- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgery
őstag
válasz Borisz76 #19002 üzenetére
Nagyon királyságos
Köszönöm az infókat.Valószínű én is egy 216play-re cserélek, a 215+ és a 715 nem nyújt annyival többet amennyivel drágább.
215-nél gyorsabb a file mozgatás, a 715-nél pedig titkosítva másol sokkal gyorsabb.
De a teszteket nézve a sima file windows letöltés hasonló mindegyiknél.
Egyéb vélemény? Tud annyival többet a másik kettő amennyivel drágább?FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sztothj
tag
Techson kamerával használta már valaki a NAS-t? Nincs a kompatibilitási listában.
[ Szerkesztve ]
Az idő a legjobb tanár - eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli.
-
sgery
őstag
No, végül a 215+ -ot vettem meg. Ez biztos, hogy egy jó időre kiszolgálja az igényeimet.
Egészen gyors, eddig pozitív a tapasztalat vele kapcsolatban.
Valóban annyi volt az átköltözés, hogy hdd ki régiből majd újba be, felismerte a rendszer rögtön, hogy mit akarok és áttelepített minden beállítást. Ez rendkívül pozitív.Felmerült pár kérdésem, hátha tudtok rá válaszolni:
1. Létezik-e olyan kütyü ami képes a DLNA csatlakozásra és a kütyüt össze tudom kötni a hifivel? Pontosabban több ilyen kütyü kellene, hogy minden hifire rá tudjam kötni a rendszert. Jó lenne, ha wifis cucc lenne így a routerre kötve menne.
Tehát zene elindít audio stationon (akár a synology remottal) és az kiküldi az eszközökre a hangot, ami továbbítja azt a hifire.2. Cloud stationnál be lehet-e olyat állítani, hogy több felhasználó lehessen, mindenkinek saját magán felhője legyen és csak azt tudja elérni, de mindenki részére lenne egy közös felhő is amit mindenki tud szerkeszteni?
Remélem érthető volt Mint pl dropboxnál. Van 5 ember külön regisztrálva, mindenkinek saját felhője, de meg van osztva egy közösségi mappa is mindenkinél.3. Okoz-e gondot ha a biztonság miatt beállítom, hogy http kapcsolatot automatikusan https-re irányírja?
4. Okoz-e gondot ha a biztonság miatt beállítom, hogy a http port ne 80 legyen?
5. Szintén biztonság miatt beállítanám, hogy a ne engedélyezze a DSM beágyazást az iFrame-mel. Ez fogalmam nincs mit jelent de a synology kiadta hogy jó lenne, okoz ez gondot?
Ha kitapasztaltam a masinát jelentkezem az infókkal. Viszi-e az 500as diginetet stb
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
Varszegig
veterán
2.-ra: Cloud station úgy működik, hogy
1) Létrehozod a megosztott mappát, amit szinkronizálni akarsz. Ez ugyanolyan megosztás, mint bármi más.
2) Beállítod az engedélyeket, mint máskor
3) A cloud stationban engedélyezed rá a szinkronizálást. Innentől akinek engedélye van rá, az tudja a CS kliensével szinkronizálni
4) A kliensek beállításaA konkrét kérdésedre: csinálsz egy mondjuk user_1 megosztott mappát, amit csak a user1 lát, user_2 a user2-nek stb., és egy user_common-t amit mind az 5, majd a CS-ben mindet engedélyezed, és kész is.
-
sgery
őstag
válasz fantest1 #19012 üzenetére
Gyorsabb, van benne titkosító motor amivel a titkosítás is gyorsabb, van rajta esata és mert ez a 2 lemezes DS-ek közül most a legjobb, így nem kell jóideig cserélni és nem sokkal volt drágább.
Videó része nem érdekel a dolognak, így az nem számítottFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
SanyiSay
aktív tag
AirPlay + DLNA lejátszásra ezt használom.
Több lejátszód van akkor egyszerre tud több vevőnek külön külön zenét küldeni.
Hátránya ennek a típusnak hogy a WIFI STA+AP üzemmód ban megy nincs csak STA.
Egy hasonló típusból kikapcsolható kis telnet terminállal, [link], M1 nél nem működött ez a módszer sajnos. Vagy csak keveset foglalkoztam vele.Android készülékekre, ezt tettem, és így azok is beálltak a sorba, rájuk is küldi a szerver a zenét. Így akár egy tabot is rádughatsz a hifire még nincs jobb.
Sajnos a szinkronnal vannak gondok amikor úgy állítod be, hogy egy zenét küldjön az összesre, hogy zengjen a lakás, akkor sajnos elcsúszhat és nagy káosz lesz előbb utóbb.
-
SanyiSay
aktív tag
Beálltam és is a router cserélők sorába
...és végre sikerült 115J ből gyári adatoknál jobb (csúcs) sebességet kicsikarnom.
115J SMB Windows10
---> 104 MB/s
<--- 76 MB/skis öröm is öröm
-
Zsee75
tag
Sziasztok!
Felfrissítettem a DS Download-ot a telón (android) és nem működik a letöltés hozzáadás semmilyen formában csak az RSS ből. Hozzáadom és nem jelenik meg semmi. Más is tapasztalt ilyet. A Syn. oldalán megtaláltam még az 1.8 as verziót azt visszatettem és avval tökéletesen megy, ahogy eddig is a frissítés előtt. Köszi -
senior tag
-
sgery
őstag
válasz SanyiSay #19015 üzenetére
Köszönöm, ez alapján picit még keresgéltem és úgy látom egész sok féle ilyen kütyü létezik megfizethető áron, próbálok olyat választani aminél van időzítési lehetőség is (elég érzékeny vagyok a zenére és borzasztóan idegesítene még egy pici csúszás is )
-
Mezga Aladár
veterán
1. Létezik-e olyan kütyü ami képes a DLNA csatlakozásra és a kütyüt össze tudom kötni a hifivel? Pontosabban több ilyen kütyü kellene, hogy minden hifire rá tudjam kötni a rendszert. Jó lenne, ha wifis cucc lenne így a routerre kötve menne.
Tehát zene elindít audio stationon (akár a synology remottal) és az kiküldi az eszközökre a hangot, ami továbbítja azt a hifire. -
Patice
Topikgazda
Grat az új vashoz!
1. Androidos kütyüket néznék, vagy amikre mehet Android és wifis. Így mehet rájuk az Audio Station.
2. CS alap esetben annak a felhasználónak a 'home' mappájába csinál 'CloudStation' mappát, amelyik felhasználónak engedélyezed. Ha más felhasználóknak adsz jogosultságot a 'homes' mappához (ahol az összes felhasználó 'home' mappája látható) akkor látni fogják egymás CS mappáit is. Ha CS-sel akarsz mindenki számára közös "felhőt" akkor ez (szvsz.) csak úgy oldható meg, hogy létrehozol egy közös felhasználót, amit mindenki használ és akkor ez lesz a közös mappa, ha valaki módosít egy egy fájlon, az szinkronizálódhat a többiek gépére is. Ezzel csak az a probléma, hogy akkor a saját CS így nem működik. A saját (kvázi privát) mappát én ilyen igény esetén mindenkinek külön létrehoznám (mondjuk mindenkinek a saját 'home' mappájában) és csak neki adnék jogosultságot, hogy módosítsa (meg persze az adminnak). Felhasználónként megadhatsz kvótát is, hogy mennyi helyet foglalhat a mappájuk.
Másik verzió: Dropboxba dolgozik mindenki és azt szinkronizálod a NAS-ra.3. Nem, sőt szvsz. ajánlott a https használata.
4. Nem, sőt ajánlott áthelyezni és inkább ne is használd a sima http-t, hanem https-t helyette.
5. Én sem tudom mi ez, de ha ajánlotta, akkor hajrá.
(#19008) Varszegig:
Nem próbáltam még ilyet, hogy a fentiektől eltérő mappát is meg lehet adni szinkronizálandónak. Csináltad már?
(#19019) sgery:
Az időzítési lehetőség alatt mire gondolsz?
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Varszegig
veterán
válasz Patice #19021 üzenetére
Persze, rengeteg ilyen mappát szinkronizálok. Mondok példát:
1) Van egy olyan szinkronizált mappám, amibe a munkámhoz szükséges anyagokat tárolom. (Persze almappa korlátlan számban lehet.) Ez csak nekem kell, azért szinkronizálom, hogy biztonságban legyen.
2) Van egy multifunkciós scanner/fax/nyomtató, ami fileba scannelve a DS-re teszi a cuccosát. Ezt a mappát szinkronizálom én is, meg a feleségem is, mert mindketten használjuk.
3) Vannak céges dokumentumok, ezt megint mindketten szinkronizáljuk, mert mindketten dolgozunk vele.Létrehozás (sgery-nek is): File station, megosztott mappa létrehozása, elérési jogok beállítása, majd cloud station, beállítások, mappa kiválasztása, és engedélyezés. Ez után az engedélyezett userek kliens gépén is be kell állítani, hogy azt a mappát is szinkronizálja, mert attól még, hogy az adott user szinkronizálhat, nem kötelező neki (pl. a mobilomra nem akarnám szinkronizálni a munkámhoz tartozó doksikat, de a laptopomra igen).
[ Szerkesztve ]
-
Darko_addict
őstag
válasz fogtunder #18938 üzenetére
Kicsit még vissza kellett jöjjek. Mi okozhatja, hogy a NAS-ról való SAMBA-n keresztüli letöltés folyamatosan megy 10 megával, viszont mikor töltök fel rá, akkor egy ideig meg 10 mega körül/alatt, és beesik 500-600KB-ra, majd egy kicsit még ingázik 3-4MB körül, amit ismét egy 1-2 perces 10 megázás követ?
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
sgery
őstag
válasz Patice #19021 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Adódott a https miatt egy kérdésem. A böngészők ugyebár nem barátkoznak meg a synology tanusítvánnyal. csináltam sajátot, természetesen azzal sem. Hogy tudom kivétel listára tenni a böngészőben a synologymat? Chrome-ot használok főleg. Nem nagyon jöttem rá sehogysem :/
-
Zsee75
tag
válasz eric.cartman #19018 üzenetére
Köszönöm. De hát ugye az nem android Kíváncsi vagyok más androidos felhasználókra.
-
tag
5. Nem volt még válasz, úgyhogy megpróbálkozok vele. Valszeg a következőre gondol: egy weboldalt be lehet ágyazni egy másikba, úgy, hogy a beágyazott (belső) weboldal nem tud róla, erre való az iFrame nevű HTML tag. Ilyenkor kap egy kis "ablakot" a külsőben, a külső mondja meg, hogy mekkora legyen. Tudomásom szerint sok beágyazott videó is így működik.
Az a kockázat, hogy a külső elé tehet átlátszó elemeket, és elkaphatja a kattintásaidat és a begépelt dolgokat, csinálhat vele bármit (pl. hazaküldi a saját szerverére), és "nyomkodja" a belső weboldal úgy, hogy te nem veszed észre, hogy közétek ékelődött. Konkrét példa: lehet csinálni egy olyan weboldalt, ami üres, és teljes terjedelmében egy eredeti netbankot nyit meg, de elkapja minden interakciódat. Persze az url ilyenkor a külső weboldal url-je.
Ezért a weboldalak a HTTP header-jükben megtilthatják, hogy beágyazzák őket, elvileg ezt a böngészők tiszteletben is tartják, ilyenkor csak a külső weboldal jelenik meg.
A Synology kezelőfelületénél akkor lehet ennek jelentősége, ha publikusan is elérhető. -
sgery
őstag
válasz tuareg85 #19028 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ.
Egyenlőre le van kapcsolva, nem érzem hogy bármi gondot okozna a hiánya.
Igyekszem mindenben beállítani a legnagyobb védelmet, sok magán és céges adatom van rajta tárolva, nem mondom hogy bumm lesz ha ellopják, de sosem árt a védelem Ha más nem az Ügyfeleim adatainak védelme miatt. Meg hogy a NAV se férjen hozzáFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
claire78
senior tag
Sziasztok!
Tervezem egy DS414j vásárlását.
Nem volt még kifejezett NAS-om, ezért lenne egy-két kérdésem.
A rendszer bővíthető olyan merevlemezzel amin használandó adat van?
Transmission feltehető rá, ha jól olvastam, megoldható, hogy egy rádugott USB meghajtóra torrentezzen? Gondolom így le tudja állítani a belső lemezeket standby-ba.
Köszönöm a válaszokat. -
fogtunder
nagyúr
válasz Darko_addict #19024 üzenetére
ez belső hálón, vagy neten keresztül? NFS-nél, vagy FTP-nél is ingadozik?
(#19030) claire78: van rá transmission, de én speciel jobban szeretem a gyári download stationt, de ez így ízlés kérdése.
ezt az USB-re torrentezés dolgot nem igazán értem, miért jobb, ha egy USB HDD pörög, mintha egy belső tenné?
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
válasz claire78 #19030 üzenetére
"A rendszer bővíthető olyan merevlemezzel amin használandó adat van?"
Külső USB házban rádugva igen. Egyébként formázza a lemezt. Ezt mondjuk ha pár hozzászólást vissza olvastál volna akkor láthatod is kivesézve.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
fogtunder
nagyúr
válasz claire78 #19032 üzenetére
akkor raksz bele egy 2,5"-es HDD-t, ami külön kötet lesz és csak erre használod. szerintem a 4TB+-os lemezek korában home usernek nem nagyon érdemes soklemezes tömbökben gondolkodni, bár ez a nem reprodukálható adat mennyiségétől is függ. én eleve inkább valami erősebb kétlemezest vennék, bele 1db nagy HDD, amire megy minden, illetve egy kisebb USB-s a fontos adatok biztonsági mentésére.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz Darko_addict #19036 üzenetére
na, hát belső hálón eleve nagyon vérszegény a 10MB is, gondolom a wireless kapcsolat miatt van. mivel ez egy olyan kiépítés, ami igazából egyáltalán nem javallott, én minden hibajelenség keresését ezzel kezdeném, magyarán kábelen keresztül másolva is érezhető-e az ingadozás.
az NFS file megosztási protokoll, mint a SMB, de ha a nevét sem ismered, akkor próbáld meg az FTP-t. ha ott nem ingadozik, akkor valami SMB specifikus dolog, ha igen, akkor más. el kell szigetelni a hibát.
-
claire78
senior tag
válasz Mezga Aladár #19040 üzenetére
Kicsit ellentmondásos a hozzászólásod, kifejtenéd bővebben?
Most akkor hogyan működhet? -
claire78
senior tag
válasz Mezga Aladár #19042 üzenetére
Akkor csak az első ötletem lesz a nyerő.
Transmissiont pl. rá lehet venni arra, hogy egy külön belső kötetre dolgozzon és akkor a többi belső lemezt le tudná állítani, ez működhet?
Nem ismerem a DS-t, de a Transmissiont igen, bőven elég számomra a képességei. -
claire78
senior tag
válasz Gsx-rr #19046 üzenetére
Ha éppen nem használom, akkor miért menjenek?! Költség, elhasználódás, energiapocsékolás, CO2 szennyezés, világvége. De félreértés ne essék, nem vagyok greenpeace-es, de azért elgondolkodtató.
Csak egy kérdés volt, hogy megvalósítható-e.
Jelenlegi médialejátszóm tudja ezt, belső 3TB nyugszik, amíg a külső USB-re a Transmission dolgozik. -
-
djpety
tag
válasz Konflikt #18992 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, hogy nem mennek, de ha tetszik akkor egy olyan eszköz beszerzésén is gondolkodnék amely képes rá. Továbbá szoftveres szempontból érdekel a megvalósítás is.
https://nyaripeter.hu/ | iPhone 14 Pro | Watch Ultra | MBP 13" | LG 35WN75C-B | tv 4th gen | Shadow PC | NAS: KVM + XPenology
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest