- Milyen NAS-t vegyek?
- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
-
IT café
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gardaai
senior tag
válasz
szkutyi #90798 üzenetére
Ez elvileg szoftveres nyavalya is lehet.
Állítsd át a Fan Speed Mode-ot. Mindegy mire, csak ne az legyen ami most van.
Ha megoldja, akkor vissza rakhatod az eredetire is, hátha csak beakadt valami.Ha nem oldja meg, akkor nem feltétlen kell gyári. DS214-ben simán belevaló (átmérő, csatlakozó stimmelt) ventit raktam, nem szólt érte, nem volt hiba.
Azt nem tudom biztosan, hogy 18-as modell szól-e érte, de ha tippelni kéne, nem. -
Gardaai
senior tag
válasz
MrCsiT #90790 üzenetére
DS218+ van itthon, de lényegében ugyanaz amit írsz.
Évekkel a NAS előtt már Plex-et használtam, megszoktam, szeretem, mindent tud ami nekem kell, stabilan (néhány komolyabb anyagokat leszámítva, ami a probléma forrása). DS Video nem átlátható, bugyuta számomra, legalábbis a TV-s app ahol nézem.
Amivel gond van az kizárólag a hangsáv. Felirat is direct play, video is direct play.
Ha magyarul nézzük, akkor nem emlékszem olyanra a 3 év alatt, hogy bármi probléma lett volna, még az előd DS214-nél sem. Ha felkerül a felirat és/vagy egy DTS, DTS 5.1, EAC3 5.1 hangsáv (nem tesztelgettem mi megy/mi nem, de ez is érdekes téma..), akkor van baj.
Hálózattal nem gondolnám, hogy probléma van, főleg, hogy szög egyszerű.
Wi-Fi 6 hálózat, kábelesen pedig Gigabit egy darab switch-el. Minden ami core device a modemre van kötve direktbe, a maradék megy switch-en.
TV Wi-Fi-re van kapcsolva, mivel a LAN port vicc kategória még itt is (100-as). Sebességgel nincs gond, simán hozza a Wi-Fi 5 csatlakozás maximumát. NAS 70+ Mbps-el küldi az anyagot, asztali PC 110+ Mbps-el. Itt egyébként írtam, hogy még egy elég komoly PC-n futtatott PLEX szerver se képes akadás nélkül szolgáltatni az anyagot: [link]Jelenleg a teszt anyag (Interstellar):
Size 66.38 GB
Duration 2:49:04
Bitrate 56239 kbps
Width 3840
Height 2160
Aspect Ratio 1.78
Video Resolution 4K
Container MKV
Video Frame Rate 24p
Video Profile main 10Codec DCA
Channels 6
Bitrate 3686 kbps
Language angol
Language Tag en
Audio Channel Layout 5.1(side)
Bit Depth 24
Profil ma
Sampling Rate 48000 Hz
Title angol 5.1
Display Title angol (DTS-HD MA 5.1)
Extended Display Title angol 5.1 (angol DTS-HD MA)Forced true
Codec SRT
Language Hungarian
Language Tag hu
Title magyar forced
Display Title Hungarian Forced (SRT)
Extended Display Title magyar forced (SRT)Telekom androidos TV box, ezt így ahogy van, legrosszabb eset (angol hangsáv, felirat, max felbontás) párszor megakadva, majd szépen előre bufferelve szinte hiba nélkül viszi.
Emby-vel próbáltam, ott ahogy átrakom angol DTS-re a hangsávot ezt produkálja: [link]
Sajnos 2021 csúcs TV-je ennyit tud.. nagy csalódás. Szinte 0 beállítási lehetőség van a TV PLEX kliensen belül, ahogy Emby-n és a többin belül is..
Rendeltem egy Amazon Fire Stick 4K-t, elengedtem a dolgot.. most várom, hogy megjöjjön aztán megnézem hogy javul a helyzet, de szerintem meg fogja oldani a problémát. -
szkutyi
addikt
-
Grave_444
nagyúr
válasz
AiRLAC #90793 üzenetére
Az egyiken volt hibajelzés, azért szerettem volna cserélni.
A héten még garanciális. Sajnos nem én kezeltem és hiába mondtam 1 éve, hogy intézkedni kéne nem foglalkoztak vele. A napokban lett leállítva, lehet az tett be neki.
Tehát 1 éve fennállt a hiba, azóta mondhatjuk 1 lemezről működtek.
Szerencsém, hogy aki 'kezelte' állított be mentést külsőre. Majd ma viszem vissza egyelőre külső HDD-n az adatokat, remélem elégedettek lesznek vele. Utána ráérek tökölni a NAS újra beállításával, dolgozni tudnak. -
Grave_444
nagyúr
-
MrCsiT
addikt
válasz
Gardaai #90702 üzenetére
Visszatérve ehhez a korábbi hozzászólásodhoz, én a helyedben elsőként keresnék neten különféle bitrátájú/felbontású anyagokat és megnézném, melyik pont az, ahol "elfogy" a 918+ Nasod. Ha tegyük fel, az jönne ki, hogy már gyengébb felbontásnál is akadozás volna, akkor nem a fizikai médialejátszó lesz talán a megoldás, hanem a helyi hálózat átnézése.
Egyébként, a gyári médialejátszó miért nem jó otthonra, mi a Plex haszna Nálad?
más: Borisz76:
A DS116 az általad linkelt CPU-ja úgymond "ellenére", az 1.8 Ghz-es CPU alapórajel miatt (gondolom) az egyik leggyorsabban GUI-t betöltő, igencsak pattogós, jó kis NAS. Ez saját tapasztalat. (Papíron gyorsabb, de alacsonyabb alapórajelű CPU-s NAS-ok közül nem egy lassabbnak érződött valós használatnál.)
-
Grave_444
nagyúr
válasz
burgatshow #90782 üzenetére
Nem láttam, de másképp elvileg sikerül.
Maga a 2 raidben lévő HDD-t csak külsős adatmentő szoftverrel tudtam vonla megoldani.Az a szerencsém a külső hdd-n nem sérültek a backupok.
Intelligencs
Igen, ezt kicsit túlgondoltam. Frissen telepített NAS-on simán fájlkezelővel megnyitottam, létrehoztam egy új mappát, amire mappánként vissza lehetett másolni a cuccot.
Utána már Windows alól folytatom.Az új rendszer beállítása megy, azzal nincs szívás.
-
válasz
Grave_444 #90780 üzenetére
1)
Hyper backup mentés simán tallózható file stationnal. Egyszerűen belemész, és kimásolod belőle a fájlokat az új helyre. Jobb klikk a mappán, és 'copy to'. (Rendszergazda szintű user kell.)2)
Ha átmásoltad a fájlokat az új helyre, akkor pedig újra beállíthatod a mentést a régi backupot felhasználva. (Már persze ha szükséged van erre.) Az új NAS-on létrehozol a Hyper Backup-ban egy új taskot, létrehozáskor a 'relink to existing task' opciót választod, forrásnak a mentésből korábban átmásolt fájlokat állítod be, célnak pedig a már meglévő mentést. Első mentéskor molyol egy darabig, amíg összeveti a mentendő mappát a már mentettben lévővel, de második mentéstől már ugyanolyan gyors lesz mint korábban.Ezzel a két lépéssel előállítottad az új NAS-t ugyanazokkal a mappákkal, amik a régin voltak, és ugyanúgy bekonfiguráltad a mentést ahogy az régen is működött.
-
Arageus
tag
válasz
kormo1 #90784 üzenetére
Jelenlegi 212j-m van. 1mag 1.2Ghz + 256mb ram.
Jelenleg ezekre a feladatokra van befogva:
- helyi fájlmegosztás (csak magamnak, nem családi/közös)
- heti/napi mentések gépről/telefonról nasra
- transmission fut, 5-10 torrentnél sose fut egyszerre több
- néha film/sorozatot nézek ról de semmi plex féleség, csak simán SMB megosztáson keresztül.Az egyettlen hátránya jelenleg hogy hiába Gigabites lan+net, a proci már 40-50MB/s körül 100%on és így emiatt ennyi a max.
Torrentnél hasonló, a letöltésem korlátozza a processzor gyengesége, úgy 6MB/s. de ugye egy 10+ éves NAS. PC-n ugyan azon hálón, win-es transmission, 50-60MB/s el töltök simán
Ehhez képest 223j 4x1.7Ghz + 1Gb ram.
Ha nem tervezel docker-ben futtatni dolgokat, meg plex és hasonló, akkor véleményem szerint a célra megfelelő.
Jelenleg énis ebben gondolkodom, az én igényeimhez tökéletesen elég lenne.teljesen egyéni véleményem:
223j tuán a következő lépcső - 223: ugyan az a processzor csak 2Gb ram, cserébe 110k körül indul.., ennyit sztem nem ér +1Gb ram ha úgysincs mivel kihasználvaez után 224+ ami már intel procis, 2gb alap + 1 üres slot ramnak (+4Gb). de ez már 150től indul, akkor érdemes ha van is mit futtatni rajta,
átlag mentésekre, néha fájlt megnyitni hálón és lejátszani, arra szerintem bőven felesleges.Szóval ha csak biztonsági mentésnek akarod + néha filmet lejátszani róla megosztáson keresztól arra bőven elég.
Ha plex szerver, docker stb vagy egyéb finomságot is tervezel futtatni a későbiekben akkor megérheti egy erősebb modell.
Azt írtad h képek tárolására. ha csak tárolás a cél (biztonsági mentés) arra tökéletes a J model.
De ha szeretnéd használni a synology photos-t (kb mint egy google fotók) ott már a J széria procija lehet el lesz foglalva egy ideig mire mindent beindexel + kisképeket legenerálja (reddit, tomshardware stb külföldi fórumos tapasztalatok)Valamiért néha ittis meg külföldi fórumokon is belefutottam hogy kb mint a véres rongy úgy néznek a belépő szintre, bár ha valakinek csak alap feladatokra kell, mentésre és lightos használatra nemtudom miért vannak annyira ellene sokan, de majd hátha lesz valaki aki megmondja, mert a válaszra énis kiváncsi volnék
-
kis.zsolt
aktív tag
Böngészve a bejegyzéseket 2020. okt. 19.-i a frissítés, és panaszkodnak, hogy nem működik rendesen, úgyhogy igazad van.
Sajnos a céges telefonomon minden (is) tiltva van, ezért nem tudom kipróbálni.
Mondjuk a céges gépen kerestem rá, úgyhogy lehet, lehet frissebb, de a torrentkliens-csere jobb megoldásnak tűnik. -
kormo1
csendes újonc
Sziasztok,
Synology NASt szeretnék vásárolni, melynek elsődleges célja a hagyományos felhő alapú megoldások kiváltása, vagyis képek tárolása, néha-néha torrentek futtatása, telefonról közvetlen NAS-ra mentése, néha egy-egy film lejátszása.
Erre a DS223J-t néztem ki. Ez megfelelhet szerintetek az igényemnek vagy válasszak nagyobb, erősebb típust?
Köszi a segítséget.
-
burgatshow
veterán
válasz
Grave_444 #90780 üzenetére
Dokumentációt olvastad esetleg (utolsó fejezet a linkelt oldalon) és ennek ellenére nem megy?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Grave_444 #90777 üzenetére
Más kérdés. Ha van egy Hyper Backup mentésem azt hogyan lehet egy másik/új eszközön visszaállítani? Szűz NAS, új merevlemezzel telepítve. Erre rákötöm a külső tárolót a mentéssel. Hyper Backup program viszont nem lát semmit belőle.
Mit csinálok rosszul?
Már próbáltam DSM konfiguráció visszaállítást is, az sikeresen lefut, de ugyanez a helyzet.
-
Tyson5
tag
válasz
Gardaai #90776 üzenetére
3 napja van nálam a kis nas, előtte csak rpi-vel linuxoltam. Nem szeretnék nagyon belenyulkálni parancssorból, a grafikus felületen egyenlőre nem találtam erre lehetőséget, hozzáteszem nem volt még időm elmélyülni a témában. Logokat is kerestem, de nem találtam logot erről. Hol keressem?
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
Multibit #90770 üzenetére
Jogos a felvetésed, de én elég gyakran csinálom ezt más miatt is. Tisztában vagyok vele, hogy nem mindenkinek van erre affinitása/kedve/ideje. Vegyük egyfajta hobbiként, nagyon-nagyon régen komoly privát családi filmgyűjteményem volt (több száz Hi8 és miniDV kazettán), és ezeket mind be kellett digitalizálnom az utókor számára - évekig tartott, mire az utolsó kazettát is átkonvertáltam.
Ehhez képest egy remux gyerekjáték, pláne, ha komoly vas van alatta, akkor szó szerint pár másodperc.
A neheze inkább az, hogy korrekt feliratot, és korrekt hangforrást szerezzen be az ember.
Büszke vagyok a Galaxis útikalauz stopposoknak c. filmre. Ott bizony napokig időzítgettem az égetett feliratot, és sokáig vártam a jó minőségű hangra is... de megérte. -
-
-
Multibit
nagyúr
válasz
Lasersailing #90762 üzenetére
DOA. Sajnos bármilyen terméknél előfordulhat
-
joysefke
veterán
válasz
joysefke #90767 üzenetére
Ez mennyire lehet jó, feltéve, hogy csak a NAS-t tervezem rákötni (tehát áramszünet esetén a router is kiesne).
A védeni kívánt 12V-os eszköz saját adapterét kell rádugni, majd egy másik kábellel csatlakoztatni a védeni kívánt eszközre. 6W terhelés mellett 200 percet adnak meg áthidalási időre.
-
joysefke
veterán
Holnap megyek a NAS + SSD kombóért.
Kérdés az, hogy otthoni NAS-nál, ahol nem fontos a magas rendelkezésreállás mennyi értelme van a szünetmentesnek?
Áramszünet esetén kell-e félnem pld SSD elhalálozástól vagy valami komolyabb adathibától?
Ha van értelme otthonra a szünetmentesnek, akkor mi lenne az ajánlott a kicsik közül, ha feltételezzük, hogy csupán rövid áramszünetet szeretnék áthidalni, illetve ezután a rendzett kikapcsolás lenne a cél?
Találtam olyat, ami nem ~230V-os dugaljt ad kimenetként, hanem 5-12-18(?)V DC-t. Elég lenne nekem valami ilyesmi, illetve a DS224+ -t rá tudom ezekre dugni?
-
Tyson5
tag
Konténerbből lehúzva a linux qbittorrent szépen működik egy apró szépséghibával, mégpedig a hozzáadott torrentet nem tölti le. Korábban jártam így rpi-vel, akkor ott chmod -777 megoldotta. Itt mi lehet a baj? Valakinek tapasztalta? a beépített download manager szépen letölti, de az a szoftver nem tetszik, telefonos app sincs hozzá
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
Gardaai #90738 üzenetére
Szia!
Jó ötlet volt a trial, így nem veszel zsákbamacskát.
Én az LG tévé kliensén bekapcsoltam az összes hangfajtát (AC3, EAC3, DCA, azaz Dolby Digital és DD Plus, illetve DTS). Így hangban még nem volt konverzió. Képben és feliratban már igen, tehát: van audio, video és felirat transzkód is. Nálam leglábbis...
Ami meglep: Youtuberól levett 4K-s filmek képét konvertálja, ezért előtte muszáj HEVC-re átalakítanom, mert megeszi a DS918 prociját, és szaggat.Javaslat: hangot lecserélni MKVtoolnix-szel AC3-ra. Felirat SRT legyen. Ilyenkor nálam nincs konverzió.
-
foo85
csendes tag
válasz
Gardaai #90738 üzenetére
A kliens lesz a probléma.
Nálam a TV-s Plex kliensek ugyan így elvéreztek. Apple Tv-vel és rajta Plex-el szépen működött, csak a feliratok tudtak megviccelni az esetek 10%-ban. Aztán jött nálam is az agyalás, hogy Plex pass vagy a Plex kliens cseréje az ATV-n.
Végül lecseréltem a Plex-et Infuse-ra és azóta minden bajom megszűnt, nem transzkódol semmit. Azért lett Infuse mert az olcsóbb volt 1 évre. Mellette másik TV-n meg van egy Google chromecast amin a Plex-et meg Kodi-ra cseréltem és ott is megoldódott minden probléma.
Szóval ahogy már többen írták, nem a Plex szerver és a NAS lesz a baj, hanem a kliens (persze az otthoni hálózatnak is rendben kell lennie...). -
Lasersailing
senior tag
válasz
Borisz76 #90761 üzenetére
Igen, így csinálom megtalálja a hálón lévő NAS-okat és kiírja, hogy nincs HDD benne (nem is világít a NAS-on a LED).
Sajnos ez hibás HDD lesz, áramtalanítva kipróbáltam, hogy esetleg az-e a baj, hogy a csatlakozók nem érnek össze és érzem, hogy az utolsó 1 cm-en rátolom a HDD-t a csatlakozóra. Bekapcsoláskor ennek ellenére nem is hallom, hogy felpörögne a HDD. Pedig ez enterprise verzió, biztos van hangja...
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Lasersailing #90758 üzenetére
Szia.
Beletetted, bekapcsoltad.
PC-n indítsd el a Synology Assistant programot.
Megkeresi a hálózaton a NAS-t.
Aztán ha van benne lemez lehet is telepíteni az operációs rendszert a DSM-t. Ha nincs benne lemez vagy valamiért nem ismeri fel , akkor azt is kiírja.
Korábban kipróbáltam ezt is : DSM telepítése , SHR kötet létrehozása , kötet bővíttése , kötet javítása : DS918+ modellen.
Ha nincs benne lemez :
Ha van benne lemez : -
szkutyi
addikt
válasz
Lasersailing #90759 üzenetére
[link] 2:00tol látni hogyan kell
-
Lasersailing
senior tag
NAS-on van valami visszajelzés, ha a HDD felpörög? Mintha nem is pörögne fel a HDD... Beljebb tolni a slot-ot nem lehet, azt nyilván nem látom, hogy a csatlakozók összeérnek-e, de a kis pöcök ami a slotot a helyén tartja ugyanott van, mint az üres slotnál, azaz eléggé be van tolva (jobban nem is lehet betolni és fixen áll a helyén)
Most látom van disk1 és disk2 led, mindkettő sötét.
Lehet a slotba rosszul betenni egy 3.5-es HDD-t??? -
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Vettem egy DS224+-t ill. egy Toshiba Enterprise 14TB-os HDD-t. Ma érkezett meg a NAS, de nem akarja felismerni a HDD-t. Próbáltam másik slotba betenni, az sem segített. Van ötlet azon kívül, hogy küldjem vissza a HDD-t? Most még csak letesztelni sem tudom a HDD-t más eszközön, de gondolom azzal lesz a gond.
Van valami tipikus user error, amit elkövethettem? -
Borisz76
nagyúr
válasz
szkutyi #90756 üzenetére
DS423 / DS423+ / DS923+ modellek összehasonlítása.
A DS423+ áll hozzá a legközelebb...csak 4 fiókja van. -
Borisz76
nagyúr
válasz
szkutyi #90754 üzenetére
Plex-ről nem tudok nyilatkozni mert sosem használtam.
Egy biztos :
Normál esetben a NAS csak kiküldi , stream-eli az adatokat.
Ezekből az adatokból a lejátszó képet , hangot dekódol.
Ha a lejátszó jó, akkor nem kell a transzkódolás.Lejátszó lehet több eszköz is :
- TV saját belső szoftvere ( DLNA )
- TV-re telepített külső alkalmazás ( Plex )
- Hálózati média lejátszó ( ebből sok tipus, fajta létezik )
- PC
- HTPC ( Filmezésre kialakított PC )
- Tablet , telefon stb mobil eszköz....Nálam a NAS-ról érkező adatokat 3 PC is látja.
Mindháromra TV készülék is van kötve HDMI kábellel.
PC-n a filmezéshez a Media Player Classic Home Cinema-t és a MPC-BE-t is használom. Elindítom a filmet ami megjelenik a monitoron és a TV-re ( kiterjesztett képernyő ) csak áthúzom a lejátszó ablakát és kiteszem teljes képernyőre.Tehát nekem a PC a lejátszóm.
Korábban kipróbáltam, hogy milyen az amikor a TV saját , belső szoftverével nézek filmet : Synology Médiaszerver.Valamint kipróbáltam a Synology Video Station-ját is.
Gondolom transzkodolas nem menne, de a direkt play 4k hdr és dovi?
Nagy rá az esély, hogy nem menne a transzkódolás mert , ahhoz erősebb CPU kellene ...vagy ahogy mások már írták a Plex és olyan NAS , amiben van IGP.A többi pedig szintén a lejátszón múlik.
Vagy néha szoktam tableten is filmet nézni.
Ekkor az Androidos tabletre telepített File Station-t indítom.
Bejelentkezés után kikeresem a mappában a filmet és rábökök.
A tabletre lett telepítve több lejátszó program is de az esetek 99%-ban a VLC-t használom. Tehát ez is egyszerű.Mint írtam ismerkedésnek jó lesz.
Azonban ha ráérzel az ízére és megszereted, akkor a következő lépcső úgy is az lesz, hogy több lemezt, nagyobb tárhelyet szeretnél.
Már most szólok előre , hogy ne a 2 fiókos modellek között nézeges......Merj nagyot álmodni és minimum 4 fiókos modellt nézz majd.
-
Gardaai
senior tag
válasz
szkutyi #90741 üzenetére
Felirat nélkül szinte minden működik. De "sajnos" mi így szoktunk filmezni. Angol hang, magyar felirat.
Hiába a 2021-es csúcs Samsung TV, nincs DTS license és a filmek 90%-a amit nézünk DTS hanggal jön..
Még egy Ryzen 3800x, 32GB memóriás PC-n futtatott PLEX-en keresztül is van, hogy megakad, de sokkal jobban bírja.
Bitrate olyan magas amennyire csak tud menni, de végül buffering van ott is. Tehát hajtja magát felesleges ameddig csak nem throttlingol.#90744 Multibit
Igen, sajnos néztem, hogy Apple TV-nek sincs DTS támogatása.. csak tudnám a fenéért amikor tényleg szinte minden filmnek az angol hangsávja DTS..
Rendeltem egy Amazon Fire Stick 4K-t az elvileg tudja. Meglátjuk... ha nem, akkor el lesz engedve a PLEX. -
Borisz76
nagyúr
válasz
szkutyi #90749 üzenetére
Ismerkedésre , barátkozásra megfelel.
DS116
- 1 fiók
- 2016-s modellA kiadás évétől számítva :
- 10 év teljes szoftveres támogatás
- Ezt követően +3 év biztonsági frissítésekA 10 év lassan , 2026-ban le is telik....
Fogod tudni használni torrentezésre.
Persze az adatlapján szerplő kétmagos Marvell ARMADA 385 88F6820, ( 1,8 GHz ) nem egy atomerőmű ezért nem fogsz tudni Gigabittel letölteni de egy olyan 20-30 MB/s-ra számíthatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Spórolós topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest