- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hangszórók topicja
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple MacBook
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Kaptam frissítést a NASra a napokban.
Azóta Synology office és a Transmission csomagkezelési központban hibára fut.
Vagyis azt írja, hogy javításra szorul.
Ráklikkelek majd officere ezt írja: "pgsql-Adapter.service engedélyyezését igényli"Transmissionra meg azt írja: "Nem sikerült a csomag futtatása."
Jelenleg: DSM 7.0.1-42218 update 3
DS 118 -
Sziasztok!
Segítségeteket kérném!
Szerettem volna ONEDrive-ra mentést, ahol töröltem az összes fotó mappát. Ami "természetesen" törlődött a napról is. Nem volt lomtár beállítva. Hogyan tudom visszaállítani a photo könyvtár tartalmát? Ilyenkor ott van még az adat a merevlemezen gondolom, van valami eljárás, amivel vissza lehet hozni az adatokat
-
VIC20
őstag
válasz
zsamiatt #77738 üzenetére
A bevitt bejegyzéseket nem lehet módosítani vagy törölni - ha a Thunderbird-ben az "Offline mód támogatása" be van pipálva. (Alapból be van.) Ha meg kiveszem, akkor működik rendesen, viszont állandóan újraolvassa az összes bejegyzést, emiatt leakad a levelező rész is.
-
sbazsi
veterán
Volna egy kis gondom a DS file appal.
Azt szeretném, hogy csak a telefon által készített képeket mentse a nas-ra.
Nagyon sok mappát ki tudok választani, hogy mit mentsen, de épp a "Camera" mappa nincs köztük.
Tehát az innen-onnan (pl facebook) letöltött képek nem lényegesek.
Ezt hogy tudnám beállítani?
Eddig így volt beállítva, jól is működött, de a minap belenéztem, és azóta nem.
Bármi ötlet?Az már csak hab a tortán, hogy ha mindent ment, akkor nem teszi almappákba, hanem beömleszt mindent egybe. Ha a fentire nincs ötlet, erre esetleg valami?
-
Statikus
senior tag
Sziasztok,
valahogy meg lehet oldani, hogy Synologyn fusson egy windows alapú licence szerver?
Ez:
Tutorials - How to Install ALLPLAN License Server 2021 - YouTube -
Magnat
veterán
Igen, bár valójában elég lenne a 218 vagy a 218 Play is, de a 220+ mindenképpen időtállóbb választás ... kíváncsi leszek, h tényleg él-e még a 112k, ha igen, akkor sztem azt vedd. Persze, kezdheted 1 lemezzel, arra kell figyelni, h shr legyen, ne basic, mert utóbbit nem tudod tükrözni ha meglesz a második diszk.
Phülöp: gondolom ha ugyanott néznénk, most is komolyabb lenne a difi, csak a HA-n a kolléga nem árul 218-at.
-
foo85
csendes tag
válasz
Magnat #78018 üzenetére
Rákérdeztem, mert ennyiért tényleg jó lenne. De az ár ahogy néztem tavaly szeptemberi és a DS220+ csak 2 év gari, de a lényegen nem változtat.
Egyébként akkor jó felé gondolkozok?
Még egy kérdés az előzőekkel kapcsolatban: Az úgy jó lehet, hogy első körben csak 1 lemezt használnék de akkor abból már 4 tb-t. Pár hónap múlva meg megkapná a másodikat? Ezt egy költségkímélőbb megoldásnak gondolnám. -
foo85
csendes tag
válasz
Magnat #78014 üzenetére
Szia,
Ahogy írtam, eddig mentések nélkül eddig bőven elfértem 512 gigán. A mentések olyan sokat nem foglalnak, ha a képeket, videókat úgy is csak ideiglenesen tárolnám itt, aztán átmentem külső tárolóra.
1 lemezest írtam, hogy ha hardveresen elég lenne akkor is félnék tőle, hogy ha ott valami gebasz van akkor bukok mindent és kezdhetem erőről az állítgatást.
Szóval 2 lemez de csak a fent leírtak miatt, mert gondolom annyira csak nem lehetek balszerencsés, hogy egyszerre adja be a kulcsot mind a 2 lemez. Ettől több lemezest már biztos nem tudnék kihasználni.
Én amit eddig összebogarásztam az elmúlt 2 nap alatt aszerint egy DS220+ néztem és hozzá 2 db 2 tb WD Red HDD-t. De ez így már épphogy kijön 200-ból.
Valami költségkímélőbb megoldásra ötlet? -
Patice
Topikgazda
válasz
Mano66 #77999 üzenetére
Ellenőrizd, hogy az internet szolgáltatód nem NAT-olt-e.
Nézd meg mit mutat a What's my IP oldal és mit mutat a routered (vagy a szolgáltatód eszköze).
Ha a két IP cím egyezik, akkor OK.
Ha nem egyezik akkor NAT-olva vagy, az nem jó feltöltés szempontjából. Szolgáltató függő, hogy ki tudnak-e venni belőle és adnak publikus IPv4 címet. -
Magnat
veterán
Szia, nekem nem igazán világos a hsz-edből, h mekkora kapacitásban gondolkozol? (Bár ha ennyi eszközről szeretnél mentéseket is tárolni, akkor minimumként a 4TB-t mondanám, csak az összegkorlát miatt azért jó lenne tudni, h te mennyit szeretnél ...) Illetve a lemezek száma gondolatmeneted sem teljesen világos, jól értem, h akkor 2 lemezest szeretnél?
-
foo85
csendes tag
Sziasztok,
Kis segítséget/tanácsot kérnék.
Új vagyok a NAS-ok világában, pontosabban decemberben összeraktam egy régi laptop+OMV rendszert, ami szépen is ment kb 2 hónapig. Aztán meghalt a a HDD. Meg kicsit korlátozottak voltak a képességei, pontosabban meguntam a videók túrását, hogy mit, hogy kell ha valami pluszt akarok, és a házból még ki se engedtem.....
Lényeg, hogy nem akarok már ezzel kínlódni (nem is erre való) ezért váltani akarok valami gyári megoldásra.
A milyen NAS-t vegyek topikban elolvastam egy pár hónapnyi beszélgetést onnan jutottam a Synology-hoz (ide)...
Amire jelenleg használom/használnám:
- heti 3-4 torrent letöltése. 10 torrendnél többet nem szoktam a listában tartani, ha meg van a kötelező vissza akkor ki is veszem a listából.
- média megosztás 3 tv-re + tabletre, telefonokra (jelenleg Plex-et futtattam)
- mentésekre csak átmenetileg, ami fontosabb arról 1-2 havonta csinálok külső adattárolóra mentést.
- 5-6 eszközről akarom elérni (telefon, tablet, tv, MacBook)
- eddig elfértem egy 512-es HDD-n, mert nem nagyon őrizgetek, dolgokat inkább csak a gyerekeknek meséket. (ahogy írtam, képeket, videókat külön mentem offline)Amire használnám még, ha kitapasztalom:
- biztonsági mentések (telefonok, tablet, MacBook)
- távoli elérés (munkahelyről, rokonoktól, stb..)Jelenleg Telekom optika van itthon 1000 Mbit/s a saját Sagemcom F@st 5655v2-es ruterével szétosztva. És nincs elérhető normális alternatíva , szóval marad is.
Azon is gondolkoztam, hogy 1 lemezes megoldás elég lenne-e, de az elmúlt időszakból rájöttem, hogy utálok a konfigurálással és a beállításokkal foglalkozni.. Ha egyszer be van üzemelve akkor jóformán azt is szeretném elfelejteni pár évre, hogy hol van az eszköz.
Szóval milyen NAS-t és hozzá HDD-t (ha nincs benne) javasolnátok? Mindezt úgy hogy még 5 év múlva is használható legyen. És a legnagyobb korlát, hogy bőven 200 alatt kellene maradnia az egész beruházásnak.
Megköszönöm, ha valaki segít eligazodni.
-
Magnat
veterán
válasz
nimfas #78006 üzenetére
Igazából nem az, ha rákeresel itt a topikban arra, h "mdadm", akkor le van írva, hogy lehet némi ssh tákolással megcsinálni a bővítést. Ami ugye nálad probléma, h van a másik slotban is diszk. Ezt az mdadm-es varázslatot én is megcsináltam már korábban, de nekem a másik slot üres volt és nem vagyok benne biztos, h így is végig lehet-e vinni, de persze saját felelősségre meg lehet próbálni, h kiveszed a nem cserélendő lemezt és utána végigjátszod a cserét.
Vagy másik megoldás lehet, h Macrium Reflecttel klónozod pc-ben a cserélendő lemezt az új diszkre, volt már erre is példa itt a topikban ha jól tévedek... de nem győzöm hangsúlyozni, h ha vmi nem klappol, akkor abból adatvesztés lehet. -
nimfas
addikt
válasz
Magnat #78008 üzenetére
Van program az 1 és 2 köteten is.... hiba volt. De a fontosabb programok a 2-esen (transmission, domoticz server).
Tehát akár az 1-es is cserélhető, végülis ugyanakkora méretre.Ha lekapcsolom a NAS-t, kiszedem a winyót próbából (bepattintani egy linux-os gépbe) hogy biztos jót nézek-e attól nem lesz baja ugye? Úgy értem ha visszateszem újbóli induláskor akkor nem formázza alapból az egészet....
-
Magnat
veterán
válasz
nimfas #78002 üzenetére
Szia,
megoldhatod úgy is ahogy először gondoltad, csak kell egy olyan rendszer amivel olvasni tudod az adott filerendszert ... fontosabb kérdés, h azt a lemezt akarod cserélni amire az alkalmazások vannak telepítve vagy a másikat?
Szerk.: illetve még azt nézd meg, h a cserélendő lemez nem 1 lemezes SHR-ben van véletlen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Még annál is nagyobb akkuval érkezik a Redmi K80 Ultra
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- Autós topik
- BestBuy topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Remek áron eladó új Microsoft Surface Laptop 4 garanciával! i7-1185G7 /32 GB /1TB SSD/TOUCH/15."/
- MSI geforce rtx 4070 ventus 2x OC 12GB
- AKCIÓS áron eladó HP ZBOOK Power G8 WORKSTATION! i7-11850H/32GB/256SSD/15,6"FHD/IPS/GARI
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest