak azért nem árt, mert nem annyira drága a ram, főleg a nas értékéhez képest ... én a 718+-ba a 2GB-ot nyomtam fel 10-re, általános használatnál nemigen vettem észre semmit - de tény, h nem is méregettem stopperrel a folyamatokat előtte-utána. Persze biztosan van ahol sokat számít, főleg 3rd party appok esetén (meg persze ha virtualizálsz, de én még mindig tartom, h arra sokkal jobban megéri egy minipc, de értem, h van az a feladat amire felesleges).
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
addikt
válasz BIGi75 #94367 üzenetére
SSD cache nem fog látványos javulást hozni Plex esetén. Persze 2x256GB NVMe nem pénz manapság, én kb 25€ért vettem a kettőt szinte 0 kilométeresen (WD740, eBay, új laptopokból szedik ki egyből tucatszám nagyobbra bővitésnél) és azóta is remekül teszik a dolgukat, ennyi pénzt megért.
[ Szerkesztve ]
-
Sipi-
őstag
Sziasztok!
Synology DS223J -be bármilyen 2.5-ös SSD-t bele lehet rakni? 2 vagy 4 TB-os Samsung (esetleg 2TB-os WD Blue) a kiszemelt.
A NAS teljesítménye elég, viszont nem szeretnék HDD-t rakni bele.https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Csabroncka
addikt
válasz F_Gergely #94333 üzenetére
A NAS nem transzkódolásra való, hanem adattárolásra! Ezen oknál fogva egy lassan 10 éves NAS is tökéletesen betölti a funkcióit combos médiafájlok lejátszásánál, mert az SMB vagy NFS megosztás sem a hálózatot sem a NAS-t nem terheli. Ezzel szemben pl egy médiaszerveres megosztás kifingatja a gigabites hálózatot és NAS-t egy mezei FHD filmmel.
"in medias res"
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Abban kérném a segítségeteket hogyan tudom megvalósítani a következő elképzelésemet:
A laptopom dokumentumok mappáját szeretném egy "szentháromságba" használni a következőképpen: a laptopon - a OneDrive-on - és a Synology Drive-on. Bárhol történik módosítás azt leköveti a másik kettő. Hogyan tudom ezt beállítani?
Köszönöm szépen. -
fecke78
senior tag
918+on 7.1.1.update 7 van , érdemes manuálissan frissiteni feljebb innét
-
Sanyi.mTs
addikt
-
fecke78
senior tag
Ha frissitek akkor elég a legutolsó , vagy lépésről lépésre...
Ds videot , néha nézem ha elindul,és nem prüszkől a hangformátum miatt. Plex nem kell. -
addikt
válasz fecke78 #94384 üzenetére
Fő verziót kell először, utána a frissítések. De van egy jó kis választó a letöltésnél az oldalon, megadod mi van most telepítve és megmutatja a szükséges lépéseket.
-
fecke78
senior tag
ITunes Servert kéri távolitsam el , telefonról szoktam csatlakozni a média szerverhez ,és úgy zenét hallgatni , annak van köze hozzá . Magyarul leszedhetem tudok továbbra is zenét hallgatni hálózaton keresztül?
-
Peathee
aktív tag
Azt nem kell külön. A Onedrive olvassa be a laptopot, fellövi a felhőbe, majd a Cloudsync a felhőből leviszi a NAS-ra.
A Cloudsync-ben a szinkronizálás iránya "Mindkettő" legyen.
Így ha bárhol módosítasz egy fájlt, vagy újat töltesz fel, a másik két helyen is módosulni fog. -
Magnat
veterán
válasz Peathee #94393 üzenetére
Mondjuk próbálni nem próbáltam, de mi lenne ha egy Synology Drive kliensen keresztül szinkronizálna nas és pc között, és ugyanazt a mappát szinkronizálná Cloudsynccel Onedrive felé?
(Nekem kb az összes felhős klienssel az a bajom, h nem tudom én megmondani neki, h melyik mappát szinkronizálja pc-n, hanem csak a sajátját, illetve symlinkes trükközés kell hozzá, h mást is szinkronban tartson ... vagy legalábbis régebben mindig ebbe futottam bele )̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Sanyi.mTs #94383 üzenetére
Nekem 918+on 7.2.1 update 6 van, de van fent DS video, plex sem rinyált másik verzióért, bár az ugye kézi frissítés, jelenleg az 1.41.2.9200. Valami kimaradt nálam?
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Csabroncka #94379 üzenetére
Otthoni környezetben miért szentségtörés egy plex egy NASon? Nyilván ideálisabb lenne egy combosabb vason futtatni és csak a fileokat behúzni a NASról, de azért ez picit overkill otthonra egy átlagos háztartásban. Nyilván kiválthatja egy dedikált mediaplayer is, de az sem váltja ki teljesen a plexet.
[ Szerkesztve ]
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
boborján2
aktív tag
válasz Csabroncka #94379 üzenetére
A nas nem transzkódolásra való.
Ezt valahol meg tudom érteni. De hiogy mi fingat ki gigabites hálót? Esküszöm nem értem.
Ha plex szerver van a nason meg a plex kliensen megy a natív lejátszás ,az pont annyit eszik a hálózatból ,mint ha ugyanazt a tartalmat megosztod smb,nfs vagy akármivel.
x idő alatt y mennyiséget át kell tolni , annak meg át kell menni protokoltól függetlenül is. Nem lesz több az adat ,csak mert plex.
4k HDR natív playben észre sem veszi a gigás hálózat, de még transzkódolva sem. (max a cpu/gpu)
[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz merqree #94397 üzenetére
Meg is vagyok vele, köszönöm. Ez egyébként a NAS kora miatt van, hogy már nem jönnek automatán a frissítések, hanem mindent kézzel kell letölteni? Talán a 7.1 is így frissült csak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Internet fejlesztés országosan!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Cyberpunk 2077
- DIGI internet
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen notebookot vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Drasztikusan megváltozhat az iPhone 17 Pro, itt az első fényképes bizonyíték
- További aktív témák...